Zorgo1 napisał/a: |
Z tego co pamiętam to leciało to jakiś rok temu na niemieckiej mtv |
Cytat: |
Gandahar (English title "Light Years") is a 1988 French animated science fiction and fantasy film. The original version was directed by René Laloux, and was based on a story from Jean-Pierre Andrevon. The English version was directed by Harvey Weinstein, and noted science-fiction author Isaac Asimov made the revision of the translation. |
The paradise world of Gandahar is threatened by a mysterious power, so Queen Ambisextra (Glenn Close) and the Council of Women send the warrior Sylvain (John Shea) to scout for this danger. He discovers metallic humanoids with a paralyzing ray who sent the bodies of those they captured through a portal. Later these individuals returned, also encased in metal.
Airelle (Jennifer Grey) serves as the love interest for Sylvain. He meets "The Deformed", a group of mutants who Sylvain at first mistakes for the enemy. The cause of this terror is traced to the giant brain Metamorphis (Christopher Plummer), although Metamorphis is puzzled about how he could be the cause. The metal humanoids are coming back in time from the future, so Metamorphis offers to place Sylvain in stasis until that time. Sylvain awakens in 1,000 years as planned, and destroys the old, weakened, and now insane, Metamorphis. |
Martinez napisał/a: |
-leciało w telewizji na "dwójce" ale głowy bym nie dał -bohaterami była trójka policjantów(??) (2 panów i 1 pani) lub też inny oddział specjalny -każdy miał inną specjalną broń (zdaje się jakies wypasione karabiny zasilane energią) -pamiętam ze w jednym odcinku dzięki strzałom swoich kolegów które zrobiły małą dziurkę w czyms Bardzo Dużym I Złym jeden z nich zniszczył zwoją bronią to owe Duże Coś |
Na pewno nie. Ale nie wykluczam Ninja Resurection, to ma tego samego bohatera. |
Laik! napisał/a: |
Jedyne co mi utkwilo w pamięci to to że się później bałem po nocach;p. Otóż była tam scena w której jakaś dziewczyna biegnie przez jakiś zamek(dom?), podchodzi do ściany a za nią pojawia się jakaś wiedźma czy upiór, który jakby "wysysa" z niej życie i staje się ową dziewczyną,czy odzyskuje młodość(juz nie pamietam).Błagam pomóżcie! |
Mam pytanie do Was, fani anime/manga; pamiętam z dzieciństwa takie anime ale tytułu niestety sobie nie przypomnę. Jedyne co mi utkwilo w pamięci to to że się później bałem po nocach;p. Otóż była tam scena w której jakaś dziewczyna biegnie przez jakiś zamek(dom?), podchodzi do ściany a za nią pojawia się jakaś wiedźma czy upiór, który jakby "wysysa" z niej życie i staje się ową dziewczyną,czy odzyskuje młodość(juz nie pamietam).Błagam pomóżcie! |
J.K.Tank napisał/a: | ||
Tak konkretnie do było to Shin Grimm Meisaku Gekijou a.k.a Grimm`s Fairy Tales II, New Grimm Masterpiece Playhouse, New Grimm Masterpiece Theater. Serial ma 23 odcinki, a to co oglądałeś to był odcinek pierwszy. Oczywiście jak pewnie zorientowałeś się po nazwach jest też część I, która ma 24 odcinki. |
achiever napisał/a: |
A pamięta ktoś jak się nazywała Królewna Śnieżka w wersji anime co leciała kiedyś na Polonii 1? Pamiętam że miała genialny klimat i bardzo mroczne w porównaniu do disneyowskiej wersji (wiem w porównaniu do disneya to czasem i Reksio jest mroczny, ale tu zwłaszcza). Oczywiście to wszystko ze wspomnień, jak teraz by się to ogladało, nie staram się zgadywać (hmm nie tak źle...?:) |
Pyza napisał/a: |
Cześć mam pytanie czy możecie mi podać tytuł anime ktorego pierwszy odcinek był mniej wiecej taki . |
Avellana napisał/a: |
Co to, jakiś quiz "ile serii rozpozna Avellana", czy co? |
Zegarmistrz napisał/a: |
Zaryzykuje: Mahou Sensei Negina?
Ma bardzo podobną kreskę i postacie do Love Hina. |
Salva napisał/a: |
Czy ktoś identyfikuje tą dwójkę ? Czy to w ogóle JEST do zidentyfikowania ...?
http://www.animegalleries.net/img/155289 |
X. Prawdopodobnie chodzi o to drugie. |
piotrek666 napisał/a: |
czy ktoś móglby się podzielić kopią ew.jakieś namiary na download |
2. Linki do stron oferujących ściąganie pirackich plików (muzycznych, filmowych lub graficznych), gier i programów, a także linki do stron z crackami i pirackich serwerów będą kasowane. Pytania o takie strony będą kasowane lub ignorowane. Usuwane będą także linki do innych stron, zawierających treści zakazane przez prawo lub naruszające normy obyczajowe. |
piotrek666 napisał/a: |
Przypomniałem sobie, że oglądałem to na vhs w latach 90-tych .Yaiba odpada . . .
czekam na dalsze tutuły . . . |
Keii napisał/a: |
który leciał na TVN7 |
Kikuts napisał/a: |
żeńskie GTO |
Sergi86 napisał/a: |
zna to ktoś?:P |
Wiesz, wydaje mi się, że powinnaś przekopać Encyklopedię Anime w Polsce - bo niestety o "biednych sierotkach" opowiadało ładnych kilka serii. Nie było to przypadkiem Hallo Sandybell? |
Wiesz, wydaje mi się, że powinnaś przekopać Encyklopedię Anime w Polsce - bo niestety o "biednych sierotkach" opowiadało ładnych kilka serii. |
zna ktos to?:P
http://img508.imageshack.us/img508/7253/464646464gw2.jpg |
Momoko napisał/a: |
Czy ktoś kojaży to anime?
screen mam pczeczucie, że to coś prostego, a ja znów nie mogę sobie przypomniec== |
Zna to ktoś? :P
http://img187.imageshack.us/img187/4537/alalalalaso0.jpg http://img409.imageshack.us/img409/6553/alalalalaci1.jpg |
There's an anime about Polish Monk who were helping japanese kids after II World War-the title of anime is "Boundless love".He's name was Zenon and he received nickname "Zeno" in Japan. |
Lares napisał/a: |
Wie ktoś z jakiego anime jest ta bohaterka ?? |
Konstytucja Forum napisał/a: |
2. Linki do stron oferujących ściąganie pirackich plików (muzycznych, filmowych lub graficznych), gier i programów, a także linki do stron z crackami i pirackich serwerów będą kasowane. Pytania o takie strony będą kasowane lub ignorowane. |
buddha napisał/a: |
przypomina mi sie akcja nad statkami wojskowymi na morzu.Jesli ktos wie co to jest plz help |
Lares napisał/a: |
Co to za postac która jest na drugim obrazku ?? w recenzji Kenshin??
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/364/rec/356 |
Mai_chan napisał/a: |
Well, ja mam ten obrazek na dysku w folderze "Higurashi" i podejrzewam, że to fanart którejś z bliźniaczek Sonozaki. |
Hedzik napisał/a: |
Czy ktoś może wie z jakiego to anime???
![]() |
Alexielangel napisał/a: |
Potrzebuje znać nazwe jednego anime, mam jakies obrazki , szukam i szukam i nie wiem cóż to jest. Może ktoś wie i mi pomoże? Będe niezmiernie wdzięczna |
Muhomorniczy napisał/a: |
mhmm
W jakimś miasteczku miały sie objawiać zjawiska nadprzyrodzone a ich fizycznym śladem obecności miały być wydarzenia mające znamię spirali czy coś takiego,nieważne, pewnie se to wymyśliłem. |
ProgCooler napisał/a: |
Zettai Karen Children? |
Norrc napisał/a: |
Ok, mam screena z AMV, i chciałbym poznać tytuł anime z którego pochodzi. |
Doktor J napisał/a: |
Trochę strzelam, ale to mógł być Patlabor. |
Poproszę tytuł pierwszego anime z tego amv. Dzięki!
http://pl.youtube.com/watch?v=Va3uCxiCYsI&NR=1 |