| Kto mi powie... - Edycja 2 |
| Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-07-2010, 19:44
|
|
|
| Dred napisał/a: | Błagam, powiedzcie mi, co to jest i o czym. Ba ja chyba jakiś za mądry jestem.
/me idzie oglądać Hannę Montanę |
Typowa tanukofaza, zrozumiała tylko dla tych, którzy siedzą na ircu. |
|
|
|
|
 |
Dred 
Zuo i występek Hunter D

Dołączył: 07 Lis 2008 Skąd: Pierwsza Stolica Polski Status: offline
|
Wysłany: 21-07-2010, 19:46
|
|
|
| Cytat: | | Typowa tanukofaza, zrozumiała tylko dla tych, którzy siedzą na ircu. |
Dzięki, skutecznie mnie odstraszyliście od tanuczego IRCa. :] |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
 |
moshi_moshi 
Ciaossu

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 21-07-2010, 19:51
|
|
|
| To ja w ramach poprawiania wizerunku napiszę, że poważne rozmowy również, jak najbardziej się tam toczą. :) |
|
 |
Fushidara 

|
Wysłany: 29-07-2010, 11:20 Prośba
|
|
|
Witam!
Nie jestem pewny, czy jest to odpowiedni dział na tego typu temat, ale odpowiedniejszego nie udało mi się znaleźć, jeśli takowy jest proszę moderatora o przeniesienie. ;)
Jakiś czas temu poprosiłem kolegę, aby powiedział mi jak będzie w kaligrafii japońskiej (kanji?) pewne słowo. Nie chcę powiedzieć jakie, aby nie sugerować nikomu, dam jedynie obrazek z tym słowem i proszę o zapisanie tego w formie alfabetu łacińskiego. Nie to, żebym mu nie ufał po prostu to bardzo ważne, aby to było poprawne. Dziękuję bardzo z góry, poniżej podaję adres obrazka:
http://i30.tinypic.com/33o7abs.png |
|
|
|
|
 |
Mononoke 
Pissed off Yōkai

Grupy: Alijenoty Lisia Federacja
|
Wysłany: 29-07-2010, 11:46
|
|
|
| Napis jest w hiraganie i brzmi kaede. W moim słowniku taki wyraz nie występuje, ale może forumowi japoniści będą wiedzieć lepiej. |
_________________ 'I love talking about nothing... It is the only thing I know anything about.'
 |
|
|
|
 |
Keii 
Tsunderemo©

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-07-2010, 12:10
|
|
|
| Kaede to klon (w sensie drzewo, nie kopia). |
_________________ Blah blah dreams blah. |
|
|
|
 |
Fushidara 

|
Wysłany: 29-07-2010, 12:14
|
|
|
Dziękuję bardzo, właśnie o to mi chodziło! :)
Przy okazji chodzi o imię, nie żadną konkretną rzecz. :) |
|
|
|
|
 |
krew_na_scianie 
kościsty seksapil

Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 01-08-2010, 17:01
|
|
|
| Mam pytanie - jako, że nie znam się na grach konsolowych, chciałabym by ktoś mi doradził: dobre, fajne gry dla dwóch graczy na xboxa 360? Chodzi mi, że można by w nie zagrać nie tylko przez internet. |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
 |
BOReK 
Kierownik

|
Wysłany: 01-08-2010, 17:06
|
|
|
| ... co to są dobre, fajne gry? Ja mogę doradzić Test Drive Unlimited, była opcja wyścigów dla dwójki na jednej konsoli chyba. :D |
|
 |
Keii 
Tsunderemo©

|
Wysłany: 01-08-2010, 17:07
|
|
|
Castle Crashers to bardzo przyjemna chodzona bijatyka.
Poza tym na przykład Marvel Ultimate Alliance 2. Ogólnie polecam tę stronę, gdzie wszystko jest ładnie pogrupowane i każda z gier ma krótki opis :) |
_________________ Blah blah dreams blah. |
|
|
|
 |
Lila 
BAKA Ranger

Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 01-08-2010, 20:29
|
|
|
| Keii napisał/a: | | Castle Crashers to bardzo przyjemna chodzona bijatyka. |
Polecam również CC, sama mam i nie żałuje ^^ oraz 'Splosion Man to naprawdę przednia zabawa dla 2 lub więcej osób. No oczywiście jeśli chodzi o pełne pełne wersje gier, to jakieś bijatyki: Tekken, Bragonball, Soul Calibur, BlazBlue. Oczywiście gry jak Army of Two, jak sama nazwa wskazuje, są typowo stworzone dla 2 graczy. Polecam też nowego Splintera, bardzo miło się zabija agentów firmy w 2 osoby. |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
 |
|
|
|
 |
0rdi 
Last man on the moon.

|
Wysłany: 02-08-2010, 18:38
|
|
|
| Jako fan piłki nożnej muszę polecić PES10, ale to zależy od zainteresowań. |
|
 |
anulka406 
Unfabulos :)

|
Wysłany: 02-08-2010, 21:46
|
|
|
Mam pytanie trochę nie na obecny temat, ale to chyba odpowiedni dział.
Słuchajcie, wiem, że to może jakaś ignorancja, że nie wiem, ale jakoś tak nie wiem i chciałabym się w końcu dowiedzieć, kim jest ta mała dziewczynka w różowych włosach z Sailor Moon? Coś mi tam świta, że to jest córka tej w kitkach, coś tam o jakiejś odległej planecie i takie śmieci, ale to się nie wiąże, więc nie wiem, a dręczy mnie to niemiłosiernie! Nie oglądałam za wiele odcinków Sailor Moon więc nie mam pojęcia. Może kiedyś to wiedziałam, ale teraz już nie pamiętam. |
|
|
|
|
 |
Keii 
Tsunderemo©

|
|
|
|
 |
lunarna 

Dołączyła: 22 Lip 2010 Skąd: Częstochowa Sincity Status: offline
|
Wysłany: 11-08-2010, 09:26
|
|
|
Nie wiem, czy dobry temat i czy już nie było podobnego pytania. Tradycyjnie szukałam, nie znalazłam.
To jest pytanie, które dręczy mnie od 1 klasy gimnazjum (z 5 lat?). Powraca do mnie co pewien czas, ale nie mam siły szukać na nie odpowiedzi u wujka google (ze względu na mnogość informacji).
Co to jest Final Fantasy? I jaki ma związek z Kingdom's Heart? Wiem, że:
- jest 13 gier z serii na ps'y
- jest jakiś Cloud, Zack i gość z białymi włosami (Sephiron?), no i jakiś Vince Valentine (??), który swoją drogą przypomina mi Chrno z Chrno Crusade.
- związane kilka filmów (jakich) i anime (Final Fantasy: Wojna dusz jest z tej serii?)
- to jest jakaś jednolita fabuła czy po prostu universum ff? Co kilka gier (filmów) postacie się powtarzają i są jakoś powiązane czy w ogóle części nie mają ze sobą nic wspólnego?
Mam zamiar kupić FF XIII, a nie lubię zaczynać fabuły "od dupy strony". Może ktoś zna sposób, żeby to jakoś ogarnąć? |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|