Cytat: |
Gdyby nie babcia to nigdy bym nie oglądała^^ |
"Złote miasta", "Dżeki i Nuka" |
Maja, Cudowna podróż, Mała księżniczka, Mały Lord, Rodzina Trappów, Ania, Heidi - cała klasyka dziecięca |
Tsubasa (tu się zakochałam w Wakabayashi |
Ach...Muminki XD Nawet nie wiedzialam wtedy, ze to anime.. |
Dj sawio napisał/a: |
bardzo kocham moją siostrzyczke i chciałbym ją zadowolić. |
Dj sawio napisał/a: |
bardzo kocham moją siostrzyczke i chciałbym ją zadowolić. |
BTW jeśli znajdziecie na tym forum jakieś posty z tym samym avatarem i podpisane Ed_Hunter to też ja (wynik drobnego zamieszania z emailem aktywacyjnym, cóż, jestem tu nowy). |
Cloe napisał/a: |
A potem zobaczyłam Slayers i mi jakby przeszło :P |
IT. napisał/a: |
Czy wy też, już jako dzieciaki zauwązyliscie że ta jedna, jedyna Smerfetka to jest coś raczej nie ten tego? |
Pejt3r napisał/a: |
Ja tylko zauważyłem, że oglądałaś 'Mrówki w gaciach" |
Mao napisał/a: |
Moim pierwszym anime było oczywiście Sailor Moon :P |
moshi_moshi napisał/a: |
dziewczyna chodziła do żeńskiej szkoły, nie była jakaś specjalnie bogata, ale miała tajemniczego sponsora, pamiętam odcinek w którym dostała od sponsora jedwabne pończochy (krzyk mody), co bardzo nie spodobało się jej rywalce, która była oczywiście obrzydliwie bogatą snobką, może ma ktoś pomysł co to mogło być, o ile dobrze pamiętam bohaterka była ruda i chyba nosiła kucyki. |
he, to były czasy z tymi anime starymi. Nasze mózgi nieświadomie powoli wchodziły w tą odmienną mentalność anime - no i prosze, dziś się spotykamy tu:) |
większośc (przynajmniej żeńska) mojej klasy oglądała Sailor Moon i większośc (przynajmniej męska) widziała Dragon Ball.No a teraz... najczęściej wolą nie pamiętac.
|
pampuka napisał/a: |
tak myślę sobie że oni nie chcą pamietać bo to kicha tak nawet samemu się przyznać że się oglądało (jak niektórzy uważają) taki kicz, wczoraj u mnie klasie właśnie gadali że brechta z tego odchodzi że hej ... ale to tam.... ja tam nie ukrywam- do dziś przepadam za SM !!! :D:D:D:D :P |
momoko napisał/a: |
tak się zastanawiam, czy do tego nie ma się jakichś uwarunkowań genetycznych, bo większośc (przynajmniej żeńska) mojej klasy oglądała Sailor Moon i większośc (przynajmniej męska) widziała Dragon Ball.No a teraz... najczęściej wolą nie pamiętac. |
a nie ruska czasami ?? :p |
Juri napisał/a: |
Jeszcze Super Świnkę oglądałam. Nie miałam pojęcia, że to anime, ale uwielbiałam te różowe stworzonko^__^ |
Chemik napisał/a: |
do dzisiaj myślałem ze to bajka produkcji Hiszpańskiej xD |
Chemik napisał/a: |
- "TAJEMNICZY OGRÓD" też dochodzi :p niewiem kiedy to widzialem :] |
IKa napisał/a: |
Skoro Polonia 1 zaczęła nadawanie 7 marca 1993, a Polsat 2 rozpoczął działalność 1 marca 1997 i w kwietniu 2000 został zastąpiony przez TV4, masz pewien okres czasu, kiedy anime było nadawane. Teoretycznie od '93 do 2000 roku, praktycznie jakieś 3-4 lata przed 2000 rokiem. |
Cerber napisał/a: |
Yattaman |
Cerber napisał/a: |
to pierś (YAY!) tej złej Pani. I kurde, ja to oglądałem jak byłem młodszy i nie zwracałem uwagi na takie rzeczy ;o |
kokodin napisał/a: |
Tak sobie ostatnio sprawdziłem czy przypadkiem już nie pisałem w tym wątku i okazuje się ze nie :P no to trzeba to nadrobić :D.
|
Gość napisał/a: |
lubiłem też popatrzeć na Super-Świnkę na TVN |
Zel93 napisał/a: |
Moimi pierwszymi animami... |
mug napisał/a: |
Hm... skoro Muminki zaliczają się do anime, to było to moje pierwsze :)
Pamiętam, że bałam się spac w nocy, bo "Buka do mnie przyjdzie" |
Boski Miszcz napisał/a: |
Świadomie Yattaman. Że toto jest z Japonii dowiedziałem się od rodziców(!). Nadal nie wiem skąt wiedzieli^^ W pełni świadomie Czarodziejka z Księżyca, jako fan Slayers (slayersów oglądał jeszcze przed DB dop.Naga), jako maniak: Akira/GiTS (jednego dnia) |
Kyoushu napisał/a: |
Moim pierwszym anime (abstrahując od telewizyjnych klasyków animacji, czyli Dragon Ball, Slayers i Sailor Moon, które oglądałem kilka lat wcześniej, oraz jednej z przyczyn animowych uprzedzeń zwanej Pokemon) ... |
ZUBEK napisał/a: |
Ja co do moich pierwszych anime (nie wiem czy to było anime) pamiętam że niektóre leciały na RTL7, ale z nich to pamiętam tylko takie coś, co było rodzaju mecha, magia i chyba troche fantasy o takich 3 laskach które miały swoje roboty (niebieski, czerwony i zielony pasujące do włosów bohaterek) i miały ze sobą zwierzątko przypominające mokone z tsubasa chronicles. |
A na ww. RTL7 to Rycerze Zodiaku (nakręcili nowszą wersję tego, nie?) |
Osaka napisał/a: |
A moim pierwszym nieświadomym anime były Pokemony ;), a świadomym Bleach. |
Clair deLune napisał/a: |
Na Polonii puszczali jeszcze anime z takim małym zbokiem... Gigi la trottola czy jakoś tak (nie mam pojęcia, jaki jest oryginalny tytuł). |
Gigi (jap. ダッシュ勝平 Dashu Kappei, wł. Gigi la trottola) – japońska seria animowana wyprodukowana przez Tatsunoko Productions. W Polsce emitowany na kanale Polonia 1 z włoskim dubbingiem i polskim lektorem. |
Jestem pod wielkim wrażeniem twojego skilla w obsłudze Google... |
Yuby napisał/a: |
Ja najpierw oglądałem muminki (wtedy nawet nie wiedziałem co to jest anime...). |
kokodin napisał/a: |
On za 2-5 lat będzie groźny :P wnioskując po tym że ja miałem podobnie.
Mam tylko jedno pytanie. Co sprawiło, że właśnie te tytuły zwróciły Twoja uwagę jako pierwsze? |
yko napisał/a: |
I co ciekawe różne skojarzenia tego co się dzieje dookoła mnie z NGE zdarzają mi się często do teraz. |
Radis napisał/a: |
Moim pierwszym anime był Bleach |