Cytat: |
The new series will see volumes 36 to 56 of the manga animated, so it looks set to be a long running production (the original anime ran for four years). |
Kael-Thas napisał/a: |
Witam, obejrzałem całe anime Ga-rei zero, teraz zacząłem czytać mangę i mam małe pytanie: jak się ma fabuła mangi do anime? |
Czy są jakieś szanse na to, że wyjdzie druga część anime? |
Ile rozdziałów ma manga? |
I czy jest w niej rozwinięty wspomniany przeze mnie wątek? |
fm napisał/a: |
niemile widziane |
Keii napisał/a: |
Nie. |
RepliForce napisał/a: |
Wie ktoś może czy J.P. Fantastica albo inne wydawnictwo wydaje Blazer Driva w Polsce? Bo zawitałem do Empiku, ale nie mieli. |
Captain Falcon is one of the protagonists |
A czy w takiej dziurze jak Świdnica, która posiada empik, dostanę jakiekolwiek pismo o anime? |
CainSerafin napisał/a: |
Wszystkie trzy, obecnie wydawane magazyny poświęcone m&a |
ziomik13 napisał/a: |
http://img41.imageshack.us/img41/1124/largeanimepaperwallpapebh.jpg]Obrazek
oto ten screen. jak bys cie mogli mi dawac swoje pomysly co to jest za anime? :) chyba ze juz wiecie :p z góry dziekuje za pomoc ^^ prosze o odp w tym temacie albo wiadomosc na pw :) Przedstawienie całej sprawy: znalazlem tego scrrena na jakiejs stronce (nie pamietam w jakiej bo to bylo w szkole na informatyce) spodobalo mi sie ujecie i grafika owego anime i z wielka chęcią bym sobie je obejrzał tylko sęk w tym ze nie wiem jak sie nazywa... I tu prosze o waszą pomoc w znalezieniu tytulu tego anime :) |
Salva napisał/a: |
Na pewno z żadnego anime. |
Mirror napisał/a: | ||
Więc pewnie jest to zwykły art. A gdyby nie to, że jest tak zmniejszony, pewnie nawet poznalibyśmy jego autora z tych malutkich literek na dole. |
Sakura239000 napisał/a: |
http://www.youtube.com/watch?v=x7AMbTTt2XE
Wie ktoś może co to za anime? Bo mnie zaintrygowało :D |
s3shir0 napisał/a: |
Pytanko takie mam. Przymierzam się do oglądania Kuroshitsuji, chciałbym się dowiedzieć czy całe anime jest na podstawie mangi, jeśli tak to na, którym mniej więcej chapku się kończy |
Urufu napisał/a: |
najlepiej zacznij od tomu szóstego, czyli od 31 rozdziału. Zakończenie anime mieści się w rozdziałach zawartych w tym tomie. |
Manga Spice and Wolf opublikowana w internecie zatrzymała się na 10 chapterze czy ja nie umiem nic znaleźć? |
Urufu napisał/a: |
Pytanko: czy do oglądania Gundam Unicorn potrzebna jest znajomość jakiegoś wcześniejszego Gundama? |
kokodin napisał/a: |
Dziwne pytanko. Oglądając Natsu no Arashi! i to głównie ending, strzeliło mi do głowy coś takiego. Czy ktoś wie lub próbował znaleźć odpowiedniki okładek płyt z tego anime w realnym świecie. Tak jak to można zrobić do amv 1985. Ogólnie jest tam bardzo dużo tych okładek, ale może ktoś jakąś kojarzy? |
Gucia napisał/a: |
Od czego by tu zacząć. Oglądałam Tsubasa chronocle jak jeszcze było emitowane na Hyper, a nie dawno skończyłam oglądać XXXholic i była tam rozmowa Syaorana z Kimihiro. Czy ktoś może mi zdradzić co łączy te dwie postacie? |
Jest może jakaś ekranizacja Tales of Innocence? Bo po oglądnięciu ToEternia jakoś mam ochotę na jeszcze |
Keii napisał/a: | ||
Wzdech. |
The next two anime series were released as original video animations, Tales of Phantasia: The Animation being released from 2004-2006, and Tales of Symphonia: The Animation being released in 2008, with the second half currently in production. Tales of the Abyss was adapted into a full 26-episode television anime series that was originally broadcasted from October 3, 2008 through March 20, 2009. |
Wiem, że ToI jest świeże |
Vesperia, która jest od ToI nowsza miała animowany prequel zapowiedziany niedługo po premierze gry w Japonii. |
Widać nie opłaca im się robić tego z każdą częścią.
|
Takie zapytanie odnośnie Fairy Tail
Powie mi ktoś, co się stało z Lisaną? Bo w ostatnim odcinku Natsu o wspomnieniu o niej był wyraźnie wkurzony. |
Gość napisał/a: |
Czy ktoś z was orientuje się może, kiedy wychodzi Munto: Tenjoubito to Akutobito Saigo no Tatakai na dvd? Szczerze powiedziawszy chcę go już dorwać w swoje łapki... |
0rdi napisał/a: |
Zawsze pozostaje Erza, która przywoła go do porządku. |
Ona by mi bardziej pasowała do tamtego niebieskowłosego Gulid mastera z tatuażem na oczku. |
0rdi napisał/a: |
RepliForce, ale to bad guy jest. Nie było by z tego nic dobrego : ) |
Tren napisał/a: |
To ja wam w takim razie powiem, że oba stwierdzenia są prawdą |
Click
Czy te Screeny są oficjalne, czy to tylko fanarty? |
Its from the Drama CD |
Emiley napisał/a: |
Witam!
Potrzebuję animca, w którym jest dużo przemocy, schizowej, sadystycznej miłości, ogólnie ma być jedna wielka schiza z przemocą i seksem xD Tzn. nie dosłownie seksem, ale osoby, które emanują nim, dobrze byłoby gdyby byli również tacy panowie a nie tylko panie :P Z góry dziękuję za pomoc ^^ |
warold15 napisał/a: |
Czy będą kolejne odcinki Fate/Stay Night TV Reproduction |
Poza tym to chciałbym się dowiedzieć co dana seria ma przedstawiać.Chodzi mi tu o fabułę serialu.Czy jest to tylko lekko odświeżona wersja starego FSN z paroma dodatkowymi scenami czy zupełnie nowo opowiedziana historia z bohaterami z poprzedniej serii. |
Skoro już jesteśmy przy FSN to spytam się też o film kinowy Fate/stay night - Unlimited Blade Works.Kiedy film będzie można pobrać z polskimi napisami?Z tego co wiem premiera filmu była 11 stycznia więc trochę już czasu minęło i tłumacze mieli sporo czasu na zrobienie polskich napisów. |
Moim zdaniem Sign bo było pierwsze zrobione lub Liminality ponieważ niema nic wspólnego z resztą tytułów. Niewątpliwie jednak Legend of the Twilight jest po Sign . Poza tym jedynymi tytułami z prawdziwą chronologią są Roots>G.U. Trilogy>G.U. Returner, których oglądania nie polecam bez uzupełnienia sobie rozrywki grą. |
gamuso napisał/a: |
Wszedzie szukalem latalem po googlach i nic... moze tu ktos pomoze :)
Link |
gdzie można szukać informacjii na temat tego anime. |
P.S. Mam jeszcze jedno pytanko. Właśnie odwiedziłam YouTube i znalazłam Black Lagoon Omake animowane. Ktoś może wie, czy jest oddzielna seria, czy pojawia się po każdym odcinku? |
Jak Scar może rozpoczynać Transmutację bez rysowania kręgu?? |
Krótko: Monster - manga czy anime? Od czego lepiej zacząć? |
Bolmeteus napisał/a: |
czy glowny bohater kaze no stigma i ta czerwonowlosa dziewczyna to rodzenstwo/kuzynostow? Jestem na poczatku serii tego anime i nie chce ogladac jak milosc rozkwita sie pomiedzy rodzenstwem, wiec jak mozecie to powiedzcie |
Czy anime Nodame Cantabile pokrywa się z mangą? Jeśli tak, któremu rozdziałowi odpowiada ostatni odcinek trzeciej serii? (Anime widziałem i zastanawiam się odkąd zacząć czytanie). |
No to jeszcze jedno pytanie: czy w D Gray Man pojawia sie jakiś wątek romantyczny gdzieś w tle, bardzo głęboko w tle, jakieś zauroczenie, czy choćby chwilowy rumieniec? |
Mirror napisał/a: |
W siedzibie egzorcystów w Azji, jedna dziewczyna (imienia nie pamiętam) zakochuje się w Allenie |
zbir13 napisał/a: |
Witam serdecznie. Zwracam sie do was z pytanie w których to odcinkach Naruto znajdował sie w wiosce kryształu. Nie wiem czy dokładnie taka była nazwa wioski ale shinobi mieli na przepaskach kryształy i użwyali mocy zwiazanych z kryształami. Pamietam że coś było tam z matką dziecka. Prosił bym o odpowiedz. |
Mr.Max napisał/a: |
Hej mam pytanie czy warto kupić Mange Cowboy Bebop i Chobits ? oglądałem anime i chciałbym także przeczytać mange |
magnat napisał/a: |
Mam jedno pytanie... Interesuje mnie czy w Gundam Wing jest jakiś wątek romantyczny? |
cavalier34 napisał/a: |
witam!
mam pytanie: będzie kontynuacja serii D.Gray-Man?? |
http://www.youtube.com/watch?v=VTrRswPvW_s&feature=related
1:33- co to za anime- Ten ludek zielony jest dość charakterystyczny i kilka razy nawet go widziałam, ale obrazek reklamujący mnie nie zachęcił, więc i na tytuł nawet uwagi nie zwróciłam. TT_TT |
Boniek napisał/a: |
The Legend of the Legendary Heroes czy ktoś wie kiedy wychodzi drugi sezon tego bo samo obejrzałem. A jest bardzo ciekawe anime |
Chciał bym poznać jaki jest największy z takich universów. |
Video games
* .hack, a series of four PlayStation 2 games that follow the story of the .hackers, Kite and BlackRose, and their attempts to find out what caused the sudden coma of Kite's friend, Orca, and BlackRose's brother, Kazu. The four volumes, in sequence, are .hack//Infection, .hack//Mutation, .hack//Outbreak, and .hack//Quarantine. * .hack//fragment, the first .hack ORPG (Online Role-Playing Game). It was released in Japan and the servers have since been closed, ending all official online gameplay. Bandai announced at E3 '06 that frägment will not be coming to North America * .hack//G.U. is a series of three video games (Vol. 1 Rebirth, Vol. 2 Reminisce, and Vol. 3 Redemption) released for the.hack Conglomerate project. It focuses on Haseo's search for a cure after his friend was attacked by a player known as Tri-edge, which led to his eventual involvement with Project G.U, and the mysterious AIDA who plague The World R:2. This latest series has proven greatly successful to the .hack franchise, with the recent release of .hack//G.U. Vol 3 in Japan selling over 100,000 copies in one day and becoming the number one game the week of its release in Japan. * .hack//Link, a PSP game released under the .hack Conglomerate project. It was said to be the last game in the series. Contain characters from .hack and .hack//G.U. video games. Publications * .hack//AI buster, a novel released under Project .hack. It tells the story of Albireo and a prototype of the ultimate AI, Lycoris, and of how Orca and Balmung defeated "The One Sin" and became the Descendants of Fianna. * .hack//AI buster 2, a collection of stories released under Project .hack. It involves the characters of AI Buster and Legend of the Twilight Bracelet: ".hack//2nd Character", ".hack//Wotan's Spear", ".hack//Kamui", ".hack//Rumor" and ".hack//Firefly". "Rumor" was previously released with the Rena Special Pack in Japan. * .hack//Zero, a novel series released under Project .hack. It tells the story of a Long Arm named Carl, of what happened to Sora after he was trapped in The World by Morganna, and of Tsukasa's real life after being able to log out from The World. * .hack//Another Birth, series of novelizations released under Project .hack. It retells the story of the .hack video games from BlackRose's point of view. * .hack//Legend of the Twilight, a manga series released under Project .hack. It tells the story of two player characters Shugo and Rena, as they win a mysterious contest that earns them chibi character models of the legendary .hackers Kite and BlackRose (from the .hack PlayStation 2 games). * .hack//Epitaph of Twilight, a novel series telling the story of Harald Hoerwick's niece, Lara Hoerwick, who finds herself trapped in an early version of The World. * .hack//CELL, a novel released under the .hack Conglomerate project. It revolves around a female Edge Punisher called Midori who acts as a "professional victim", by letting people PK her for money. * .hack//GnU, a humorous manga series released under the .hack Conglomerate project. It revolves around a male Blade Brandier called Raid and the seventh division of the Moon Tree guild. * .hack//Alcor, a manga series released under the .hack Conglomerate project. It focuses on a girl called Nanase, who appears to be quite fond of Silabus, as well as Alkaid during her days as empress of the Demon Palace. * .hack//G.U.+, a manga adaptation of the three .hack//G.U. video games released under the .hack Conglomerate project. * .hack//4koma, a manga series which throws a little humor into both .hack and .hack//G.U. alike. * .hack//Link, a manga released under the .hack Conglomerate project. It occurs three years after the end of .hack//G.U. in a new version of The World called The World R:X. It focuses on a player named Tokio and a mysterious exchange student named Saika. * .hack//XXXX (read as "X-Fourth"), a manga series released under the .hack Conglomerate project. The manga adapts the four original .hack video games. Anime * .hack//Sign, an anime series released under Project .hack. It revolves around the character Tsukasa and his inability to log out of The World. * .hack//Liminality, a set of four DVD OVAs included with the games released under Project .hack. It follows the story of Mai Minase, Yuki Aihara, Kyoko Tohno, and ex-CyberConnect employee Junichiro Tokuoka as they attempt to find out what is causing the comas. * .hack//Gift, a self-deprecating, tongue-in-cheek, OVA that was created as a "gift" for those who had bought and completed all four .hack video games. It was released under Project .hack. In Japan, it was available when the Data Flag on the memory card file in .hack//Quarantine was present, whereas the American version included Gift on the fourth Liminality DVD. It is predominantly a comedy that makes fun of everything that developed throughout the series, even the franchise's own shortcomings. Character designs are deliberately simplistic. * .hack//Legend of the Twilight anime series released under Project .hack.. It features most of the same characters as the manga version, but with an alternative storyline. It was incorrectly called .hack//Dusk, among other names, in early fan-translated versions. * .hack//Roots, an anime series released under the .hack Conglomerate project. It follows Haseo and his joining (and subsequent exploits with) the Twilight Brigade guild. It also shows his rise to power and how he becomes known as "The Terror of Death". Towards the end of the series we see the start of .hack.//G.U. * Online Jack, a set of anime clips in the news section of the .hack//G.U. games' fake internet. It tells the "real world" story of the mysterious "Doll Syndrome". * .hack//G.U. Trilogy, a CGI video adaptation of the .hack//G.U. video games released under the .hack Conglomerate project. * .hack//G.U. Returner, a short follow up video released under the .hack Conglomerate project. It tells the story about the characters of .hack//G.U. in one last adventure. * .hack//Quantum, an upcoming three part OVA series from Kinema Citrus. |
Morg napisał/a: |
Ja bym jednak mimo wszystko obstawiał Gundamy - tytułów od Matsumoto jest wiele, ale chyba w ilości to względem Gundamów przegrywają (kompletnie abstrahując od oceny jakościowej, bo nie bardzo jest nawet jak te tytuły porównywać). |
nuada2 napisał/a: |
Mam pytanie wie ktoś może, co się dzieje z mangą: D.gray man ? Coś nowe czapy nie wychodzą a nigdzie nie widziałem informacji ze to koniec :D |
(szczerze mówiąc to nagromadzenie gundamów wygląda na prima aprilis moderacji :P) |
Ale jeśli szukasz tych tytułów, to temat w którym pytałeś o co innego byłby bardziej zasadny "Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie?". |
(szczerze mówiąc to nagromadzenie gundamów wygląda na prima aprilis moderacji :P) |
zaraz, na serio myślisz, że zrobiliśmy tak badziewny żart |
Myślałam, że to będzie special albo coś. |
LooQ napisał/a: |
Otóż, czy opłaca się oglądać fillery od 143 do 219 odcinka w anime Naruto? |
Mai_chan napisał/a: |
Slayers Revolution i Evolution nie istnieją, zapomnij o nich. Filmy i oavki AFAIR można dowolnie |
internet napisał/a: |
The girly but bloody otome game re-imagining of Lewis Carroll's classic fantasy novel Alice's Adventures in Wonderland with bishounen characters and added romance.
A parody of Alice's Adventures in Wonderland where Alice is smart and non-doormatlike. In this story, Alice is not all what she seems. She is practical, strong, yet darkly cynical. Instead of the traditional story, Alice is kidnapped unwillingly by a mysterious (yet somewhat bishie-looking) man with bunny ears into a place call Heartland. Stuck in Heartland due to a trick by the mysterious bunny eared man, she meets the residents of this world. Along the way, Alice meets Blood, handsome mafia leader; Ace, the psycho yet charming knight and more…What should Alice do in such a world!? |
Comedy
Drama Fantasy Harem Romance Shoujo |
Alice in Wonderland
Animal Characteristics Based on a Classic Bunny Boy Game Roles Love-Hate Relationship Otome Game Reverse Harem Strong Female Lead Twins |
GoNik napisał/a: |
Szczał - Aishiteruze Baby? |
Agon napisał/a: |
Ogląda ktoś na bieżąco BLOOD-C? Czy od pre-aira poziom serii choć trochę się podniósł? Chciałabym wiedzieć, czy warto dać temu anime szansę. |
było coś, co nawet mechem nie było tylko UFO. Nie było tam kolorowych przycisków, skafandrów i kabli, wskaźników, ani dźwigni. |
TGL czerpie garściami z takich dzieł jak Getter Robo czy GaoGaiGar i jak chyba każde głośne dzieło Gainaxu, nie ma za grosz oryginalności (tak Evangelionie, ty w szczególności). Jednak z powodu poziomu swego wykonania w formie sesji RPG gdzie każda kolejna przygodą jest coraz bardziej zaawansowana i epicka (poza odcinkiem bodajże 4 który jest do kitu), nie mówiąc już o strasznie fajnych bohaterach, jest najlepszą serią młodzieżowo/dziecięcą jaką widziałem. |
Stare mechate serie przegrywają pod tym względem. |
(Seed) |
Generalnie kobieta jako główny-główny bohater nie występuje. Najczęściej jest po prostu równorzędna z innymi postaciami. |
vries napisał/a: | ||
A produkcje shoujo? Nie czytam tego, ale tam to chyba norma. |
Rav napisał/a: |
http://www.youtube.com/watch?v=-b-RH2mxJok&list=FL7AV3nsoPrEWv6u9OdUMSyA&feature=mh_lolz Czy może mi ktoś zidentyfikowac wszystkie anime posklejane w ten zlepek? |
pewna "baka" strona napisał/a: |
Starts at Vol 1, Chap 1
Ends at Vol 8, Chap 35 |
Dred napisał/a: |
Hej, może ktoś z Was mi pomoże.
Otóż, przeglądałem sobie dział z OSTami z anime na LP (:3), i prócz znalezienia takiego cudeńka z Urusei Yatsura, napotkalem na takie oto cudo. Diabelnie mi się spodobał art na okładce, toteż chciałem się dowiedzieć, z jakiego to anime. Google Translate za wiele nie pomógł, bo przy jego pomocy znalazłem tylko to. No i w tym momencie nie jestem pewien, czy dobrze trafiłem. Czy któryś z forumowiczów ze znajomością Japońskiego, mógłby mi pomóc? |
i pac akcja, żydach wprowadzeń |
Mam potrzebę motywu supernatural opartego na wodzie. Nie szukam lodu i zamrażania tylko wielkich fal i mnóstwa zmywania z powierzchni ziemi. Ma być mokro, chlupowato i strumiennie ^^ |
shugohakke, z krótkich serii nic nie przychodzi mi do głowy. Na pewno takie moce są w Katekyo Hitman Reborn, ale to tasiemiec.
|
Urawa napisał/a: |
Sailor Moon (a dokładniej - Sailor Mercury)?
|
Kto wyjaśni mi różnicę między OVA (OAV) a ONA? |
The MOVIEs are not expansions of the existing continuity but are instead re-tellings of the original animated series |
Kto się orientuje w którym miejscu historii ma być zaczepiony filmik Nanoha 2nd a's? |
kokodin napisał/a: | ||
Z czego praktycznie tylko jedno zdanie zachacza o pytanie :]
|
Progeusz napisał/a: |
http://www.amazon.co.jp/s/ref=nb_sb_noss_1?__mk_ja_JP=%83J%83%5E%83J%83i&url=search-alias%3Daps&field-keywords=%82%E0%82%E0%82%D6%82%CC%8E%E8%8E%86&x=0&y=0
Hmm... przy żadnym nie ma znaczka DVD lub blu-ray, więc: 1) moja znajomość księżycowej mowy jest za słaba i coś przeoczyłem 2) jeszcze nie można zamawiać preorderów, czyli premiera najwcześniej za kilka miesięcy. amaran też nie ma żadnych informacji nt. daty edit: Taki Redline wyszedł dwa lata po kinowej premierze... |
Jojo205 napisał/a: |
Kontynuacja Seikon no Qwaser i Nurarhyon no Mago |
lalala napisał/a: |
Witam.
Zabrałem się za oglądanie Ghost in the Shell i zjada mnie ciekawość co do tego jak major trafiła do sieci i czy ona tam została. A że dopiero kończę drugi sezon, pierwszego nie oglądałem (i właśnie zamierzam) to mogę czegoś nie wiedzieć. |
wa-totem napisał/a: |
W obydwu przypadkach sprzedaż drugiej serii była totalną porażką. Qwaser sprzedał ledwo ponad 3k |
wa-totem napisał/a: |
a zapewnie była, bo obie serie pierwsze sprzedawały się przeciętnie: na poziomie 5-6k egzemplarzy łącznie na każdy dysk. |
Kto mi powie dlaczego ci głupi amerykanie dubbingują zwykle tylko pierwszy sezon anime a następnych już nie? Licencje na kontynuacje są droższe? |
Czy tytuły pokroju Hell Girl , Higurashi czy Saiunkoku Monogatari sprzedawały się źle?
Dobra wiem, że wentyluje swoje frustracje w złym kierunku, ale czy to nie jest zwyczajnie dziwne, że niekiedy chłam jest tłumaczony w całości a ciekawe tytuły nie? |
gość napisał/a: |
Witam :)
Chciałabym się zabrać za Gundamy, tylko nie za bardzo wiem jak lepiej ugryźć temat : oglądać je w kolejności chronologicznej czy tematycznej? Pomoże ktoś :P? |
Jeśli chcesz się jednak poważnie wziąć za ten cykl |
to na początek dobrze sobie zapodać filmową trylogię 079, będącą wprowadzeniem do uniwersum, mimo wszystko zgrabniejszym niż seria telewizyjna. |
Sekai-ichi Hatsukoi has not yet been released in English. The series was originally licensed for English-language release in North America by Tokyopop's Blu Manga, with volume 1 due for release on 12 July 2011. However, since the 31 May 2011 closure of Tokyopop's publishing efforts, it is currently not licensed for English release. |
shugohakke napisał/a: |
Co to za dziwoja obok Saitamy? |
Quayle napisał/a: |
("Toradora" dobrym przykładem) |
Kizvo napisał/a: |
Mam pytanie odnośnie Tokyo Ravens. W 5 odcinku Natsume pokazany jest jako chłopak, sam zresztą to mówi, we wcześniejszych odcinkach ubierał i zachowywał się jak dziewczyna, co z nim jest nie tak bo czegoś nie rozumiem :O |
Akurat obie serie są ze sobą mocno powiązane, więc jeśli chcesz oglądać to najlepiej obie. Higurashi no naku Koro ni jest pierwsze i pokazuje głównie alternatywne rzeczywistości kończące się źle i nie wyjaśniając za bardzo widzowi o co chodzi (tzw. Question Arcs), zaś Kai to seria odpowiedzi, gdzie widz dowiaduje się o co w tym wszystkim chodzi. Generalnie nie ma sensu oglądać tych dwóch serii osobno i nawet jeśli kiedyś widziałeś jedną to teraz najlepiej obejrzeć obie, jeśli chcesz zrozumieć o co w ogóle chodzi w całej historii, bo to po prostu dwie połówki jednej całości. |
Nikodemsky napisał/a: |
na tanuki widziałem powiązany tytuł Accel World i tutaj mam pytanie, czy są one jakoś ze sobą powiązane? |
tym bardziej nie musisz się martwić |
Neko jest traktowane jako special, więc po drodze brakuje mi jeszcze dwóch sezonów/serii, czy coś pominąłem, czy to jakiś błąd w informacji na livecharcie? |
czy jest jakiś specjalny powód, dla którego nazwano ostatni sezon(na chwilę obecną) Second Series |
jest jakiś większy sens oglądać Death^True |
fleischman napisał/a: |
Rada: nie czytaj żadnych spojlerów dotyczących Rebuilda 3.0, jeśli nie chcesz sobie zepsuć zabawy :) |
shugohakke napisał/a: |
HF ekranizacji żadnej się nie doczekało. |
Mnie niepokoi ta kinówka. HF jest najbogatszym w plot (a także "plot" ^^) routem i ściśnięcie go w niecałych dwóch godzinach może mieć różne efekty.
|
Oglądałem Fate/Stay Night(jedyny "fejt", który obejrzałem) - w moim uznaniu jest to po prostu przeciętna przygodówka, natomiast któryś raz z kolei ktoś poleca mi Fate/Zero, czy jest to jakościowo lepsze? Muszę coś jeszcze obejrzeć przed, żeby nie być w tyle? |
Lares napisał/a: |
Nie wiem czy to dobry temat ale niedawno obejrzałem Gundam Unicorna Oav, niestety, ostatni odcinek nie miał polskich napisów i pomimo że angielski jest dla mnie na poziomie średnim to kompletnie nie wiem tak naprawdę czym była ta puszka laplacea, czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć? O co chodziła tak naprawdę |
ToŚiek napisał/a: |
Które serie Gundama i Macrossa warto zobaczyć, a które należy omijać szerokim łukiem? |
Daerian napisał/a: |
Nie wiem co fandom ma do AGE, dlatego że był zrobiony dla młodszych widzów? Mi przyznaję podobał się znacznie bardziej niż ostatnie Iron Blooded Orphans, które zabudziły mnie na śmierć (i próbowały być tak smutne i tragiczne, że tragiczne faktycznie się zrobiły, tylko nie w ten sposób co należy...)
SEED jest bardzo dobry, ale wolno się rozkręca, 00 natomiast to radosna parodia Gundamów w serii o Gundamach, więc należy ją obejrzeć po kilku innych. Zauważyłem też, że nie wspominasz ani słowem o G Gundam (superobo seria w stylizacji Gundama), ani o Turn A Gundam - dlaczego? |
miki napisał/a: |
Witam wszystkich. Po obejrzeniu Tiger & bunny natknęłam się na pairing Kaburagi Kaede x Yuri Petrov. Skąd to sie wzięło. Chyba nie z powietrza, było cos takiego w kinówkach, czy mandze? Pomóżcie! |