- You are now in #sesja_exalted
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>hej
<Serika>hej
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>jest nas troszke wiecej ;-)
<Potwor_Latacz>cześć
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Jacka nie bedzie...
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>hmm...
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Ysne i Punyan...
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>czy o kims zapomnialem?
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>ach, Morg
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>dpbra, czekam na jednego z nich
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>ale mzoecie opisac krotko, co mniej wiecej planujecie robic...
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>9wliczajac w to Wasza rekacje na \opis Jacka - jets na docu)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>no wiec pada grad i wybuchla panika...
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>co robicie?
<Xeniph>okej... potem dopiszę to na docu, ale na dzień dobry wypatruję jakiegoś młodego, najlepiej nastoletniego i znudzonego szlachcica idącego na koronację, zwracam na siebie jego uwagę z okolicznych krzaków (pomagając sobie butelką trunku)
<Xeniph>kiedy jakiś złapie przynętę, wychodzę z krzaków w jego postaci u ubraniu, zostawiając go w krzakach ogłuszonego, rozebranego do majtek, z przegryzioną wargą i polanego alkoholem
<Xeniph>w ten sposób koronację mogę oglądać z bliska i obserwować Johanna
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>... jestes przerazajaco mroczny, epicki i zly :P
<Tren>Ja już opisywałam, że razem z bratem koordynujemy działania. A co do reakcji...
<Serika>creepy...
* Daerian|Mrok_nad_Harmonia z radoscia obserwuje narodizny drugiej Symfonii
* Daerian|Mrok_nad_Harmonia stwierdza, ze Johann ma parwdziwe szczescie do femme fatale
* Serika pomaga koordynowac
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>to znaczy co robisz?
<Serika>to znaczy zapewne odpalam te zakuoiona ekscelencje w performanse i odstawiam przemowe do tlumy pt. "szanowni panstwo, prosze zachowaxc spokoj i sie rozejsc, ta strona placu tedy..."
<Tren>Ireneusz pewnie się mocno skrzywił i podniósł brew widząc te nagłe anomalie pogodowe i natychmiast zaczął wydawać rozkazy do stojących w pobliżu strażników.
<Serika>majac nadzieje, ze beda grzeczni
<Serika>z tym, ze to PO konsultacji z Serea, zeby akcja byla spojna
<Potwor_Latacz>Ja najpierw będę obserwował uważając by samemu nie dostać w łeb kostką lodu.. A potem, gdy uznam że sytuacja się robi poważna odświeżę sobie umiejętności instruktora musztry
<Tren>Serena rzuciła najszybciej jak mogła długą wiązankę, po czym podzieliła się z Ireneuszem placem i zaczęli komunikować się ze strażnikami/drużyną na dole co do tego gdzie kierować tłum.
<Serika>to oczywiscie przy zalozeniu, ze wszyscy reagujemy szybko i duza panika nie zdazyla wybuchnac
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>okej
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>udlao Wam sie ponanowac sytuacje mna palcu wazglednie
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>szczegiolnie przy wspraciu Albercika, wokol ktorego nagle ludzi robia sie nagle spokojni
- Bezimienny joined
<Bezimienny>hej
<Tren>Hej.
<Serika>hej
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>problem tkwi w tym, ze ulice sa pzoa Wasyzm zasiegiem
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>a tlum i postawione wczesniej budki, trybuny i inne nowe zawalidrogi uniemozliwaija sparwna ewakluacje z placu
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>zas na samym placu nie macie za bardzo jak ukrycludiz pzred gradem
<Serika>to by trzeba bylo zejsc w teren i zarzadzic, zeby co wazniejsze zqwalidrogi usunac...
<Serika>tylko niech ktos zostanie i koordynuje - najlepiej debeki, bo maja zabawki do omunikacji
* Daerian|Mrok_nad_Harmonia nie bedzie tego robil za Was :P
<Tren>Nom, ja z bratem zostanę z tyłu i będziemy was koordynować.
<Serika>moze z albercikiem... Serena, reszta, co wy na to?
<Tren>Bo mamy od tego charmy.
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>albercik dziala jak chodzaca strefa spokoju btw :P
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>(tak, Morg mi na szczescie powiedzial co planuje uzywac)
<Tren>A właśnie wy najlepiej zejdźcie na dół i pomóżcie ludziom się przebijać.
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Xen, co Ty robisz?
<Serika>dobra, to sie tylko jajos podzielm tereem
<Serika>terenem
<Serika>ile jest wazniejszych przyblokowanych ulic?
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>8
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>tfu 6
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>rozchodza sie gwiazdziscie od placu
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>z czego ejdna prowadiz do palacu i w tamta strone nie bylo zastawione
<Potwor_Latacz>Ja mogę zebrać jakąś grupę straży/ mieszkańców, doprowadzić do stanu używalności i zacząć usuwać przeszkody, jeżeli się uda to kilka grup. Zaczynam od tych blisko pałacu, żeby się ludzie nie rzucili i królowej nie stratowali
<Potwor_Latacz>Ten grad jest na jakim obszarze ?
<Bezimienny>ja wezmę tą w kierunku do pałacu przeciwnym
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>(nawiasem mowiac, widzicie dzialania jakeigos blziej Wma neiznanego gostka
<Tren>W pobliżu pałacu pewnie jest najwięcej straży.
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>ktory dobzre sobie radzi z pozradkowaniem tlumu neizalenzie od Was :P)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>(i ktorego sie, co zaskakujace, slucha nawet straz)
<Tren>Więc tam raczej nie będzie takiego problemu.
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>grad jets nad wiekszoscia miasta
<Tren>Im dalej tym większy problem zapewne.
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>ale w innych okolicach ludzie maja sie gdzie chowac i nie ma tlumu
<Serika>to ja biore dowolna, ktorej nikt nie obstawil, a sa problemy
<Xeniph>trzymam się blisko Johanna, pomagam zaganiać ludzi/eskortować rannych w bezpieczne miejsca, nie wchodząc mu w drogę, ale tak, żeby nie stracić go z oczu
<Xeniph>(pytanie, co robi Johann, bo nie wiedząc tego trochę mi trudno)
<Serika>jezeli tam jest jakas straz, to odpalam ekscelencje i zwycxzajnie sie wcinam w role dowodcy
<Serika>jesli nie ma, to najpierw zganiam grupe straznikow
<Serika>powiedzmy... pierwsza po prawej od tej Plomienia. na czym sie tam korkuje?
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>zawalily sie tryuny posatwione dla ludu
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>wiec jest troche przygniecionych osob i blokuje droge (serika)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Plomien - panika spowodowala wywrocenie kilku wozow z blizje neiznana zawartoscia...
<Serika>a straze tam sa, czy musze najpierw pozbierac?
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>wyglad ana to, ze planowano dowiezienie jakis produktow do pobliskiego skladu, tylkoz ajkis powdow nie wyladowano ich pzred ceremonia
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Seri - jest kilku ludzi
<Serika>(kapusta!)
<Bezimienny>...tak, z pewnością to były wozy z kapustą...
<Serika>kilku, to znaczy za malo, zeby cos z tym skutecznie zrobic?
<Tren>Popieram ideę, że to kapusta!
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>(ciiii, psujecie neispodzianke!)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>(:D)
<Tren>Niespodzianka to by była jakby się okazało, że to buraki czy coś ;p
<Xeniph>czyli pewnie będę podnosić wozy/trybuny i wyciągać spod nich ludzi. Ryzykuję tym, że się zdradzę, ale ktoś musi, a ja jestem jedyną osobą w okolicy o której wiem, że dysponuje nadludzką siłą, więc...
<Potwor_Latacz>(to tylko adrenalina.. : D)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>na lewo od plomienia jest koszmarna sytuacja, bo trubuny przygniotly ludzi
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>mozesz sie tma zajac, przyda sie ktos od odgruzowania :-)
<Bezimienny>zbieram swoich by przesuwali wozy blisko jednej ze ścian (jeśli ładunek sprawia problem, to też zwalić go pod ścianę)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>ludzie sliznaja ise na kapuscie :P
<Serika>ja najpierw po drodze zgarniam pare dobrze zbudowanych osob tonem nie znoszacym sprzeciwu
<Bezimienny>a sam staram się kierować ruchem by ludzie przechodzili pomiędzy wozami a drugą ścianą, jednocześnie wyłuskując z tłumu co lepiej fizycznie zbudowane osoby i prosząc je o pomoc
<Potwor_Latacz>Staram się zaganiać ludzi w kierunku przejść które się już trochę odblokowały, tak żeby ich usunąć z okolic trybun
* Daerian|Mrok_nad_Harmonia ma wizje Plomienia "proszacego" o pomoc
<Bezimienny>:D
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>idzie Wam calkiem sprawnie
<Serika>obawiam sie, ze Gwiazdka nie prosi :)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>natomiast zauwazacie mocno charyzmatyzne indywiduum ponownie, a jego pomoc jest bardzo cenna
<Serika>jakby bylo malo, to co silniejszych przechodzacych panow zaganiam
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>... a neidaleko jakis wygladajacy na mocno pijanego dantysa mlodzieniec podnosi 200-300 kilowe kawlaki trybun i odkalda je na bok
<Serika>a sama kieruje tlumem generalnie, jak juz jest troche przejscia
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>wyciagajac spod nich ludzi
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Tren - Twoje i ireneusza dzialnia przynisza siewtny skutek
<Bezimienny>notuję to w pamięci
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>gwardia jest karna i sparwnie kiruje ludiz w wolne ulice
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>... widziecie tez jakas pania, ktora calkiem skutecnzie skupia wokol siebie ludzi
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>... i tlucze nadmiernych krzykacyz w zeby
<Serika>blizej mnie, czy Plomienia ten dandys?
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>... robi to bardzo syzbko,a oni natychmiast neimalze zasypiaja...
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>plimienia
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>po jego lewej
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>a Ty jestes po prawej plomienia :P
<Serika>oki. A pani wyglada moze na debeczke? albo mlodzieniec?
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>nie
- Morg joined
<Morg>Cześc.
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>mlodzieneic wyglada jak typowy panicz z dobreog domu, spedzjacy czas na dziwkach, kartach, winie i poodhbnych rozrywkach :P
<Serika>czesc, chodzaca strefo spokoju
<Bezimienny> hej
<Potwor_Latacz>hej
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>drugi pan od komenderownaia tlumem wyglada na twradziela
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>hej Morg
<Morg>... Seri?
<Serika>a jest gdzie?
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Morg - tak opsialem twoj fekt dzialania :P
<Bezimienny>[20:41] <Daerian|Mrok_nad_Harmonia> albercik dziala jak chodzaca strefa spokoju btw :P
<Bezimienny>[20:42] <Daerian|Mrok_nad_Harmonia> (tak, Morg mi na szczescie powiedzial co planuje uzywac)
<Serika>morg: zostales zNPCowany :P
<Morg>Aaa.
<Morg>No tak.
<Morg>Sorry, na śmierć zapomniałem.
<Morg>(ale nic, grajmy)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Xen - Johann w sumie sie pewnei drze i zaprowadza rowny szyk wokol siebie :P
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>(chyba ze ktos ma inna wizje jego dzialan, chetnie polsucham XD)
<Xeniph>(Ysen dzisiaj będzie, swoją drogą?)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>(no idea)
<Morg>W każdym razie, ja pewnie bym próbował zaprowadzić jak najwięcej ludzi się da w jakieś bezpieczne miejsce (nie wiem co może się na takie w bliskiej okolicy kwalifikować, jeśli w ogóle coś).
<Serika>... palac
<Serika>(brb)
<Tren>...może pomóż odblokowywać przejście jak reszta drużyny?
<Tren>Chyba została jakaś wolna ulica.
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>on jets raczej od sumiezanbia paniki ;-)
<Tren>No właśnie.
<Tren>Jak będzie stał na początku ulicy to ludzie uspokoją się na tyle by wejść w nią powoli.
<Tren>A ruszą z kopyta dopiero później.
<Tren>Będzie nieco mniej przepychania dzięki temu.
<Xeniph>(brb, kolacja)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Morg, dostales polecenie :p
<Potwor_Latacz>a ja pytam jakiegoś miejscowego czy przy odblokowanej ulicy są jakieś duże budynki. Coś w stylu magazynu
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>jets palac :P
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>magazyny tez
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>zajmuje sie ta ulica plomien :P
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>taki wielki gosc w bialym plaszcuz i sporym miecyz juz porzadkuje tamta ulice:P
<Morg>Chwila. Jakie przejście jest zablokowane?
<Morg>I gdzie my tych ludzi prowadzimy (skoro, jak rozumiem, do pałacu prowadzi przejście odblokowane)?
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>z placu, aby sie mogli chowac pood dachy, do domow i magazynow przy ulicach opbok, jak rozumiem :P
<Bezimienny>po pierwsze, wszystkich nie wepchamy w jedną ulicę
<Potwor_Latacz>A jak tam ulica po mojej stronie ?
<Serika>a tam pod palacem, jak mowiles, sytuacja jest opanowana
<Bezimienny>po drugie, to jest miejsce dla ewakuacji dla Sereny, jakby ktoś chciał wykorzystać sytuację do przeprowadzenia zamachu
<Tren>Ujmę to tak - prowadzenie gromady nieznanych ludzi do pałacu tuż po tym jak ktoś zamordował poprzednią królową to zdaniem Sereny nienajlepszy pomysł...
<Tren>Tak bardzo delikatnie ujmując.
<Potwor_Latacz>tłum w pałacu = +- rewolucja zwykle : P
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>latacz - twoja ulica ma sie dobrze :P
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>ma akurat ze dwa duze magazyny obok, wiec ludzie sie w nich syzbko chowaja...
<Serika>ja uwazaa, ze okoliczne domy i magazyny to jednak lepszy poysl
<Tren>Bo jak ktoś był w stanie wywołać taki grad to wynajęcie grupki zabójców, która wmiesza się w tłum to powinna być kaszka z mleczkiem w porównaniu...
<Serika>chyba, ze palac ma np. jakas duza sale z osobnym wejsciem
<Morg>Tak, miałem na myśli jakąś odrębną salę w której możnaby tych ludzi upilnować. Ale jeśli są magazyny, to lepiej kilka magazynów.
<Tren>A tak, jak jest coś takiego, co nie jest podłączone z pałacem to pewnie.
<Bezimienny>sklepy, magazyny, tawerny
<Tren>Ale do samego pałacu zdecydowanie nie.
<Tren>(to musiałby kwas padać)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>no dobrze, chowanie ludzi idzie Wam dobrze
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>.. kiedy burza sie nagle rozwiewa...
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>i chwile potem niebo jets sloneczne tak, jak pol godizny temu...
<Serika>nagle-nagle?
<Tren>.....
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>w ciagu jakis 2-3 minut grad gwaltownei slabnie
<Serika>znaczy, nienaturalnie nagle, czy po prostu szybko?
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>a chmury sie rozchodza Seri
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>za szybko, aby bylo w pelni naturalne
<Potwor_Latacz>cóż, panika może się tylko zwiększyć teraz. Więc kontynuuję
<Morg>Dobra, w takim razie ja proponuję póki co trzymać ludzi w magazynach. Nie wiemy co się dzieje, jak ich wyprowadzimy i zacznie znowu walić, to będzie jeszcze gorzej.
<Morg>Jakie mamy siły w ogóle na miejscu?
<Serika>zostaje tam gdzie jestem i koordynuje dalej
<Tren>"Nie wiem kto się bawi pogodą nad moim państwem, ale jak dorwę drania..."
<Tren>Serena uderza z całej siły w balustradę, po czym siada zmęczona i patrzy na cały bajzel.
<Tren>*uderza pięścią
<Serika>Daer, jak tam moje trybuny? stan rozmontowania, ilosxc przygniecionych ludzi
<Serika>i czy udalo mi sie wywolac z tlumu medyka, jesli ktos z nich go potrzebuje?
<Morg>Ja chodzę między ludźmi i uspokajam ich. Zapewniam, że sytuacja jest pod kontrolą i mówię, żeby póki co zostali w środku.
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Seri - maja sie dobrze
<Morg>I Daer - ile mamy straży, czy czegoś innego na miejscu?
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>udalo sie wyyciagnac ludiz spod nich i w ogole...
<Tren>"...przed następnym wystąpieniem publicznym proponuję ustawić stragany z naprawdę porządnymi parasolami... Tak na wszelki wypadek."
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>ofiar jest dosc malo...
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Morg - jakies dwie setki
<Morg>A ludzi jest?
<Serika>znaczy, nie potrzebuja fachowej pomocy?
<Morg>(i jakie oni mają rozkazy tak w ogóle? :P)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>medykow na stanie w Twojej okolicy nie ma :P
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>pytaj sie Tren :P
<Bezimienny>dziękuję pomcnikom z tłumu za obywatelską postawę, która prawdopodobnie uratowała wiele żyć ludzkich. Główne niebezpieczeństwo zostało już zażegnane, więc jeśli chcą to mogą udać się do domów, ale jeśli mogą, to dobrze by było by jeszcze zostali i pomogli w uporządkowaniu miejsca - odpowiedzialni ludzie bardzo się przydadzą
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>zaskakujac,e ale nitk sie nie oddala...
<Tren>Mają rozkazy, by kierować tłum w osłonięte miejsca, pilnować przepływu by ludzie się nie zabijali, kierować większe skupiska w mniej zapchane miejsca itd.
<Serika>... Punyan, wlasnie mialam napisac doklanie to samo XD
<Bezimienny>(płomień już zaczął przeprowadzać rekrutację... ;) )
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>(scary)
<Tren>Straż była szkolona jak sobie radzić z paniką/zamieszkami w tłumie, więc nie powinni być zbyt nieudolni ;p
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>mowie, idzie Wam dobrze :P
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>no, to zakladam ze kobieraktora widizliscie gdzies zniknela...
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>a co robi twradziel i dandys :P?
<Morg>kobieraktora?
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>kobieta ktora
<Morg>A, jaka kobieta?
<Xeniph>(back)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>re
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>(postac Jacka Morg)
<Morg>s
<Morg>*a
<Tren>...ta która waliła ludzi po twarzy...
* Xeniph sprawdza, czy ktoś coś zauważył
<Potwor_Latacz>Tymczasem kiedy już kryzys został zażegnany, kiwam głową do strażników z którymi współpracowałem i oddalam się trochę, obserwując pozostałych na placu
<Morg>Serena jak rozumiem, schowała się w pałacu?
<Tren>Koordynuje działania ze strategicznej pozycji
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>no, to ktos zajmuje sie dziwnymi nieznajomymi :P?
<Morg>Pytanie czy jest ktoś, kto nie ma co robić. :P
<Serika>Daer, a kto ma do kogo z tych nieznajomych blisko/najblizej?
<Serika>ja ich nie bede ganiac przez pol placu
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Plomien ma blisko...
<Morg>hy hy hy
<Bezimienny>tak, i właśnie zastanawiam się do kogo uderzyć
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>zapewne Johann moze miec blisko do Xena
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>bo Xen sie starl byc blisko niego...
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Morg jest raczej dosc daleko
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Gwiazdka jest zapewne wzglendie blisko
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>do Xena
<Bezimienny>u mnie problemów obecnie specjalnych już nie ma?
<Serika>i blisko kogo? latacza czy xena? :D
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>niem, raczej sie uspokoilo wszedzie
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Ty - Xena
<Tren>To Gwiazdka i Płomień mogą zająć się twardzielem i dandysem.
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Plomien - obu
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Morg - zadnego
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Johann - obu pewnie
<Tren>Tudziez innymi.
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Gwiazdka - to obu srednio
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Serena - zaperwne blisko twradziela
<Bezimienny>to wysyłam Hattasa do twardziela, by skoordynował jakieś współdziałanie grup z obu ulic (wydaje sobie dobrze radzić i sam zorganizował grupę pomocników, więc na razie sam go zostawiam)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>no to idzie im dobrze :P
<Serika>a zlaplam kogos, kto sie zaopiekuje rannymi? jak nie, to pytasm kogos, gdzie est najblizszy szpitasl
<Bezimienny>a ja udaje się do siłacza-dandysa
<Bezimienny>bo tam chyba żadnej grupy samopomcy nie było
<Serika>i zarzadzam przetransportowanie tam tych, ktorzy potrzebuja pomoc
<Serika>y
<Morg>A właśnie, co do medyka, to w sumie ja mogę...
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>no to do roboty :P
<Serika>Morg - zakladam, ze niektorych to tam trzeba zaniesc
<Bezimienny>z pytaniem, czy tam nie potrzeba jeszcze jakiejś pomocy - (jesli nie, to przydałby się ktoś silny by te wozy z ulicy usunąć)
<Serika>pewnie jeszcze jakies prowizoryczne nosze urzadzic
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Xen, to podchodiz do Ciebie wielkki gosc w bialym plaszczu, ktory zna Johanna :P
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>co robisz :P?
<Morg>Seri - jasne. Po prostu zapomniałem zadeklarować, że mogę zająć się leczeniem, jak już sytuacja się uspokoi - a się uspokoiła, z tego co Daer pisze. :)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>jest dosc opanowana....
<Potwor_Latacz>Ja tymczasem stoję z rękami za pasem, kiwając głową podziwiam zniszczenia i od czasu do czasu kiedy ktoś coś ode mnie chce wydaję polecenia.
<Serika>Morg, ale ranni to pewnie nie tylko u mnie :0
<Morg>Mówię ogólnie. Jak jest już spokojnie, to proszę ludzi o pomoc, organizuję gdzieś w okolicy jakieś miejsce dla rannych i biorę się do roboty.
<Morg>(bo wątpię, żeby w okolicy była jakaś placówka lecznicza... o ile w ogóle jest)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>macie szpital
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>bez pzresady, to cywilizowane pnatwo jest
<Xeniph>udając lekko przestraszonego, pytam, czy mogę mu w czymś pomóc
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>umiejtnosci socjalne Plomienia nie pozwalaja mu wykryc, ze dandys udaje
<Serika>czy u mnie jest opanowana w 100% po zajeciu sie rannymi?
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>tak, jest dobrze
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>zapobiegliscie masakrze
<Serika>to dolazam do Plomienia, dandys mnie fascynuje :D
<Bezimienny>czy tam gdzie jest dandys nadal są jakieś problemy do załatwienia, czy też sam się uporał z tymi zawalonymi trybunami już?
<Serika>a przedtem jeszcze raz dziekuje za wspolprace
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>z trybunami tak
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>ciezej z pomoca medyczna dla przykladu...
<Serika>i pamietajcie, harmonia potrzebuje takich obywateli!
<Serika>Daer, mowilam - orgaizuje transport do szpitala
<Bezimienny>...
<Bezimienny>Seri, skąd wiedziałaś co pisałem?
<Serika>:)
<Morg>Cóż, skoro jest szpital, to ja organizuję transport tam z mojej okolicy, a potem biorę się za pomoc medykom.
<Serika>bo ostatnio Ty wiedziales, co ja pisalam, zemsta :>
<Bezimienny>(ponownie)dziękuję za obywatelską postawę, i proszę o pomoc na sąsiedniej ulicy, gdzie trzeba powywracane wozy pousuwać by nie tarasowały przejścia
<Serika>z resztek trubun pewnie da sie wycignac deski
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Xen :P?
<Serika>plus jakies plazcze i mamy nosze
<Bezimienny>bo osoba z tak niespotykaną siłą z pewnością się przyda
<Morg>(w ogóle, jak bardzo zostało zniszczone miejsce zdarzenia?)
<Bezimienny>mówię też, by się nie przejmował rannymi - zaraz kogoś przyślę by się nimi zajęli i odstawili do jakiegoś pobliskiego medyka
<Bezimienny>(co potem robię, btw)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>(to smutne, nie mog eim rzucic na Resonans!)
<Bezimienny>(miejscowi pomocnicy powinni wiedzieć gdzie można ranych odstawić, nie?)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>(raczej)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>3 sukcesy na 4 kosciahc, no...
<Bezimienny>rezonans? nawet na starym, JA tym ludziom nie pomagam!
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>na pewno nie wolicie zostacprzy resonansie?
<Serika>punyan, jak do Ciebie dolacze, to ja wien, bo juz o to dawno pytalam :P
<Serika>dlugo z dandysem gadasz?
<Bezimienny>zależy od dandysa
<Bezimienny>Płomień sam z siebie nie należy do osób mowiących dużo
<Serika>to juz do decyzji mg, czy zdaze dolaczyc
<Morg>Ilu jest rannych tak w ogóle?
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>jelsi Xen duzo nie mowi, to raczej nie :P
<Xeniph>"Tak. Tak! Oczywiście!" Po czym biegnę we wskazane miejsce jak najszybciej i jak najdalej od Płomienia
<Bezimienny>:D
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>ciezko kilku-kilkunastu
<Morg>I czy są jakieś ofiary śmiertelne?
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>kilku ludiz bedzie
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>kogos przgniotla belka, ktos zostal startownay itd
<Morg>Ok.
<Morg>To tak:
<Morg>1) pomagam z ciężko rannymi (ile mi to zajmie czasu?)
<Serika>a plomien zdazy zarzadzic pomaganie rannym, zanim dojde, czy ja mam to zrobic? :P
<Morg>2) zajmuję się umarłymi - chodzi o znalezienie ciał, pewnie kilka słów modlitwy i generalnie zabezpieczenie zwłok do czasu pogrzebu (chyba że ktoś się już tym zajął).
<Morg>3) jak już ze wszystkim skończę, to wracam do pałacu, czy gdzie tam zbiera się Serena ze swoimi doradcami.
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>pewnie w palacu...
<Serika>Plomien, kto to byl? Facet nie wygladal na silacza, a jednak...
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>nikt inny nic nie robi :P?
<Potwor_Latacz>Ja oglądam tych którzy padali od byle uderzenia w zęby, jeżeli ich jeszcze nie zabrali. Z ciekawością nieskrywaną.
<Potwor_Latacz>Poza tym nie przykładam ręki do pomocy poszkodowanym i likwidacji zniszczeń
<Morg>(i co robi Johann tak w ogóle?)
<Xeniph>pomagam w ratowaniu ludzi od kapusty, staram się skończyć w takim miejscu, z którego Płomień nie będzie mnie widział, albo przynajmniej będę mieć otawrtą drogę ucieczki
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>p[owiedmzy, z eorganizuje transprot do spzitala :P
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>mas ztaka opcje be zproblemu Xen
<Morg>Hyh...
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>hyba ze ktos zadeklaruje cuzjna obserwacje :P
<Bezimienny>"Nie mam pojęcia, ale na wszelki wypadek lepiej na niego uważać"
<Morg>... w sumie ciekawe jakie miny mieli ludzie, którym Płomień dziękował za obywatelską postawę. ;P
<Potwor_Latacz>Ja obserwuję cały czas co się dzieje, nic innego nie robię w zasadzie : P
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>dantysa :P?
<Bezimienny>Daer: tak, to do Ser było
<Potwor_Latacz>Wyróżniające się jednostki. Więc jego też.
<Bezimienny>czujna obserwacja w wykonaniu płomienia byłaby dość widoczna, więc tylko z daleka spoglądam, ale nie będę za dandysem łazić
<Serika>Daer, obserwowalam dandysa, idzialam gdzie poszedl?
<Tren>...jak pierwszy raz zrobiłeś tą literówkę to dobrą chwilę zastanawiałam się: "jaki dentysta?"
<Serika><cicho> "no wlasnie chetnie bym z tym panem zawarla... blizsza znajomosc"
<Tren>(/me radośnie się zakwikuje przy mental image'u tej sceny)
<Serika>(jakas reakcja, czy nie ma nic przeciwko, zebym za nim polazla? :P)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>no mnie sie nie pytaj
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>ja tu tlyko mistrzyje :LP
<Serika>to do punyana :P
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>ktos jeszcze cos robiw sumie :P?
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>niech ktos sie zjamie tym mrocnzym neiznajomym badassem na srodku placu, bo sie nudzi ;-)
<Tren>(mnie tam nie ma, więc nie pomogę...)
<Morg>Mnie chyba też tam nie ma?
<Bezimienny>"tylko uważaj, nie chcemy zbyt zwracać na siebie uwagi"
<Serika>znaczy lataczem? dopoki jest zajety, to ja mu nieprzeszkadzam
<Potwor_Latacz>ja tu tylko patrzę, chwilowo
<Serika>nie, Twoja postac :)
<Potwor_Latacz>też
<Serika>'"spokojnie, zamierzam tylko pomaruzic z nim n parszywa pogode"
<Serika>"a na twoim miejscu zainteresowalabym sie tamtym panem, wyglada na potencjalny bardzo cenny nabytek :)"
<Serika><zerk w kierunku badassa>
* Serika idzie w kieruku Cyrie, troche naokolo i nie zucajac sie w oczy
<Morg>Cyrie? To postać Xena?
<Bezimienny>tak
<Serika>ale bez fajerwerkiw typu charmy stelth
<Serika>po prostu staram sie wygladac zwyczajnie i niegroznie :P
<Morg>... i jak się przedstawiasz? ;P
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Xen, zbliza sie do Ciebie cos zwyczajnego i niegroiznego
<Morg>Co robisz? :D
<Morg>(w końcu powszechnie znaną prawdą jest, że im coś bardziej wygląda zwyczajnie i niegroźnie, tym bardziej należy się tego obawiać ;) )
<Xeniph>kontynuuję podtrzymywanie wozu
<Serika>Daer, a poza tym co sie kolo tych wozow dzieje?
<Serika>znaczy, Dandys podtrzymuje, a poza tym?
<Morg>Po bruku toczą się główki kapusty? :P
<Bezimienny>pewnie grupa ludzi tam pomaga przy uprzątnięciu tego
<Morg>(i tak w ogóle - do której mamy dzisiaj czas?)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>ludzis psrzataja balagan
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>czesc sie zbsiera stamtad powoli :P
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>jakeis 30 minut jeszcze mysle :P
<Serika>a trzymanie tego wozu w ogole ma jeszcze sens? XD
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>nie bardszo
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>mzoe chce nim rzucic we Ciebie?
<Morg>Nie trzeba gadać z Płomieniem? ;)
<Serika>"moze po prostu dalby pan rae przesunac ten woz o tam" <wskazuje rozsadne miejsce>
<Xeniph>cóż, jesli nie ma sensu go trzymać, to odkładam
<Serika><tonem zyczliwej porady>
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>w sumei sie zastanawiam, ze ksoro mamy pisac dwa dialogi zapoewne niedlugo
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>tomzoe lepiej tu skonczyc
<Xeniph>po czym powoli, spacerkiem zaczynam odchodzić
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>i osoby od dialogow napisza je razem na docu
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>a, to jendka nie
<Morg>Możnaby.
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>cel ucieka :D
<Morg>A za tydzień (?) będzie można odegrać wspólną dyskusję jak się już zbierzemy.
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>za tydzien sa urodziny :P
<Morg>... fakt.
<Tren>XD
* Morg hits himself with a plank.
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>ile masz soak?
<Potwor_Latacz>tzw planking
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>bo Cie niezle rzuty na damage wychoidza :P
<Serika>Xen, odlozyles zanim podeszlam?
<Xeniph>tak
<Xeniph>znaczy, to zależy od mg, ale odłożyłem, kiedy już nie byłopotrzeby trzymać
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>top pewnei jak sie zblziala Gwiazdka
<Serika>wygladal, jakby zwrocil na mnie jakas uwage?
<Potwor_Latacz>dobrze że nie spanikował i z wozem nie zaczął uciekać...
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>... MY CABBAGES!
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Seri - nie spoecjalnie
<Xeniph>ostrożnie się wycofuję, udając, że nie widzę Gwiazdki
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>po prostu skonczyl robote i sobie idzie :P
<Serika>to go dosc spokojnym krokiem doganiam
<Serika>chyba, ze zaczyna yrznie przyspieszac?
<Serika>wyraznie
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Seri, rozmawiaj z Xenem :P
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>ja z aneigo nei ebde deklatowac :P
<Serika>no przeciez Xena pytam
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>to komu kibicujecie :P?
<Xeniph>nie zaczyna, za to nagle zaczyna się interesować porozrzucaną kapustą
<Serika>"to bylo imponujace!" <szczery podziw w glosie i w oczkach, i nadal wyglada niegroznie>
<Serika>"nie przypuszczalam, ze od razu po tym, jak tu przyjechalam, bedzie mi dane spotkac prawdziwych bohaterow!"
<Xeniph>"No um, ja... To nic takiego, te kapusty wcale tyle nie ważą." pokazuję jej główkę kapusty
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>(Xen zbotchowal blef btw XD)
<Bezimienny>(dzieki temu wiemy, że ta kapusta jest strasznie ciężka!)
<Morg>XD
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>:D
<Serika>"te wszystkie kapusty musialy wazyc calkiem sporo" <z powazna minka> "strasznie sie ciesze, ze pan sobie z nimi poradzil, inaczej naprawde moglo to sie gorzej skonczyc. Pomyslalam, ze ktos powinien panu podziekowac w imiebiu miasta, ale ze wlasciwie nie do konca jestem stadm, to... um... czy... dalby sie pan zaprosic na kawe? ^^ "
<Serika><wpatruje sie z nadzieja przez ulamej sekundy, po czym wyciaga reke.
<Serika>>
<Serika>"przepraszam! gdzie moje maniery! Nazywam sie Stella" <przyjazny usmiech>
<Xeniph>"Um, dziękuję, ja nazywam się, nazywam się..." rozpaczliwy rzut okiem dookoła "Wiata von Dyszel. Miło mi panią poznać."
<Serika>(podejrzewam, ze jestem ubrana na uroczystosc, czyli w zalobne kolory i dworskie ciuchy)
<Serika>(i oczywiscie od razu odpalam wyrycie klamstwa :P)
<Serika>chociaz do tego raczej nie bylo chyba specjalnie potrzebne...
<Xeniph>"I normalnie z chęcią bym dał się zaprosić, ale... Um..."
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>dopisuj klamwto, prawda ;P
<Serika>"ale jest pan niezwykle zajety, prawda?"
<Serika><zawiedziona mode>
<Xeniph>"Tak, właśnie, o tak. Więc przykro mi, ale nie mogę przyjąć pani zaproszenia."
<Serika>"w takim razie przynajmniej pana odprowadze! nie ma pan nic przeciwko? ^^ "
<Serika>(i prawda/falsz w kwestii tej zajetosci pliz)
<Xeniph>i w myślach dodaje "Myśl, Cyrie, myśl! To, że to znajoma Siegfrieda i być może Exaltka, to nie powód, żeby robić z siebie idiotkę! Idiotę?"
<Xeniph>oczywisty fałsz
<Serika>(ta scena jest sliczna...)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>reszta druzyny siediz pochowana za wozme i obserwuje comedy gold
<Tren>(Serena z bratem siedzą z lornetkami i też oglądają, Ireneusz głośno przekazuje konwersację czytając ją z warg)
<Xeniph>"To miła propozycja, ale to strasznie daleko i z powrotem musiała by pani wracać sama, a to niebezpieczne dla kogoś z wyższych sfer, zwłaszcza dla damy."
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>btw. Potwor
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>ludzie wygaldaja jakby spali...
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>po jakims srodku nasennym
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>ale jkak n mogl byc podany ciosem peisc, szczegolnie ze nie widzisz zadnych skaleczen to nie wiesz...
<Serika>"dziekuje panu za troske! ale wydawalo mi sie, ze est tu wzglednie bezpiecznie..." <troche sie speszyla na chwile> "to ktorej okolicy tak bardzo powinnam unikac?"
<Xeniph>pokazuje losowy kierunek "Tamtej"
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>(zaskakujace, ale to nawetparwda, w tamta strone po kzrakch kryja sie goli dandysi...)
<Serika>"zapamietam! to znaczy, ze mieszka pan daleko za miastem?"
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>te Xen, na ile Ty kradniesz Shape :P?
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>oki, na 25h
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>to amsz jeszcze troche czasu :P
<Xeniph>"Tak. Właśnie. Za miastem. W takiej małej... wielkiej posiadłości. Rodziny. Von Dyszlów."
<Morg>...
<Morg>... znowu wozy!
<Morg>To spisek jest!
<Serika>"to znaczy, ze jest pan tutejszy?"
<Serika><czysta, niewinna ciekawosc :P.
<Morg>Hm, tak w zasadzie, to kończymy na dzisiaj? Rozmowy faktycznie możnaby dać w posty.
<Serika>mozna to potem spisac :)
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>;p
<Morg>Jasne, mi chodzi tylko o to czy oficjalnie kończymy i czy mogę z czystym sumieniem nie śledzić kanału na bieżąco. :)
<Xeniph>"Właściwie, to jestem tutaj przejazdem. Moja rodzina ma tu posiadłość, ale ja sam od lat przebywam w... Arglflrg, gdyż um... Studiuję tam... W akademii wojskowej."
<Morg>Jak chcecie pisać rozmowę, to mi to przecież nie przeszkadza...
<Serika>pierwsze prawda, reszta nie?
<Xeniph>to, byciu przejazdem tak, reszta to kłamstwa
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>nikt nie pzreladuje albo nie molestuje biednego ytwradziela Potwora :P
<Serika>mowilam Plomieniowi, zeby sie nim zainteresowal :P
<Serika>punyan!
<Bezimienny>mówiłaś, ale ja nie wiem za bardzo jak do niego podejść nie zwracając za bardzo na siebie uwagi
<Morg>A Potwór się jakoś wyróżnił podczas tej całej akcji?
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>taaaaak
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>nadal mniej niz Jacek ejdnak chyba :P
<Bezimienny>tak, zorganizował grupę miejscowych do pomocy
<Serika>"tez jestem przejazdem! Przyjechalam z polnocy, z przyjaciolka, ktora stad pochodzi. Nie wiem, ile czasu zostane, ale gdyby jednak dalby sie pan namowic na te kawe..."
<Morg>Bo jeśli tak, to Płomień może go zaprosić do pałacu, żeby go przedstawić królowej (i w międzyczasie go obadać)...
<Bezimienny>(tak, jacek bił po mordzie)
<Morg>Albo jakiemuś Ministrowi. Whatever.
<Bezimienny>Morg: ale ja na razie nie chcę się chwalić znajomościami z królową, ani tym bardziej tym że ejstem Kimś Ważnym
<Morg>A.
<Bezimienny>to jest pierwszy dzień, ja się dopiero rozglądam
<Morg>No to tak.
<Serika>ale mozesz np. opytac strazniow, czy to ktos wazny
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Serenba moze wyslac ministra :P
<Serika>popytac straznikow
<Morg>Ireneusz jako dowódca straży (dobrze pamiętam?) może mu podziękować.
<Morg>Czy coś.
<Serika>nom
<Potwor_Latacz>ministra transportu, w końcu uczyniłem drogę przejezdną ...: P
<Morg>Chyba że Punyan na coś wpadnie. :)
<Bezimienny>ja potem dam znać Serenie że się taki jeden wyróżnił pozytywnie, i warto by mu było podziękować
<Serika>slusznie :)
<Tren>O, dobry pomysł :D
<Serika>Xen, zyjesz? ^^
<Xeniph>"Bardzo chętnie. Będę w mieście jeszcze przez kilka dni, więc może się spotkamy, powiedzmy, jutro?" (kłamstwa, kłamstwa)
<Bezimienny>a zamierzasz wyjechać?
<Bezimienny>bo jeśli nie zamierzasz (na razie) to to że będziesz w mieście to nawet chyba prawda ;)
<Bezimienny>kłamstwa więc, jak rozumiem, na "chętnie" i "spotkamy się jutro"?
<Xeniph>nie wiem, czy zamierzam. To zależy od Johanna. Więc kłamstwo.
<Xeniph>znaczy, prawda, że będę w mieście, kłamstwo, że przez parę dni
<Serika>"oczywiscie, o ile nie bedzie pan nadal bardzo zajety. Zrozumiem, jesli nie znalazlby pan czasu. W kazdym razie, jesli nic panu nie wypadnie, prosze przyslac poslanca z potwierdzeniem juro... Zatrzyalam sie na terenie kompleksu palacowego, mysle, ze straznicy beda wiedzieli, gdzie go pokierowac."
<Serika><pierwsze dwa zdania z leciutkim, ledwo dostrzegalnym rozbawieniem"
<Morg>(... khy - teraz ciekawe co sobie o Tobie pomyśli; w sensie kim jestes, że śpisz w pałacu ;P)
<Serika>kolezanka dworki krolowej :))
<Serika>i na terenie kompleksu NIE oznacza samego palacu
<Potwor_Latacz>ale jeżeli wiedzą o tobie strażnicy ...
<Morg>(Still, bez odpowiednich zezwoleń na pewno tam nie wpuszczają)
<Serika>wiesz, to ze stalam w swicie krolowej, mozna bylo latwo zauwazyc
<Serika>wiec uwazam, ze absolutnie nie ma sensu tego negowac
<Xeniph>"Ależ oczywiście. Z pewnością kogoś wyślę."
<Serika>"Ciesze sie, i jeszcze raz chcialabym wyrazic swoj podziw. Panska pomoc w czasie tej koszmarnej burzy podobno byla calkowicie nioceniona!"
<Xeniph>(więc w tym momencie nasze postacie chyba się rozchodzą, chyba, że chcesz mnie śledzić)
<Serika>"A, i eszcze jedno..."
<Serika><z leciutkim rozbawienim> "prosze sie nie obawiac, nie zamierzam niepotrzebnie sie narazac w okolicy nieodpowiedniej dla samotnych dam"
<Serika><i obserwuje reakcje>
* Daerian|Mrok_nad_Harmonia chyba czegos nie lapie, ale tez senny jestem ;P
<Serika><i to bylo dosc latwe do odczytania jako "spokojnie, nie bede cie sledzic
<Serika>(daer, on sciemnial, ze nie moge go odprowadzic, bo mieszka w niebezpiecznej okolicy i damie mogloby sie cos stac, gdyby wracala sama)
- Ysengrinn joined
<Ysengrinn>hej
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>:P
<Serika>hej, konczymy juz
<Xeniph>"To bardzo rozsądna decyzja. A teraz przepraszam, ale powinienem już iść. Do usłyszenia."
<Xeniph>wręczam jej główke kapusty i odchodzę w jakiś zaułek
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>w zasadzi to jestesmy na Twojejej stalkerce nr 2 dyskutujacje z Gwiazdka...
<Serika><z czystm rozbawieniem patrzy na glowke kapusty, usmiecha sie szeroko, macha dandysowi na pozegnanie, odklada kapuste gdzies i wraca do palacu>
<Serika>Xen. Absolutnie musisz napisac z tego posta! XD
<Serika>bylo epickie...
<Xeniph>muszę? >_>
<Serika>a bardzo nie chcesz? :D
<Morg>To może Seri napisze z tego posta? :P
<Serika>j nadal pisze glownie na lezaco i jedna reka
<Xeniph>no tak...
<Serika>a poza tym z punktu widzenia Cyrie chyba byloby zabawniejsze
<Ysengrinn>ktoś ma logi i mógłby się podzielić
<Bezimienny>sekundę
<Serika>to moze wrzuc na forum?
<Serika>ale jestem bardzo ciekawa wrazen biednej Cyrie :P
<Xeniph>ok, może coś skrobnę, ale nie obiecuję, ani nie obiecuję, że będzie to coś więcej niż trochę poprawiony wyciąg z loga
<Serika>no o troche poprawiony wyciag z loga chodzi :D
<Serika>mam nadzieje, ze nie sploszylam jej za bardzo >_>
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>nie skaaaad
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>poza tym msz kapuste!
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>mozecie ja znalezc Sorcery jakby co :P
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>(jestem clakowicie pewien, ze ta glowka moz ejuz robic za Arcane Link)
<Tren>XD
<Serika>a potem ide zdac relacje z rozmowy i obgadacsprawe burzy, o :)
<Serika>to co z tym logiem? :>
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>no, to byla calkiem dobra sesja
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>brakowalo jej tylko desantu abyssali~
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>oki, niech pomysle o expie...
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Ysen - sorcia, ale expa nie ma ;P
<Serika>i czy Miyak moglby dostac dostep? bo mi o logi piska
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Punyan, Morg, Latacz, Tren - 5 expa
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>Serika, Xen - 6 expa
<Morg>Dzięki. :)
<Xeniph>dzięki
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>dostep gdzie?
<Serika>dzieki
<Tren>Na półtajne pewnie.
<Xeniph>na doca, jak mniemam
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>czy na doca...
<Serika>do tajnego erpegowego
<Morg>... przecież na półtajne ma.
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>jaki ona ma mail?
<Morg>... a nie ma?
<Serika>to jst inny dostep niz na poltajne przeciez
<Morg>Myślałem, że grupa Elytarne Jenoty ma z definicji tam dostęp.
<Tren>Ja nie wiem jak tam się przyznaje dostęp, więc nie pomogę >.>
<Morg>To Crack musi chyba.
<Tren>Tycajcie Cracka.
<Serika>Punyan chyba tez moze
<Serika>chyba
<Ysengrinn>a nie ma?
<Morg>Ja tam bym z przyznał wszystkim Elytarnym po prostu i tyle.
<Serika>nie ma, pytalam
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>dobra... niehc pomysle
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>w srode wrzucamy posty z doc ana forum
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>kto chce cos poprowaic/dopisac neich to zrobi do srody
<Daerian|Mrok_nad_Harmonia>i 2: Seri, wrzuc sie w aktualnej wersji na forum...
<Serika>oooki
<Serika>log!
<Bezimienny>niech wrzuci ktoś kto był od początku
<Bezimienny>mi trochę na starcie ucięło
<Serika>ja nie mam. Daer? Tren?
<Tren>Nie mam pojęcia gdzie nettalk ma logi...
<Serika>no wlasnie z nettalkiem jest problem