FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  IRC (qchat mibbit)  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
  Ulubione opowiadanie na czytelni
Wersja do druku
minako Płeć:Kobieta
zjawa

Status: offline
PostWysłany: 27-08-2010, 20:23   Ulubione opowiadanie na czytelni

W tym poście piszcie, które opowiadanie na czytelni najbardzej lubicie.
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Tren Płeć:Kobieta
Most awesome

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 27-08-2010, 20:54   

1. Temat przeniesiono, gdyż dział "Czytelnia" służy głównie do spraw technicznych.
2. Przy podawaniu ulubionych opowiadań proszę o uzasadnienie, a nie suche wyliczanie.
3. Uprzejmie proszę o zmianę avka na nieruchomy, gdyż obecny łamie regulamin forum.

A POZA TYM NEGUJĘ WSZELKIE POGŁOSKI JAKOBYM BYŁA FACETEM!

“Happiness is fundamentally a part of the human soul. There isn’t any ‘yes’ and ‘no’ distinction. It is just whether you are ‘aware’ or ‘not aware’ of it. [...] To experience happiness, that is the first thing to do.”
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 27-08-2010, 23:28   

My i tak wiemy Tren, my i tak wiemy.

"Szybki sposób na pewną Śmierć"*. Gdyż bardziej szalonego chaosu twórczego nie uświadczyłem nawet u Pratchetta.

* tak, wiem, technicznie nie nadaje się do tematu..
Powrót do góry
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 28-08-2010, 00:31   

"Natural Born Sailors" bo to był jeden z pierwszych fików sailorkowych jakie czytałem i do dziś jedna z najlepszych parodii SM po polsku.
"Sailor Kombat" - bo pomysł był karkołomny (crossover Sailor Moon i Mortal Kombat), a autorka wybrnęła z niego nad wyraz dobrze, łącząc sprawna narrację z akcją i humorem.
"Lato" - fik z Hetalii i Holocaust? Nie, nie sądziłem, że to się może udać. A tu niespodzianka. Bo się udało. Bardzo. A rzadko kiedy podobają mi się fiki z Hetalii, dodajmy.
"Polowanie" - bo tego rodzaju żarty bardzo lubię.
"Eksterminacyjny przypadek pana X" - bo jak tu nie lubić fików o sobie samym? Poza tym, że rzecz kapitalna, to jeszcze okoliczności powstania dodają jej rumieńców.
"Day by Day" - bo uczłowiecza bohaterów FF VIII i sprawia, że na całość patrzy się z większym uśmiechem niż wcześniej.
Powrót do góry
Slova Płeć:Mężczyzna
Lunatic aim

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 29-08-2010, 13:17   

Ło, Tren z kolorkiem.

Chyba "Dyliżans" Avellany. A zwłaszcza ten rozdział o książkach. Tak dobre, że aż mi było wstyd dać maksymalną notę. A poza tym mógłbym wymieniać i wymieniać ulubione teksty... Z pewnością w pamięć zapadł mi "Ksenomorf", każdy początkujący pisarz powinien przeczytać "Ksenomorfa", bez tego nawet nie ma co otwierać Worda czy brać pióra do ręki. Kanon lektur młodego pisarza.

There, I said it. Lemmings.
Love, Anonymous
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Makio
Gość
PostWysłany: 13-09-2011, 16:07   ulubione opko

Ja ostatnio czytałam to
http://esensja.pl/tworczosc/opowiadania/tekst.html?id=12608

Bardzo piękne. Smutne, o miłości.
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu