FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  IRC (qchat mibbit)  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 63, 64, 65 ... 67, 68, 69  Następny
  Kto mi powie... - Edycja 2
Wersja do druku
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌


Dołączył: 03 Mar 2005
Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 07-02-2015, 19:51   

Jak już zatkało, to innej rady jak wizyta u laryngologa i przepłukanie, nie ma. Samodzielne działania to spore ryzyko zrobienia sobie krzywdy.

I z góry, jako lekarskie dziecko, uprzedzam, że wszystkie pomysły z wodą morską, olejkami itede to uprzedzenia. Tak naprawdę, to chodzi aby złóg z woszczyny (przyczynę zatkania) zmiękczyć przed płukaniem. I robi się to, zakrapiając ucho zwyczajną parafiną w płynie (dostępna w aptece bez recepty), na góra dwie-trzy godziny przed umówioną wizytą.

A jeżeli dopiero co pół roku temu miałeś płukane, to znaczy że trzeba sobie kupić np. audispray, i stosować go regularnie (codziennie/co drugi dzień) aby do powstawania złogów nie dopuścić...

_________________
笑い男: 歌、酒、女の子                DRM: terror talibów kapitalizmu
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
 
Numer Gadu-Gadu
3869750
alosza Płeć:Mężczyzna
green coat


Dołączył: 15 Maj 2012
Status: offline
PostWysłany: 11-02-2015, 14:11   

Cóż. To chyba nie była woskowina. Szlag mnie trafiał z powodu zatkania tego ucha, więc zacząłem majstrować i skręciłem stożek z waty (bardzo cienki przy końcu), który sobie wsadziłem do ucha (w teorii zbyt delikatna rzecz, by mogła przebić błonę bębęnkową) i coś tam przetkało. No ale wtedy doszedłem do wniosku, że na drugie ucho gorzej słyszę i to się pogarszało. Metoda na "stożek z waty" (której generalnie nie polecem, bo IMO jednak ryzykowne) tylko chwilowo odetkiwała ucho. Domyśliłem się, że chodzi więc raczej o jakieś zapalenie. Miałem takie gdzieś półtorej roku temu, po basenie, antybiotyki pomogły. Pół roku temu, gdy mi się zatkało ucho, to też po basenie, ale wówczas lekarka dopatrzyłą się woskowiny i było płukanie.

Wydaje mi się, że w tej chwili raczej dobrze słyszę. Tylko sam już nie wiem, jak czyścić te uszy, by nie podrażnić/nie pogorszyć sprawy. Niby te olejki, ale właśnie jak wlewam, to zatykało. Zaczekam jeszcze dzień-dwa i wtedy spróbuję olejkiem sobie przemyć - może po prostu zatykają wtedy, kiedy jest stan zapalny, a normalnie to nie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Koranona Płeć:Kobieta
Morning Glory


Dołączyła: 03 Sty 2010
Skąd: Z północy
Status: offline

Grupy:
Syndykat
WOM
PostWysłany: 19-02-2015, 09:50   

Hej, jenoty GW (2) growe!
Mam problem ze sciągnieciem contentu gry. Wyświetla mi się "connection error(s)detected, retrying...". Próbowałam już wszelakich internetowych sposobów; konfigurowałam DNS, uciszałam zaporę i antywirusa i rytualnie zabiłam czarnego koguta, a mimo to dalej mam problem. Czy ktoś się z tym spotkał i być moze nawet to rozwiązał?

PS Tak. Próbowałam włączyć i wyłączyć.

_________________
"I like my men like I like my tea - weak and green."
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
 
Numer Gadu-Gadu
408121
Daerian Płeć:Mężczyzna
Wędrowiec Astralny


Dołączył: 25 Lut 2004
Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa)
Status: offline

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 19-02-2015, 10:15   

Goń Morga na gtalku, on miał ten sam problem i jakoś to rozwiązał.
Ja miałem go raz, z tym że w moim wypadku wystarczyło poczekać kilka godzin (dzień patcha, przeciążone serwery).

_________________
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
3291361
Sasayaki Płeć:Kobieta
Dżabbersmok


Dołączyła: 22 Maj 2009
Status: offline

Grupy:
Melior Absque Chrisma
WOM
PostWysłany: 19-02-2015, 10:52   

Mam problem z tumblerem. Z jakiegoś powodu po pięciu sekundach wejściu na stronę wyskakuje mi reklama w nowym okienku. Nawet przy zwykłym przeskoczeniu na zakładkę z tumblerem pojawia się nowa. Mam adblocka. Dzieje się to tylko na tumblerze,wszystkie inne strony zachowują się normalnie.

_________________
Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
 
Numer Gadu-Gadu
9349483
kokodin Płeć:Mężczyzna
evilest fangirl inside


Dołączył: 25 Paź 2007
Skąd: Nałeczów
Status: offline

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 19-02-2015, 15:44   

Wygląda to na buga dns-owego. Czasami takie łapię. Najłatwiej jest się tego pozbyć poprzez restart routera i ewentualne zmienienie ręcznie adresa dns w właściwościach połączenia a potem tylko ctrl+f5 na stronie i powinno być po dziadzie. Można też zatrzymać i uruchomić ponownie usługę dns w panelu sterowania jeśli to ma więcej sensu. Warto wyczyścić pamięć podręczna przeglądarki, gdyz takie bugi czasem maja możliwość podsłuchiwania formularzy.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Koranona Płeć:Kobieta
Morning Glory


Dołączyła: 03 Sty 2010
Skąd: Z północy
Status: offline

Grupy:
Syndykat
WOM
PostWysłany: 19-02-2015, 17:07   

Sas, sprawdź też czy Ci się jakiś podejrzany program (z tych śmieciowych) nie zainstalował. One czasem robią cyrk z przeglądarkami.

EDIT Rzeczywiście bruździły mi pozostałosci po jakimś dziwnym programie, które wywalic dały się tylko w trybie awaryjnym. Alleluja, ściąga się :D

_________________
"I like my men like I like my tea - weak and green."
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
 
Numer Gadu-Gadu
408121
Sasayaki Płeć:Kobieta
Dżabbersmok


Dołączyła: 22 Maj 2009
Status: offline

Grupy:
Melior Absque Chrisma
WOM
PostWysłany: 19-02-2015, 20:10   

Chyba faktycznie to było jakieś dziwactwo, co to się przypadkowo zainstalowało. Dziękować.

_________________
Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
 
Numer Gadu-Gadu
9349483
Sasayaki Płeć:Kobieta
Dżabbersmok


Dołączyła: 22 Maj 2009
Status: offline

Grupy:
Melior Absque Chrisma
WOM
PostWysłany: 26-02-2015, 20:19   

Pomóżcie proszę komputerowej nodze...

Komputer oznajmił mi z nagła, że wystąpił problem i trzeba go uruchomić ponownie, ale po restarcie Windows w ogóle nie chce się włączyć. Zamiast tego pokazuje mi opcje:

1 - Load FreeDOS with maximum RAM free, using EMM386
2 - Load FreeDOS including HIMEM XMS-memory driver
3 - Load FreeDos without drivers

Próbowałam szukać uruchomienia awaryjnego, ale F8 nie przekierowuje do mitycznego, błękitnego menu, a jedynie każe potwierdzać dużo różnych rzeczy.

Mam Windows 8.

_________________
Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
 
Numer Gadu-Gadu
9349483
vries Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 13 Cze 2007
Skąd: Gliwice
Status: offline
PostWysłany: 26-02-2015, 20:52   

To nie wygląda dobrze :/

Windows nie posiada możliwości uruchomienia awaryjnego per se. Opcje uruchamiania pojawiają się po uruchamiania odpowiedniej komendy ponownego uruchamiania lub po dwóch nieudanych próbach uruchomienia Windows.

Tu chyba zainstalował się FreeDos. Czy skasował wszystko jak leci trudno mi powiedzieć.
Najlepiej spróbować zrobić coś takiego.
ściągamy sobie Windowsa 8 od MS:
1. http://www.dobreprogramy.pl/ToshioSM/Microsoft-udostepnia-mozliwosc-pobrania-czystego-Windows-8.1,60938.html
2. Uruchamiamy z płyty/pendriva komputer.
3. Zamiast instalować system, po wyborze języka i klawiatury, wciskamy "Napraw komputer". Zaawansowane opcje naprawy. Naprawa automatyczna. Przy odrobinie szczęścia komputer się uruchomi.

Jeśli to nie zadziała, dobrze by było ściągnąć sobie jakąś dystrybucję linuksa (mint/ubuntu) odpalić z płytki. Zobaczyć czy mamy tam jeszcze pozostałości windnowsa. Ewentualnie skopiować sobie ważne pliki z kompa. Zainstalować system z wcześniej przygotowanego nośnika z Windowsem.

Tak to widzę.


Ostatnio zmieniony przez vries dnia 26-02-2015, 21:07, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Sasayaki Płeć:Kobieta
Dżabbersmok


Dołączyła: 22 Maj 2009
Status: offline

Grupy:
Melior Absque Chrisma
WOM
PostWysłany: 26-02-2015, 21:01   

TAT Jest tak źle?

Czy jeśli mam płytę z Windowsem (tym, który tam był), to użyć jej po prostu?

_________________
Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
 
Numer Gadu-Gadu
9349483
Crack Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 13 Maj 2003
Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 26-02-2015, 21:09   

Tak, użyć jej.

Jest też inna opcja: coś się pokaszaniło i zamiast z SSD próbuje wystartować z dysku, na który producent wrzucił FreeDOSa. Podczas uruchamiania komputera wciskaj F11, i z menu które się pojawi wybierz SSD. Jak zadziała, to znaczy że trzeba w ustawieniach BIOSu zmienić kolejność urządzeń na których laptop szuka systemu,

_________________
One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
vries Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 13 Cze 2007
Skąd: Gliwice
Status: offline
PostWysłany: 26-02-2015, 21:10   

Cytat:
TAT Jest tak źle?

Diagnozowanie komputera, o którym nic nie wiem jest trudne. Czasem niepotrzebnie straszę ludzi.

Jeśli to płyta z Windows 8, to można użyć płyty w sposób jaki opisałem.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Ichi-chan Płeć:Kobieta
Ićsprite!


Dołączyła: 29 Wrz 2009
Skąd: nie chcesz wiedzieć...
Status: offline

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 26-02-2015, 21:10   

Chwała Crakowi! Gloria i chwała! :D

_________________
Caw Caw Modrafokas
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sasayaki Płeć:Kobieta
Dżabbersmok


Dołączyła: 22 Maj 2009
Status: offline

Grupy:
Melior Absque Chrisma
WOM
PostWysłany: 26-02-2015, 21:12   

Błogosławiony bądź Cracku! Zadziałało :'D

Ale, jak zmienić te ustawienia?

Viresowi, oczywiście też bardzo dziękuję :)

_________________
Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
 
Numer Gadu-Gadu
9349483
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 64 z 69 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 63, 64, 65 ... 67, 68, 69  Następny
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików
Możesz ściągać załączniki
Dodaj temat do Ulubionych


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group