GoNik napisał/a: |
Ktoś teraz TVN7 oglada? |
Grisznak napisał/a: |
Stawka Większa Niż Życie - bo to naprawdę bardzo dobry serial szpiegowsko - sensacyjny, bez udziału Ruskich, co ważniejsze. |
Dida napisał/a: |
W młodości (albo raczej w dzieciństwie) pasjonowałam się serialami typu: 'W kamiennym kręgu', 'Pokolenia' i 'Dynastia' |
IKa napisał/a: |
Co ludzie powiedzą - Anglicy zdecydowanie umieją się śmiać z siebie, oj umieją... |
Mai_chan napisał/a: |
Hrabia Kaczula... |
Martinez napisał/a: |
"Ally McBeal" - też był ciekawy, taki troche inny |
Cytat: |
Dempsey & Makepeace |
wa-totem napisał/a: |
Z nowszych... Star Trek! Wyrosłem na TNG, i niech ciężka zaraza pochłonie wszelkich decydentów w TV przez których nigdy nie wyemitowano ostatnich 2 sezonów. To samo z DS9... Ech. |
Bezimienny napisał/a: |
Drużyna A (jak najbardziej!)
Knight Rider |
Detektyw w Sutannie - całkiem zabawny serial kryminalny o księdzu i zakonnicy rozwiązujących zagadki kryminalne. Nieco to czerpało z poetyki Agathy Christie, ale było weselsze. |
Gliniarz i Prokurator ( Jake and the Fatman ) - kolejna klasyka serialu sensacyjnego ze znakomitym duetem aktorskim. |
A już wysłanie Seaquestu na obcą planete, by tam stał się główną bronią w konflikcie dwóch frakcji było przegięciem. |
A czemu nikt się nie przyznaje do oglądania Słonecznego Patrolu ? O Pameli już wszyscy zapomnieli ? |
Sindbad Zeglarz, czy jakoś tak. Byłem tą serią zafascynowany, bo głupotą biła wszystkie inne serie fantasy w telewizji. I w każdym odcinku bohaterowie wchodzili do tej samej wiochy, gdzie witał ich coraz to inny zestaw wieśniaków, w coraz brudniejszych łachmanach.
13 Posterunek - pierwsza seria była niemiłosiernie głupia, chamska i śmieszna. W kolejnych starczyło pomysłowości tylko na dwa pierwsze punkty. Świat wedlug Bundych - jak zwykle najwięcej prawdy o ludziach dowiaduje się człowiek nie z obyczaju, a komedii. Fajny serial o "przeciętnej hamerykańskiej rodzinie". Polska interpretacja miała nieliczne momenty, ale większość odcinków była do luftu. |
"Przystanek Alaska" sam nie wiem dlaczego. |
..:::GHOST:::.. napisał/a: |
ój drugi typ do tytułu serial stulecia to Nieustraszony aka "Knight Rider", Czyli Michael Knight i jego wierny kompan - K.! To to już wogóle ubustwiałem, pamiętam jak matka mnie nie mogła od telewizora odciągnąć... cholera! czemu ci amerykanie nie robią już takich seriali...<łezka w oku> |
Robin Hood - stary, piękny serial, napakowany metafizyką i z niesamowita muzyką Clannda, której słucham pasjami do dziś. |
MacGyver- to wiekszośc zna (aktualnie na TV4) - GoNik! dokłądnie! uszczelnianie czekoladą zapamiętam do końca życia XD, tudzież wykrywacz kłamstw zbudowany z budzika XD |
Skoro na kreskówki schodzimy... ExoSquad!! Z niedoścignionego RTL7. Urwany w miejscu wołającym o pomstę do nieba [czyli w ostatnich 2min odcinka mamy duże BUM i nastepnego sezonu nie narysowali]
To była seria z ogromnym potencjałem, a ci durni amerykanie nie oglądali... jak wiele dobrych seriali, które przerwano po paru odcinkach. |
wa-totem napisał/a: |
Babylon 5 |
Bianca napisał/a: |
jeszcze "siedem zyczen" (czarne koty rule) |
A czemu nikt się nie przyznaje do oglądania Słonecznego Patrolu ? O Pameli już wszyscy zapomnieli ? |
Ysengrinn napisał/a: |
13 Posterunek - pierwsza seria była niemiłosiernie głupia, chamska i śmieszna. W kolejnych starczyło pomysłowości tylko na dwa pierwsze punkty. |
"4 pancerni i pies" |
Mariko napisał/a: |
Oj tak, 6teen jest niezle;) Teksty momentami rozwalaja:D |
Mariko napisał/a: |
X-men - Evolution i Batman of the Future. |
peboy napisał/a: |
jej pamiętam jak Dynastię z Babcią oglądałem daaaaaawno temu
i był tam pan (nestor, chyba, rodu) co przygryzał górną wargę i znać było zęby (tyle pamiętam) ;) |
IT. napisał/a: |
Taaanuki! Teraz proszę was o pomoc dając niewystarczającą ilość informacji ale... jaskby ktoś coś skojażył to będę wdzięczna.
Serial, leciał na dwujce prawdopodobnie około 8-10 lat temu w godzinach późnowieczornych [prawdopodobnie między 20 a 22]. Mógł to być też taki film podzielony na kilka częśći jak to było z burzą stulecia i temu podobnymi. W każdym razie to co pamiętam bazuje na stwierdzeniu że na ziemi są dwie rasy które będą walczyć o przetrwanie. Rasa teoretycznie lepsza bo lepiej przystosowana charakteryzuje sie czteromacicznymi samicami [to było na samym początku], tym że jej przedsatawiciele mają jakies dziwaczne punktowe znamiona na ciele [coś w rodzaju konstelacji wielkiej niedziwiedzicy... jesli dobrze pamiętam] i aby zostać uznanymi za wartościowych członków społećzeństwa muszą zabić swoich rodziców. Ogulnie główna bochaterka i główny bpchater który nalezał do tego "lepszego gatunku" albo gdzieś jechali, albo przed kimś uciekali w każdym razie rozbijali sie po różnych motelach. To jest tyle co pamiętam poza jeszcze kilkoma szczgułami pewnego odcinka. Jeśli ktokolwiek skojażył ten opis z czymś co kiedyś leciało w telewizji peosze o jakiś tytuł. Poluję na to od lat... |
moshi_moshi napisał/a: |
Randall i duch Hopkirka |
Sakura_chan napisał/a: |
A ogląda ktoś "Skazany na śmierć" aka "Prison Break"? |
WilQ napisał/a: |
Desperate Housewives - ten serial po prostu mnie rozbraja i poprawia humor jak mało co^^ |
So_Dakki napisał/a: |
Pochłonęłam ostatnio 2. sezon Prison Break. Jakby dobrze się przyjrzec, mógłby to byc ostatni sezon, po co wydłużac coś na siłę <jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze -_-'>, wszystko się skomplikowało |
Chirurdzy po polsku... nadawani o nieludzkiej porze 23 z kawałkiem we wtorek - me podziękuje == |
Skomplikowało ? Raczej stało żałosnym melodramatem. |
Bajachikoma napisał/a: |
Mi sie zawwsze Allo Allo podobało :) |
Bajachikoma napisał/a: |
Oglądałem Babylon 5 |
Własnie w pracy sobie przypomniałem ze szedl taki serial jak "Gwiezdna eskadra" ( Space Above and Beyond). Jeden z najlepszych sriali s-f, dobra realizacja i efekty sepcjalne jak ne te czasy. Kolejne odcinki trzymały w napięciu. Szło to kiedys na Polsacie. Historia jest o wojnie ludzi z kosmitami ( na polskie prztłumaczyli je na pijawy). Głównymi bohaterami sa piloci kosmicznych myśliwców. Wiem ze brzmi banalnie ale kolejne odcinki były niesamowite, akcja była konkretna i dawała do myślenia. |
Wyobraźcie sobie politykę, w której politycy nie mają poglądów (żadnych!), nie ma praktycznie partii, przywódca państwa noszą się w garniturach z Reala czy Tesco, jeżdżą autobusami do pracy i mieszkają w jakichś klitkach na Mokotowie. No i wygłaszają bzdurne i nudne frazesy (bo serial koncentruje się na dialogach). |
Brzmi kropka w kropkę jak sienkiewiczowskie "ku pokrzepieniu serc". |
korsarz napisał/a: |
Niedawno na AXN-SF obejrzałem odcinek "Lexx". Boże, jakie to głupie! Scenariusz przewidywalny do bólu, od początku wiedziałem, jak się skończy odcinek...
|
Alira14 napisał/a: |
I naprawdę uważam, że Betty nie jest brzydka. Ubrałaby się w coś bardziej pasującego kolorystycznie, może jeszcze poprawiła brwi i tyle. |
Dembol napisał/a: |
w oryginalnej wenezuelskiej (czy jakiejś tam innej) wersji, która leciała swego czasu na TVN Betty dopiero skutecznie oszpecili. |
Najciekawsze jest to, że podobno aktorka, która grała właśnie w tej oryginalnej telenoweli jest zaliczana do tych "najpiękniejszych" w rankingach magazynów różnej maści. |
Kim Possible - O. M. G. |
ronin napisał/a: |
Mialem zly humor (problemy z karkiem) i spojrzalem sobie na "Keeping Up Appearances", polski tytul to chyba "Co ludzie powiedza". Tak, i mi sie juz humor poprawil |
Iza napisał/a: |
"Skok do przeszlosci" |
cintra napisał/a: |
A ja oglądam "Dr. House" - serial o wyjątkowo złośliwym, wrednym, cynicznym i szczerym do bólu lekarzu - uwielbiam go. ^^ |
cintra napisał/a: |
"Dr. House" - serial o wyjątkowo złośliwym, wrednym, cynicznym i szczerym do bólu lekarzu |
Amnezjusz napisał/a: |
- Drużyna A - klasyka po prostu, wstyd nie znać ;) |
- Macgyver - jakimi katuszami była dla mnie chęć poznania jego imienia ;D No i niezapomniany opozycjonista naszego bohatera - Murdock... |
- MASH - świetny serial, do dzisiaj pozostający w moim topie, |
- Alf - ;D |
Oprócz tego dość 'namiętnie' oglądałem Nikitę, Strażnika Teksasu, Tarzana, Herculesa, Statek Miłości :D, Columbo, Kojaka i... jeszcze kilka innych ;) |
radgers napisał/a: |
Ogląda ktoś jeszcze może "Modę na sukces"? :P |
Ostatnio mocno wkręciłam się w CSI Kryminalne zagadki Las Vegas |
Przewiń film, chyba widziałem głośnię... * zakłada okulary, by przyjrzeć się dokładniej * |
korsarz napisał/a: |
O, to jest dobre. Podobają mi się te ich komentarze :D . Ciekawe, kiedy i jak rozwiąże się sprawa mordercy-modelarza... ^^ |
. Ja cały czas podejrzewam tego syna, może jakoś zdołał "zapanować" nad tą chorobą i mdleje tylko, gdy mu wygodnie |
Shizuku napisał/a: |
Ostatnio wychaczyłam jeszcze Dr. House. Naprawdę mi się podoba. Tytułowy bohater jest świetny, wyrazisty i orginalny. Takich lubię. Przypadki, które się mu trafiają są po prostu niesamowite. |
Innym serialem który dołączył do mojej listy faworytów jest "Detektyw Monk", którego bohater jest zakręcony równie mocno jak sprawy którymi się zajmuje xD |
Meliana napisał/a: |
Jednak moje prawdziwe uwielbienie, zachwyt i podziw zaczęły się dopiero w czasie odkrycia dwóch wprost rewelacyjnych seriali kostiumowo-historycznych. Mam tu na myśli "Rzym" i "Dynastię Tudorów". |
Podobnie zresztą było z "Gotowymi na wszystko", które są utrzymane w nieco bardziej poważnej tonacji, ale nie brakuje im elementów humorystycznych i naprawdę inteligentnej fabuły. |
Easnadh napisał/a: |
Aaaaaa, wreszcie ktoś! ^^ Uwielbiam "Rzym". To jedyny serial, który aż tak mnie wciągnął (pomijając pierwsze sezony "Archiwum X"). Co prawda historycznie serial zgrzyta czasami (albo nawet trochę częściej), ale to w sumie drobnostka, jeśli weźmie się pod uwagę serial jako całość. |
Najpierw spodobało mi się samo przedstawienie Rzymu, nie jako sterylnie kremowo-białe miasto z kolumienkami, posągami i dostojnie kroczącymi między nimi patrycjuszami, ale jako ówczesną metropolię, pełną życia, kolorów, brudu, krzyków i obscenicznych malunków na ścianach, innymi słowy - miasto prawdziwe. |
"Dynastia Tudorów" nie wywarła już na mnie aż takiego wrażenia. W sumie sama nie wiem czemu. Serial jest dobry, ale odniosłam wrażenie, że twórcy przedobrzyli trochę. |
Shizuku napisał/a: |
Popieram. Serial wyjątkowo udany, 4 główne bohaterki po prostu rewelacyjne. Najciekawszą wydaje mi się Perfekcyjna Pani Domu, niestety nie pamiętam imienia. |
Bree Van De Kamp. :D Popieram, jest to zdecydowanie najciekawsza i najbardziej chyba tragi-komiczna postać tego serialu. |
Achmed napisał/a: |
europejski statek rozbija się u wybrzeży Japonii, jako że są to swojego rodzaju piraci to zostają zatrzymani. Głównym bohaterem jest pilot, któremu nadano imię Anjin |
Lokstar napisał/a: |
Dexter. Jedyny serial, który uważam za prawdziwe arcydzieło, które każdy powinnien chociaż spróbować obejrzeć. |
Set Abominae napisał/a: |
Nie zrozumiem, co ludzie widzą w Lost, Prison Break, Heroes czy Dexter. |
Niby mnóstwo tam artyzmu i wysokiej sztuki. Ja widzę w tym papkę, w której wszystkiego jest za dużo. |
Nie trawię zupełnie polskich seriali (szczególnie tych najnowszych). Ostatni, który się przyjemnie oglądało to Tygrysy Europy. |
Artyzm i wysoka sztuka? Akhm...to chyba lekka przesada. Są to po prostu dobrze napisane serie przy których można się fajnie wyluzować i miło spędzić czas. Jest w nich też chwila na refleksję, ale nie przesadzajmy też z tym artyzmem, to nie Bergman ani Almodovar. ;P |
Zapewne to samo, co Ty widzisz w Dr House |
Czy mam to odbierać jako obrazę? |
Cień Anioła – (ang. Dark Angel) – amerykański serial science-fiction z gatunku cyberpunk produkowany w latach 2000-2002 i stworzony przez Jamesa Camerona i Charlesa H. Eglee, opowiadający o losach Max Guevary, genetycznie usprawnionego super-żołnierza, zbiegłej z tajnego rządowego ośrodka. W główną rolę wcieliła się Jessica Alba. |
tilk napisał/a: |
Jako stary Stargateowiec nie mogłem nie zerknąć na Stargate Universe. Średnio coś się to zapowiada... Po co tam ten coś-jak-BTJT? Obowiązkowy skok w nadprzestrzeń po 12 godzinach do przypadkowo wybranego celu - co to ma być, Sliders? I gdzie są dowcipy, oddajcie moje dowcipy!
Będę jeszcze to śledzić, ale póki co zachwycony nie jestem. |
JJ napisał/a: |
Historie o prawnikach jakoś nigdy specjalnie mnie nie fascynowały, ale ta zapowiada się rewelacyjnie. Glenn Close w roli zimnej, bezwzględnej suki jest fantastyczna i już dla niej samej warto zerknąć na ten serial. Młoda i niedoświadczona protagonistka fajnie kontrastuje bohaterką Glenn, a historia już teraz wygląda bardzo ciekawie - w grę wchodzą wielkie pieniądze, więc żadna ze stron nie będzie miała oporów przed wykorzystaniem najbardziej niemoralnych środków, żeby wygrać... Już to, co zafundowano w pierwszym odcinku zrobiło na mnie spore wrażenie, a dalej będzie zapewne ostrzej. Nie mogę się doczekać. |
Penny jest boska! |
Vodh napisał/a: |
jak Big Bang okazał się pretensjonalny i trochę zbyt wymuszony, tak How I Met Your Mother jest po prostu genialny |
blond wypłoszu |
moshi_moshi napisał/a: |
KIECKA RÓŻYCZKA JEST BOSKA! |
Dembol napisał/a: |
The skins? |
American Horror Story |
sober companion” Joan Watson (Liu), a former surgeon who lost her license after a patient died, |
Watson z kolei został potykającym się o własne nogi knypkiem w okularach jak denka od butelek i wielbiącym Sherlocka prawie do punktu, w którym stawia się ołtarzyk i odprawia codzienne modły. |
Amarth napisał/a: |
trzeci film (jeśli będzie) |
Crofesima napisał/a: |
Albo rzeczywiście to tylko wymówka, żeby Sherlock mógł się nareszcie przespać z Watsonem. |
Amarth napisał/a: |
badassowego, kopiącego tyłki weterana |
Poza tym whoa, Watson była azjatką... No co me on. |
JJ napisał/a: | ||
Uważaj o co prosisz, Ama, Lucy Liu akurat w paru filmach akcji wystąpiła i kopać potrafi ;] Watson jako azjatycki karateka, to by było coś!. |
dobra kończę, bo zaraz wejdę w swój Ściana Tekstu Mode. |
Zresztą erm, pamiętaj różnicę między aktorem a rolą jaką odgrywa...? |
Możesz sobie obejrzeć jeszcze ten krótki klip ze spotkania Sherlocka z Watsonem w pierwszym odcinku, bo całkiem nieźle obrazuje jak to w ogóle wygląda. |
Vodh napisał/a: |
I długość perfekcyjna, akurat tyle żeby człowiek się nie zdążył znudzić, ale zarazem nie pozostawia niedosytu :)
|
Aino napisał/a: |
Powinni się zatrzymać na siódmym sezonie - bez Cuddy to już nie to samo. |
Sasayaki napisał/a: |
Poza tym, człowieku ile jeszcze razy będziesz
|
Silla napisał/a: |
Ale obejrzę te 5 sezonów. Zabawię się w masochistkę i obejrzę!
|
kokodin napisał/a: |
Smoku, pomerdały ci się tytuły.
Next Generation - serial Generations - film ostatni z klasycznej serii filmów z Kirkiem Poza tym co się czepiasz Discord tylko chroni Equestrię przed najazdem bronisiów w statkach kosmicznych. :P Ps Czekotei czy jak mu tam było z vojadżera, tylko w startreku mówił jak karabin maszynowy połączony z robotem. Generalnie jako aktor potrafi brzmieć jak żywy człowiek. Natomiast Tuvok był wielokrotnie statystą w next gen. |
kokodin napisał/a: |
Prawdopodobnie od piątku oglądałem sobie Battlestar Galactica odsłonę nowszą + Razor. Dzisiaj doszedłem do finału ostatniego sezonu. Cały czas się zastanawiam, czy niskobudżetowy kanadyjski serial telewizyjny przerodził się w tak dobry serial przypadkiem, czy ten cały scenariusz był przewidziany od początku do końca już w fazie miniserii? |
a odcinek crossoverowy był jednym z najlepszych do tej pory (szok) |
W serialu? |
Daerian napisał/a: |
autorzy twierdzą, że to nie jest tak oczywiste |
fm napisał/a: |
Półtorej godziny poświęconej sprawie będącej w rzeczywistości |
- You're screwing with history here, man.
- Yeah, well, history screwed with me first. |
Irian napisał/a: |
Za to Lucyfer jest cudowny. Szatan jako najbardziej upierdliwy szczeniaczek tego świata kupił mnie od razu, a przy tym widać że gdzieś tam czai się mroczniejsze drugie dno - mam nadzieję że w tym kierunku pójdą scenarzyści, bo zapowiada się ciekawie. No i nie oszukujmy się, główny bohater jest śliczny |
Gość napisał/a: |
Przypominam, że Archiwum X wróciło. ^^ |
Sasayaki napisał/a: |
Czy drugi sezon Daredevila się da? |
fugazi napisał/a: |
W ogóle na czym lubicie oglądać seriale czy tam filmy w internecie? Dużo jest stron gdzie można oglądać filmy online ale często spotykam się z reklamami, limitami i tak dalej. Polecicie jakies dobre strony żeby móc ogarniać swoje seriale anime w spokoju bez przerwy? :) |