| Best AMV |
| Wersja do druku |
Silent Angel 
*Hermit*

|
Wysłany: 03-03-2006, 17:28 Best AMV
|
|
|
Intersują Was AMV? Macie jakieś ulubiony tytułu / studia które chcielibyście polecić?
No i pytanie: za co dane AMV Wam się podba. Może za klimat, wykonanie, pomysł czy jeszcze jakieś inne walory...
Oto moje ulubione pozycje, które urzekły mnie nie tylko wykonaniem, ale i pomysłem:
Koopiskeva
- Neon Genesis Evangelion - Damaged Rei-mix
- RahXephon - (TV)Euphoria
Pau Productions
- D.N.Angel - Bring me to life
Studio: GAS
- Angelic Layer - BrEAkDaNcE
- Kaleido Star - The Spirit of the Stage
- Shamanic Princess - Shamanic Symphony
Rose Crystal Studios
- Pretear - You've Got Away
Unknown Studio:
Komorebi Ni Yureru Tamashii No Koe (PC game) - Recollection
Dark Moon Studios
- Various - Visionary
Premonition Studios
- Sailor Moon - Moondance
- Ah!My Goddess - Rainbow
Dark Moon Studios
- Fushigi Yuugi - Lift Me Up
Premonition Studios & Dark Moon Studios
- Air - Worlds Unbroken
Angel Studios
- Sailor Moon - Silence
- Descendants of Darkness - Memories Of Darkness |
_________________ At night, the town is quiet like the bottom of the ocean
I continue down the road by myself
Guided by the distant voice
I keep searching for the soft blue light
|
|
|
|
 |
ka_tka 

|
Wysłany: 03-03-2006, 17:50
|
|
|
| Przejrzyj forum w poszukiwaniu tego tematu. |
|
|
|
|
 |
Kielon 

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-03-2006, 18:26
|
|
|
| Cytat: | | - RahXephon - (TV)Euphoria |
Z tych co napisałaś widziałem tylko ten tytuł (ale za to ile razy:)
A co do AMV to lubie je oglądac ze względu na to że czasami pod ich wpływem wybieram anime, no i dają (przynajmniej mi) ogromne możlwości poznawcze, jeśli chodzi o muzyke.
Moje przykłady to:
Tainted Donuts by Weibelius
Right Now Someone Is Reading This Title by dokidoki (Tim Park)
dbz_jump_[reloaded]_[lucasartz]
Memories Dance by Vlad G Pohnert (Vlad Pohnert)
Anything by Darci
...i wiele innych... |
_________________ To co kochamy mówi nam jakimi jestesmy. |
|
|
|
 |
nemezis 
Drawning in the dark...

|
Wysłany: 03-03-2006, 19:05
|
|
|
Ja mam obsesję zazwyczaj na punkcie każdego AMV jakie obejrze, o ile jest ono chociaż trochę dobre. Ale tak najbardziej mnie urzekło chyba
NHMK - Enternal Damnation ( Hellsing Pompeii ) z animemusicvideos.org
Pamiętam, że jk to pierwszy raz zobaczyłam to mi szczena opadła do podłogi. Jak to teraz widzę, to mi opada jednynie do łokcia:) |
_________________ Śmierć spojrzał na nich z ukosa, co było chytrą sztuczką, jakoże siedzieli wprost przed nim. |
|
|
|
 |
BOReK 
Kierownik

|
Wysłany: 03-03-2006, 19:48
|
|
|
Słaby jestem w temacie, bo mało tego oglądam... ale ostatnio moja uwagę przykuł pewien fajny kawałek ^_^. Można znaleźć to na YouTube.com -> Bounty Hunters Who Don't Do Anything, zrobione na bazie Bebopa.
Co mnie "urzekło"? Przede wszystkim melodia i świetne dopasowanie do niej scenek. Oczywiście klimat klipu jest zabawny (mnie to bawi :P), więc nie spodziewajcie się niczego więcej niż fajowej piosenki okraszonej dobrą animacją ;). |
|
 |
Irian 
Steampunk pony

Grupy: WIP
|
Wysłany: 03-03-2006, 21:15
|
|
|
Tainted Donuts to chyba najlepszy teledysk, jaki widziałam, mogę go oglądać w kółeczko. No i piosenka jest świetna, chociaż tekst raczej nie pasuje do treści teledysku (specjalnie poszukałam tłumaczenia :D).
Z zabawnych... Hubba Hubba Zoot Zoot z El Hazard, czyli tańczące robale. Teledysk robiony wyraźnie podczas ostrej fazy... Ostrzegam, piosenka czepliwa.
Bardzo nastrojowy jest Pony Man z Totora. Śliczne...
O, Engel (czy jakkolwiek to się pisze w tym barbarzyńskim języku) z Evangeliona. A z polskiej produkcji - Bones of love z Bebopa. Strasznie lubię tą piosenkę, a teledysk doskonale ją uzupełnia. |
|
|
|
|
 |
GoNik 
歌姫 of the universe

Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 03-03-2006, 22:19
|
|
|
Mój absolutny faworyt: Greed vs. Envy', czyli 'Anything You Can Do'. Ręcznie rysowana, totalnie zakręcona, z fabułą, posiada Greeda i Enviego w jednym. Zawiera Jacka Sparrowa :P Kiedy oglądałam to pierwszy raz autentycznie opadła mi szczęka. To jest najgenialniejsza amvka ever...
'Tsumibito no kashou' z 'Protège Moi' Placebo jako podkładem. Świetnie oddaje klimat Alchemista.
'Alternate Eva Opening: Eva Bebop'. Czyli 'Tank!' + oprawa graficzna z animacji do niego połączona z motywami z Evy. Niezły mix^^
'Shounen Bushidou' z fenomenalnym 'Spirit Never Dies' Masterplan i wybuchową mieszanką całej masy anime. Plus naprawde dobre dopasowanie kłapania paszczą postaci do piosenki i pokrętne poczucie humoru.
'Naruto's Technique Beat'. Podkład muzyczny: 'Seizure of Power' Marylin Manson. To tylko co ciekawsze techniki paru bohaterów Naruto pokazane, ale amv jest genialnie graficznie zrobiona.
I jeszcze trzy, których tytułów nie pamiętam, za piosenki:
z Triguna - 'somebody hates me', jest taka piękna scena na sam koniec, kiedy gość śpiewa '...somebody likes you...' i pojawia się na parę sekund jeden pysk kradnąc cały show...
Yami No Matsuei - 'don't fear the reaper'
King of Bandit Jing - 'my hero' |
|
 |
Varda 
ko-tek!

|
Wysłany: 04-03-2006, 10:42
|
|
|
Chyba najlepszy, moim zdaniem, teledysk - pod wzgledem zgrania muzyki i tekstu
Aga Bej: Armitage III - "Zmiennicy"
Niezle byly tez, nie pamietam jednak grupy:
Gravitation - Wally Pleasant "Cat came back"
Hoshi no koe - DJ Encore "Out there"
Sailor moon - Sting "Desert rose"... Po sprawdzeniu: Grupa, ktora zrobila ten teledysk, to Aluminium, a sama AMV nosi tytul "Dreams of red".
Hellsing - Black Pearl
Hellsing - Crimson Girl
Cowboy Bebop - Seatbelts "Rain"
Mononoke - Loreena Mc Kennit "Mummers dance"
Jako AMV zaliczylabym tez opening do "Witch Hunter Robin". Dla mnie to jak teledysk. Swietny jest.
Tyle na razie mniej lub bardziej z pamieci :)
| Irian Baratai napisał/a: | | Z zabawnych... Hubba Hubba Zoot Zoot z El Hazard, czyli tańczące robale. Teledysk robiony wyraźnie podczas ostrej fazy... Ostrzegam, piosenka czepliwa |
I to jak! A wiesz, jak sie fajnie odstawia ze znajomymi ten uklad choreograficzny? ;)
Albo ten do Kodochy... :)
Niby mala rzecz, a ile radosci ;)
| Irian Baratai napisał/a: | | O, Engel (czy jakkolwiek to się pisze w tym barbarzyńskim języku) |
Ja Ci dam barbarzynski jezyk! ;) |
_________________ A good witch harms none, a better witch laughs at the good witch. |
|
|
|
 |
Kielon 

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-03-2006, 11:21
|
|
|
| GoNik napisał/a: | | Mój absolutny faworyt: Greed vs. Envy', czyli 'Anything You Can Do'. Ręcznie rysowana, totalnie zakręcona, z fabułą, posiada Greeda i Enviego w jednym. Zawiera Jacka Sparrowa :P Kiedy oglądałam to pierwszy raz autentycznie opadła mi szczęka. To jest najgenialniejsza amvka ever... |
To jest ten który nazwałem "Anything by Darci"(bo taką ma nazwę). Zgadzam sie, jest fenomenalny... |
_________________ To co kochamy mówi nam jakimi jestesmy. |
|
|
|
 |
Silent Angel 
*Hermit*

|
Wysłany: 04-03-2006, 11:50
|
|
|
| ka_tka napisał/a: | | Przejrzyj forum w poszukiwaniu tego tematu. |
Trochę nie rozumiem o co w tej chwili chodzi, bo nie znalazłam takiego topica w dziale Manga & Anime, więc I'm a little bit confused.
| GoNik napisał/a: | | 'Shounen Bushidou' z fenomenalnym 'Spirit Never Dies' Masterplan' |
Hm... Owsze to był bardzo dobry teledysk. Chociaż tematyka i anime nie za bardzo mi pasowały które były użyte do tego AMV, moge powiedzieć że i tak zrobił na mnie duże wrażenie. Podziwiam za efekt, zwłaszcza za te wycięcia postaci. |
|
|
|
|
 |
Irian 
Steampunk pony

|
Wysłany: 04-03-2006, 12:02
|
|
|
Barbarzyński! Taka jest moja wersja i będę się jej trzymać! :D
Ooo, racja, Aga Bej i jego Mała Dziewczynka Project... Jak mogłam zapomnieć! Robi teledyski raczej pod polskie piosenki - oprócz tego Armitage bardzo polecam AMV robiony jako invitkę pod którąś Bakę (pierwszą czy drugą, już nie pamiętam) albo Szklaną pogodę pod BGC z piosenką o tymże tytule.
Uch, poszukałam tego, ale nie ma. :/ Jedyne, co mi się udało znaleźć, to na stronie SWATu spis, ale linki już nie działają... http://www.swat.pl/swat.php?id=30&szukaj=* - poszukajcie tego pod jakąś ściągarką, bo warto. |
|
|
|
|
 |
GoNik 
歌姫 of the universe

Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 04-03-2006, 17:34
|
|
|
Naszło mnie dzisiaj na słuchanie Nightwisha i przypomniałam sobie:
ReVeRsEd Studios - 'Lost Soul' Full Metal Alchemist Al tribute z użytym 'Nemo' Nightwisha. Wykonanie technicznie nie powala, widziałam lepsze, ale dopasowanie tekstu do tego, czym był Al i do ogólnej sytuacji jest wspaniałe.
O, Varda ma rację, TA amv z Kodochy jest jedną z najlepszych w ogóle amv^^ |
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-03-2006, 19:46
|
|
|
| Obejrzalem wlasnie "Du Hast" z podlozonymi scenami z Vampire Hunter D, trzeba przyznac calkiem klimatycznie. |
|
|
|
|
 |
ka_tka 

|
Wysłany: 05-03-2006, 12:24
|
|
|
| Silent Angel napisał/a: | | Trochę nie rozumiem o co w tej chwili chodzi, bo nie znalazłam takiego topica w dziale Manga & Anime, więc I'm a little bit confused. |
Cause you should search through kącik fana. Albo gdzieśtam. Akurat nie moja sprawa gdzie, ale topic był na pewno. Chyba, że już go nie ma, wtedy zwracam honor. |
|
|
|
|
 |
Silent Angel 
*Hermit*

|
Wysłany: 05-03-2006, 12:54
|
|
|
Jakbym zauważyła taki topic to bym go nie zamieszczała ;)
Wracając do tematu to polecam ostatni teledsk Angel Studios "In love"
Trbute poświęcony Usagi&Seiyi. Warto go obejrzeć ze względu chociaz na dośc dobre efekty. Autor włożył w niego wiele pracy i zapału. Pozatym nie czesto zdarza się widzieć dobre AMV produkcji naszej polskiej młodzieży ;]
Godny polecenia jest także Silence - tribute to Sailor Saturn
Amv możecie znaleźć tutaj |
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Nie możesz ściągać załączników
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|