FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  IRC (qchat mibbit)  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
  Kreskówki NIE pochodzące z Japonii
Wersja do druku
Sasayaki Płeć:Kobieta
Dżabber-szota-smok

Status: offline

Grupy:
Melior Absque Chrisma
WOM
PostWysłany: 26-11-2011, 22:17   

Niach... przesada. Z resztą, byłabym sceptyczna co do francuskich dubbingów, widziałam raz Naruto z takim i mam traumę do dziś.

Edit: Acha, i polecam zerknięcie tu. Wydaje mi się, że to galeria jednego z twórców, ale nie jestem pewna. Taka ciekawostka.

Sapgulcząc poprzez mrok!

Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
9349483
NiBl Płeć:Mężczyzna
Seeker of Truth

PostWysłany: 27-11-2011, 19:46   

Wakfu po francusku to wersja oryginalna więc ciężkoby było, by jakiś dubb go pobił.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
NiBl Płeć:Mężczyzna
Seeker of Truth

PostWysłany: 04-01-2012, 11:26   

Z cyklu - nostalgiczne przypomnienia
Ostatnio oglądam sobie Kryptonim: Klan na Drzewie (Codname: Kids Next Door)
Lecę głównie na polskim dubbingu (uzupełniony angielską wersją kiedy nie mogę znaleźć odcinka po polsku), który właściwie jest całkiem dobry (no tylko chwilami myślę, że coś nie do końca tam poszło w tłumaczeniu, ale jest naprawdę solidny).

Kto by pomyślał, że seria o dzieciakach walczących z dorosłymi (miejscami używających dosyć silnego języka i bardzo często środków przymusu bezpośredniego) może dostarczyć tak wiele rozrywki. Czysta komedia, z bardzo wieloma parodiowymi wstawkami (Obcy, Horrory, Indiana Jones, Gwiezdne wojny, Muzyka metalowa i wiele innych, które pewnie uszły mej uwadze). Świat jest bardzo bogaty, chociaż nierzadko przez to sprzeczny. Postacie może sztampowe, ale miłe i naprawdę fajnie zarysowane (oraz mogące niejeden raz zadziwić). Fabuły jako takiej nie ma (głównie mamy odcinki jednostrzałowe, które zazwyczaj trwają po około 10 minut), chociaż zazwyczaj na koniec sezonu (13 odcinków) mamy duży odcinek w którym pojawiają się motywy występujące wcześniej w sezonie (a to używamy pióra do zmiany wieku, czy znaczącą rolę odgrywa moduł szyfrowy pojawiający się podczas kilu odcinków).
Na osobną uwagę zasługuje Muzyka. Jak to kiedyś oglądałem to nie zwracałem na to uwagi, ale miejscami muzyka w tle jest naprawdę świetna (i nie mówię tutaj o odcinku M.U.C.H.A, w którym nie padło ani jedno słowo, czy odcinku, który jest metalowym kawałkiem w wykonaniu babci Futruj).

Podsumowując, nawet patrząc na serię po latach ani trochę nie uleciał jej urok, a nawet potrafię odnaleźć jakiś odcinek, który wcześniej mi umknął.
No i seria będzie ma w tym roku 10 lat od emisji pierwszego sezonu.
Powrót do góry
Gość
Gość
PostWysłany: 25-02-2012, 00:14   

A ja się pochwalę, że wczoraj przestraszyłem prawie na śmierć młodsza kuzynkę. Oświadczyła mi dumnie, że nie boi się ani czarownic, smoków i potworów, bo to tylko bajki są. Wystarczyło jej puścić odcinek "Topik i Topcia" z Muminków, gdzie po raz pierwszy pojawia się zarys Buki. Wyraz twarzy kuzynki, która razem z Ryjkiem, ujrzała uśmiech Buki - bezcenny. Łzy w oczach, strach, przerażenie. Buahahahahaha... Tak to jest wychowywać dzieci na jakichś niedorobionych, pseudo-wychowawczych kreskówkach. Buahahahaha... Ciekawe. Może następnym razem puszczę jej jeszcze coś co pamiętam z dzieciństwa.. Jaś i magiczna fasola?
Powrót do góry
shugohakke Płeć:Mężczyzna
Najstarszy Grzyb

Status: online
PostWysłany: 25-02-2012, 00:18   

Ależ Muninki nie są "Kreskówką NIE pochodzącą z Japonii" ;D

Gość
Gość
PostWysłany: 25-02-2012, 02:11   

shugohakke napisał/a:
Ależ Muninki nie są "Kreskówką NIE pochodzącą z Japonii" ;D

Cooooo!!?

Holipcia. Serio. Muminki to anime! Buahahahaha! Ale szok! Najlepsza dobranocka z dzieciństwa to anime. Ale się matka zdziwi. Pamiętam jak nie pozwalała mi oglądać w podstawówce Czarodziejkę z Księżyca (trafiła na kilka scen z demonami, i ogólnie zauważyła, że ta "bajka" jest jakaś dziwna) - a tu proszę nieświadoma akceptacja Muminków. Widać, że już od maleńkości ciągnęło mnie do anime :D .
Powrót do góry
vries Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 3 dni temu o 22:34   

W końcu obejrzałem od początku do końca Aeon Flux. Seria niby ma 3 sezony, ale w rzeczywistości pierwszy sezon jest jednoodcinkowym shortem, drugi sezon to totalny random shortów i trzeci sezon to 10 odcinków po 23 minuty, czyli wreszcie konkret. I muszę powiedzieć, że seria jest niezła. Oczywiście należało się z tego spodziewać, bo to wszystko animacja eksperymentalna. Nie ma ciągłej lini fabularnej, ani nawet jakichś szczególnych nawiązań, do poprzednich wydarzeń. Mamy autokratyczny świat rządzony przez Trevora Goodwilla, ktry niezmiernie się nudzi i szuka miłości. Najbliżej mu do tytułowej terrorystki Aeon. O dziwo kobieta również coś do Trewora czuje, ale raczej woli życie singla. Ale przy okazji Trewor zakochuje się w człowieku-ptaku, sztucznie wyhodowanym bogu, czy też z nudów eksperymentuje sobie z różnymi aspektami świata i człowieczeństwa. Wszystko jest totalnie odrealnione i przez to niesamowicie ciekawe. Graficznie mi się podoba. Oczywiście nie ma tutaj fajerwerków na miarę dzisiejszych anime, ale jest solidnie. Ale w momencie, gdy ktoś nazwie Aeon Flux anime akcji, to raczej się nie zgodzę. Owszem akcji jest tu sporo, ale nie jest ona istotna, jest tłem dla reszty wydarzeń. Mimo wszystko animacja cholernie dobra, warto obejrzeć.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Swarga Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 3 dni temu o 3:04   

Nie wiem, czy było to wymienione wcześniej, ale jestem wręcz zakochany w Pepe Panu Dziobaku. Fineasz i Ferb to obecnie najlepsza kreskówka Disneya. Dubi dubi duba. xDD
Powrót do góry
Strona 11 z 11 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Odpowiedz do tematu