19:52 - You are now in #sesja_Exalted
19:52 <Daerian-Mroczne_ZUO_Harmonii>hej
19:52 <Serika>hej
19:52 <Bezimienny>hej
19:52 <Daerian-Mroczne_ZUO_Harmonii>to njak tren wrocic bedziemy chyba powoli zaczunac
19:54 <Ysengrinn>hej
19:59 <Tren>back
20:00 <Daerian-Mroczne_ZUO_Harmonii>re
20:00 - Ysengrinn is now known as Johann_von_Schwarzenberg
20:00 <Johann_von_Schwarzenberg>stęskniłem się już za tym nickiem
20:00 - Tren is now known as Serena
20:00 - Sehtal joined
20:01 - Serena is now known as Tren
20:01 <Tren>Protected, damn.
20:01 * Daerian-Mroczne_ZUO_Harmonii idzie sparwdzic za co ludzie powinni dostawac limity
20:01 <Daerian-Mroczne_ZUO_Harmonii>w sumie jaki limit maja lunarki?
20:02 <Sehtal>znaczy za co dostaje?
20:02 - Tren is now known as Kr_Serena
20:02 <Daerian-Mroczne_ZUO_Harmonii>nie, jaks ei nazyw aTwoj limit
20:03 <Bezimienny>daer: mój to:
20:03 <Bezimienny>Trigger Condition:The character suffers a personal set-back because she allowed herself to be distracted from her goals.
20:04 <Xeniph>właściwie, to jaki ja miałem Limit?
20:05 <Sehtal>monumentl ego. Singlehandedly achieves something that significantly furthers Motivation. XD przerotne trochę
20:06 <Daerian-Mroczne_ZUO_Harmonii>dobra, luanry mi przypomna jaki maja limit
20:06 <Daerian-Mroczne_ZUO_Harmonii>a na razie wracamy do sesji
20:06 - Daerian-Mroczne_ZUO_Harmonii quit (Quit: Tanuki PJIRC)
20:06 <Serika>Punyan, odpiszesz mi na docu, czy mam jakoś zakończyć? (czy Ty chcesz jakoś zakończyć?)
20:06 <Sehtal>um. właśnie to zrobiłem
20:06 <Serika>... powiedział MG i zniknął
20:06 - Daerian joined
20:07 <Daerian>re
20:07 <Bezimienny>re
20:07 <Bezimienny>Seri: chyba kończymy?
20:07 <Bezimienny>tzn jeśli możesz zakończyć, to dobrze
20:07 - Daerian is now known as Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo
20:07 <Serika>oki :)
20:07 <Bezimienny>jeśli nie, to dostaniesz płomienia myślącego czy właśnie prosisz go o zorganizowanie przyjęcia
20:08 <Serika>.......................
20:08 <Bezimienny>(i zastanawiającego się, że jeśli potraktować by to jako kampanię wojskową, to może nawet by się dało zrobić... ;) )
20:08 <Serika>chcesz to napisać? XD
20:08 <Bezimienny>neee
20:09 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>dobrze, to jak rozumiem mamy dzisiaj zebranie druzyny w palacu...
20:09 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>i rozwazania,. co robic dalej
20:09 <Xeniph>(i mam w końcu pomysł na posta... ale to nie w trakcie sesji)
20:11 <Serika>przede wszystkim, to kto  gdzie ejst i kiedy wraca? (i w jakiej kolejności?)
20:11 <Sehtal>(ja też, mam pomysł na dojenie ekipy johanna. ale też nie na sesję gdzie stara gwardia knuje)
20:11 <Serika>bo Serena, jak podejrzewam, siedzi z bratem w pałacu, Gwiazdka z Płomieniem dojdą niedługo później, Johannowi się trochę zejdzie
20:11 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>zacznijmy od tego, ze jak ropzumiem stara gwardia bedzie snuc plany tak?
20:12 <Johann_von_Schwarzenberg>Płomień chyba nie jest w pełnej zbroi
20:12 <Johann_von_Schwarzenberg><random Ysen is random>
20:12 <Kr_Serena>Na pewno będzie jakaś dyskusja a propo sytuacji.
20:12 <Kr_Serena>Znaczy nie wyobrażam sobie, żeby nie było :D
20:12 <Serika>ja bym proponowała, żeby najpierw Serena zadeklarowała, co robi i gdzie jest ;)
20:13 <Johann_von_Schwarzenberg>... dlaczego chcesz doić moją ekipę?
20:13 <Serika>w końcu muszę kogoś zapytać, czy przypadkiem nei widzieli Johanna ^^
20:13 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>dobra, me zaprasza jacka, xena i latacza na sesja_exalted2
20:13 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>bedziecie sie tam deklarowac co robicie niezaleznie od dyskusji zwartej druzyny XD
20:15 <Kr_Serena>Pewnie gdy przestało padać wydałam rozkazy, żeby posprzątać i jakoś doprowadzić wszystko do ładu.
20:15 <Kr_Serena>I Daer, ty chyba coś wspominałeś, że trochę ludu zostało?
20:16 <Bezimienny>[20:12] <Johann_von_Schwarzenberg> Płomień chyba nie jest w pełnej zbroi <- nie jest, jest w Everyman's obecnie
20:16 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Tren - w sensie?
20:16 <Kr_Serena>Na placu.
20:16 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>pewnie tak, ale juz sie zapewne rozchodza
20:17 <Kr_Serena>Okej, to pewnie też wracam do pałacu.
20:17 <Morg>Albert leczył ludzi w szpitalu, do pałacu wraca jakoś niedługo przed naradą.
20:17 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>przez narade rozumieice nieofijcan romowe z krolowa
20:17 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>czy chcecie zwolac spotkanei z ministrami?
20:18 <Bezimienny>z królową i ireneuszem pewnie
20:18 <Bezimienny>my jesteśmy prywatne osoby przecież!
20:18 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>wiem, wiem...
20:18 <Bezimienny>gdzie nam do Rady Królewskiej...
20:19 <Kr_Serena>Wydaję polecenia, zapewne umawiam się z ministrami na jakąś naradę jutro, żeby przedyskutować sytuację i dalsze kroki.
20:19 <Serika>no! ja i Płomień chcemy się spotkać z królową póki co... Ja jestem bardzo zaniepokojona, czy nic się mojej drogiej przyjaciółce nie stało
20:19 <Serika>(i na pewno będę nalegać, jeśli ktoś będzie próbował robić problemy :)))
20:19 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Ysen, Ty tez wejdzn na sesja_exalted2
20:19 <Kr_Serena>A potem idę się przebrać, bo pewnie jestem w jakiejś niezwykle odświętnej, ale średnio funkcjonalnej szacie.
20:20 <Serika>(a inni też mogą popatrzeć, czy tajemnica?)
20:20 <Bezimienny>a ja odprowadzam... Stellę(?), bo przecież w obecnej sytuacji nie można pozwolić by bezbronna młoda panienka sama po ulicach chodziła,
20:20 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>moga...
20:20 - Potwor_Latacz is now known as Walter
20:20 <Serika>Stellę :)
20:20 - Sehtal is now known as Leah_Sincaba
20:20 - Walter is now known as Walter_
20:20 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>teoretycznie mzoecie poprosic krolowa o nieoficjalne posluchanie i poprosic Ireneusza abyz  Wami psozedl...
20:21 <Serika>Daer, ja się chcę tylko widzieć z przyjaciółką!
20:21 <Serika>jestem głeboko przekonana, że ona ze mną również - jeśli ktoś ma wątpliwości, przeciez może zapytać królową, czy mnei przyjmie ;)
20:21 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>to rozumiem przez nieoficjane posluchanie...
20:22 <Kr_Serena>Znaczy jak tylko się przebiorę sama proszę drużyne o zebranie ;p
20:22 <Serika>no więc to robię ;)
20:22 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>dobra, starcyz, siedziecie na dyskusji z krolowa i ireneuszem
20:22 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>prosze zaczynac
20:22 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>aha i Johann tez juz wrocil
20:22 <Serika>(to ja muszę...)
20:22 <Serika>"Johann! Gdzieś ty był, martwiliśmy sie o ciebie!"
20:23 * Kr_Serena podnosi brew.
20:23 <Kr_Serena>"Zgubiliście Johanna? Jak wam się toudało?
20:23 <Kr_Serena>*to udało?"
20:23 <Serika>"właśnie też chciałabym się dowiedzieć..."
20:24 <Serika>(a Revan też jest?)
20:24 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>(nie.jeszcze)
20:24 <Serika>(a Albercik)
20:24 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>nie wiem
20:24 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>MORG
20:24 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>(pingnie go?)
20:24 <Serika>dobra, to za chwilę pewnie dojdzie, a na razie patrzę wyczekująco na sęziego ;)
20:25 <Morg>Jestem przecież.
20:25 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>oki, jestes na rozmowie postacia?
20:25 <Morg>I tak, Albert powinien chyba już być - nie chce mi się z czasem kombinować.
20:25 - Bezimienny is now known as Plomien
20:25 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>oki :-)
20:26 * Plomien wzrusza ramionami, patrząc na Serenę
20:26 <Plomien>"sam się zgubił"
20:26 <Plomien>"ja mu w tym nie pomagałem"
20:26 - Serika is now known as Gwiazdka
20:27 * Johann_von_Schwarzenberg dociera w końcu do pałacu, nucąc pod nosem i pozdrawiając nieco zdziwionych strażników
20:28 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>zostales sciagniety juz na dyskusje
20:28 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>wlaz i odpowiadaj
20:30 <Johann_von_Schwarzenberg>zakładam, że moi ludzie poinformowali już Was, że Johanna coś zatrzymało
20:31 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Ysen, jest wieczor juz zapewne
20:31 <Gwiazdka>"coś zatrzymało" nadal brzmi niepokojąco nieco >_>
20:31 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>zdazyles juz dojsc
20:31 <Plomien>pewnie poinformowali - pytanie, czy wspomnieli CO zatrzymało
20:32 <Johann_von_Schwarzenberg>nope
20:33 <Johann_von_Schwarzenberg>"Witajcie. Przepraszam za niefortunne zniknięcie w godzinie próby, ale..."
20:33 <Johann_von_Schwarzenberg>"Jakby to powiedzieć... Przeliczyłem się z ilością uroków i nagle zacząłem świecić"
20:34 <Gwiazdka>"... no tak, to wiele wyjaśnia. Mam nadzieję, że nie miałeś zbyt wielu świadków?"
20:35 <Plomien>"a przynajmniej nie zostawiłeś ich żywych?"
20:35 <Johann_von_Schwarzenberg>"..."
20:36 <Kr_Serena>(btw. Estera też jest w sali, acz ona głównie stoi cicho z tyłu i roznosi herbatę)
20:36 <Gwiazdka>(uwielbiam Płomienia XD)
20:36 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Treeeen, opis zmi reakcje Ireneusza na to!
20:36 <Johann_von_Schwarzenberg>"Nie, myślę, że nie. Czym prędzej ukryłem się w czyjejś piwniczce na kiszonkę"
20:36 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>(Estery tez)
20:36 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>(w sumie o swiecenie tez sie pewnei spytajby)
20:37 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>wait, on wie...
20:37 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>malo przytomny cos jestem
20:37 <Gwiazdka>(o ile pamiętam, to ona ma zasugerowane, a nie wie na 100%... chyba)
20:38 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>o ureneuszu mowie
20:38 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>ale jego rekacja mnie ciekawi (na swteirdzenie plomienia)
20:38 <Kr_Serena>Ireneusz na wet nie mrugnął, lecz odparł: "Byłbym wdzięczny, gdybyście mogli ograniczyć ilość ofiar wśród mieszkańców."
20:39 <Kr_Serena>"Goście mojej siostry zabijający cywilów zrobią jej raczej złą reklamę."
20:41 <Gwiazdka>"To właśnie usiłowaliśmy dzisiaj zrobić podczas gradu... Naprawdę nie planujemy wyrządzić jakiejkolwiek krzywdy jej poddanym... Chyba, że w jakiś sposób zagrożą Serenie"
20:41 <Kr_Serena>Estera za to właśnie niosła herbatę i stanęła nagle w miejscu, ale zaraz znów ruszyła patrząc złym wzrokiem na Płomienia.
20:42 <Gwiazdka>"Myślę też, że zdołalibyśmy znaleźć inne sposoby na rozwiązanie problemu osób, które poznały zbyt wiele poufnych informacji, prawda?" <łyp na Johanna i Alberta>
20:42 <Kr_Serena>Ireneusz macha lekko ręką. "Na ile rozumiem, nikt nie padł dzisiaj z twojej ręki, prawda sędzio?"
20:42 <Morg>"Łatwiejsze, mniej drastyczne i nie zostawiające śladów."
20:43 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>slyszycie chrobot za sciana
20:43 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>po chwili sie troche naglasnia, i w scianie otwiewraja sie drzwi
20:43 <Morg>...
20:44 <Kr_Serena>Estera staje osłaniając Sereną w pozycji bojowej.
20:44 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>R: Fascynujace. Pierwszy raz widze manse z tyloma przejsciami...
20:44 <Morg>(... Revan?)
20:44 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>(ej, to wjescie dla sluzby tylko)
20:44 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>tak
20:44 <Xeniph>("Przepraszam, czy to Narnia?")
20:44 <Morg>(XD)
20:45 <Johann_von_Schwarzenberg>"Hmmm..."
20:45 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Wybaczcie spoznienie, troche zaplatalem sie w tych pzrejsciach.
20:45 <Kr_Serena>S: "Ah, Revan, wejdź proszę."
20:45 <Johann_von_Schwarzenberg>"Nie licząc jakiegoś Discordianina, którego przebiłem w piciu - nikt"
20:46 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Dziekuje.
20:46 * Kr_Serena daje sygnał Esterze i Ireneuszowi, że nie powinni się przejmować.
20:46 <Kr_Serena>I: "W takim razie nie ma problemu." - stwierdza uśmiechając się.
20:47 <Morg>(Tren: jak się nazywa ród Sereny?)
20:47 <Gwiazdka>"To skoro jesteśmy już wszyscy - Albert, Revan, myślę, że wy pierwsi powinniście się wypowiedzieć na temat dzisiejszych wydarzeń. Może zuważyliście coś, co pomogłoby rozwikłać zagadkę?"
20:47 <Kr_Serena>(Cathak)
20:48 <Gwiazdka>(jako odłamek tego na wyspie?)
20:48 <Kr_Serena>Estera stawia herbatę przy Revanie, po czym dyskretnie idzie wybadac drzwi starając się jednocześnie uważać na Revana.
20:50 <Morg>"Całkiem sporo nawet. Ale może wpierw wypowie się Revan, jako starszy wiekiem."
20:50 <Kr_Serena>(dunno, Daer powiedział, że mam wybrać z któregoś z rodów z wyspy; w zasadzie to rzucił kilka nazwisk, a ja powiedziałam które pasuje mi najbardziej >.>)
20:50 <Plomien>akurat pasuje
20:50 <Plomien>jedna z głównych siedzib rodowych cathaków znajduje się poza wyspą, w Scavenger lands
20:51 <Plomien>więc jest bardzo możliwe że jakieś młodsze potomstwo kiedyś sobie poszło i zdobyło władzę gdzieś w okolicy
20:51 <Johann_von_Schwarzenberg>o
20:51 <Plomien>(chyba się przed Cesarzową chowali ;P)
20:51 <Morg>(... Manosque? :P)
20:52 <Plomien>...Manosque byłoby ciekawym wyborem, nie powiem ;)
20:53 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>taaaak...
20:53 <Gwiazdka>(grajmy, pokombinujemy kiedy indziej może :))
20:53 <Morg>(true)
20:54 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Ogolnie, zamiec nie zostala wywolana celowo
20:54 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>to raczej wplyw uboicnzy klatwy, na ktorej nie znam sie najlepiej, pzreto proponuje, aby Albert wyjasnil szczegoly.
20:55 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>stwierdzil revan, biorac filizanke herbnaty i rozkoszujac sie cieplym napojem
20:55 <Plomien>"sama klątwa jest jednak działaniem celowym?"
20:56 <Morg>"Jak najbardziej. Możliwość, aby były to przypadkowe zaburzenia Losu mogę wykluczyć."
20:56 <Plomien>"to znaczy, jeśli cię dobrze rozumiem, to że wybuchła burza było przypadkiem, ale nieprzypadkowe było to, że COŚ się stało?"
20:56 <Morg>Kiwam głową w potwierdzeniu
20:57 <Gwiazdka>"czyli to działą w ten spsoób, że po prostu zdarzają się różne nieprzyjemne rzeczy, ale co konkretnie, trudno przewidzieć?"
20:57 <Johann_von_Schwarzenberg>"Znowu jakieś knowania Gwieździstych" zgrzytnął zębami Johann
20:57 <Johann_von_Schwarzenberg>?*
20:58 <Morg>"Klątwa jest wymierzona przeciwko rodowi panującemu. W chwili w której Serena, jako jego członkini, wstąpiła na tron... klątwa przybrała na mocy i spowodowała wystąpienie magicznego gradu."
20:58 <Plomien>(bu, pomyliłem się, nie Cathak a Ledaal - ale to nic nie zmienia)
20:59 <Plomien>"wymierzona przeciw dowolnemu rodowi panującemu w Harmonii, czy przeciw temu konkretnemu?"
21:00 <Morg>(temu konkretnemu, dlatego pytałem o nazwę, ale że będziemy ustalać później...)
21:00 <Plomien>(jakby był cathak, to ktoś by potwornie oberwał...)
21:00 <Johann_von_Schwarzenberg>Morg - to było pytanie :P
21:00 <Gwiazdka>(i może niecg to będzie Cathak Cośtam Serena, żeby było przeciwko konkretnej linii, a nie WSZYSTKIM Cathakom)
21:01 <Plomien>(dokładnie, bo klątwa nałożona na wszystkich Cathaków... auaaaaaaaa)
21:02 <Plomien>(może być "na potomków (tu wstaw imię)")
21:02 <Kr_Serena>S: "W tym momencie wychodzi na to samo - nasz ród panuje tutaj od setek lat. A jeśli ktoś był w stanie zawiesić klątwę to zapewne jest też ją w stanie zdjąć, gdy nie będzie potrzebna."
21:02 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>klatwa na wszytkich cathakow...
21:02 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>AU
21:02 <Kr_Serena>Khyyyyy.
21:02 <Morg>"Klątwa oddziałuje co prawda tylko w granicach Harmonii, ale... cóż, Sereny nijak to nie ratuje."
21:02 <Morg>(o ile dobrze zrozumiałem Daera)
21:02 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Morg - tak
21:03 <Plomien>(Daer, nie cathaków, tepetów...)
21:03 * Kr_Serena nie może powiedzieć z czym się jej to kojarzy, bo spoilery.
21:03 <Plomien>(na terenie Scavenger Lands...)
21:04 <Johann_von_Schwarzenberg>kwęk
21:04 <Plomien>"może zmienić nazwę królestwa?"
21:04 <Morg>(Ysen - a co mam Ci odpowiedzieć? Brzmi to jak typowa zaczepka, a nie jak pytanie...)
21:04 <Johann_von_Schwarzenberg>cokolwiek
21:04 <Johann_von_Schwarzenberg>?
21:05 <Morg>Puścił mimo uszu. Jak chcesz, to możesz drążyć...
21:05 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Nie sadz,e aby to pomoglo Plomieniu.
21:06 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Johannie - bylbym za tym, aby nie oskarzac Gwiezdnych pochodpnie.
21:06 <Johann_von_Schwarzenberg>"Uznam to za potwierdzenie, Albercie."
21:06 * Morg wzrusza ramionami
21:06 <Morg>"Wykluczyć tego oczywiście nie mogę.
21:06 <Morg>Jak i tysiąca innych opcji..."
21:07 <Kr_Serena>"Cóż, skoro zmiana nazwy nie zadziała to co waszym zdaniem możnaby zrobić by zdjąć, lub chociaż osłabić klątwę?"
21:07 <Plomien>"można stwierdzić od kiedy ta klątwa działa? To mogłoby nam coś powiedzieć"
21:07 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo><westchnienie> Droga Estero, czy moge poprosic o wiecej herbaty?
21:07 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Albercie?
21:07 <Johann_von_Schwarzenberg>"Pytanie brzmi - komu na tyle potężnemu, by rzucić tak silną klątwę, mogło zależeć na zgubie dynastii Harmonii"?
21:08 <Kr_Serena>Estera podchodzi szybko i wprawnie dolewa herbatę, po czym oddala się, by zaparzyć więcej.
21:08 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>(Morg - pootzrebujesz pomocy?)
21:09 <Morg>"Od niedawna. Komu potężnemu? Nie mam pojęcia. Czy Kwieta miała jakichś potężnych wrogów?"
21:09 <Morg>(w czym?)
21:09 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>(oslabic - jest jakies pzoytywne pzrenzaczenie, ktore czesciowo oslania klatwe, mzoeszna lozyc drugie... albo znalezc jakas metode, aby zdjac to w loomie/
21:09 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>albo namowic kogos wysoko postawionego, abyz djac klatwew Loomie)
21:10 <Kr_Serena>S: "Wszystkie państwa ościenne?" - sugeruję.
21:10 <Plomien>"Wszystkie? Czy niektóre nie są podobno sprzymierzone?"
21:10 <Morg>"Mogę spróbować osłabić... ale nie wiem ile to da. W najbliższych dniach zamierzam wybrać się do Krosna, aby zbadać sprawę dogłębnie."
21:11 <Morg>*osłabić klątwę
21:11 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Nie sadze, aby wielu z nich posiadalo takei mozliwosci.
21:11 <Gwiazdka>"A nie da się jakoś wyśledzić źródła klątwy?"
21:12 <Plomien>"albo przynajmniej czasu jej nałożenia?"
21:12 <Kr_Serena>"Płomieniu, moja rodzina dołożyła wszelkich starań, by sprzymierzyć te państwa."
21:12 <Plomien>"ach, rozumiem" (dla Płomienia "dołożyła wszelkich starań" jest dość jasnym eufemizmem)
21:13 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>(:D)
21:13 <Gwiazdka>"sprzymierzyć powiadasz?..." <wzdycha>
21:13 <Gwiazdka>(tak, Gwiazdka TEŻ to tak odebrała ;P)
21:13 <Morg>"Da się, ale badanie Krosna jest czasochłonne. Może to zająć kilka dni, może tydzień, może dwa, a może i więcej."
21:14 <Plomien>"W takim razie posiedzimy tu dłużej"
21:14 <Johann_von_Schwarzenberg>"Zaiste"
21:14 <Gwiazdka>"Nawet dwa tygodnie nie brzmią bardzo źle, jeśli to pomoże wyeliminować problem"
21:14 <Johann_von_Schwarzenberg>"W Gethamane i tak nie dzieje się nic ciekawego"
21:14 <Kr_Serena>"Byłabym za to niezmiernie wdzięczna."
21:15 <Johann_von_Schwarzenberg>"Myślę, że damy radę powstrzymać niebiosa od runięcia przez dwa tygodnie"
21:15 <Kr_Serena>"Oczywiście dołożę starań, by wasz pobyt był jak najprzyjemniejszy pomimo całej tej sytuacji."
21:15 <Morg>"Spróbuję też dowiedzieć się czegoś od pzyjaciół w Yu-Shan. Myślę też, że niegłupim pomysłem byłaby próba rozmowy z miejscowymi bogami."
21:16 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Pomniejsze bostwa nic nie wiedza. Sprobuj porozmawiac z tymi postaiwonmi wyzej.
21:16 <Gwiazdka>"Rozumiem, że skoro dominują tu wpływy Nieskalanej Wiary, żadne bóstwo nie jest czczone w jakiś wyjątkowy sposób? Ani nie było przze ostatni czas?"
21:17 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>(raczej nie bylo)
21:17 <Johann_von_Schwarzenberg>"Czy to wygląda na klątwę którą mogło rzucić ziemskie bóstwo?"
21:18 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>W n ajmniejsyzm stopniu.
21:18 <Kr_Serena>"Wątpię. Nic mi nie wiadomo o żadnych kultach."
21:18 <Johann_von_Schwarzenberg>"Obawiam się, że mówimy o zupełnie innym rzędzie wielkości. Lepiej od razu wykorzystać kontakty w Yu Shan i zacząć tam szperać"
21:19 <Kr_Serena>"A przynajmniej żaden nie rozprzestrzenił się na tyle, byśmy o nim usłyszeli."
21:19 <Plomien>"Ktokolwiek rzucił klątwę, przyczyna tkwi w okolicy. Z tego co Albert mówi, klątwa wymierzona jest przede wszystkim w konkretny ród, nie w królestwo czy rejon"
21:20 <Plomien>"rzucił więc ją ktoś, kto życzy sobie zmiany władcy"
21:20 <Morg>"Niewykluczone, że cała sprawa ma związek ze śmiercią królowej. Bardzo możliwe, że śmierć była konsekwencją właśnie tej klątwy..."
21:21 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Najprosciej poszukac tego, kto skorzysta bezposrednio.
21:21 <Johann_von_Schwarzenberg>"Płomieniu, muszę o to spytać"
21:21 <Plomien>"a to są czysto polityczne cele"
21:21 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Zwykle to dziala.
21:21 <Plomien>"Johannie?"
21:21 <Gwiazdka>"ewentualnie po prostu ma jakieś osobiste zatargi z kimś z rodu, najprawdopodobniej królową Kwietą"
21:21 <Johann_von_Schwarzenberg>"Czy któryś z Panów Śmierci byłby w stanie rzucić taką klątwę?"
21:22 <Plomien>"...zgodnie z oficjalną wersją?"
21:22 <Johann_von_Schwarzenberg>"Jak dotąd to oni okazywali się głównymi podejrzanymi w większości spraw"
21:22 <Plomien>"owszem, nie tylko taką, ale i o wiele większą"
21:22 <Morg>"Kto skorzysta bezpośrednio... następny w linii jest Ireneusz, ale chyba wszyscy zgodzimy się, że ten trop należy odrzucić."
21:22 * Johann_von_Schwarzenberg rzuca szybkie spojrzenie Ireneuszowi
21:22 <Gwiazdka>"nei wykluczałabym też, że ktoś mógłby chcieć wykorzystać osłabienie królewskiego rodu na przykład do przejęcia władzy"
21:22 <Plomien>"Ireneusz z oczywistych powodów, jako należący do tego samego rodu odpada"
21:22 <Morg>"Zwłaszcza biorąc pod uwagę charakter klątwy, uderzającej w cały ród."
21:22 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Wydaje mi sie Albercie, ze rzucanie klatwy godzacej w niego samego nie byloby w interesie Ireneusza.
21:23 * Plomien kłania się Ireneuszowi
21:23 <Plomien>"oczywiście nie sugeruję, że w innym wypadku byłby podejrzany..."
21:24 <Plomien>"pytanie więc - jaki jest kolejny co do wielkości ród na wyspie, ewentualnie czy jest jakaś inna rodzina z pretensjami do tronu"
21:24 <Kr_Serena>Ireneusz uśmiecha się: "Gdybym miał przejąć tron na pewno użyłbym mniej problematycznego i destruktywnego dla Harmonii sposobu."
21:24 * Kr_Serena przewraca oczami.
21:25 <Plomien>"tak... dowódca armii nie musiałby bawić się w takie prmitywne sztuczki"
21:25 <Gwiazdka>"Dajcie spokój, Płomień zadał dobre pytanie"
21:25 <Kr_Serena>I: "Dokładnie."
21:25 <Gwiazdka>"jestem też ciekawa, jak dawno Wasz ród przejął władzę i kto rządził na tym terenie wcześniej"
21:26 <Johann_von_Schwarzenberg>"Dobre pytanie"
21:26 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>(wolny wybor Tren)
21:26 <Kr_Serena>"Bardzo dawno powiedziałabym."
21:26 <Plomien>([21:25] <Gwiazdka> "jestem też ciekawa, jak dawno Wasz ród przejął władzę i kto rządził na tym terenie wcześniej" <- Szogun!)
21:27 <Kr_Serena>"Sześć pokoleń Smoczokrwistych."
21:27 <Morg>(... ile to lat? Dwa tysiące jakieś?)
21:27 <Morg>(zakładając po 300 na DB-eka...)
21:27 <Plomien>"...czyli od Zarazy?"
21:27 <Gwiazdka>(ród Cathak w ogóle tyle ma?...)
21:28 <Plomien>(nie ma)
21:28 <Kr_Serena>(troche mniej, dolicz, że Kwieta umarła przedwcześnie)
21:28 <Johann_von_Schwarzenberg>"To niewiele mówi, smoczokrwiści mogą żyć kilkaset lat, a mogą zginąć w wieku trzydziestu" uśmiechnął się lekko
21:28 <Gwiazdka>(na pewno poniżej tysiąca, bo jeśi to Cathakowie, to 1. musiał powstać ród, 2. musiała ta gałąź odpączkować)
21:28 <Kr_Serena>(nie orientuję się w timelinie, więc proszę sugestię prawdopodobnego czasu)
21:29 <Morg>(i mi tam się podoba, jakby od zarazy)
21:29 <Morg>(to przecież nie musi być wielki ród)
21:29 <Morg>(więcej, stwarza sporo możliwości co do poprzedniej tutaj władzy - bo to byłby Szogunat w takim razie)
21:30 <Kr_Serena>"Niedługo po Zarazie."
21:30 <Gwiazdka>(w takim razie nie nazywasz się Cathak)
21:31 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>(mogli zostac zaadoptownai poznije)
21:31 <Kr_Serena>(a nie można przyjąć, że się jakoś wżeniliśmy?)
21:31 <Plomien>Morg: na pewno nie więcej jak od zarazy - przecież mało kto wie co tu było przedtem
21:31 <Morg>No, więcej to na pewno nie.
21:31 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>(Tren - albo adoptowani :P)
21:31 <Plomien>(i tak, mogą być jakieś pozostałości szogunackie które zostały adoptowane)
21:32 <Gwiazdka>(no w sumie)
21:32 <Morg>(A co do tego co tu było wcześniej... owszem, mało kto wie, ale jak dla mnie to ładnie buduje tajemnicę)
21:32 <Plomien>(owszem)
21:33 <Gwiazdka>(co nie zmienia faktu, że praktycznie wyklucza wątek "poprzedni panujący ród chce odzyskać władzę". Za dużo czasu minęło)
21:34 <Morg>(... Celestiale spokojnie tyle żyją ;>)
21:34 <Kr_Serena>"Najdalsze informacje jakie mamy dotyczą niejakiego Malchusa, który zebrał tutajszą ludność i ogłosił się królem jakiś czas po Zarazie."
21:34 <Morg>(Lunarów i Sidereali, którzy Zarazę pamiętają trochę jest...)
21:34 <Johann_von_Schwarzenberg>"Wielkiej Zarazie?"
21:35 <Johann_von_Schwarzenberg>"
21:35 <Kr_Serena>"Tak, acz nie wiem nawet za bardzo ile lat po niej."
21:35 <Johann_von_Schwarzenberg>Był śmiertelnikiem, czy tego też nie wiadomo?"
21:36 <Morg>"Podejrzewam, że był oficerem któregoś z Legionów..."
21:36 <Morg>"... i miał szczęście, że Cesarzowej nie udało się podbić tych ziem."
21:37 <Plomien>"Ten Malthus to wasz przodek, czy ktoś kto był przed wami?"
21:37 <Kr_Serena>"Był zdolny do wspaniałych czynów i posiadał ponadprzeciętne zdolności dowodzenia. Wszystko wskazuje na to, że był Smoczokrwistym."
21:37 <Plomien>*malchus
21:38 <Kr_Serena>"O ile wiadomo to nasz przodek. Chyba, że jego żona doprawiła mu rogi."
21:39 <Kr_Serena>"O niej wiemy na pewno, że była przepiękną Smoczokrwistą. A przynajmniej wszystkie kroniki zgadzają się co do tego."
21:40 <Plomien>"Więc idea starszych roszczeń do tronu raczej odpada. Pozostają więc rody które chciałyby mieć roszczenia nowsze"
21:40 <Kr_Serena>Ireneusz: "A zwłaszcza co do tego, że miała wspaniały biust."
21:40 <Plomien>"najlepiej uzasadnione brakiem konkurentów"
21:41 <Morg>"... wielki książe Discordii?"
21:42 <Morg>*król
21:42 <Morg>(whatever)
21:42 <Johann_von_Schwarzenberg>"Właśnie"
21:42 <Johann_von_Schwarzenberg>"Wstępne wyniki śledztwa nie dały wiele"
21:43 <Kr_Serena>"To całkiem możliwe."
21:43 <Johann_von_Schwarzenberg>"I nie wiem czy nie za wcześnie na podsuwanie cassus belli"
21:43 <Johann_von_Schwarzenberg>"Ale poki co Discordia jest głównym, by nie rzec jedynym, podejrzanym"
21:43 <Johann_von_Schwarzenberg><mowa oszywiście o zamachu>
21:43 <Kr_Serena>"Acz jak mówię, nie mam pewności co do tego co wydarzyło się tutaj w przeszłości."
21:44 <Morg>"Powstaje jednak pytanie skąd miałby tak potężnych sojuszników."
21:44 <Johann_von_Schwarzenberg>"Przy czym to nie trzyma się kupy - skąd władca takiego małego kraiku miałby dostęp do tak potężnej magii?"
21:44 * Kr_Serena patrzy po zebranej tutaj grupie.
21:44 <Plomien>"dobre pytanie"
21:45 <Kr_Serena>"Spotkał kogoś potężnego na wyprawie krajoznawczej?"
21:45 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Revan usmiecha sie wargami na wzrok Sereny
21:45 <Plomien>"z drugiej strony, o ile czegoś nie przeoczyliśmy, to Discordia wydaje się być jedynym państwem w okolicy mogącym militarnie skorzystać na słabości harmonii"
21:45 <Plomien>"inne państwa są za słabe"
21:46 <Plomien>"jeśli jest to zagrożenie z zewnątrz, to Discordia jest w zasadzie jedynym sensownym kandydatem - chyba, że jest to coś zupełnie spoza lokalnego układu sił"
21:47 <Kr_Serena>"Możliwe, że któreś ze słabszych państw sprzymierzyło się z kimś potężnym i teraz próbuje na tym skorzystać."
21:48 <Morg>"... mam nadzieję, że nie. Jeśli faktycznie, to element jakiejś większej gry..."
21:48 <Plomien>(ja nawiasem mówiąc WIDZĘ jednego kandydata który miałby powody, moc i kontakty by coś takiego zrobić - i mógłby nawet mieć osobiste problemy z rodem. Nie wiem tylko czy Płomień by na to wpadł)
21:48 <Plomien>(no i ja mam trochę wiedzy której Płomień na pewno nie posiada)
21:48 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>(o, kogo :P?)
21:49 <Plomien>(MHS - Amoth City Smiter z pewnością byłby w stanie taką klątwę walnąć)
21:49 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>(:P)
21:49 <Plomien>(oczywiście to ryzykowne - zwraca uwagę, a Amoth się kryje ;P)
21:49 <Morg>(tak, o Ma-Ha-Suchim zastanawiałem się czy nie wspomnieć... ale czemu akurat Harmonię miałby sobie obrać za cel?)
21:50 <Gwiazdka>"czyli stanęłiśmy na razie na tym, że poza wątkiem Dyskordyjskim nie mamy pomysłu, a Albert ma wyruszyć do Yu-Shan?"
21:50 <Johann_von_Schwarzenberg><hmm, Harmonia nie jest przypadkiem na drodze do Greyfalls?>
21:50 <Plomien>(a cholera wie - ale skoro cały jeden most jest przeciw niemu umocniony, to coś w historii z pewnością było)
21:50 <Morg>(Ysen - jest *dalej* niż Greyfalls)
21:51 <Plomien>(zależy - nie jest na drodze, ale jest na drodze którą zaopatrzenie płynie do Greyfalls)
21:51 <Johann_von_Schwarzenberg>o
21:51 <Morg>(i well, ja o Amothie na pewno wiem - ale nie wspominam, bo w tym momencie to czyste spekulacje)
21:52 <Morg>(równie dobrze mogę podejrzewać pewnie kilkudziesięciu innych bogów...)
21:52 <Plomien>(płomień na pewno nie wie, nie wiem czy wie że MHS to stary lunar nawet)
21:53 <Gwiazdka>"W takim razie może z innej beczki... Sereno, wspominałaś, że trucizną nasączona była suknia... Zakładam, że garderoba została należycie przeszukana, a osoby ją obsługujące przepytane, ale może "świeżym okiem" udałoby nam się znaleźć coś więcej?"
21:56 <Morg>"Być może sędziemu udałoby się wywiedzieć coś więcej."
21:56 <Kr_Serena>"Ah, oczywiście, jeśli chciałabyś przepytać ludzi jeszcze raz nie widzę problemu, acz zapewne lepiej będzie jeśli będziecie to robić nieoficjalnie."
21:58 <Plomien>"oczywiście"
21:58 <Johann_von_Schwarzenberg>"Możesz spróbować, Gwiazdko, ja nic nie zauważyłem."
21:58 <Gwiazdka>"o, już tam byłeś?"
21:58 <Johann_von_Schwarzenberg>"Coś musiałem ze sobą zrobić po przybyciu"<szczerz>
21:59 <Johann_von_Schwarzenberg>"Swoją drogą, tak się zastanawiam..."
21:59 <Johann_von_Schwarzenberg>"czy Harmonia ma w Discordii stałego ambasadora, czy wysyła poselstwa?"
21:59 <Morg>"Przydałaby się też magia - ze smoczych linii można wiele wyczytać. Niestety, ja nią nie dysponuję."
22:00 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Sa lepsze sposoby niz czytanei Smoczych Linii.
22:00 <Gwiazdka>"Magia, albo jakieś badanie miejsca z użyciem esencji... Revanie, potrafisz robić coś takiego?"
22:00 <Johann_von_Schwarzenberg>Daer - to pytanie w zasadzie do ciebie;p
22:01 <Gwiazdka>(Ysen, a Ty nie masz żadnych charmów w investogation przypadkiem?)
22:01 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>(poslestwa)
22:01 <Johann_von_Schwarzenberg>"Zastanawiam się, czy istniałaby możliwość, żebym razem z Gwiazdką udał się do Discordii w ramach poselstwa i trochę tam poszperał."
22:02 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Jako dumny nauczyciel moge powiedziec, ze nauczylem Serene zakelcia pozwalajacego poznac przeszlosc.
22:02 <Morg>[22:01] <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo> Jako dumny nauczyciel moge powiedziec, ze nauczylem Serene zakelcia pozwalajacego poznac przeszlosc. <--- (polega ono na przeczytaniu tego co jest w smoczych liniach :P)
22:02 <Gwiazdka>"Sereno, i zaklęcie nic nie wykazało?..."
22:02 <Gwiazdka>(Gwiazdka rozsądnei zakłada, że Serena pierwsze, co zrobiła, to go użyła :P)
22:03 <Kr_Serena>(sekundę, akurat musiałam do toalety ^^")
22:03 <Leah_Sincaba>(i nikt nie zauważył? bravo ochrona)
22:04 * Kr_Serena opisuje drużynie co wykryła przy użyciu zajęcia (Daer ;p) i że przekazała już tę informację grupie dochodzeniowej.
22:04 <Kr_Serena>"Miałam wam powiedzieć przy najbliższej okazji. Czyli teraz."
22:04 <Gwiazdka>(to opisuj :P)
22:05 <Kr_Serena>(mówię, Daer musi opisać, bo ja nic nie wiem ;p)
22:06 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Spokoj. Noc. Cisza.
22:07 <Kr_Serena>S: "I owszem istnieje możliwość uwzględnienia was w poselstwie."
22:07 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Jedna z sukni w szafie zaczyna drzec.
22:07 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Jakby dobywal sie z niej dym...
22:08 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Dym, ktory powoli zaczyna sie formowac w ludzka postac w kapturze
22:08 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>postac podchodzi do innej sukni, tej wybranej dla krolowej
22:08 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>zza pazuch wyciga buteleczke, z ktorej kilka kropel skapuje na suknie
22:09 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>krople zdaja sie same mnozyc, rozchodzac sie powoli po calej sukni
22:09 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>az ta w claosci pokrywa sie plynem... a potme w jendj chwili wysycha
22:10 <Kr_Serena>I: "Ah, to mogłoby być ciekawe. Ostatnimi czasy poselstwa ograniczały swoją działalność do wymieniania utartych formułek. Świeże spojrzenie i opinie byłyby zapewne pozytywną odmianą."
22:10 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>postac z sumeichem zakorkuwyuje butelke
22:11 <Gwiazdka>Daer: postać wysoka/niska/cokowiek charakterystycznego w sylwetce?
22:11 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>i ponownie rozlywa sie w smudze dymu, wnikajac powoli w posadzke
22:11 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>wygladala raczej ludzko, nie byla istota demoncizna ani raczej nie byla duchem
22:12 * Johann_von_Schwarzenberg przekrzywia głowę. Niby postać nie przypominała Symfonii, ale kto ją tam wie
22:12 <Gwiazdka>a czy mnie się kojarzy to z jakimkolwiek charmem, który widziałam kiedyś w akcji?
22:13 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>duchy i spirity moga opetywac pzredmioty
22:13 <Plomien>płomień widział kiedyś coś podobnego u jednego z abyssali, ale było to tylko podobne, nie takie same
22:14 <Plomien>tzn tamten mogł się chować w cieniach przedmiot czy osób
22:14 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Seri - takie efekty na ile wiesz potrafi zastosowac wekszosc duchow
22:15 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>... a jak powiedza Ci Revasn i Serena, takze wielu bogow, polbogow i dmeonow
22:15 <Gwiazdka>ja też się umiem chować w cieniach... pytanie, czy to było to
22:15 <Gwiazdka>Daer, ale zwyczajnych duchów?
22:16 <Johann_von_Schwarzenberg>"Doskonale się składa. Gwiazdko, co ty na to?"
22:17 <Gwiazdka>"na wycieczkę do Dyskordii? czemu nie, raczej nie uda nam się zaszkodzić stosunkom międzypaństwowym, prawda?"
22:18 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Seri - tak
22:19 <Gwiazdka>"a co do garderoby, Sereno.. O ile mi wiadomo, do czegoś takiego mógłby być zdolny praktycznie każdy duch"
22:19 <Johann_von_Schwarzenberg>"Nie jeśli będziemy się starali być grzeczni. A jeśli mamy konkretny trop, to nie widzę sensu by z tym czekać, aż wróg wykona następny ruch"
22:19 <Kr_Serena>I: "Nie musicie się martwić. Przed swoją śmiercią królowa Kwieta i tak planowała inwazję."
22:19 <Johann_von_Schwarzenberg><krótko mówiąc z "filmiku" Sereny nie dowiedzieliśmy się praktycznie nic nowego?>
22:20 <Gwiazdka>"w zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanie: czy w ostatnim czasie w Harmonii stracony został ktoś, kto mógłby mieć za to osobisty żal do rodziny królewskiej?"
22:20 <Johann_von_Schwarzenberg>"... a macie armię która by ją przeprowadziła?"
22:20 <Morg>"Nie wydaje mi się, żeby wojna miała tu coś pomóc..."
22:21 <Gwiazdka>(Daer: czy umierająca osoba może rzucić silną klątwę?)
22:22 <Kr_Serena>I: "Armia była właśnie przygotowywana. Biorąc pod uwagę obecną sytuację upewniłem się, żeby przygotowania nie zostały zakłócone."
22:22 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>(nie bez silnego sotyteller fiat)
22:22 <Morg>(... umierający Primordial)
22:23 <Kr_Serena>I: "Drogi panie, wojny nigdy w niczym nie pomagały, a pomimo tego to nieodłączne hobby większości istot."
22:23 <Johann_von_Schwarzenberg><czy Ireneusz jest psychopatą?>
22:24 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>ie zgodze sei Gwiazdko.
22:24 <Morg>"Tym lepiej więc z tym hobby skończyć."
22:24 <Kr_Serena>(Ysen, coś w ten deseń)
22:24 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>*Stello
22:25 <Kr_Serena>I: "A jeśli okaże się, że któreś z sąsiednich państw jednak jest odpowiedzialne za śmierć naszej matki to chciałbym móc się odwdzięczyć." - stwierdził chłodno.
22:25 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>z tego co mowi Serena,. ta isota nei wygladala na ducha
22:25 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>a ona jest dosc doswiadczona, aby to rozpoznac
22:26 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>innymi slowy, spodziewlabym sie raczej czlowieka  domieszka krwi istoty nadprzyrpdzonej, lub same istoty nadprzyrodzonej...
22:26 <Gwiazdka>masz na myśli półboga lub boga?
22:27 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>ewentualnie demona.
22:27 <Kr_Serena>I: "Poza tym jako dobry syn, raczej powinienem kontynuować projekt, którego nie udało się dokończyć mojej ukochanej matce."
22:27 <Johann_von_Schwarzenberg><dobra, czyli obecnie nie jedziemy do Discordii przeprowadzić śledztwa i nie wywołać wojny, tylko przeprowadzić śledztwo oraz wywołać wojnę>
22:27 <Johann_von_Schwarzenberg><dobrze wiedzieć>
22:28 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>patzrac na to, mamy w zasadzie gwarancje ejdnej z dwoch rzeczy...
22:28 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>zgodisz sie ze mna Stello?
22:28 <Kr_Serena>S: "Ale jeśli to możliwe postarajcie się jednak nie wywołać za bardzo wojny." - Serena patrzy z ukosem na brata.
22:29 * Morg tylko załamuje ręce i nie kontynuuje bezsensownej dyskusji...
22:29 <Kr_Serena>S: "Jestem pewna, że zdążymy ich podbić w swoim czasie. Nie musimy się z tym aż tak bardzo śpieszyć."
22:30 <Kr_Serena>S: "Najpierw wolałabym mieć pewność kto stoi za śmiercią matki."
22:30 <Gwiazdka>"Revanie?... Masz na myśli, że ktoś albo sprzymierzył się z kimś potężnym, żeby zniszczyć dynastię, albo, ze dynastia podpadła komuś o dużej mocy?"
22:31 <Morg>(... a jest jakaś inna możliwość?)
22:31 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Jelsi to demon, to drugiego kregu... taka istote moze wezwac tylkpo potezny czarnoksieznik - silny bog... albo anathema
22:31 <Kr_Serena>Ireneusz podnosi rękę. "Ależ oczywiście. Mówię tylko, że gdyby do wojny jednak doszło, a jak wiemy nasze relacje z Discordią są złe z definicji, to nie będę miał raczej o to żalu."
22:32 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>jesli to... prpofesjonalista... to jego uslugi beda drogie. tylko ktos bardzo zmaozny bylby w stanie sobie na niegopozwolic...
22:32 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>innymi slowy, sugeruje, ze nie jest to w najmniejszym stopniu wplyw klatwy... ale ze klatwa i zmaach zosatly przygotowane rownoczensie
22:32 <Johann_von_Schwarzenberg>"Co rozumiesz przez "złe z definicji", książę?"
22:33 <Johann_von_Schwarzenberg>"Macie jakieś problemy z sąsiadami?"
22:33 <Morg>(Biedny Benewentor...)
22:33 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>ktos zadal sobie wiele trudu, aby calkowicie wygubic rod...
22:33 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>albo...
22:33 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>nie, to nie ma znaczenia.
22:34 <Johann_von_Schwarzenberg>"MA ZNACZENIE"
22:34 <Johann_von_Schwarzenberg>"Jeśli już to poruszyłeś, Revanie, to jestem pewien, że ma znaczenie"
22:34 * Johann_von_Schwarzenberg łypie
22:34 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>dosc, ze jestem gotow przestan tydzien w pelnym sloncu, jesli za obie rzecyz nie odpowiada za to ta sama osoba.
22:35 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Nic poza tym sedzio, ze zastanawiam sie, czy moze ktos nie mial na celu... nie, to czcze fantazje.
22:35 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>mysle, ze Discordia to dobra droga.
22:35 <Johann_von_Schwarzenberg><ŁYP>
22:35 <Kr_Serena>I: "Cóż, mamy długą historię z Discordią."
22:35 <Morg>"Czyżbyś podejrzewał agentów Piekła?"
22:35 <Johann_von_Schwarzenberg>"Bardzo nie lubię, gdy to robisz, przyjacielu"
22:36 <Gwiazdka>"Revanie, dokończ proszę..."
22:36 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Nie, nie podjerzewam agentow Piekla Albercie.
22:37 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Bardziej zastanawia mnie... Twoja strona.
22:37 <Kr_Serena>"To jedyny sąsiad z którym nie udało nam się trwalej sprzymierzyć."
22:37 <Kr_Serena>"Pomimo wielokrotnych prób...."
22:38 <Johann_von_Schwarzenberg>"Gwiezdni? Czy byliby gotowi przedsięwziąć aż takie środki tylko po to, by dokonać przewrotu w jakimś małym kraiku?"
22:38 <Johann_von_Schwarzenberg><oszywiście, że byliby...>
22:38 <Kr_Serena>S: "Żeby ująć to prosto. Próbujemy ich podbić w zasadzie od czasów założenia Harmonii."
22:38 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Nigdy nie ufaj Gwiezdnym, ani Piekielnym Johannie.
22:39 <Johann_von_Schwarzenberg><kasuje Piekielnych z "ulubionych">
22:39 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>n/c
22:40 <Morg>"Jeśli to faktycznie jakieś rozgrywki w Yu-Shan... "
22:40 <Morg>"... nic, dowiem się na miejscu czego się da."
22:41 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>bylbym za tym, aby ktos... dowiedzial sie czegos o zabojcy mogacym poslugiwac sie takimi umiejtnosciami.
22:41 <Johann_von_Schwarzenberg>[22:38] <Kr_Serena> S: "Żeby ująć to prosto. Próbujemy ich podbić w zasadzie od czasów założenia Harmonii." <-- kto tu jest Ozaiem i Azulą, ja się pytam
22:41 <Gwiazdka>"tylko uważaj, żebyś nie narobił sobie kłopotów, jeśli będziesz zbyt wyraźnie kopać"
22:41 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>ja sparwdze moej kseigi, czy nei zjadze czegos o demonie o takich mozliwosciach.
22:42 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>ach...
22:42 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Albercie
22:42 <Plomien>(Ysen: nie jest powiedziane, że oni nie próbują podbić Harmonii od tego samego czasu ;) )
22:42 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>jelsi planujesz wyruszyc w ciagu tzrech dni, bede potzrebowal od Ciebie kosmyka wlosow.
22:43 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>musz eprzygotowac zaklecie ochronne i bed epotzrebowal jakiegos Lacza do Twojej osoby, jelsi nie bedziesz na miejscu..
22:44 <Plomien>"by było jasne" [odzywa się wreszcie milczący i zastanawiający się nad czymś od dłuższego czasu Płomień] "nie bardzo wiem, co robią inni władcy śmierci i gdzie konkretnie są siedziby wszystkich, ale właściwie wszędzie w rejonie Trzech Rzek działa przynajmniej jeden z nich"
22:45 <Plomien>"i niektórzy byliby w stanie udzielić "pomocy" władcy jednego kraiku w podbiciu krainy sąsiedniej po to, by zgarnąć wszystko dla siebie"
22:45 <Johann_von_Schwarzenberg>"Tego się właśnie obawiałem..."
22:46 <Plomien>"nie słyszałem co prawda, by w tym konkretnie rejonie coś się działo, ale o tym by Lover działała w Gethamane TEŻ nie słyszałem"
22:46 <Plomien>"z drugiej strony... jak na większość z nich te działania sa zbyt... subtelne"
22:47 <Morg>(ja wiem o siedzibie Dowager?)
22:47 * Morg przez chwilę patrzy trochę podejrzliwie na Revana, po czym rzuca krótkie "W porządku."
22:49 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>(nie sadze)
22:52 <Plomien>(deathlordzi sami pewnie wiedzą mniej-więcej co robią inni, ale wątpię by dokładniej informowali podwładnych - chyba, że w zakresie wystarczającym by drugiemu wyciąć coś brzydkiego)
22:53 <Plomien>(a niebiosa wiedzą pewnie jeszcze mniej - bo inaczej na Well of Urdr już dawno by zrobili wejście siderealnego komanda)
22:53 <Gwiazdka>"tak czy inaczej, to nie brzmi dobrze, a przyjrzenie się bliżej Dyscordii raczej nie zaszkodzi"
22:54 <Plomien>"owszem, nawet jeśli stoi za tym ktoś inny, prawdopodobieństwo że Discordia jest zamieszana jest duże"
22:54 <Morg>(Sidereale, z tego co teraz patrzę, wiedzą o Noss Fens, ale póki co zachowują się ostrożnie - bo jeśli siedzi tam twórca Wielkiej Zarazy... cóż, woleliby nie mieć powtórki z historii)
22:54 <Morg>(i to i tak się tylko Convention on Udr tym zajmuje - czyli Kejak i kilku jego zaufanych doradców)
22:55 <Plomien>(Morg: jakby wiedzieli, że zaraza się wzięła ze Studni, i że Dowager nadal tam grzebie, to by Złoci i Brązowi weszli tam razem, ramie w ramie, byle by tylko wypalić to do ziemi)
22:55 <Johann_von_Schwarzenberg>czekają aż będzie za późno i nie będą musieli podejmować decyzji?
22:56 <Plomien>(inna sprawa, że to jest bardzo zły plothook)
22:57 <Johann_von_Schwarzenberg>propozycja
22:57 <Morg>("Of course, the Sidereals have long known of Deathlord involvement in the Great Contagion, but they have never known the precise vector. Research into the word “Udr” led the Division of Secrets to a shadowland in the East that encompasses a swamp called the Noss Fens. The Convention on Udr now proceeds with caution, for if the architect of the Great Contagion still dwells within
22:57 <Morg>the Noss Fens, he or she may well be the greatest threat to Creation extant.")
22:57 <Johann_von_Schwarzenberg>może uznajmy, że Nos Fens po prostu nie istnieje?
22:57 <Johann_von_Schwarzenberg>chyba, że MG ma na nie jakiś pomysł...
22:57 <Gwiazdka>może zastanówmy się, czy chcemy coś jeszcze zrobić na sesji, bo jest jeszcze wcześnie?
22:58 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>istnije, istnieje
22:58 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>zrobicie keidys wjazd i tyle
22:58 <Johann_von_Schwarzenberg>... ja chwilowo mam alergen w oczach i ledwo widzę
22:58 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>na razie nie wiecie :P
22:58 <Plomien>(Noss fens może istnieć, Well of Urdr - a konkretnie wyciąganie ze studni broni zagłady - jest głupie)
22:58 <Gwiazdka>ja na przykłąd na pewno chcę jeszcze poprosić o danie znać strażnikom pałacu, że jakby zupełnym przypadkiem do mnie się zgłaszał młody dandys, to mają mi dac natychmiast znać
22:58 <Kr_Serena>Ja jestem nieco zmęczona odgrywaniem dwóch postaci na raz ^^".
22:59 <Plomien>..Seri: plotki będą, wiesz?
22:59 <Plomien>;)
22:59 <Gwiazdka>nie szkodzi;)
22:59 <Gwiazdka>w końcu to bohater!
22:59 <Morg>Ale to nie o niej... ona przecież jest tylko dwórką.
23:00 <Morg>... więc na pewno działa jako pośredniczka Sereny. :P
23:00 <Plomien>oszywiście!
23:00 <Gwiazdka>to takie dziwne, że zawrócił w głowie dwórce Sereny?: ^^
23:00 <Gwiazdka>...
23:00 <Johann_von_Schwarzenberg>młoda zadurzona dwórka?
23:01 <Gwiazdka>no popatrz na nią... młoda i niewinna ;)
23:01 * Kr_Serena nie przejmuje się za bardzo plotkami.
23:02 <Morg>(a ten dandys to pewnie jakiś książe, który nie może przybyć oficjalnie ze względu na skandal dyplomatyczny, który by powstał...)
23:02 <Johann_von_Schwarzenberg>Eugeniusz?
23:05 <Gwiazdka>buahahahhaha...
23:08 <Gwiazdka>ale może przejdziemy np. do kolejnego dnia? bo zdaje się Xen chciał coś robić
23:08 <Gwiazdka>i chyba mieliśmy zapraszać Latacza w ramach podziękowań
23:08 <Morg>indeed
23:10 <Gwiazdka>no to zróbmy to! ;)
23:10 <Morg>Po Latacza w sumie mógłbym ja pójść. Fatygowanie się jakiegoś ministra to mimo wszystko chyba trochę za dużo...
23:11 <Johann_von_Schwarzenberg>ale to byłaby piękna frustracja
23:11 <Johann_von_Schwarzenberg>gdyby Johann znowu zwiał Cyrie sprzed nosa...
23:13 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Dobrze, to Revana wysylam do wiezy astrologicznej, gdzie przygotowuje zaklecie :P
23:13 <Gwiazdka>Morg, ja raczej myślę, że się wyśle jakąś delegację dworzan z zaproszeniem na audiencję u królowej (jeśli Serena się zgadza)
23:13 <Morg>Mi się wydaje, że raczej jakiegoś dworzanina, albo strażnika... jednego.
23:13 <Morg>Dlatego mówię, że mogę być to ja. :)
23:14 <Kr_Serena>Mogę podziękować.
23:14 <Gwiazdka>no to mykaj (tylko niech się Latacz i tren wypowiedzą :D)
23:15 <Johann_von_Schwarzenberg>brb
23:15 <Walter_>mnie tam wszystko jedno kto po mnie pójdzie
23:16 <Morg>I czy my w ogóle wiemy gdzie Walter przebywa?
23:16 <Walter_>..noo poszedł sobie ...
23:16 <Morg>(i czy w ogóle wiemy jak się on nazywa?)
23:17 <Walter_>nikomu się jeszcze nie przedstawiałem
23:17 <Gwiazdka>em, Płomień wysyłał kogoś, żeby z Tobą pogadał po gradzie, a przynajmniej tak deklarował
23:18 <Walter_>hm, a to nie było podczas gradu, żeby jakoś skoordynować działania ?
23:19 <Gwiazdka>było, ale wydawało mi się, że później coś też
23:19 <Gwiazdka>acz mogłam coś pokręcić
23:21 <Gwiazdka>Punyan, pamiętasz może?
23:21 <Plomien>coś było
23:21 <Plomien>wysyłałem po fakcie ejdnego ze swoich by dowiedział się czy nie potrzeba pomocy (a przyokazji coś podpytał jeśli da radę)
23:22 <Walter_>a, to ok. To pewnie się przedstawiłem : D
23:23 <Gwiazdka>i powiedziałeś, gdzie Cię szukać? :)
23:23 <Plomien>no, jeśli coś ukrywasz czy coś, to raczej ten co z tobą rozmawiał nie zauważy, ale co mu powiesz to zapamięta
23:23 <Morg>Nawet jak nie, to jakiś strażnik może takiego kojarzyć...
23:23 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>wzdech
23:23 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>MG umeira i by konczyl sesje na dzis...
23:24 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>znaczy, mzoecie cos popisac jelsi chcecie, ale sie bede szedl polozyc ^^"
23:24 <Morg>... a w sumie czy MG jest nam do czegoś potrzebny? :P
23:24 <Walter_>znaleźć mnie będzie łatwo, będę rozmawiał ze strażnikami gdzieś w okolicy
23:24 <Gwiazdka>nie, nie jest ;)
23:24 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>naprawde?
23:24 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>oki...
23:24 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>to wszyscy pzoa Serika i Morgiem dostaja po 5 expa
23:25 <Xeniph>dzięki
23:25 <Gwiazdka>zemsta jest słodka? :>
23:25 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>Tren i ysen po 6 za zwiekszony pziom trudnosci sesji
23:25 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>indeed Seri, indeed :P
23:25 <Johann_von_Schwarzenberg>dzięks
23:25 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>nie no, oczywsicie ze tez macie :D
23:26 <Xeniph>(od razu dopisuję sobie nowy Charm, bo będzie mi potrzebny do posta)
23:26 <Johann_von_Schwarzenberg>i też będę się kładł
23:26 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>a ja sie pojde na serio polozyc XD
23:26 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>oki Xen - jaki?
23:26 <Johann_von_Schwarzenberg>alergia zaatakowała mi oczy
23:26 <Xeniph>New Friend Aroma
23:26 <Morg>Dzięki. :)
23:26 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>oki :D
23:26 <Morg>Latacz - to gdzie jesteś?
23:26 <Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo>i dobranoc, niech ktos zapisze logi XD
23:26 <Xeniph>dobranoc Daer
23:27 - Daerian-Mroczniejsze_ZLO_Harmo quit (Quit: Tanuki PJIRC)
23:27 <Walter_>rozmawiam ze strażą gdzieś w pobliżu pałacu
23:27 <Morg>Tzn. żebym wiedział po prostu gdzie Cię spotkam. :)
23:28 <Leah_Sincaba>meh. jak będzie daer przytomny to sobie pogadamy. chyba nie umiem agenta grać
23:29 <Johann_von_Schwarzenberg>pa
23:30 - Johann_von_Schwarzenberg quit ()
23:30 <Morg>I w sumie jak masz na nazwisko? :P
23:30 <Walter_>nie używam nazwiska : D
23:31 <Morg>... okej.
23:31 <Gwiazdka>wiele osób nie używa tam jka podejrzewam
23:31 <Morg>To daj mi chwilę, zaraz zacznę. :)
23:31 <Walter_>spoko
23:32 <Morg>Seri - podejrzewam jednak, że przynajmniej w mieście używają...
23:32 <Morg>Ale detal. :P
23:32 <Walter_>ja mimo wszystko jestem człowiek rodem z lasu xD
23:40 <Morg>W Twoją stronę idzie mężczyzna, którego pewnie widziałeś podczas zawieruchy kilka dni temu. DB-ek, znaki aspektu wody są aż nadto widoczne. Podchodząc, lekko chyli głowę w geście powitania: "Dzień dobry, czy mam do czynienia z szanownym Walterem?"
23:40 <Morg>(wygląd: http://dl.dropbox.com/u/28688843/Alternate%20identity.jpg )
23:41 * Walter_ przerywa rozmowę z jakimś strażnikiem i uchyla kapelusza
23:41 <Walter_>"tak, nazywam się Walter"
23:44 <Walter_>odruchowo opuszczam ręce luźno wzdłuż boków. "Słucham, o co chodzi?"
23:44 <Morg>Potwierdzając tożsamość wyciągam w Twoją stronę rękę. "Przybywam w imieniu Jej Królewskiej Mości. Jej Wysokość jest wdzięczna za pomoc jakiej udzieliliście koronie podczas uroczystości i chciałaby Wam osobiście podziękować."
23:44 <Morg>(sorry, trochę dłużej mi pisanie zajmuje - ale śledzę :) )
23:46 * Walter_ ściska rękę. "Dobrze. Dokładnie o to chodziło" - z szerokim uśmiechem
23:47 <Gwiazdka>(o osobiste podziękowania od królowej? :)))
23:47 <Walter_>(nie do końca : D )
23:47 <Morg>(no... tak to trochę zabrzmiało ;) )
23:47 <Morg>ummm
23:47 <Morg>a nie, dobra
23:48 <Morg>Myślałem, że mi winda się restartuje...
23:51 <Morg>(I pisać i olać, czy chcesz to wyżej jakoś inaczej ująć? :) )
23:51 <Walter_>"W takim razie chodźmy. Jeżeli królowa jest osobiście zainteresowana, powinna przyjąć moją propozycję."
23:52 <Gwiazdka>(po prostu się nie czepiaj za bardzo ;))
23:52 <Walter_>(nie, jest dobrze )
23:53 * Kr_Serena stoi w jakiejś ładnej sali, gdzie wprowadzony jest Walter.
23:53 <Morg>"Przyznam, że jestem ciekawy owej propozycji, ale to sprawa Wasza i Jej Królewskiej Mości. Za mną, proszę."
23:53 <Leah_Sincaba>(nara. idę przemyśleć co z postacią i w ogóle zrobić)
23:53 <Morg>(i przejdźmy od razu do sali, gdzie go Serena przyjmuje...)
23:53 - Leah_Sincaba quit ()
23:54 <Walter_>podejrzewam że wchodzę i wybitnie nie pasuję. Znoszone buty, wypłowiałe poncho...
23:54 <Kr_Serena>"Witaj, o zacny Walterze. Cieszę się, że przyszedłeś."
23:54 <Gwiazdka>kto jest poza tym na audiencji, Tren?
23:54 <Gwiazdka>(bo ja chętnie)
23:54 <Kr_Serena>(kto chciał)
23:55 * Walter_ zdejmuje kapelusz i kłania się lekko
23:55 <Kr_Serena>(ne pewno jest masa dworek po kątach, które chcą zobaczyc bohatera :D)
23:55 * Morg twardo nie daje po sobie poznać zaskoczenia obyczajami przybysza
23:55 <Walter_>"Witaj .. królowo"
23:56 <Kr_Serena>"Chciałabym ci z głębi serca podziękować za pomoc jakiej udzieliłeś naszym mieszkańcom. Twoja bohaterska postawa ocaliła na pewno niejedno życie. Jako królowa składam ci więc podziękowania."
23:58 * Gwiazdka robi za dwórkę przyglądającą się Bohaterowi z zaciekawieniem :)
23:58 <Walter_>kiwam głową. "Podziękowania nie są potrzbne. Okazja do zaprezentowania niewielkiej części moich umiejętności którą wykorzystałem"
23:58 <Kr_Serena>"Jeśli miałbyś jakąś drobną prośbę jestem gotowa jej wysłuchać."
00:00 <Walter_>"Tak jest. Potrzebuję pomocy kogoś ... z odpowiednim statusem"
00:00 <Kr_Serena>"Oh? A do czego jest ci potrzebna ta pomoc."
00:01 <Walter_>"W przyszłości. W chwili obecnej chciałbym zaoferować swoje usługi."
00:01 <Kr_Serena>"Usługi? W jakim zakresie?"
00:02 <Walter_>"Harmonia przeżywa dość ciężki okres. Z pewnością znajdzie się praca dla doświadczonego dowódcy i wojownika. Chociażby jako szefa ochrony, który powinien zostać wymieniony natychmiast.." - klepię pistolety po rękojeściach
00:03 <Gwiazdka>(loool...)
00:03 <Walter_>(znaczy, obecny powinien być wymieniony xD)
00:03 <Gwiazdka>(Punyan, jesteś?)
00:04 <Gwiazdka>(Bo Płomień chyba powinien ciekawie zareagować :D)
00:04 <Plomien>?
00:04 <Plomien>sorry, robiłem coś innego
00:04 <Kr_Serena>(taaaak :D)
00:04 <Kr_Serena>(doczytaj)
00:05 <Plomien>"och, w pełni się zgadzam, dlatego go tu nie ma"
00:06 <Plomien>(wait, może jednak dokładniej przeczytam)
00:06 <Gwiazdka>(przeczytaj, przeczytaj...)
00:06 <Walter_>(chyba niechcący powiedziałem coś ciekawego? : D )
00:06 <Morg>(przede wszystkim założyłbym, że rewolwery to zostawiłeś gdzieś wcześniej ;) )
00:07 <Kr_Serena>Nom, raczej cię rozbroili przed wejściem.
00:07 <Walter_>ja założyłem że jak nikt mi ich nie chciał zabierać to je mam xD
00:07 <Gwiazdka>(nie, ale postać Punyana to facet, z którym na oko bardzo byś nie chciał zadzierać... I czasem miewa ciekawe komentarze :))
00:08 * Plomien patrzy na Waltera, patrzy na pistolety, patrzy na waltera, patrzy na pistolety
00:08 <Morg>(i czy ja się mylę, czy dowódcą Gwardii jest Ireneusz?)
00:08 <Kr_Serena>Potwór, poprzednia królowa dopiero co umarła i jest duże podejrzenie, że to było zabójstwo.
00:09 <Kr_Serena>Nie wpuściliby cię na audiencję ze zbyt naostrzoną wykałaczką....
00:09 <Kr_Serena>O pistoletach nie mówiąc.
00:09 <Plomien>"wiesz, w sumie masz rację... a właściwie miałbyś gdyby to coś zmieniało"
00:09 <Kr_Serena>Chyba, że miałeś je w hammerspace :D
00:09 <Kr_Serena>Wtedy ich nikt nie zauważył XD
00:09 * Plomien sprawdza czy Walter nadal jest w zasięgu iderzenia Daiklavy
00:10 <Kr_Serena>Tudzież jakoś genialnie ukryłeś.
00:11 <Gwiazdka>(daiklavy może nie, ale moich sztyletów na pewno :))
00:11 <Plomien>(Płomień się modli o to, by następna próba zabójstwa właśnie tak wyglądała - bo gościa z nożem można zatrzymać, truciznę trudniej)
00:11 <Walter_>jeżeli aktywnie nie przeszukiwali to są schowane pod ponchem
00:11 <Plomien>zakładam że cię spytali czy masz broń
00:11 <Morg>Na pewno.
00:11 <Plomien>Płomienia spytali, dlatego nie ma przy sobie żadnej... tzn żadnej widocznej
00:11 <Gwiazdka>w sumie mogli nie chcieć dokładnei przeszukiwać Bohatera...
00:12 <Gwiazdka>(tia, moich sztyletów pewnie też spod ubrania nie widać)
00:12 <Morg>Przeszukiwać może nie, ale na pewno zapytali.
00:12 <Kr_Serena>Nom, raczej spytali.
00:13 <Walter_>Więc odpowiedziałem tak i oddałem im nóż.. Kłamać nie umiem za bardzo ale jeżeli nie pytali czy mam więcej
00:14 <Kr_Serena>Okej. Ten co cię przeszukiwał uznał, że to wszystko.
00:14 <Kr_Serena>(gratulacje, właśnie przyczyniłeś się do cierpienia NPCa)
00:15 <Walter_>(dziękuję, dziękuję : D )
00:15 <Gwiazdka>(biedny NPC pewnie rzeczywiście może stracić pracę...)
00:16 <Morg>(żeby tylko pracę...)
00:16 <Walter_>zakończywszy ten mały pokaz niekompetencji strażnika krzyżuję ręce tak by wyglądało że nie mogę szybko dobyć broni ani nie mam takiego zamiaru
00:16 <Kr_Serena>(Serika, Ireneusz będzie wymyślał karę, on jest... kreatywny)
00:17 <Kr_Serena>"Istotnie, to było niedopatrzenie."
00:17 <Walter_>(na szczęście moja postać nei jest typowym miłym i dobrym facetem.)
00:17 <Gwiazdka>(miła i dobra to jest tu chyba tylko moja postać :))
00:18 <Kr_Serena>(która jest Abyssalem ;p)
00:18 <Gwiazdka>(jeśli akurat przypadkiem nie zabija :D)
00:18 <Walter_>(bo pracę i przyjemności należy rozdzielać...)
00:18 <Gwiazdka>(ale to przyjemność!)
00:18 <Walter_>(tylko pytanie czy praca to bycie miłym )
00:18 <Gwiazdka>(w dużej mierze tak ^^_
00:20 <Kr_Serena>"I przyznaję, że i owszem twoja propozycja pracy brzmi ciekawie."
00:21 <Gwiazdka>"jeśli mogłabym zapytać..." <nieśmiało> "wspomniał pan, że dał pan pokaz drobnej częsci swoich umiejętności. Czy byłby pan skłonny wyjawić nam tą pozostałą część?"
00:22 <Walter_>"Owszem, ale być może w miejscu w którym wyciągnięcie broni nie będzie wzbudzało tak hm.. mieszanych uczuć"
00:23 <Gwiazdka>"mówiąc wyjawić nie miałam na myśli pokazu... Przynajmniej w tym momencie"
00:24 <Walter_>"Proszę wybaczyć prostemu człowiekowi. Czyny, słowa i tym podobne..."
00:24 <Morg>(hyh... może niech go Płomień przetestuje? :D)
00:25 <Gwiazdka>(no, to jest dobra propozycja... bo mnie nie wypada ;P)
00:25 <Gwiazdka>i może niekoniecznie na sali audiencyjnej
00:26 <Gwiazdka><uśmiecha się> "Oczywiście rozumiem, że słowa mają w tym przypadku mniejsze znaczenie, ale nawet rozważając możliwość prezentacji wolelibyśmy wiedzieć, czego się spodziewać."
00:28 <Kr_Serena>"Hmmm. Płomieniu, zechciałbyś może przetestować możliwości tego ochotnika?"
00:28 <Walter_>"Kompetentnego dowódcy który nie stroni od walki. Nie sądzę by było możliwe znalezienie lepszego strzelca w tej części świata"
00:29 <Plomien>"jesteś pewna? Umiejętności strzeleckie to niekoniecznie moja działka"
00:30 <Plomien>(a tak na serio, co mam testować, czy Walter umie się bić?)
00:30 <Kr_Serena>(czy jest exaltem ;p)
00:31 <Plomien>(by to przetestować, musiałbym sam wpierw pokazać że jestem ;P)
00:31 <Walter_>(no, jeżeli nie będę zmuszony to się nie będę ujawniał)
00:31 <Kr_Serena>(okej, to nie było tematu, plan B)
00:31 <Gwiazdka>(Płomień też nie będzie, więc ta prezentacja nic nie da)
00:32 <Plomien>(bez charmów pojedynek pistolety vs miecz jest dość jednostronny ;P)
00:32 <Walter_>ee tam
00:32 <Kr_Serena>(możemy przyjąć, że nie było pytania?)
00:33 <Plomien>"dowódcy mówisz? Więc oprócz strzelania posiadasz też jakieś doświadczenie wojskowe?"
00:35 <Plomien>...dobra, ja znikam
00:35 <Walter_>"Tak. Kilkanaście lat słuzyłem jako najemnik."
00:35 <Plomien>"O? W jakim regionie?"
00:35 <Gwiazdka>"O, w dradziłby pan, w jakim rejonie?"
00:35 <Gwiazdka>(... chórek...)
00:36 <Walter_>"Okolice Farhold."
00:37 <Walter_>"Farhold i .. Malachanki"
00:37 <Walter_>z lekkim grymasem na twarzy
00:37 <Plomien>"och" (płomień jest wyraźnie zawiedziony)
00:37 <Gwiazdka>(a teraz nam powiedz, gdzie to jest :))
00:37 <Plomien>"tak daleko nie zdarzyło mi się działać"
00:37 <Walter_>(na południe od harmonii)
00:38 <Plomien>http://theverse.net/CreationMap.jpg <- prawa krawędź, numerek 11
00:38 <Walter_>400 mil na południe
00:38 <Walter_>tak na oko
00:38 <Plomien>...
00:39 <Walter_>a, więcej chyba : D
00:39 <Plomien>ja bym powiedział 700-800 na południowy wschód do Farhold, do mahalanki więcej
00:39 <Gwiazdka>to duża mapa ;)
00:39 <Plomien>dobra, znikam, pa
00:40 <Plomien>branoc
00:41 - Plomien quit (Quit: *puff*)
00:43 <Kr_Serena>(Serika chcesz jeszcze wyciągać jakieś informacje? Bo ja bym już kończyła tę konwersację)
00:44 <Walter_>(dziękujemy za rozmowę, oddzwonimy do pana... xD )
00:45 <Morg>(Ja mam pewien pomysł, ale to i tak nie dzisiaj.)
00:46 <Morg>(bo problem jest taki, że sprawdzić musimy nie tylko umiejętności Waltera
00:46 <Morg>ale przede wszystkim to na ile można mu zaufać...)
00:49 <Gwiazdka>(dla mnie jak na razie wygląda na kreta)
00:50 <Gwiazdka>znaczy, może nie wyglada, ale jest duża szansa, że jest podstawiony
00:50 <Kr_Serena>"Tym bardziej chętnie przyjmiemy pana, jeśli posiada pan tak duże doświadczenie."
00:50 <Gwiazdka>chyba, że mam pana odprowdzić i miło z nim pokonwersować? :>
00:51 * Kr_Serena zwraca się do jednego ze strażników: "Proszę zawołać osobę odpowiedzialną za przeszukanie obecnego tu Waltera i przekazać mu, by odprowadził go do Ireneusza."
00:51 <Morg>(ja w ogóle mam pomysł, żeby go wysłać z Tobą i Johannem... będziesz wtedy miała okazję go wybadać i nie będzie to w ogóle podejrzane)
00:52 <Kr_Serena>"Walterze, proszę opowiedz mu co się wydarzyło. Choć w sumie dobrze byłoby wysłać jeszcze jakiegoś świadka...."
00:53 <Walter_>"Hm, myślę że sobie poradzę."
00:53 <Kr_Serena>"Gwiazdko, byłabyś tak miła i poszła z nim, by potwierdzić co tutaj się wydarzyło?"
00:54 <Gwiazdka>"Oczywisćie, wasza wysokość"
00:54 <Gwiazdka><Gwiazdka skłania się lekko przed Sereną i idzie dotrzymać Walterowi towarzystwa>
00:54 <Walter_>"Ah, Rzeczywiście, świadek byłby wielce wskazany" - z szerokim uśmiechem na nieogolonej paszczy
00:54 <Gwiazdka>(jesteśmy jeszcze na tyle przytomni, żeby pogadać?)
00:55 <Gwiazdka>(i Stello! formalnei jestem Stellą :))
00:55 <Kr_Serena>"Mam nadzieję, że będzie to początek udanej współpracy."
00:55 <Walter_>(jeszcze czołem w klawiaturę nie biję)
00:55 <Gwiazdka>(chociaż możemy przyjąć, że "dla przyjaciół Gwiazdka")
00:56 <Kr_Serena>(Serika, Serena ma nawyk dawania przezwisk osobom z którymi bardzo się przyjaźni)
00:56 <Gwiazdka>(swoją drogą masz szansę panienkę kojarzyć)
00:56 <Walter_>"Również mam taką nadzieję. Dużo szczęścia jak na jeden dzień"
00:56 <Gwiazdka>(z akcji podczas gradu - tylko teraz wygląda jak słodka, dobrze wychowana dwórka :))
00:57 <Kr_Serena>(więc wszyscy sądzą, że to jeden z tych przypadków)
00:57 <Kr_Serena>(i nikt raczej nie będzie cię tak nazywać)
00:58 <Kr_Serena>(biorąc pod uwagę, że osoby, którym wymsknęły sie przezwiska Estery i Ireneusza cierpiały. Bardzo)
00:58 <Gwiazdka>(jaki tytuł ma Ireneusz? ksiażę?)
00:59 <Kr_Serena>(tak)
00:59 <Morg>(najpewniej)
00:59 <Gwiazdka>"Proszę za mną, zaprowadzę pana na spotkanie ze szlachetnym księciem Ireneuszem" <słodki, przyjazny uśmiech>
01:00 <Walter_>przepuszczam panią przodem we wszystkich możliwych przejściach
01:00 <Kr_Serena>(btw.tego nieszczęśnika od przesłuchania też bierzecie ze sobą; możesz zauważyć, że wszyscy patrzą na niego jak na skazańca)
01:00 <Kr_Serena>(tfu, przeszukania...)
01:02 <Gwiazdka>"Swoją drogą... Dlaczego porzucił pan służbę najemniczą na rzecz zaczepienia się gdzieś na dworze? chęć ustatkowania się?"
01:02 <Morg>"Wasza Królewska Mość, jeśli mogę..." - przyklękam
01:03 <Walter_>chwila milczenia "Ustatkowanie się. Nie, zdecydowanie nie. "
01:03 <Gwiazdka>(a, włączam wykrycie kłamstwa oczywiście)
01:03 <Walter_>ok
01:04 <Morg>"... ów strażnik wpuścił szanownego Waltera za moim poręczeniem. Cała odpowiedzialność za naruszenie bezpieczeństwa pałacu i Waszej osoby spoczywa wyłącznie na mnie."
01:04 <Walter_>"Po prostu potrzebuję kontaktów, wpływów i zasobów, których w inny sposób nie mógłbym zdobyć" (prawda)
01:05 <Gwiazdka>"Rozumiem. W takim razie to bardzo rozsądne z pana strony, choć muszę przyznać, że wybrał pan dość burzliwy okres dla tego kraju"
01:06 <Morg>(kłamię, oczywiście, ale bardzo przekonująco...)
01:06 <Walter_>"Dlatego się tu zjawiłem. Chociaż gdyby nie okoliczności równie dobrze mógłbym popłynąć do Discordii" p
01:06 <Gwiazdka>"Ciekawe czasy oznaczają możliwość wykazania się?"
01:07 <Gwiazdka>"Nie ukrywam, jestem pod dużym wrażeniem pańskich zdolności irganizacyjnych i charyzmy"
01:07 <Walter_>"Ciekawe czasy oznaczają że ludzie tacy jak ja stają się potrzebni."
01:08 <Kr_Serena>(Morg, możemy to odegrać na docu? bo ja nie mam już siły odgrywać)
01:08 <Morg>(nie ma sprawy)
01:08 <Morg>(ja myślę, że to jeszcze przed ich wyjściem było, więc tak nawet będzie lepiej)
01:08 <Walter_>"Pani również doskonale sobie poradziła w tej sytuacji"
01:10 <Gwiazdka><unosi brew> "to było szczerze mówiąc dość przypadkowe... Po prostu ktoś musiał"
01:11 - Kr_Serena is now known as Tren
01:11 <Gwiazdka>"gdyby nie tragiczne skutki, jakie ten incydent mógł mieć, powiedziałabym,  ze to ciekawa odmiana od towarzyszenia królowej na dworze"
01:12 <Gwiazdka>"ale w pana przypadku widać, że to nie pierwszy raz, kiedy musiał pan opanować dużą grupę ludzi"
01:12 <Walter_>"Nawyki z pracy. Nic nadzwyczajnego"
01:13 <Tren>(branoc i pamiętajcie,żeby ktoś zrobił loga)
01:13 <Morg>(ok, branoc)
01:13 - Tren quit (Quit: Nettalk6 - www.ntalk.de)
01:13 <Gwiazdka>"jeśli to nie jest zbyt osobiste pytanie... Co skłoniło tak kompetentną osobę do szukania pomocy tak daleko?"
01:15 <Walter_>"Podróże to dla mnie nic nowego. Tak daleko to pojęcie względne zwłaszcza dla kogoś kto wracał z okolic Nexus"
01:15 <Morg>Węzła. :P
01:16 <Walter_>(e?)
01:16 <Gwiazdka>"słyszałam, że Nexus to zagłębie najemnicze i miejsce, gdzie łatwo można się wybić posiadajac odpowioednie cechy. Spodziewałabym się raczej, że tam ktoś taki jak pan spróbowałby szczęścia"
01:16 <Gwiazdka>(tłumaczymy Nexus?)
01:18 <Walter_>" Uznałem że czas już wracać w rodzinne strony. Rodzinne z zapasem kilkuset mil"
01:19 <Gwiazdka>"Całkiem spory zapas"
01:19 <Morg>(Seri - na to wychodzi, tak jest zresztą w dotychczasowych postach [ściślej, jednym, ale również w opisie NPC-a])
01:20 <Morg>("Nexus" nie występuje ani razu)
01:22 <Walter_>"W sam raz by czuć się dobrze"
01:23 <Gwiazdka>"jest pan pewien, że koneksje i zasoby pochodzące z Harmonii wystarczą do pańskich celów, jeśli odległość będzie tak znaczna?"
01:24 <Walter_>"Jestem pewien że prędzej czy później wystarczą. Poza tym zasoby to nie tylko armie i zaopatrzenie"
01:25 <Gwiazdka>"Brzmi nieco... enigmatycznie"
01:27 <Walter_>"Nie jestem na tyle szalony by od razu ogłaszać czego oczekuję. Poza tym było by to trochę zbyt bezczelne, nawet dla mnie"
01:27 <Gwiazdka>to teraz mi powiedz, z jakimi intencjami to powiedziałeś :>
01:28 <Gwiazdka>(to jest charm oczywiscie :P)
01:28 <Walter_>(sama prawda : D)
01:28 <Gwiazdka>że prawda to wiem, ale intencje. Zwyczajne przekazanie fakltu i tyle?
01:29 <Walter_>tak. (lepiejniepytaj)
01:31 <Gwiazdka><roześmiała się> "podoba mi się pana podejście. Choć mógłby się pan zdziwić, z jak dziwnymi sprawami jej królewska mość miewała już do czynienia"
01:33 <Walter_>"Cóż, podejrzewam że nawet tak wspaniałomyślna władczyni mogła by mieć pretensje gdybym oświadczył że w ramach zapłaty za pracę chcę pomocy w opanowaniu świata. Niektórych rzeczy lepiej nie  mówić.."
01:33 <Gwiazdka>intencje!
01:33 <Walter_>żart
01:34 <Gwiazdka>"W opanowywaniu jej świata? Z całą pewnością" <śmieje się>
01:35 <Gwiazdka>"A myśli pan, że jeśli poczeka pan trochę z tym komunikatem, okaże się bardziej wyrozumiała?"
01:36 <Walter_>"Być może nie będzie miała wyjścia. Albo wcale nie będę chciał podbijać świata."
01:36 <Gwiazdka>intencje again
01:37 <Walter_>myślę jak to ująć. Pierwsze kawałek pewność siebie, a 2 komunikat
01:39 <Gwiazdka>"Lepiej, żeby nie używał pan takich sformułowań w obecności królowej. Obawiam się, że może uznać to za wyzwanie" <wyraźny żart>
01:41 <Walter_>"Ciekawe. Chociaż, być może rzeczywiście powinienem siępowstrzymać. W innym pałacu zapewne musiałbym wywalczyć sobie drogę na zewnątrz, po takiej demonstracji jak teraz.."
01:42 <Walter_>"Królowa jest bardzo pewna siebie."
01:42 <Walter_>"Albo ma za dużo wiary w ludzi."
01:42 <Gwiazdka>"Albo też pewna swoich ludzi... Choć w gruncie rzeczy sprowadza się to do tego samego"
01:43 <Gwiazdka>(uprzedziłeś mnie :D)
01:44 <Walter_>"Ludzie królowej muszą być naprawdę niezwykli, jeżeli wierzy że są w stanie prześcignąć kulę"
01:45 <Gwiazdka>(lubię tego faceta :D)
01:45 <Walter_>(czaad xD )
01:46 <Gwiazdka>"Albo też zareagować przed wystrzałem... Bez odrobiny ryzyka czasem łatwo przegapić szansę na ciekawą współpracę"
01:48 <Gwiazdka>"poza tym w żyłach królowej płynie krew Smoków Żywiołów. Niełatwo byłoby ją zabić jednym strzałem" <tonem: oczywista oczywistość>
01:49 <Walter_>"Ah prawda." zamyślonym głosem
01:49 <Walter_>(miałem ochotę napisać " dlatego noszę 2 rewolwery", ale chyba by mnie jednak wyrzucili xD)
01:50 <Gwiazdka>(kto jak kto, gwiazdka potrafi docenić celną ripostę ;))
01:50 <Morg>(ale ściany mają uszy :P)
01:50 <Walter_>(taa nie będę przeciągał struny mimo wszystko..)
01:51 <Gwiazdka>(tia, zwłaszcza, że ona nawet nie ukrywa, że Cię przepytuje ;P)
01:52 <Morg>(i Wy się gdzieś po pałacu kręcicie?)
01:52 <Gwiazdka>nie no, idziemy do Ireneusza
01:52 <Gwiazdka>podejrzewam, że pałac jest duży ;)
01:52 <Walter_>albo rozmawiamy jak w reklamie leków
01:54 <Gwiazdka>(to co, dochodzimy na miejsce?_
01:55 <Walter_>(ano, można)
01:55 <Gwiazdka>"A właśnie, miałam zapytać... Podczas tego zamieszania, niedaleko pana, pewien młodzieniec również bardzo pomógł. Wykazał się też niezwykła siłą... To może jakiś pana znajomy?"
01:56 <Morg>(są spokrewnieni poprzez kapustę?)
01:56 <Gwiazdka>(tak, obu w kapuście mama znalazła, przecież to jasne :))
01:56 <Walter_>przymykam na chwilę oczy "Dobrze ubrany, z wozem kapusty (kilka innych detali których ja nie pamiętam ale postać tak). Nie. Widziałem go pierwszy raz w życiu "
01:57 <Gwiazdka>(rozumiem, żeprawda?)
01:57 <Walter_>tak, żeprawda całkowita
02:00 <Gwiazdka>"Jaka szkoda..." <aczkolwiek specjalnie dużo żalu w jej głosie nie ma> "Myślałam, że może pan przekazałby mu zaproszenie na podobną audiencję. Ja niestety próbowałam zaprosić go tylko na kawę, ale okazało się, że jest niezmiernie zajęty"
02:00 <Gwiazdka>"gdyby więc przypadkiem pan go spotkał..."
02:00 <Walter_>"Jeżeli tylko nie będzie zajęty, z chęcią przekażę wiadomość"
02:02 <Gwiazdka>"a to właśnie gabinet księcia. Mam nadzieję, że służba uprzedziłą o naszym przybyciu"
02:02 <Gwiazdka>(i do tego też potrzebujemy tren)
02:03 <Walter_>(na drzwiach księcia zastajemy karteczkę przerwa obiadowa )
02:03 <Morg>(zawsze może go akurat nie być...)
02:04 <Gwiazdka>a poza tym ja padam na nos
02:05 <Walter_>No, późno już w sumie
02:05 <Gwiazdka>ale Walter mi się podoba
02:05 <Walter_>to dobrze : D
02:06 <Gwiazdka>facet ma sporo jaj, kupę pewności siebie i wie, czego chce :D
02:06 <Walter_>może go nie zepsuję, nie mając za bardzo jeszcze w głowie wymyślonego jaki on do końca jest
02:06 <Gwiazdka>a Gwiazdce się podoba, że nie ściemna, że on to by tak charytatywnie chciał pomagać
02:07 <Morg>Trochę to widać. Ale dotrze się z czasem. :)
02:07 <Walter_>tak, pierwsza sesja z dialogami waltera więc muszę intensywnie myśleć
02:08 - Walter_ is now known as Potwor_Latacz
02:08 <Gwiazdka>weź, gram Gwiazdką od dwóch lata i nadal muszę myśleć, to się jakoś nie zmienia :D
02:08 - Gwiazdka is now known as Serika
02:08 <Potwor_Latacz>fajnie było, kurczę
02:09 <Serika>i poradziliśmy sobie bez MG :)
02:09 <Serika>a to generalnie fajna drużyna jest
02:09 <Potwor_Latacz>trzeba było ten świat jednak podbijać kiedy mg spał..
02:10 <Serika>na razie zacząłeś od robienia dobrego wrażenia na ślicznej jak marzenie dwórce :P
02:10 <Morg>Seri - jutro byśmy napisali ten kawałek może? Koło drugiej np. Bo wieczorem, to nie wiem o której będę mógł, z racji tego, że matka przyjeżdża.
02:10 <Serika>Morg, a jest sens, skoro już sprawę tutaj obgadaliśmy?
02:10 <Potwor_Latacz>jak już moja postać mówiła, szczęśliwy dzień!
02:11 <Xeniph>to ja też się zbieram
02:11 <Morg>Pa.
02:11 <Potwor_Latacz>hej
02:11 <Xeniph>się podkruję i może coś napiszę
02:11 <Serika>napisz, napisz ;)
02:11 <Xeniph>dobranoc
02:11 - Xeniph quit (Quit: Nettalk6 - www.ntalk.de)
02:11 <Morg>Seri - no, rozumiem że chciałaś mnie o coś wypytać wcześniej...
02:12 <Serika>no o klątwę,ale już to zrobiliśmy na sesji
02:13 <Serika>poza tym jeśli byłeś w szpitalu, to tak średnio miałam Cię jak doRWAĆ
02:13 <Morg>ok
02:13 <Morg>wzdech, ja to napisać wszystko powiniennem. =='
02:14 <Serika>ale możesz napisać, jak bronisz biednego gwardzisty
02:14 <Serika>(już nie mówiąc o Yu-shan)
02:14 <Morg>No tak, ale do tego mi Tren potrzebna. Czy raczej ogólnie ludzie, którzy byli obecni.
02:14 <Serika>no to możemy jutro spróbować na przykład
02:15 <Serika>Tren akurat jest łatwo dostępna ;)
02:15 <Morg>I tak, Yu-Shan owszem. Ale szpital w sumie też powiniennem napisać.
02:16 <Morg>afsdgh
02:16 <Serika>jak Ci nie idzie, to zrób plan minimum :P
02:18 <Morg>No nic, zobaczymy. Spróbuję się jakoś wziąć za to wszystko.
02:18 <Morg>I wrzucisz loga?
02:18 <Serika>ale serio, zrób to co musisz - mnie np. blokuje, jak mam za dużo rzeczy i nie mogę sie zdecydować, za co się wziąć
02:19 <Morg>Bo mi się w którymś momencie czas przestawił na UTC-8, więc well...
02:19 <Morg>Seri - jasne.
02:19 <Morg>Dlatego chwilowo Yu-Shan odkładam. To jest coś co chcę napisać, ale co nie jest w tym momencie kluczowe.