| Test: zdolności przywódcze |
| Wersja do druku |
Zegarmistrz 

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 08-06-2007, 16:37 Test: zdolności przywódcze
|
|
|
http://praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74788,1384851.html
Kolejny test - głupawka o pseudopsychologicznym podłożu. Sprawdza wasze zdolności przywódcze. Wynik: 74%[/quote] |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
 |
|
|
|
 |
Tyczek 
♩♪♫♬

|
Wysłany: 08-06-2007, 17:32
|
|
|
| Wyszło mi 54 % |
_________________ Hello. My name is Scribbler.
 |
|
|
|
 |
wa-totem 
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 08-06-2007, 19:41
|
|
|
Wyjątkowa głupawka, z wieloma ytaniami punktowanymi wg. teorii tzw. "społecznie wrażliwego kapitalizmu". Problem w tym, że wiele z tez tej teorii nie działa tak jak zakładają twórcy teorii...
Jak się połapałem o co biega, odpowiadałem zgodnie z teorią. Więc zarobiłem 89%... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
 |
|
|
|
 |
fm 
Okularnik

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 08-06-2007, 20:34
|
|
|
Bardziej ćwiczenie z łamania testów niż prawdziwa ocena zdolności przywódczych. Dzięki ocenie po pierwszych 4 pytaniach łatwo można się zorientować jaki typ odpowiedzi jest wymagany.
Przez pomyłkę w ostatniej serii skończyłem na 88%. |
_________________ Words are weapons, but weapons are also weapons.
 |
|
|
|
 |
Mai_chan 
Spirit of joy

Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 08-06-2007, 20:37
|
|
|
77 procent. Odpowiedzi na podstawie doświadczeń z harcerstwa...
...a ja zawsze twierdziłam, że na zastępową się nie nadaję XD |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23:09] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
 |
|
|
|
 |
Caladan 
Chaos is Behind you

Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 08-06-2007, 21:04
|
|
|
wyszło mi 42%, bo wybrałęm drogę dobrego wujka. Innym teście u nas miałem około 80%, czyli testy nie są zawsze adekwatne do rzeczywistego stanu
Następnym razem przeanalizuje dokładniej pytania i stwierdze jaki styl kierowania mam, bo to bardziej mnie ciekawe. Stawiam że Konsultatywny. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-06-2007, 21:18
|
|
|
| 88% !!! That's the sign!!! A new Fuhrer is born! |
|
|
|
|
 |
Arashino Shiro 
władająca czasem...

Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 09-06-2007, 01:14
|
|
|
| 78% |
_________________ Żyj póki możesz, bo każdy twój dzień może być twoim ostatnim... |
|
|
|
 |
Vodh 
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 09-06-2007, 11:30
|
|
|
| 85%. Trochę dziwny test ;0 |
_________________ "If you would wish another to keep your secret, first keep it yourself."
 |
|
|
|
 |
Avalia 
Love & Roll

|
Wysłany: 09-06-2007, 12:14
|
|
|
hm...nie ma źle Twój aktualny wynik: 60%
"Bardzo wysoki poziom zdolności przywódczych. Masz rozległą wiedzę i spore umiejętności praktyczne niezbędne do pełnienia funkcji lidera
Cechy przywódcy
Wysokie wyniki wskazują na to, że jesteś optymistą, a - jak utrzymuje psycholog Martin Seligman - liderzy to ci, którzy ?nauczyli się optymizmu?. Najnowsze badania psychologiczne wykazują na to, że optymiści nie tylko osiągają większe sukcesy, lecz i to, że optymizmu można się nauczyć. Optymizm nie jest cechą wrodzoną, lecz nabytą. Ty ją masz dobrze wytrenowaną.
Twoja postawa opiera się na dążeniu do sukcesu, otwarciu na klienta, zaangażowaniu, odpowiedzialności i pragmatyzmie. Wierzysz w to, że sam decydujesz o swoim sukcesie lub porażce. Umiesz znaleźć praktyczne rozwiązania najbardziej palących problemów. Zanim podejmiesz działanie, najpierw dokonujesz obiektywnej oceny sytuacji.
Charakteryzuje cię ?taktyczna? pokora, co oznacza, że nie czujesz się doskonały/a i to podsyca twój apetyt na zdobywanie wiedzy. Dotychczasowe osiągnięcia są punktem wyjścia do doskonalenia się w nowych. Klient jest dla ciebie partnerem, często jesteś rzecznikiem klientów, do których trzeba wyjść i których trzeba pozyskać. Chcesz służyć innym w większym wymiarze niż osoby przeciętne. Nie koncentrujesz się na wykonywaniu określonych zadań, lecz na wspólnym zdobywaniu doświadczeń. Jesteś mocno przekonany/a o tym, że masz kontrolę nad własnym losem. Panujesz nad swoim życiem." |
|
|
|
 |
Lila 
BAKA Ranger

Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 09-06-2007, 12:29
|
|
|
| uzyskalam 57%, ale to dziwne. Nie podobalo mi sie wiele odowiedzi ktore teoretycznie podane sa za prawidlowe. Ale moze to tez moj wina, nadal jestem dzieckiem, nie bardzo pojmuje rozumowanie osob doroslych... ( Wedluch tego testu - by byc dobrym przywodca musisz miec swoich podwladnych gdzies i dbac o dobra formy - tak ja rozumiem ) |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
 |
|
|
|
 |
wa-totem 
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 09-06-2007, 12:35
|
|
|
| Lila napisał/a: | | Nie podobalo mi sie wiele odowiedzi ktore teoretycznie podane sa za prawidlowe. | Bo większość z nich NIE JEST prawidłowa, i może w krótkim czasie zakończyć "karierę" takiego pożal się Boże "pSZywódcy-LYdera"...
Co śmieszniejsze, przy sporej części pytań zwyczajnie wszystki proponowane opcje są nieprawidłowe, i to nawet z punktu widzenia najbardziej fundamentalnych zasad zarządzania strategicznego.
No ale czego oczekiwać po gazecie równie apolitycznej jak "Trybuna Ludu" za PRL? |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
 |
|
|
|
 |
Avalia 
Love & Roll

|
Wysłany: 09-06-2007, 12:49
|
|
|
| wa-totem-sama napisał/a: | | No ale czego oczekiwać po gazecie równie apolitycznej jak "Trybuna Ludu" za PRL? |
Raczej nie wiel, dlamnie niektóre odpowiedzi były śmieszne, cóż i to porównanie, ja optymistką? Z której strony?
Jest jeden plus, jest co wyśmiać. |
|
|
|
 |
So_Dakki 
~FOXY LADY~

|
Wysłany: 09-06-2007, 18:03
|
|
|
| Mój wynik: 65% |
|
 |
Bezimienny 
Najmniejszy pomiot chaosu

Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Gdzieś pomiędzy dniem wczorajszym i jutrzejszym Status: offline
|
Wysłany: 09-06-2007, 20:24
|
|
|
| 82% (ja??? wolne żarty, firma pod moim zarządem by szybko zbankrutowała). Faktycznie, odpowiedzi miejscami dziwne, miejscami wybitnie tendencyjne. często nie było opcji które bym chciał zaznaczyć. |
_________________ Nie straszne nam lata płynące,
Nie groźne nam mowy wylewne,
Nie skuszą nas prawdy mylące,
Nasze peleryny są pewne.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
 |
|
|