Forum Kotatsu

Gry komputerowe - Ragnarok Online

Keii - 20-04-2003, 20:12
Temat postu: Ragnarok Online
Ok... Może ragnarok to nie jest bardzo Slayersową grą, ale trudno...
Ragnarok Online jest MMORPGiem z mangową grafiką (pomimo ze zrobili go Koreanczycy). Jeśli chcecie się o nim dowiedzieć czegoś więcej to zapraszam na jakąs fanowską stronę (bo oficjalna niedawno padła)
np. http://www.libraryofprontera.com/ .
A teraz moja prośba... Razem z kumplem chcemy uruchomić nieoficjalny serwer RO. Jak ktoś jest zainteresowany graniem to niech pisze (im więcej osób tym lepiej).
<oficjalny serwer RO jest płatny i nieczynny :)>
raflik - 20-04-2003, 21:21
Temat postu:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
NADAL
przeciez w pazdierniku zeslego roku go xsamkyli INO na trzy miechy... chyba im si eprzecianga -__-
Co do serwa to kiedys był proby i nieoficjalny...
jak jusz to ja sie pisze o ile znajde czas :D
Martin - 20-04-2003, 21:24
Temat postu:
Hymm.. brzmi ciekawie i kuszaco :)
Keii - 20-04-2003, 21:30
Temat postu:
Z tym oficjalnym serverem w ogóle sa niezle jaja bo jest to na razie beta test (juz drugi- Beta 2) i najpierw byl darmowy, jakis czas pózniej pózniej
placilo sie za rejestracje (40 zeta), a niedawno zaczeli pobiera 10 $ za miesionc grania. Teraz ofiszal serv jest nieczynny bo po prostu skonczylo sie beta testowanie (wer. 2 - pewnie zacznie sie BETA 3).
Ja tam jeszcze raz zapraszam do brania udzialu w projekcie.
raflik - 20-04-2003, 21:34
Temat postu:
kaslu kalsu... nie znasz polskiej stronki bo z angloem to umie troszku tak....
abo chociaz Linka do instali Ragnaroka
jak kcesz robic serwa to sie przydam :wink:
Keii - 20-04-2003, 21:38
Temat postu:
Ojj...
Tu zaczynaj siproblemy bo trza sciagnac klienta international i patche (oraz cracka).
Razem to zajmuje jakies 400+80 mb. A linki moge Ci podac (zaraz poszukam).
Keii - 20-04-2003, 21:48
Temat postu:
OK. Tutaj adres do klienta: http://www.ro-evolution.com/dl.php
a pecze i kraka wrzuce pózniej na jakiegos ftpa.
raflik - 21-04-2003, 10:15
Temat postu:
Ile!?!?!?
Przeciez z polskiej strony to zajmowąło zaledwie... qrcze mam to chyba na drugim kompie o ile se tego nie odinstalowąłem ^^
Keii - 21-04-2003, 10:19
Temat postu:
Bo pewnie miałes bete 1. To bylo jakies 200mb. I jeszcze jedno: nie radze teraz sciagac z tgo linka bo moze sie okazac ze jest potrzebna jakas inna wersja. More info wkrótce.
Keii - 21-04-2003, 10:51
Temat postu:
A zeby nie bylo, ze Ranarok nie ma nic wspólnego ze Slayersami, to zamieszczam scree miecza o nazwie (jakze by inaczej) Slayer.

anboo - 21-04-2003, 12:26
Temat postu:
echhhhh, cud sie chyba stanie, jesli uda nam sie uruchomic serv za pierwszym razem...
Keii - 21-04-2003, 13:11
Temat postu:
Nadzieja musi byc, a anboo to wlasnie ten rzeczony kumpel...
raflik - 21-04-2003, 13:42
Temat postu:
a to macie wersie druga :shock:
bo ja miałem 1... wiesz ta ktora ty masz tego ... no.... avartraka
Keii - 21-04-2003, 13:48
Temat postu:
Moj avatar jest z wersji 2, poniewaz to wizard (druga klasa magicana), a w 1 nie bylo drugich klas. Ale trzeba przyznac ze czarodziej i magik wygladaja prawie identycznie.
Gaori Gabriev - 21-04-2003, 14:55
Temat postu:
Nie znam tej gry......ale z chęcią poznam.Aha, i ja też się przyłączam do tego projektu, o ile jest bazpłatny(u mnie kruchio z gotówką)
I proszę podać link gdzie mogę bez problemu ściągnąć tego ragnaroka. 8)
Keii - 21-04-2003, 21:13
Temat postu:
Linka dalem wczesniej, a pacze pozniej wrzuce na jakiegos ftpa (chyba sie powtarzam). Za nic nie trzeba placic, a pomoc przyda sie w wylapywaniu bugów.
anboo - 21-04-2003, 22:48
Temat postu:
nom, u mnie też troche krucho z gotówką, dlatego zainnicjowałem ten projekt
a link podamy, kiedy będziemy pewni, która wersja ragnaroka będzie lepsza (musimy przetestować obie)
Keii - 01-05-2003, 19:07
Temat postu:
A teraz xtra informacja dla wszystkich zainteresowanych Ragnarokiem.
Gravity (producent) otworzyło nowy beta test i jest on tym razem darmowy!!! Radzę wchodzić na oficjalną stronę (http://enweb.ragnarok.co.kr/) i się rejestrować. Można tam też ściągnąć klienta (570 mb).
Boski Miszcz - 01-05-2003, 19:20
Temat postu:
Ja tam czekam na stałe łącze jak będe miał to z chęcią się dołączę (o idiocie się rymnęło chyba w muzgu mu coś pie... :D do.Naga). Cicho siedź nie bieżcie jej na poważnie. W sumnie narazie mogę grać u qumpla... :idea:
Gola_s - 13-05-2003, 14:26
Temat postu:
Ja sam nie wiem? Może i bym zagrał tak na próbę...
W D&D grałem raz czy dwa (real - life ofkors). Jeśli to cosik podobnego to okej.
Keii - 13-05-2003, 14:32
Temat postu:
That's the spirit! Jakby co to wszyscy Polacy których znam grają na chaosie (są 2 serwery: chaos i loki) i mamy w planach stworzenie polskiej gildii...
Gaori Gabriev - 14-05-2003, 20:11
Temat postu:
1.
Na którym serwerze mamy się przyłšczyc?
2.
To jest bezpłatne?Na serio?
Keii - 14-05-2003, 20:51
Temat postu:
Serio jest bezpłatne ale nie wiadomo jak długo. Najlepiej graj na chaosie (tam jesteśmy).
Gaori Gabriev - 15-05-2003, 22:35
Temat postu:
Okej.
Tylko mała prooeba.
Zawiadomcie mnie kiedy zmieni się na płatne.
Brat ma mature i siedzi cały czas na kompie.mam nadzieje że nie przesiedzi mi ragnaroka.Wyoeli mi zawiadomienie na maila
Gaori Gabriev - 15-05-2003, 23:31
Temat postu:
Coś kiepsko działają te pliczki.Po liczbie 421 wyskakuje błąd.Mam nadzieje że ściągne ragnaroka do następnego poniedziałku.Nie masz jakiegoś lepszego serwera? :roll:
Keii - 16-05-2003, 07:23
Temat postu:
Jest tam parę innych mirrorów ale jeśli nie działają to podaje linki i instrukcję, żeby ściągnąć klienta BitTorrentem.
Tutaj link do programu:
http://osdn.dl.sourceforge.net/bittorrent/bittorrent-3.2.1.exe
A tu do klienta:
http://bittorrent.bounceme.net/uploads/rag_setup_e.zip.torrent
Instrukcja jest prosta:
1)Ściągamy program
2)Instalujemy go
3)Klikamy na link do klienta
4)Czekamy tydzień aż się ściągnie
5)Zakładamy konto na oficjalnej stronie
6)Instalujemy klienta i gramy
Gaori Gabriev - 16-05-2003, 08:21
Temat postu:
W tydzień???????
Dzięki za pocieszenie.Za tydzień to ja będe miał komuter do dyspozycji, bo brat kończy mature.
Keii - 16-05-2003, 14:07
Temat postu:
Hehe... Z tym tygodniem troche przesadziłem. Jeśli ma się szczęście (tak jak ja) to można nawet w 7 godzin ściągnąć.
Gaori Gabriev - 19-05-2003, 11:13
Temat postu:
Narazie wszystko w porządku.ściągam odrazu pełną wersje bo te 10 plików zipów nie działają.Mam nadzejie że się nie zawiode.
Gaori Gabriev - 19-05-2003, 12:02
Temat postu:
Małe pytanko na temat gildi
Czy będzie taka zasada, że będziemy się dzielić,wspomagać?
I czy będzie taka możliwość, że będzie można pomścić kogoś z gildi?
Dąbi - 19-05-2003, 12:32
Temat postu:
Jakie to ma wymagania sprzętowe? I jak wygląda system walki ? Mam nadzieje ,że nie stoimy czekamy na swoją kolejkę i nawalamy super mega efekciarskimi uderzeniami miecza wyzwalając poteżne strumienie czystej magicznej energii zadające przeciwnikowi tysiące ran trafiając za każdym razem. :wink:
Keii - 19-05-2003, 14:57
Temat postu:
Ano gra ma mangową grafikę, system walki przypomina Diablo itd... Najlepiej wejdź np. na http://guild.nitro7.com/html/index.php i pooglądaj screeny. A co do wymagań to Pentium 400, 128 mb ramu i karta graficzna z 32 mb na pokładzie powinno wystarczyć.
Dąbi - 19-05-2003, 15:21
Temat postu:
A grał ktoś może w Tibię ? www.tibia.com ten rpg jest całkowicie darmowy :) (choć sa opcje płatne i znam takich co wykupili abonament)
A co do tego Ragnaroka to obaczym co to warte chyba :)
Gola_s - 20-05-2003, 14:23
Temat postu:
Ja sie zapisąłem do Nitro7s Ragnarok Site kto oprócz Keichana gra w to jeszcze??
Gola_s - 20-05-2003, 14:40
Temat postu:
I jak w to sie gra???
Trzeba coś ściągać???
Pomóżcie bo ja lubie fantasy i rpg.

Keichan ty w to grasz napisz na gola_s@o2.pl
jak w to się gra, logona mam: gola_s a hasła nioe podam :D
Keii - 20-05-2003, 14:42
Temat postu:
Jeszcze anboo i 10 innych osob z naszego teamu (sami polacy).
Keii - 20-05-2003, 14:45
Temat postu:
Przeglądnij cały temat to wszystkiego się dowiesz...
A jeśli nie to wejdź na forum Kawaii i w dziale mangowe gry wszystko opisałem...
Gola_s - 22-05-2003, 15:05
Temat postu:
Czyli tak:
-bezpłatne :D
-zajmuje 560mb :(
-przyjmujecie do klanu polskiego :?:
-jak ktos by mógł to podrzucić na cd'ku
:twisted:

A na serio. Fajne toto i bajeranckie ale w szkole nie pójdzie, a w kafejce za drogo.
Chetnie bym pograł, może u Boskiego jak będzie miał stałe?
Narazie jest bezpłatnie więc OK.
Jak coś sie zmieni to piśnijcie do mnie
Gaori Gabriev - 12-06-2003, 22:17
Temat postu:
Już chyba przestało być bezpłatne.
Zarejestrowałem się i musze zapłacić za uaktywnienie konta
Chyba że robię coś żle
Pomocy
Gola_s - 13-06-2003, 12:31
Temat postu:
tak więc mniej fajnie, żegna i ragnaroka nie jush nie polubię!
Keii - 19-06-2003, 10:30
Temat postu:
www.asgardonline.net -->bezpłatny server ragnaroka. Aktualnie coś tam grzebią i będzie czynny dopiero za jakiś tydzień. Jako że to server prywatny trzeba od nich ściągać klienta ale na 100% zostanie bezpłatny.
Irian - 19-08-2003, 22:40
Temat postu:
Właśnie zamontowali mi stałe łącze i z chęcią pograłabym w Ragnaroka (od dawna obserwyję te stronki, zbieram arty i mam nadzieję ^_^):
*za darmo
*z polakami
jak się zorganizujecie, dajcie znać.
Crack - 04-09-2003, 21:17
Temat postu:
Mi też możecie dać znać. W sobotę lub poniedziałek powinienem mieć łącze stałe (huraaa!).
Keii - 04-09-2003, 21:39
Temat postu:
Bardzo chętnie bym dał Wam znać, ale aktualnie nie znam żadnego dobrego darmowego serwera RO... Wszystkie są albo nieczynne (tymczasowo albo na stale), albo mają zamkniętą rejestrację... Ale jak coś ciekawego się pojawi to możecie na mnie liczyć ^_^
Gola_s - 05-09-2003, 09:33
Temat postu:
No to może i ja się zaciągne, do kafeii bym chodził :P
Anonymous - 07-09-2003, 16:01
Temat postu:
http://noa.sm.pl/ro/news.html Strona Juiego o RO + serwer( nie wiem, czy wciaz aktywny, cale lata nie zagladalem :()
Keii - 25-09-2003, 18:43
Temat postu:
Ok! Widzę, że jestem potrzebny, bo ludzie nie wiedzą gdzie grać...
1.Sm00ku, serv Juia nie działa od baardzo długiego czasu (chyba :) )
2.Aktualnie najlepszym darmowym servem jest Xeno:
a) Tworzenie Konta
b) Forum Xeno (tutaj pisze co jest potrzebne do grania itd...)
Jakby ktoś miał jakiś problem to śmiało walić na gg/maila/pm/forum ^_^
Seymour - 25-09-2003, 19:34
Temat postu:
Hmmm, ciekawy ten Ragnarok. Chyba dolacze sie do was tylko musze wpierw poczytac o tym troche wiecej
Keii - 25-09-2003, 19:51
Temat postu:
Radzę się pospieszyć, albo przynajmniej założyć konto (Uwaga!-Konto usuwają po 10 dniach nieużywania), bo niedługo pewnie rejestracja znów będzie zamknięta...
Seymour - 25-09-2003, 19:58
Temat postu:
Niestety juz jest. Powod - zapchany serwer :(

Acha Keiichan, nie dziala Twoj link do "Tworzenia konta"
Keii - 25-09-2003, 20:09
Temat postu:
OK!! Ten adres oficjalnie nie działa, więc podaję ten działający:
Here You Are ^^
Wszystkich zainteresowanych przepraszam...
Irian - 27-09-2003, 10:26
Temat postu:
hehe, zapisałam się! Teraz tylko pościągać wszystko...

Dopisane pół godziny później:

OK, mam już swój account - I CO TERAZ? Ratujcie, na tym serwerze jest za dużo informacji - nie wiem, gdzie znaleźć jakieś porady. Niech ktoś mi napisze, co robić!
Keii - 27-09-2003, 10:47
Temat postu:
A oto, co trzeba ściągnąć:
Xeno Patch
GRF Extractor
kRO Client
Sakray Client
Jeśli ściąganie klientów Wam nie idzie to najlepiej podłączyć się jakimś klientem FTP (proponuję FlashFXP) bezpośrednio do FTPa Gravity (user:anonymus), czyli ftp://ragnarok.nefficient.co.kr/pub/ragnarok/
Natomiast informacje jak zainstalować to wszystko, żeby działało, znajdują się na http://www.mmorpg-net.com/help/xenosetup.html Z jednym zastrzeżeniem, mianowicie zamiast Xeno.zip, macie Better_Xeno.zip wyedytowane przeze mnie, więc RO uruchamiacie klikając na "Better xeno.exe". Używając Better Xeno.exe będziecie mieli lepsze efekty specjalne ^_^ (ale za to Waszej broni nie będzie widać po przejściu na następny ekran, jest to wina sakraya i trzeba ową broń zakładać po prostu jeszcze raz, by było ją widać, co nie znaczy, że jej tam nie ma).
Ps. Trochę pokręcony ten post, więc jeśli macie jakieś pytania to pytajcie.
Irian - 27-09-2003, 10:59
Temat postu:
Już sobie ściągam, dzięki.

A są jakieś polskie stronki o Ragnaroku? Takie solidne, z opisami wszystkiego i rozwiązywaniem problemów (jestem leniwa i nie chce mi się szukaś samemu ^_^)?

dopisane po pięciu minutach:

Jejciu, ja znowu mam problemy... te drugi link przekierowuje mnie na stronę główną mmorpg-net. A tego trzeciego IE nie może otworzyć -_-

Po następnych pięciu minutach:

A ten czwarty ściąga mi się z szaloną prędkością 204 bajtów (!!) na sekundę... Dla porównania: pierwszy - 23 kb/s... Ratunku...

A z tej stronki ftp://ragnarok.nefficient.co.kr/pub/ragnarok/ - które pliki mam ściągać, bo one mają jakieś dziwne nazwy?

Keii - 27-09-2003, 11:07
Temat postu:
http://www.treds-shop.co.uk/apez_files/gf.zip <- Ten link do Gf Factory działa, a co do ston o RO to mogę podać 2 najlepsze (wg. mnie), niestety nie Polskie.
Ragna Mart
Nitro7
Irian - 27-09-2003, 11:36
Temat postu:
600 mega?! To mi się będzie przez całe życie ściągać!! A prędkosć ściągania tym razem 91 bajtów!! -_-""

Ale resztę już mam...
raflik - 27-09-2003, 12:26
Temat postu:
http://www.mmogspot.com/ragnarok/
poszukalem za ciebie :P
heh..
kiedys gralem w RO kiedy byl darmowy...
ale teraz nie byde se uzeral z angielskim bo go jescze nie umiem...
zaglabym jesli ktos KROK PO KROKU napisac co mam zrobic..
najlepiej na PW zeby nie zasmiecac Forum ;P
Keii - 27-09-2003, 13:17
Temat postu:
Dobra... Napiszę jak to zrobić krok_po_kroku (i zrobię to na forum, żeby nikt nie miał wątpliwości, a przy okazji wezmę poprawkę na moje xeno.zip)...
1.Najpierw ściągamy wszystkie pliki, które podałem.
2.Włączamy Rag_Setup i czekamy aż się zainstaluje.
3.Uruchamiamy plik Ragnarok.exe i czekamy aż się spatchuje (to może zająć duużo czasu, jeśli patcher się zawiesi to wyłączamy i włączamy jeszcze raz).
4.Instalujemy Sak_setup do tego samego folderu co Rag_setup i zgadzamy się na podmianę plików (środkowy przycisk w oknie które wyskoczy).
5.Włączamy sakray.exe i postępujemy analogicznie jak w przypadku Raganrok.exe.
6.Uruchamiamy GF Factory, naciskamy "Open" i wybieramy sdata.grf, a potem, gdy już się otworzy naciskamy "Extract All" i czekamy. Po tych czynnościach zamykamy GF Factory.
7.Wypakowujemy zawartość better_xeno.zip do folderu z RO i oczywiście zgadzamy się na podmianę plików.
8.Teraz, jeśli nie mamy jeszcze konta, to włączając Ragnarok.exe możemy sobie je stworzyć, wybierając "Create Account" na stronie, która pojawi się w oknie.
9.Żeby włączyć RO z lepszymi efektami czarów, mówiącymi potworami itd. uruchamiamy je przez Better Xeno.exe (jak już mówiłem, aby było widać sprite'y broni, należy ją zdjąć i założyć).
To już chyba wszystko, więc życzę miłego grania ^_^
Crack - 27-09-2003, 16:18
Temat postu:
Wszystko ładnie, tylko nie mogę ściągnąć pliku better_xeno.zip. A RAG_SETUP ciągnioe mi z prędkością 100-200 bajtów/s. Nie zna ktoś szybszego serwera?
Irian - 27-09-2003, 16:27
Temat postu:
Rag setup też mi się ściąga powoli... a nawet, jeśli za którąś próbą miałam 5 kb/s to mi się wtedy eksplorer wyłącza i wszystkie programy... normalnie nic, tylko się pociąć ^^"
Keii - 27-09-2003, 16:39
Temat postu:
Niech szlag trafi tych z Angelfire'a. 3ci raz w ciągu ostatniego miesiąca usunęli mi serwer --""".
W takim wypadku podaję awaryjny link do better_xeno (3 części podzielone w winrarze, chyba wszyscy wiedzą co z tym trzeba zrobić).
[url=republika.pl/hinata_sou/better_xeno.part1.rar]Część 1[/url]
[url=republika.pl/hinata_sou/better_xeno.part2.rar]Część 2[/url]
[url=republika.pl/hinata_sou/better_xeno.part3.rar]Część 3[/url]
A co do rag_setup to niestety trzeba po prostu liczyć na szczęście (albo skorzystać z klienta FTP, wtedy prędkości są większe ^_^), bo czasem ściąga się niemiłosiernie wolno, a np o innej porze dnia prędkość rośnie, aż miło...
Crack - 27-09-2003, 16:42
Temat postu:
Chyba wystarczy poczekać, aż serwer przydzieli Ci wolne pasmo, mi teraz ciągnie 46 kB/s. Tylko nadal nie mogę ściągnąć better_xeno.zip. 404 Not Found
Irian - 27-09-2003, 16:49
Temat postu:
ja ściągnęłam... Better Xeno, znaczy. Setupa będę ciągnąć w nocy, może mi się uda...
Crack - 27-09-2003, 20:32
Temat postu:
Na pewno się uda. Mi ściągnęło przez 3,5 godziny^^ (przed chwilą skończyło). Tylko nie rozumiem, dlaczego do tak dużego pliku używasz explorera. Lepiej się przyzwyczaj do jakiegoś GetRighta lub czegoś podobnego. Na pewno zaoszczędza nerwów.
Keii - 27-09-2003, 21:02
Temat postu:
FlashGet OWNZ ya ALL ^_^
A tak na poważnie to musiałeś niezłe prędkości mieć Crack ...
Przypomniała mi się pewna historia, związana ze ściąganiem RO, którą przytoczę, bo mi się nudzi :)
Otóż było to jakieś 2 tygodnie przed egzaminem gimnazjalnym (w tym roku), kiedy to Gravity ogłosiło, że otwiera darmowy Beta Test (po raz któryś z kolei). Nie myśląc długo zarejestrowałem się i czekałem, aż otworzą server. Kilka dni później (sobota rano) na oficjalnej stronie ukazał się news, że wypuszczają klienta. Oczywiście oficjalne servery, podobnie jak mirrory były w momencie całkiem zapchane (prywatne zresztą też). Szukałem chyba 2 godziny i w końcu na jakiejś fanowskiej stronie znalazłem bittorentowy link do klienta (bittorent-taki fajny program p2p). Jako, że była to praktycznie jedyna możliwość ściągnięcia owego pliku to kliknąłem na link i pokazało się okienko, które po kilku minutach poinformowało mnie grzecznie, że mam poczekać jakieś 7-8 h to plik się ściągnie. Po 20 minutach bezsensownego wgapiania się w ekran (wolałem nawet myszki nie dotykać, bo miałem wrażenie, że to drastycznie zmniejszy prędkość). Stwierdziłem więc, że zrobię coś pożytecznego i wyjąłem wszystkie zeszyty z gimnazjum, poukładałem je w przedmiotowe stosiki i zacząłem się uczyć (jak to groźnie brzmi ^^). Uczyłem się przez jakieś 6 godzin (wyglądało to tak, że po prostu przeczytałem moje wszystkie zeszyty. Ten jeden dzień to całe moje przygotowanie na egzamin). Tak koło 18.00 przyszedł do mnie anboo i razem "patrzyliśmy" jak się ściągała końcówka. Następnie wypaliłem mu klienta na płytę i tak 5 minut po włączeniu serva szybko pobiegł do domu (ja już grałem). Po miesiącu beta test zamknęli, ja przerzuciłem się na eRO, potem Asgarda, potem Ro-Fans i Xeno, przy których zostałem do dziś.
A morał tej historii powiedział anboo, parę tygodni temu (odnosi się do oficjalnej bety):
"Po co wszyscy to ściągali... Wystarczyło ip serwera w jednym pliku zmienić".
I z tym do przemyślenia zostawiam Was na noc ^_^
Keii - 23-02-2004, 07:27
Temat postu:
Jeśli ktoś jeszcze chciałby sobie pograć w RO na darmowym servie, to proponuję DRT RO
Jest to głównie ekipa z pierwszego polskiego serva RO (na którym sam zaczynałem). Coś teraz piszą o jakichś zmianach, ale niedługo powinny się ustatkować.

Ew. jeśli ktoś chce zobaczyć, jak to jest grać na oficjalnym servie, to proponuję euRO , czyli oficjalny europejski serv, który jest darmowy do początku kwietnia. Have fun ^^
Crack - 25-02-2004, 09:01
Temat postu:
Hmm... zdaje się, że część osób które grały u ciebie już sama zdążyła znaleźć ten serwer ^^"
Keii - 25-02-2004, 09:08
Temat postu:
Napisałbym to wcześniej, ale zawsze kiedy próbowałem wejść, forum nie działało. Gomen ^^"
Crack - 26-02-2004, 21:47
Temat postu:
Coś o tym niedziałaniu niestety wiem ^^"
Keii - 26-02-2004, 22:02
Temat postu:
Jeśli ktoś jest zainteresowany, to Tutaj znajduje się recenzja RO mojego autorstwa ^^ Napisałem ją dla GameFaqs, mam nadzieję, że ją przyjmą :)
Distant - 26-02-2004, 22:10
Temat postu:
Oprocz DRT istnieje jeszcze Allseron.

http://www.allseron.hostings.pl/

Sam gram na Allseronie. Posiada rate'y 1/1/2 przez co gra za szybko się nie znudzi. Admin Servera Elliot cały czas go rozwija dodając i poprawiając skille poszczególnych jobów (wogóle nie działają już tylko skille Alchemista i niektóre Monka), nowych NPCów oraz questy. Prawie skończona jest obsługa petów. Jest wiele drobnych szczegółów, które nie działają na innych serverach (Choćby flagi Gildii widoczne na sztandarach zdobytych zamków). Allseron stoi także na lepszym łączu niż DRT. Zadbano również o atrakcyjne eventy.
Ostatnio odbyły się :
- turniej rycerski
- jeden ślub
- Walka gildii o zamki na czas
- Oraz testowo mała inwazja potworów na miasto ;]

Jedynym mankamentem wysuwanym przeciw Allseronowi jest konieczność pisania formularza a w nim opowiadania/ opisu postaci. Czegoś co dowiedzie, że nie jesteś kolejnym maniakiem Diablo nastawionym na PK. Ale jak na razie dla wielu forumowiczów nie stanowiło to problemu. W sumie mankament wysuwany przez tych co się nie dostali ;]

Do zobaczenia na Allseronie.
Vel - 26-02-2004, 22:10
Temat postu:
Keiichan---> Jak dla mnie ładnie i zgrabnie ^^ Co do angielskiego, to wcale nie zauważyłem jakichś tam byków... i łatwiej się czyta coś po angielsku napisanego przez nieanglika, jest naprawdę mniej problemów =)

Distant---> Ja się nie dostałem i żadnych mankamentów nie wysuwałem, a już na pewno tej konieczności pisania historii ;P Którą to pisałem na odwal się troszkę... i jakoś nie przejąłem się, że mnie nie przyjęli. Ja mam coraz mniej czasu, a już na pewno brak czasu na MMORPGi. Może kiedyś, w wakacje zabiorę się za Allserona...
raflik - 27-02-2004, 10:02
Temat postu:
A tam.. chrzanie
Zapisuje si ena Alersona ^^
Zgloszeniwe juz wyslalem i czekam na odpowiedz :P

DIST a ktory patch trzeba sciaganc 1 czy 2?
Distant - 27-02-2004, 10:07
Temat postu:
Musisz ściągnąć oba Patche. W sumie zajrzyj na ich stronę. Jest podana dokładna instrukcja instalacji.
raflik - 27-02-2004, 11:34
Temat postu:
ktora nie zawiera gdzie upchac patha 2 :P

BTW.
Czy majac scigniete te stare instali kRO i sakray moge grac na Alersonie czy musze sciaganc Nowe instalki kRO i Sakraya
Szaman Fetyszy - 27-02-2004, 14:01
Temat postu:
Mnie zadziałało na tej starej instalce, zatem nie powinno być problemu. Tylko coś mnie czasem lagi jedzą, ale może to wina położenia mojego łącza albo napchania patchy (mam keiro, drt i allseron XD).
raflik - 04-03-2004, 16:58
Temat postu:
ech.. DRT jest jakis nie tegos... nie przyjeli mnie. Wyslalem dwa razy zgloszenie i Lipa.
BTW: Szukam takiego luida, ktory ma konto na DRT ale JUZ NA NIM NIE GRA I GRAC NIE BEDZIE. chyba wszycy wiedza o co chodzi :D.

<dal ciezko kumiacych. ta osoba dala by mi swoj login i haslo i uszczesliwila inna osobe :P>
Nomikyo - 11-03-2005, 10:52
Temat postu:
mam taki problem. probowalam sciagnac RO ale okazuje sie ze jest zatrojanowane = = nie wiecie skad wziac nie zatrojanowane RO??
Noire - 11-03-2005, 11:26
Temat postu:
I w dodatku nie jest torrentem, bo me tez pragnie wrocic do świata RO :P
Ryuzoku - 11-03-2005, 11:31
Temat postu:
ściągnąć ro to żaden kłopot, znaczy RO a nie sakraya bo tego nei wiem z kąd można zassać,
samo RO w dziwnej wersji (angielska instalka?O-o) jest tutaj http://iro.ragnarokonline.com/download/download.asp
mi działa bez żadnych problemów i nie mam kłopotów z wyświetlaniem opisów, wsyzstko ma dobre ikony i angielskie opisy,ściągnąć należy PODOBNO 15 dniową wersje która działa idealnie na innych (u mnie z miesiąc na pro i problemów nei widać)
'
a tak wogole, ma ktosp ojecie gdzie expic thiefa na 21lvlu joba w pro?bo szczury w miescie sa nudne i malo juz daja (ich też mało więc odpada)...
jakieś pomysły?
Daerian - 11-03-2005, 11:37
Temat postu:
Tak Ryu... idz na 1 poziom piramidy do 30 base, a potem do 40 na elder willowach (2 w dol, 2 w lewo od prontery).
Anonymous - 11-03-2005, 11:53
Temat postu:
EWentualnie, dla wariatow - Payon dng. Wymaga porzadnego sprzetu i potionow, ale exp leci blyskawicznie^^
Chimeria - 11-03-2005, 11:59
Temat postu:
Sm00k napisał/a:
EWentualnie, dla wariatow - Payon dng. Wymaga porzadnego sprzetu i potionow, ale exp leci blyskawicznie^^

Ewentualnie prywatnego wariata-protectora XD
Noire - 11-03-2005, 12:06
Temat postu:
O, Ryu gra w RO O_o

Dobrze, a na jakim serwerze teraz gracie?
Szaman Fetyszy - 11-03-2005, 12:40
Temat postu:
ProjectRO
Yuby - 11-03-2005, 18:17
Temat postu:
W chwili obecnej to pRO ma jakieś problemy... :P

Ale pewnie niedługo wszystko wróci do normy. A i Valhalla najprawdopodobniej wstanie...
Anonymous - 11-03-2005, 19:53
Temat postu:
Nie wiedzialem, Yuby, ze jestes marzycielem... >]
Potwierdzam, pRO ma dzis trudny dzien i odmawia wspolpracy.
Yuby - 11-03-2005, 20:57
Temat postu:
A i owszem, jestem... :P

Rzecz w tym, że Valhalla dała znaki życia. Zaczęły się beta testy. Co oznacza, że admin nie uciekł z całą kasą na Karaiby. :P
Szaman Fetyszy - 11-03-2005, 20:57
Temat postu:
Pobąkują także o wipe, pRO oczywiście :P.
Anonymous - 11-03-2005, 21:17
Temat postu:
Apage, demonie >)
Ryuzoku - 12-03-2005, 20:07
Temat postu:
o wipie cos jest ale nie wiadomo czy bedzie czy nie, a chwilowo probuje expic w pyon dng, no coz, na pierwszym lvlu zombie sa jak szczory, nizej niby lepiej ale stwory daja po 10%, teraz to i sporo ale niebawem znajdziemy jakies inne miejsce:P
Nomikyo - 13-03-2005, 14:44
Temat postu:
jest wipe. Pisza ze powinien sie skonczyc w przeciagu 2-48 h :P makabra...nareszcie mam RO ^^
Chimeria - 13-03-2005, 15:13
Temat postu:
Właśnie...wipe ><***** Cieszcie się nowicjusze ><
Nomikyo - 13-03-2005, 16:31
Temat postu:
a jak zagrac na oficjalnym serwerze RO?
Anonymous - 13-03-2005, 16:41
Temat postu:
http://iro.ragnarokonline.com/
Wejsc, zarejestrowac sie, sciagnac klienta, pograc na darmowym trialu.
A pozniej placic co miesiac^^''
Keii - 13-03-2005, 19:28
Temat postu:
http://www.euro-ro.net
Droższy [bo ceny w € a nie w $], ale imo lepszy.
Tylko większość ludzi mówi po niemiecku. Ale za to mamy mniejsze lagi, częste eventy i miłą obsługę ze strony GMów ^^
Nomikyo - 14-03-2005, 16:07
Temat postu:
ah ten wipe = = teraz nie moge sie na RO w ogóle dostać! Twierdzi że mój ID jest niezarejestrowany
Chimeria - 14-03-2005, 16:21
Temat postu:
Wiesz, raz mi się nawet pojawił taki komunikat, ale zaraz zniknął i było po problemie. Może zarejestruj się jeszcze raz?
Wy mi lepiej powiedzcie, czy to na pewno wina instalki, ale ja jako archer nie mogę wejść do Payon __^__ Jak się tam znajduję to muszę się przenosić do punktu save za pomocą zawartości ekwipunku (czyt. Fly Wing) >< Nie mogę zrobić ani kroku i żaden warp nie działa _o_
Ryuzoku - 14-03-2005, 16:52
Temat postu:
Chimi-ja mam to samo, powód to podobno to że wersja nie pachowana, niestety innej nei posiadam, pachowanie trwa długo, a jakoś brak jednego miasta aż tak mi nei rpzeszkadza (bo w końcu to nie protera)
jeżeli chcesz gre pachować to lepiej skopiuj cały folder z grą na wszelki wypadek ,jak coś to w razie awarii możesz grać na kopii,a zawsze nie będziesz miałą problemu z instalką jak na początku
Nomikyo - 14-03-2005, 17:41
Temat postu:
Uwaga, uwaga! Nomi po usilnych staraniach znalazła serwer! I to w dodatku na polskiej stronie ktora zowie siem http://www.ro.prv.pl/ . Piszę o tym tutaj żeby ktoś to sprawdził bo ani ja ani Chimeria (z ktorom gadam XD) sie nie znamy...
g_v_s - 14-03-2005, 18:01
Temat postu:
pRO już jest po wipe - można się już rejestrować pod adresem: http://66.118.163.40/reg.php
Vel - 14-03-2005, 20:02
Temat postu:
Ryuzoku napisał/a:
Chimi-ja mam to samo, powód to podobno to że wersja nie pachowana, niestety innej nei posiadam, pachowanie trwa długo, a jakoś brak jednego miasta aż tak mi nei rpzeszkadza (bo w końcu to nie protera)
jeżeli chcesz gre pachować to lepiej skopiuj cały folder z grą na wszelki wypadek

Ja nie rozumiem, co to za problem patchowanie gry... Im dłużej nie patchujesz, tym potem będzie dłużej się patchować, bo od zera ;P A bez patchowania będzie takich błędów coraz więcej... Może innym coś się psuje przy patchowaniu (nie chce za cholerę spatchować, po spatchowaniu nie chce działać), ale ja tak, Bogu dzięki, nie mam. Zresztą teraz, czy bym chciał, czy nie, to patchuje, bo przy każdym uruchomieniu sprawdza, czy wersja jest najnowsza- jak nie, to patchuje, dopiero potem uruchamia ^^'
Ryuzoku - 15-03-2005, 10:05
Temat postu:
Val-dobra ujmijmy to inaczej
gre spachowałem, zajęło mi to z 15 minut, alep ojeawił się genialny problem, otóż sm00k nie wspomniał nic że trzeba jakieś poprawione textury czy coś, ma kto do tego może linka jakiegoś?bo by był bardzo przydatny^^"
Chimeria - 15-03-2005, 12:52
Temat postu:
Trudno, przeżyje się tylko trzeba uważać na miasto :/ Polubiłam archerkę, będę ją ciągnąć >< Będę paskudnie uparta. A jak czasem się zawiesi to trudno. Jak sie nie ma co się lubi, to się lubi co się ma ^^
Ysengrinn - 15-03-2005, 15:15
Temat postu:
Tya... Tak sobie myślę, że już pomijając wspaniałą jakość mojej sieci to te ciągłe wipy by pogłębiły tylko moją nerwicę;>. Myślę, że mam dość powodów do wkurzania się bez RO:].
Vel - 15-03-2005, 15:20
Temat postu:
Poprawione tekstury? O.o Nic nigdy nie musiałem ściągać dodatkowo. Patchuję i jest co trzeba. Raz tylko brakowało mi 4 modeli NPCów, gdy pojawiały się na ekranie, wyłączało grę (co po wejściu do jednego z domków oznaczało niemożność gry, aż do ściągnięcia owych modeli). Nic poza tym nigdy mi się nie psuło... ^^'
Crack - 15-03-2005, 17:18
Temat postu:
To chyba nie grałeś na DRT - tam kombinowali jak mogli. Mój brat tak kombinował z klientem że po kilku przeróbkach odmówił posłuszeństwa :)
Ciekawe jak będzie z tym na Valhalli, póki co beta testy działają bez jakiś udziwnień.
Noire - 15-03-2005, 17:40
Temat postu:
Tak sie sklada ze Vel gral na DRT XD i ja tez (choc nie mielismy okazji by razem poexpic :P), nie mialam zadnych patchowych cyrkow, wszystko chodzilo cacy (nie liczac ofkoz ciaglych lagow, DC i cofek :]).
Mai_chan - 15-03-2005, 18:39
Temat postu:
Mam prośbę. Proszę o krótki tutorial "jak ściągnąć i zainstalować RO, na jakim serwerze i jakie potrzebne do tego są parametry sprzętu". Wersja idiot-friendly... (I nie spodziewajcie się mnie za szybko)
Keii - 15-03-2005, 18:45
Temat postu:
Szkoda, że ktoś skasował temat o KeiiRO, tam był czytelny guide ;]
W każdym razie - na stronach większości prywatnych serwerów są przewodniki krok, po kroku, co zrobić by grać. Radzę skorzystać ;]
Ryuzoku - 15-03-2005, 21:07
Temat postu:
Mai-strona pRO gdzie jako tako jest to wyjasnione
http://www.projectro.com/home.html
tylko polecił bym inne źródło do ściągania bo ich transfer powala, niby torrent a tydzień...no dobra trzy dni ale to i tak długo...
a tak wogole zaowazylem w RO jedno, tam lepszym wojownikiem jest płeć żeńska (znaczy taktycznie bo nie odkrywaja sie przy ciosie mieczem wymachujac nim nad głową, wiem że niby szczegół ale komuś kto ma z tym do czynienia na codzień sprawia to dylemat, znaczy przy takim ciosie to każdy przedciwnik powinien dostawać bonus 100% na trafienie i 100% na zabicie postyaci która tak genialnie postepuje...ehh, chyba żebym nie czepiał sie gry pod takim względem musiał by ją zrobi ktoś kto mieczem wojuje:P)
Keii - 15-03-2005, 21:50
Temat postu:
Ogólnie granie dziewczynami to jedyny istniejący cheat w RO. Szansa na otrzymanie kasy/itemów od losowych graczy wzrasta kilkunastokrotnie [to naprawdę działa :]
Noire - 15-03-2005, 22:20
Temat postu:
Nyu, dokladnie, na DRT jeden gostek zaproponowal mi jajko Petite XD
Keii - 15-03-2005, 22:37
Temat postu:
[Mały offtop]
Patrząc na swoje wypowiedzi z początku tematu, zauważyłem, że ich poziom był zastraszająco niski. I pomyśleć, że to było 2 lata temu... >_>;
[/Mały offtop]

A wracając do RO, to radzę korzystać z tego linka -> http://bbs.emperium.org by co poniedziałek/wtorek sprawdzać, jakie update'y ściągacie przez Sakraya/co żółci bracia dodali na kRO [czyli, czego wkrótce można spodziewać się na prywatnych serwerach ^^]
Zegis Black Priest - 15-03-2005, 22:52
Temat postu:
a co mi tam przyznam się :P
Zainstalowałem wczoraj żeby zobaczyć o co w tym chodzi i spokojnie twierdzić że RO jest słabe...
że tak powiem przeliczyłem się :P
Muzyczka mnie powaliła i zniewoliła ^^"

Jakby ktoś potrzebował to
-> Gidbinn archer na pRO, obecnie jakaśtam pustynia ^^
-> Terexin wizard też pRO, obecnie tylko w planach :]
Keii - 15-03-2005, 22:56
Temat postu:
No to Zegis, masz spokojnie przynamniej 0.5-rok wycięty z życiorysu :P
Serika - 15-03-2005, 23:52
Temat postu:
Panie, świeć nad jego duszą... Amen.
Szaman Fetyszy - 16-03-2005, 15:04
Temat postu:
0.5-rok, Optymista :P.
Chimeria - 16-03-2005, 20:44
Temat postu:
<powstrzymam się...powstrzymam się...powstrzymam się...nie powstrzymam się...>
Zegis Black Priest napisał/a:
a co mi tam przyznam się :P
Zainstalowałem wczoraj żeby zobaczyć o co w tym chodzi i spokojnie twierdzić że RO jest słabe...
że tak powiem przeliczyłem się :P
Muzyczka mnie powaliła i zniewoliła ^^"

<wybuch>
WIEDZIAŁAM!!!!!!!!!!! XD
</wybuch>
Keii - 16-03-2005, 21:38
Temat postu:
Tak szczerze mówiąc, to RO od strony technicznej/założeń/idei/whatever faktycznie jest dość słabe. Prosty hack'n'slash. Ale mimo wszystko, gra posiada to COŚ, co nie pozwala się od niej oderwać ^^ [do pewnego momentu ;]
Ysengrinn - 16-03-2005, 21:59
Temat postu:
Chciałbym tylko zauważyć, że tak często bywa z hack'n'slashami;P. Pamiętam, jak zdarzało mi się 5 godzin nonstop grać w Diablo 2;>.
Keii - 16-03-2005, 22:00
Temat postu:
Na tej samej zasadzie opiera się również znaczna większość mmorpgów ;]
Widać, zdaje egzamin, ale chyba czas na coś nowego ;p
Ryuzoku - 17-03-2005, 17:55
Temat postu:
gra może ihack'n slash, ale jedna z lepszych tego typu, bo jak hack n slash to chociaz nie wrzucali jakichs beznadziejnych misji ktore trzeba robic zeby miec dostep dalej...
a tak btw, powracamy do pytania, gdzie expic tym razem:P
probelm z tym że mam knighta który na 33lvl joba w pyon dng bedziem ial za malo expa po stworach,ma ktos jakis pomysl?znaczy tylko ja prosze tak zebym nie dostawal zaraz za potwora po 1%, tylko jakos po 4/5% a żebym sie z nim troszeczke nameczyl, wtedy chociaz jest sens isc w kilka osob...
Zegis Black Priest - 18-03-2005, 16:18
Temat postu:
Bambosh_Rider napisał/a:
0.5-rok, Optymista :P.

A nie pesymista?

Mjuzikę można puścić foobarem z katalogu z grą, a moźliwe że ja przez granie w te wszystkie gierki jestem już odporny ale ja tam w sumie nic specjalnego w RO nie widzę...
Ot taki sobie hack n slash :P
Tyle że są maaaski *__*
Keii - 18-03-2005, 17:45
Temat postu:
Dziś nastąpiło bardzo smutne wydarzenie...
Forum, będące chyba największym źródłem informacji o update'ach kRO, ogólnie - najlepsze istniejące forum o Ragnaroku Online upadło. Z wielkim hukiem. Przez konflikty międzyludzkie i głupią zazdrość.
gacek - 13-05-2005, 16:48
Temat postu:
gra ktos na excaliburze albo avalonie :>?
g_v_s - 13-05-2005, 20:47
Temat postu:
gramy na pRO - wiwat low-rate serwery! :P
Keii - 17-05-2005, 18:01
Temat postu:
Osobiście gram na:
ROCity (w/ friends) i euRO
Rukia - 21-06-2005, 09:18
Temat postu: Śmieszne
dla fanów rognaroka: mam coś co wam się spodoba śmieszne filmiki są niektóre...
ale fajne http://newgrounds.com/portal/search.php?kind=j&terms=Ragnarok&search=Search%21
zobacznie sobie szczegulnie 30 numer
Rukia - 13-07-2005, 11:28
Temat postu:
pomużci mi:
znacie może jakieś polskie serwery nie licząc rocity i DRT
jak tak to proszę podajcie mi ^^
Vel - 13-07-2005, 12:08
Temat postu:
Jak to jakie, Valhalla oczywiście XD

www.psr.hostings.pl/forum

Adres forum... ale nie licz, że sam serwer szybko/kiedykolwiek się pojawi :P
Crack - 16-07-2005, 19:58
Temat postu:
KDR

(wyciąg z maila do brata po rejestracji):
Strona: http://kdr.prv.pl
Forum: http://ro.forum.prv.pl
Patch: http://ger.fastom.pl/~komurka/KDR-patch_9-marca-2005.zip
IRC: irc://bialystok.ircnet.pl/kdrserver/
CP: http://komurka.piasta.pl/kdr/cp/
Anonymous - 09-08-2005, 15:22
Temat postu:
Przygody ciąg dalsz... Po wyczerpującej walce Ludzi o pzetrwanie postanowiono połaczyc siły i pod jednym sztandarem ruszyć na walke z bogami.. Udało się! Baldr przeszedł wtedy do histori
Jednak 300lat po wojnie okazuje się ,iż Valkiria Jasen uratowała sie wraz z połową swej armi.. Rune-Midgard znowu staje pod znakiem zapytania Kto wygra? Kto przeżyje? Ludzie walczą ze sobą o władze a zło nie próznuje... Czy znajdzie się nastąpca Baldra?Czy może to juz koniec ery ludzkiej?
Forum: www.krolestworo.fora.pl
Chat: http://www.polchat.pl/chat/?room=KrRo

Zapraszamy
KrRo Team
Rukia - 10-08-2005, 07:56
Temat postu:
No gram juz miech na ROcity ^^
Powiem coś o mojej postaci...
Klasa:Priest (już niedlugo XD)
Imię:Rinoa
No chyba wszystko ^^'
Anonymous - 13-02-2006, 14:28
Temat postu:
MAM PYTANIE KIEDY JUZ ZCIąGNE RAGNAROK Z TEGO LINKA TO GDZIE SIE ZAREJESTROWAC ZEBY UC ZAGRAC http://iro.ragnarokonline.com/download/download.asp
Bezimienny - 13-02-2006, 16:13
Temat postu:
1. Zajrzyj na stronę odpowiedniego serwera RO (tzn tego na którym zamierzasz grać) i spróbuj tam znaleźć FAQ dotyczący instalacji i konfiguracji. W każdym konkretnym wypadku wygląda to nieco inaczej. (adresy niektórych z nich były w postach powyżej)
2. Nie krzycz (tzn nie pisz kapitalikami). Nie jesteśmy głusi.
Zegarmistrz - 13-02-2006, 18:29
Temat postu:
Mam pytanie: czy Ragnarok działa na jakiejś darmowej licencji, czy też mam wywalić tamten link.
Keii - 13-02-2006, 18:33
Temat postu:
To strona oficjalnego serwera Zeg :>
Ale nie, RO nie działa na darmowej licencji, a prywatne serwery są nielegalne (SĄ nielegalne i mam nadzieję, że nie znajdzie się ktoś, kto zacznie twierdzić że nie, że emulatory legalne etc.).
Irian - 14-02-2006, 07:21
Temat postu:
Natomiast instalkę można ściągać do upojenia, więc nie usuwaj. No i nawet na oficjalnym jest bodajże 14 dni za darmo na dobry początek...
Rukia - 14-02-2006, 18:33
Temat postu:
Na jakich serwerach gracie ^^?
Bo ja na Pol-RO ^^ jak coś to nick : Rinoa ;]
Keii - 14-02-2006, 21:09
Temat postu:
euRO.
Znaczy mam konto wykupione do połowy marca, ale nie gram raczej :p
Zegis Black Priest - 17-02-2006, 11:31
Temat postu:
Keii napisał/a:
To strona oficjalnego serwera Zeg :>
Ale nie, RO nie działa na darmowej licencji, a prywatne serwery są nielegalne (SĄ nielegalne i mam nadzieję, że nie znajdzie się ktoś, kto zacznie twierdzić że nie, że emulatory legalne etc.).

Mmm... znalazł się... o tyle głupio, że jeszcze o tym pisze w pierwszym poście od conajmniej 3 miesięcy, aczkolwiek znalazłem gdzieś w necie, że emulator JAthena wygrał sprawę z Gravity i korzystanie z niego jest legalne, a nielegalne jest modyfikowanie klienta...
i tutaj samobój, bo z tego wynikałoby, że serwery powyżej rate x1, będą nielegalne, no i muszą być na Athenie, a nie na Aegisie, Freyi czy Vidarze...

co do pytań - to gram na KDR, zainteresowanych odsyłam do Priesta Ichirin'a ^^

edit - poprawa literówek -_-V
Keii - 17-02-2006, 15:20
Temat postu:
Zegis - klienta można używać tylko do łączenia się z serwerem Gravity (EULA)
Sprite'y i mapy to własność Gravity...
Sam serwer jest "legalny" do czasu, aż ktoś się do niego podłączy. Po szczegóły zapraszam na forum Ragnainfo :P
Irian - 17-02-2006, 15:48
Temat postu:
Jednym słowem: serwer można postawić, ale nie można na nim grać. Ot, taki prawny paradoksik. _^_'
Keii - 17-02-2006, 15:59
Temat postu:
Ale to dotyczy tylko emulatorów. Aegis jest po prostu kradzionym oprogramowaniem np.
Co ciekawe - parę lat temu YARE zamknęło podwoje i przestało wypuszczać nowe wersje emulatora, kiedy Gravity postraszyło ich sądem :x
Mai_chan - 23-02-2006, 18:42
Temat postu:
Zaprawdę powiadam, NIGDY nie widziałam gry, która by mi się bardziej krzaczyła. Po otrzymaniu kolejnego pliku, który się nie chce otworzyć i godzinnej próbie przekopiowania durnego uszkodzonego pliku na kompa stwierdzam FINITO.

Gra, której nie da się zainstalować to zła gra. Rzekłam.

<prych!>
Anonymous - 23-02-2006, 19:24
Temat postu:
Dlatego gra sie na orginalnych serwerach które nie wymagaja miliona patchy
Silent Angel - 23-02-2006, 19:25
Temat postu:
Gra się jak ma sie pieniądze...
Rukia - 24-02-2006, 08:08
Temat postu:
Ja nie miałam problemów z zainstalowaniem gry a gram na serwerze bezpłatnym! :P
Łukasz - 24-02-2006, 10:12
Temat postu:
JA gram aktualnie na qro ale jezu tera non stop robia nowe patche i mi sie gra wkoncu nie wlacza XD. Jeszcze żem 2 razy kliknal na wyślij i zrobiłem double post xP. Rinoa na ilu ty serwach juz gralas?
Łukasz - 24-02-2006, 10:14
Temat postu:
Grałem na polro odeszlem(odszedlem jak to sie pisze XD) po wipe. Nie chcialo mi sie robic drugiego LK xP. Powiem szczerze że polro to dobry serwer xP. Łatwo nagrać patche do polro. Chociaż czasami palety nawalały.
Silent Angel - 24-02-2006, 15:16
Temat postu:
Łukasz napisał/a:
JA gram aktualnie na qro

Quality Ragnarok Online było dobre ale do czasu... Grałam na nim, ale później pewne zdarzenia się na siebie nałożyły i przestałam... Jeżeli chodzi o techniczną stronę jakości tego servera to ja nie mam zastrzeżeń. Problem jest tylko z graczami ==' Z jakiś pół roku temu doszło do sytuacji gdzie okazało się że ludzie w gildiach zaczeli sobie kopiować najlepsze karty MVP i inne dobre itemy. Oczywiście wkońcu to wyszło, poleciały bany (oczywiście nie wszytskim, bo niektórzy się wybronili), ale zaraz potem oczywiści Ci sami ludzie porobili sobie z pomaca innych (nie ma to jak tankowanie całą gildią) nowe postacie na 99 lv. Z polski sławna/y (w sumie to płeć tego gracza budzi pewne wątpliwości ...) i swojego czasu sznowany/a creator Pacifica również doastała bana za takie krętactwa ale w mig miał/a znowu creatora.

Dalszych historii nie będe przytaczać, bo po prostu nie warto. To tylko świadczy o ludziach którzy za dużo grają w takie gry i robią wszytsko by być jak najlepszymi.
Keii - 24-02-2006, 15:33
Temat postu:
To nie wina qRO, takie zachowania można spotkać praktycznie na wszystkich (zarówno prywatnych jak i ofcijalnych) serwerach praktycznie wszyzstkich mmorpgów.
Z tą różnicą, że oficjalne serwery zazwyczaj mają mniej dziur ;)
Łukasz - 24-02-2006, 15:38
Temat postu:
Ta gram na qro już rok no i conieco wiem o tym że na qro ludzie kopiowali itemy ale żeby polacy xP. Pacifika miała nowego creatora ponieważ cała gildia Holy Army ją tankowała. Jak dla mnie na qro może i mam 99 lvl i dobry equip ale i tak pełno ludu posiada lepszy o wieeeeele. Widzialem kiedys na forum qro jak koles probwal kupic postac za ps2 no cóż xP.
Najchętniej pograłbym na jakimś innym serwie tylko że nie wiem gdzie graja polacy...
Keii - 24-02-2006, 16:00
Temat postu:
DRT/ROCity?
Silent Angel - 24-02-2006, 17:09
Temat postu:
Łukasz napisał/a:
Ta gram na qro już rok no i conieco wiem o tym że na qro ludzie kopiowali itemy ale żeby polacy xP

No cóż.. To głównie przez polacy kopiowali te itemy... Zresztą nie będe o tym mówić bo to stara historia i nie mam zamiaru nikogo wytykać palcami. Kopiują.... Prosze bardzo... i później wszyscy podziwiają że mają postacie z najlepszym equipem. A baaardzo mało ludzi których znałam na qRO dorobiło się dobrego ekwipunku bez oszukiwania zresztą to już przeszłość.

Keii napisał/a:
DRT/ROCity?

DRT nazywa się obecnie KDR. Nie polecam tego serwera, ponieważ ma pełno błędów i niedociągnięć. Najlepsze są serwery ogólnoświatowe, ponieważ sa one na bierząco updejtowane prawie na równi z orginalnymi serwerami (chodzi mi tu o klasy, nowe miasta, itemy).
Rukia - 25-02-2006, 10:12
Temat postu:
Łukasz napisał/a:
Rinoa na ilu ty serwach juz gralas?

na 3 :P
KDR ; ROCity ; Pol-RO
Keii - 25-02-2006, 11:12
Temat postu:
Silent Angel - gwoli ścisłości - pierwszy cytat nie jest mój :>
SA napisał/a:
DRT nazywa się obecnie KDR. Nie polecam tego serwera, ponieważ ma pełno błędów i niedociągnięć. Najlepsze są serwery ogólnoświatowe, ponieważ sa one na bierząco updejtowane prawie na równi z orginalnymi serwerami (chodzi mi tu o klasy, nowe miasta, itemy).

Ano nazywa się tak faktycznie, mój błąd.
Ale co do reszty mylisz się - błędy nie są wynikiem działań administracji KDR, tylko programistów eAtheny. Serwery polskie/światowe (ale pirackie) opierające się na tym emulatorze w większości błędy mają podobne (chyba, że admin serwera grzebie w kodzie psując/naprawiając go), ale tak samo jest z update'ami tam (czyli wszędzie mniej więcej w tym samym czasie).
Silent Angel - 25-02-2006, 13:07
Temat postu:
Poprawiłam post i przepraszam za pomyłkę ;]

Przykro mi to stwierdzić, ale na KDR aż roiło się od błędów i niedociągnięć. Zresztą mam kolegę który był kiedyś na tym serverze przez dłuższy czas GM'em i może wyjaśnić o co chodzi więc jestem niejako w temacie.

Ja nikomu nie bronię grać na polskich serverach, proszę bardzo. Po prostu nie mam do tych serverów zaufania i nie mam zamiaru co chwila gotować się na następny wipe zeny, albo postaci jak jakiś GM się pomli w kodzie.
Łukasz - 25-02-2006, 13:38
Temat postu:
Pamiętam pewną historie związana z serwerem KDR bo kiedyś zainstalowałem tego serwa. No więc zrobiłem sobie novica i chciałem wypróbować serwer , jednak skończyłem grę jak pewien koleś zacząl mnie tankować i potem chciał odemnie kase
Novice 11 lvl ile on może mieć kasy lol. Wogóle to najlepiej jakby powstał jakis nowy dobry serwer zagraniczny bo bym się wkońcu nie nudził. Wogóle jak zrobili wipe na polro po tym jak miałem LK pierwszego na serwie i męczyłem sie żeby go wyexpic to już se darowałem. Ja nie wiem czemu nie mogli zrobić roll backa.
Irian - 25-02-2006, 15:18
Temat postu:
Dużo polaków gra na etherealRO - całkiem fajny serwer, 5/5/2, ale oprócz rate'ów starają się go jak najbardziej upodobnić do kRO. Miewają problemy z lagiem podczas WoE (ale tylko jeśli jakiś zamek jest opuszczony i są w nim MVP, bo normalnie gra się dobrze).

http://www.ethereal-ro.com/
Silent Angel - 25-02-2006, 16:58
Temat postu:
Irian Baratai napisał/a:
Miewają problemy z lagiem podczas WoE

Mało jaki popularny server wytrzymuje na WoE jeżeli nie odbywa się ono codziennie ;]
Może w wakacje sobie zagram na tym serverze. Dzięki Irian za informacje.
Keii - 25-02-2006, 19:38
Temat postu:
Co do legalności - przeklejka z forum mmorpg.pl (odnosi się też do RO):
Xanth napisał/a:
Akurat tu kodeks karny jest bardzo jednoznaczny. Zreszta rzuc sobie okiem do ustawy o prawie autorskim i zacznij czytac od atrykulu 116. Zaczyna sie to tak:
"Art. 116. 1. Kto bez uprawnienia albo wbrew jego warunkom rozpowszechnia cudzy utwór w wersji oryginalnej albo w postaci opracowania, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nadanie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2."
Dalej jest np. mowa o:
"3. Jeżeli sprawca uczynił sobie z popełniania przestępstwa określonego w ust. 1 stałe źródło dochodu [...]"

[...]

PS. W razie, jakby cos bylo mowione, ze freewarowy emulator, to proponuje wrocic do art. 116 i poczytac na temat opracowan. Nie mowiac juz, ze content takiego UO czy WoWa tez jest chroniony.
Jeszcze jakies watpliwosci?

Rukia - 08-03-2006, 21:07
Temat postu:
Sniper napisał/a:
Kto wie moze kiedy włączą server na Pol-RO bo w tej chwili jest wyłaczony....:/

hum na tym serwerze ma być wipe niedługo ;p
heh wipe jest nieunikniony ;3
Tauzen - 01-10-2006, 23:47
Temat postu:
Zainteresowanych grą zapraszam na serwer abhRO. Serwer stosunkowo młody, stabilny, liczba graczy z kazdym dniem rosnie.
Rate: 5/5/4
WoE 2x w tygodniu, 2 zamki aktywne (Geffen i Aldebaran)
Arena PvP i GvG
Brak niszczacych gre customow :)
Przyjazna spolecznosc, kompetentna Aministracja.
http://www.abhro.com
http://forum.abhro.com
Lila - 03-10-2006, 13:17
Temat postu:
przepraszam ze tak sie wtrace... gra kto na KDR ?

ja tak raczej teraz malo bo to ciezko mi ... szkola... dom... a roznie bywa...
Anonymous - 03-10-2006, 13:21
Temat postu:
Ja nie...
Ale wreszcie, po kilku próbach udało mi się zainstalować RO i gram na animaRO.
Lila - 03-10-2006, 14:20
Temat postu:
a jakie to ?? podasz namiary ??
Anonymous - 03-10-2006, 14:49
Temat postu:
http://www.animaro.com - proszę bardzo.
Urke - 19-11-2006, 22:01
Temat postu: AnimaRo pomocy^^
Ave:D takei małe pytanko czy gra ktos z was w własnie w ta gre^^ AnimaRo :D JA od dzisiaj gram i sie nie moge polapac:D powie ktos jakie sa Klasy psotaci i co ile sily zwinosci i tak dalej sie powyzsza dala danej klasy:)
Anonymous - 19-11-2006, 22:49
Temat postu:
Po pierwsze, Ragnarok Online. Po drugie, nie poruszaj tematu prywatnych serwerów. Po trzecie, Google zasugeruję. Po czwarte, garść linków:
http://www.roempire.com/?page=home
http://ragnainfo.net

Na koniec pytania.

1. Od wyboru klasy zależy "build" czyli ile kto ma siły, zręczności, itd. Określ, jak chcesz grać, a będziemy w stanie pomóc
2. RO ma wbudowany samouczek dla novice'a. Wystarczy go przejść by poznać podstawy gry. Dodatkowym bonusem jest quiz pozwalający w miarę dokładnie określić, jaka klasa by Tobie pasowała.
3. Graj Assassinem >P

Do Moderacji: czy podanie adresu forum serwera komurkowego <wy już wiecie który> podpada pod wymiecienie?
Mai_chan - 20-11-2006, 17:47
Temat postu:
Wydaje mi się, że na forum gdzieś się pałęta temat o RO, w razie czego scalę, just gimme a minute.

Poza tym, jak słusznie zauważył Sm00k, AnimaRO to nazwa serwera, nie gry. Gra się zwie Ragnarok Online.

As I thought - temat scalony.

Co do adresów - moderacja na razie milczy w tej sprawie, moderacja się nie zna... moderacja podejmie decyzję dziś wieczorem w sprawie linków do serwerów prywatnych.
Ysengrinn - 20-11-2006, 19:12
Temat postu:
Serwery prywatne, kocham tę nazwę:>.
Keii - 20-11-2006, 20:40
Temat postu:
Serwery pirackie są nielegalne bo - to samo co w MIDI, pierwotnie ten cytat z KK został bowiem przywołany właśnie odnośnie pirackiego serwera (co prawda Ultimy Online, ale zasada jest ta sama). Reverse Engineering, w skutek którego z wykradzionego od Gravity Aegisa stworzono eAthenę (oraz inne serwery) jest nielegalne. Korzystanie z klienta RO do podłączenia się z serwerem innym niż oficjalny w myśl EULA również jest nielegalne.
Proszę Mai :P
Ysengrinn - 30-11-2006, 19:43
Temat postu:
W czasie gry winamp zacina mi się albo wyłącza i nie moge słuchać własnej muzyki. Ma ktoś pomysł jak to obejść?
Keii - 30-11-2006, 19:57
Temat postu:
Hm, kiedyś tak mi się robiło o ile dobrze pamiętam, ale upgrade Winampa do 5.0 załatwił sprawę...
Może wejdź do opcji RO poza grą (Setup.exe) i tam ustaw "No Sound". A nuż pomoże X.x
Ysengrinn - 02-12-2006, 10:55
Temat postu:
OK, wygląda na to, że upgrade winampa pomógł, dzięki za sugestię.
Anonymous - 10-12-2006, 16:53
Temat postu:
Jeżeli ktoś ma ochotę zacząć grać w Ragnaroka na naprawdę przywoitym poziomie to zapraszam na największy niegdyś serwer (ponad 3000 userów na WoE, obecnie 1000+) Ragnaroka.

WWW: Khem, khem, prywatny serwer = nielegalny serwer, a na tym forum linków do nielegalnych materiałów nie podajemy. Mai

Pozdrawiam,
GM-Holyto
Lila - 10-12-2006, 17:12
Temat postu:
syfny ten server :p ja polecam KDR najbardziej... mila atmosfera, mili ludzie...

A sama gram na NiktoRo - francuski ale z wysokim ratio bo max tp 999/120 - milo sie gra w polskiej gilldi :D
SenSeiji - 10-12-2006, 20:00
Temat postu:
Na KDR grałem dopuki jakiś ********* nie obrabował mnie, od jakiego roku już tam nie gram.

Gram teraz na XileRO z przyjaciólmi których poznałem tam rok temu we wakacje, a w wolnym czasie gram na BakaRO Gunslingerem (moja ulubiona postać ^^), w sumie obydwa servy to high raty jeden 1000x drugi 10000x jeszcze na drugim jest mozliwość zrobienia reborna dzięki czemu postać ma w statach wszystkich po 1000 ^^.

Z low retow gralem jeszcze na Ragnarok Online City - ROCity wciaż tam mam konto ale nie gram już tam, i z tego co słyszałem i wiem ciężko tam się zarejestrować, czemu sami sprawdźcie ^^
Lila - 10-12-2006, 20:43
Temat postu:
ba xileRO zrobilam 5 postaci na maksa... i mi sie znudziła gra... bo sama zamek zdobywałam x sinka...
SenSeiji - 10-12-2006, 20:56
Temat postu:
też sam zamiki zdobywałem w gildi, jako jedynmeu z gildi udało mi sie utrzymać przez miesiąc jeden zamek ^^. Może się tam spotkaliśmy przypadkiem?? gram zazwyczaj sin x-em nick Ilidan
Lila - 10-12-2006, 22:00
Temat postu:
ja nie gram już na xilero... nawet nie mam na kompie :(
SenSeiji - 10-12-2006, 22:54
Temat postu:
szkada, a jaki miałaś nick, może będe znał ^^
Anonymous - 11-12-2006, 17:43
Temat postu:
Cóż...KDR ma się dobrze, może poza migracją luda na ichny serwer testowy <high rate wtf==>. Ale gildia tanukowa ma się tam, IMO, całkiem nieźle. Właściwie, gildie.

Cytat:
ciężko tam się zarejestrować
Pisania historii na śp Allseronie nic nie przebije >]

Aktualnie gram na serwerach:
KDR- Takehiko. Sin in training.
dKDR- Caerth. Xsin in training.
Xilero- Caerth Xsin. supersonic card hunter >]
Lila - 11-12-2006, 17:53
Temat postu:
ja bylam Lila, lilium i na co sie gapisz :D na xilero - na KDR Lilium knight agi
Mai_chan - 11-12-2006, 18:30
Temat postu:
Wiesz Sm00ku, ten high rate nie jest AŻ TAKI głupi... Ostatnio założyłam sobie konto na Darku "a, ot tak, coby popatrzeć". Przy ubiciu pierwszej Pupy wypadła mi karta, na którą mnie zdecydowanie nie stać na KDRze...

Choć IMO exp x 100 to gruba przesada _^_
Keii - 11-12-2006, 18:49
Temat postu:
Mai, przesadzasz, karta Pupy ma akurat większą szansę na wypadnięcie, niż większość i można ją spokojnie znaleźć dość szybko (wypróbowane na euRO z 1/1/1 i ROCity z 6/6/6 ;), najlepsza do tego jest mapa na zachód od Alberty.
Mai_chan - 11-12-2006, 18:53
Temat postu:
Keii - weź ty mnie nie dobijaj, ja jestem sobie biedna groczka, która się 1. nie zna 2. gra na serwerze pełnym super-hiper-l33t-pro graczy przekonanych o swojej wyższości 3. jak do tej pory w całej karierze wypadła jej słownie: jedna karta (skeleton).
Keii - 11-12-2006, 18:58
Temat postu:
Najlepiej do tego zrobic Agi-Str Aco (jak pod Monka), żeby miał Blessa, Teleport i Increase Agi.
Biegasz z tymi buffami i teleportujesz się po mapie szukając skupisk Pup, które dzięki wysokiej sile i szybkości roznosisz bardzo szybko ;)
Albo, ale to już wersja dla mających dużo pieniędzy/doświadczenia - zrobić Rogue Gankera :P
Mai_chan - 11-12-2006, 19:01
Temat postu:
Swoją broszką - Jaki serwer byś polecił? Bo dojrzewam chyba do wyjścia poza KDRowskie bagienko... Zaznaczmy - NIE interesują mnie rate'y 1/1/1 :P
Keii - 11-12-2006, 19:07
Temat postu:
No jeśli nie 1/1/1 (jeśli zna się niemiecki, to euRO ftw, można język podszkolić, a jest też trochę ludzi mówiących po angielsku - z tym, że to płatny), to nie mam pojęcia, zupełnie nie orientuję się w serwerach nie... płatnych :P
Anonymous - 11-12-2006, 21:13
Temat postu:
Ethereal o ile jeszcze żyje.
Xilero. Bo exp x100 jest zabawny, ale x1000 bardziej <jest jedno "ale". Maksymalny poziom to...255>
Nic mi więcej do głowy nie przychodzi tak z marszu.

Kiedyś jeszcze z Distantem zrobiliśmy prosty rachunek - gankerem zarabiać, zeny na ebayu sprzedawać...i nie dość że opłaty za serwer opłaci się, to jeszcze zarobić można IRL.
Daerian - 11-12-2006, 22:45
Temat postu:
Euphro. Stoi znowu, pomimo upadku - Euphorian je odbudował.
Choć powiem Ci Mai, że wyniesienie sie poza KDR w poszukiwaniu mniej "elitarnych" graczy nie przyniesie raczej oczekiwanego efektu - zagraniczne serwery niewiele różnią się pod tym względem od KDR.
Btw. Daerian wraca do intensywnej gry :-D
Mai_chan - 11-12-2006, 22:49
Temat postu:
Że się nie różnią, to ja nie wątpię... Powiedzmy, że mam ostatnio śmieszną ochotę "zacząć od nowa"
Anonymous - 18-12-2006, 11:08
Temat postu:
jak cos to ja bede gral w RO na twoim serwerze
Anonymous - 02-01-2007, 16:24
Temat postu:
Dla sprostowania podam, iż wyłącznie serwery posługujące się oficjalnym engine gry (Aegis) są nielegalne. Całą reszta, posługująca się emulatorami eAthena i Freya są legalne :)
Gravity przegrało już sprawę w sądzie.
Pozdrawiam.
Keii - 02-01-2007, 16:30
Temat postu:
Nie są legalne...
Cytat:
Akurat tu kodeks karny jest bardzo jednoznaczny. Zreszta rzuc sobie okiem do ustawy o prawie autorskim i zacznij czytac od atrykulu 116. Zaczyna sie to tak:
"Art. 116. 1. Kto bez uprawnienia albo wbrew jego warunkom rozpowszechnia cudzy utwór w wersji oryginalnej albo w postaci opracowania, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nadanie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2."
Dalej jest np. mowa o:
"3. Jeżeli sprawca uczynił sobie z popełniania przestępstwa określonego w ust. 1 stałe źródło dochodu [...]"

[...]

PS. W razie, jakby cos bylo mowione, ze freewarowy emulator, to proponuje wrocic do art. 116 i poczytac na temat opracowan. Nie mowiac juz, ze content takiego UO czy WoWa tez jest chroniony.
Jeszcze jakies watpliwosci?

Serwery w stylu eAtheny, Frei, weissa etc są niedozwolonym opracowaniem. To raz.
Dwa, że podłączenie się klientem do serwera innego niż oficjalny, jest niezgodne z EULA.
Trzy, że serwery wykorzystują content Gravity.
Lila - 03-01-2007, 09:31
Temat postu:
czyli jednym slowem granie w RO nie placac jest BEBE!! ??
Keii - 03-01-2007, 09:41
Temat postu:
Jak we wszystko na pirackich serwerach.
Anonymous - 08-01-2007, 15:22
Temat postu:
Więc wytłumacz mi, dlaczego Gravity przegrywa wszystkie sprawy w sądzie? :)
Póki nie żąda się opłaty za grę taki serwer jest legalny.
Taka przynajmniej była interpretacja podczas rozpraw :)
Keii - 08-01-2007, 16:57
Temat postu:
Spójrz sobie jeszcze raz do kodeksu karnego może, co? Zamiast w kółko to samo powtarzać ^^
Sam skrypt jest legalny, dopóki nie udaje serwera RO, m'kay?
Ysengrinn - 08-01-2007, 21:28
Temat postu:
Takie pytanko - te rozprawy miały miejsce w Polsce, że tak się ich czepiliście?
Keii - 08-01-2007, 21:33
Temat postu:
Raczej nieee Ysen. Jest to niestety jedyny argument osób, które nie wiadomo czemu nie dopuszczają do siebie myśli, że granie na serwerze innym niż oficjalny może być nielegalne.
Ysengrinn - 08-01-2007, 21:51
Temat postu:
To, że kolokwialnie spytam, o co kwa chodzi? Jaki związek mają te czy inne zagraniczne precedensy z polskim prawem?
Tamashi - 21-01-2007, 11:58
Temat postu:
Mam już pewien staż jeśli chodzi o RO. Dwa lata temu grałem na zagranicznych servach {najwięcej na qRO). Potem przez długi czas na KDR. Gdy znudził mi się KDR przeniosłem się na darka xD. Nie wiem czemu ale tam mi się najbardziej podobało (mimo, że było trochę nubstwo z tym spamowaniem o warpa na foki w pro). Mimo spotkałem tam fajnych ludzi ^^. Po wipe'ie, dużo fajnych ludzi przestało tam grać. Próbowałem grać tam dalej ale to już nie było to samo u.u'''. Aktualnie nie gram nigdzie. Moje ulubione postacie to Snip, Creo i Sinx i SL x3.
Lila - 25-01-2007, 09:25
Temat postu:
ja na zaczelam Na niktoRo - czy jakos tak... Wysokie H ratio.

kocham granie Soul Linkerem !!
Anonymous - 31-03-2007, 09:10
Temat postu:
Witam nastapila reaktywacja serwera PolRO i chcialbym was zaprosic do grania na owym serwerze :)

Adres witryny :
www.polro.net

LOW RATE :
PolRO Holy

5/5/3
Level : 99/50, 99/70

NPC:
-Stylista
-PVP/DBArena
-Bank

Dostępne komendy :
@commands
@autoloot
@at
@ii
@mi
@whodrops
@showexp
@autotrade
@time
@notrade

HIGH RATE :
PolRO Chaos

400/400/400
Level : 99/50, 99/70

NPC:
-Stylista
-PVP/DB Arena
-Bank
-Warper
-Healer
-Reset
-Platinum skill

Dostępne komendy :
@commands
@autoloot
@at
@ii
@mi
@whodrops
@showexp
@autotrade
@time
@notrade
Avalia - 31-03-2007, 11:29
Temat postu:
Ja już ze dwa lata gram ^^
I nie umiem się powstrzymać od niegrania *chyba, ze cała gra mi się rozwali >.>*
No cuż uwielbiam grać, Priestką, Sniperką i SL to moje 3 ukochane postacie.
I kocham moje zwierzaki....zwłaszcza króliczka i deviruchi ^^ *green petite i isis też są urocze*
Galakar - 08-04-2007, 21:28
Temat postu:
Może mi ktoś poradzić gdzie zarabiać kasę jako newbie? :D
Anonymous - 09-04-2007, 00:36
Temat postu:
Kanały pod Pronterą <Culverts> dają całkiem sporo Zeny na początek.
Okolice Payon i Geffen takoż.
Payon Cave. Później, mając postać z atakami obszarowymi można się obłowić w Orc Dungeon.
Yuby - 09-04-2007, 23:39
Temat postu:
Bez ataków obszarowych też można sobie tam nieźle radzić. Szczególnie jeśli gra sie Aco, to spędza się tam sporo czasu.

Natomiast jest jedna prosta, choć nieco czasochłonna metoda dorobienia się funduszy na podstawowy ekwipunek dla swojej postaci. Wystarczy zbierać Blue Herb'y (najlepiej z Blue Plant'ów), a następnie w Albercie przerabiać je na Blue Potion'y. Nieopodal Geffen jest nawet jedna perfekcyjna lokacja do zbierania Herb'ów.
Anonymous - 10-04-2007, 21:09
Temat postu:
<unikając powolnych szkieletów i okazjonalnych zombie> To naturalna strefa treningowa Akolitów, więc.. >]

Z ciekawostek: moje siostry (9 i 11 lat) kontynuują grę na Xilero (EZ konkretnie). Macki mi opadają..
Lila - 10-04-2007, 22:07
Temat postu:
Tez gram :D ale na orginalnym XileRO ( fajne jest EZ? )

Avalia napisał/a:
Cytat:
Ja już ze dwa lata gram ^^
I nie umiem się powstrzymać od niegrania *chyba, ze cała gra mi się rozwali >.>*
No cuż uwielbiam grać, Priestką, Sniperką i SL to moje 3 ukochane postacie.
I kocham moje zwierzaki....zwłaszcza króliczka i deviruchi ^^ *green petite i isis też są urocze*

na jakim serverze ?? PLZ POWIEDZ :D

*morduje double posta* Mai

Anonymous - 10-04-2007, 22:14
Temat postu:
Ujmę to tak - poziom maksymalny postaci to 255. To zupełnie inne RO. Z początku łatwiejsze, lecz całość jest tak zbalansowana, iż najcięższe moby są wciąż conajmniej bardzo trudne do upolowania.
Osobiście kocham ten serwer sa sina prującego tak ze dwadzieścia hitów na sekundę...
Lila - 11-04-2007, 11:28
Temat postu:
sry, za wczorajszego double... net mi padl zanim zedytowalam :(

A Sm00k - ty tez tam grasz?? ja zaczelam wlasnie, Prosze o jakis Kontakt z kimz z polakow na XileRO EZ... nie znam nikogo < i w ryk >
Anonymous - 11-04-2007, 12:49
Temat postu:
Nick -> Caerth. dodger sinX. Ostatnio pomarańczowy ^^"
Lila - 11-04-2007, 13:23
Temat postu:
Nick -> Julliane - tak bedize latwiej :P
Galakar - 11-04-2007, 20:03
Temat postu:
Zaraz mnie to zakatujecie ;) ale muszę stwierdzić, że mi osobiście RO nie przypadł do gustu. Expowanie solo idzie powolno, ciągle wipy, nie wiem co za geniusz umieścił moby które zabijają bez problemu osobę na levelu 15 w zonie gdzie expuje się 1-10. Dodatkowo brak sytuacji gdzie jednego mobka może bić tylko jedna osoba i inne nie mogą się przyłączyć i ukraść trochę expa (jak to jest w FFXI), także brak czegoś takiego jak "Call for help". Może graficznie fajnie wygląda, lubię tak rozbudowany system klas, ale to jednak nie to :)
Keii - 11-04-2007, 20:10
Temat postu:
Wiesz, RO jest mimo wszystkich zalet (było pierwszym koreańskim MMO bodaj, od niego zaczął się ten boom, ma ładną grafikę i rozbudowany system klas/skilli, WoE) zwykłym koreańskim h'n's, w którym godzinami klepie się te same potwory (wiem, że w FFXI też tak jest, ale w RO owo klepanie jest bardzo mało urozmaicone).
Anonymous - 11-04-2007, 21:56
Temat postu:
You forgot WoE..
Keii - 11-04-2007, 22:29
Temat postu:
Keii napisał/a:
mimo wszystkich zalet (było pierwszym koreańskim MMO bodaj, od niego zaczął się ten boom, ma ładną grafikę i rozbudowany system klas/skilli, WoE)

O rly? :>
Lila - 12-04-2007, 21:59
Temat postu:
Keii napisał/a:
ale w RO owo klepanie jest bardzo mało urozmaicone

Malo urozmaicone ?? A prawie 1000 Mobow do bicia w tym z 60 MVP i kupa minibosow to co ??
Keii - 12-04-2007, 22:30
Temat postu:
I czym różni się klepanie tych mobów? (Oprócz mvp, bo na nie trzeba mieć strategię).
Żeby zdobywać kolejne levele trzeba zabijać setki/tysiące tych samych potworów - to jest właśnie mało urozmaicone klepanie.
Żadnych porządnych questów (w takim WoWie można większość XP potrzebnego na następny level zdobyć biorąc udział w questach, przy korzystaniu z dobrego guide'a grind praktycznie nie istnieje).
Ysengrinn - 17-04-2007, 00:00
Temat postu:
Poring hot springs!
IKa - 17-04-2007, 22:11
Temat postu:
Wykasowano posta. Sm00ku, pohamuj swój język, oki?

IKa

Pixa - 14-05-2007, 01:15
Temat postu:
Gra kozacka ;] jezeli sie gra z dobra ekipa to silnie uzaleznia.. wiem cos o tym ;(
Shiori - 14-05-2007, 08:52
Temat postu:
Pixa napisał/a:
jezeli sie gra z dobra ekipa to silnie uzaleznia.. wiem cos o tym ;(

ja też coś o tym niestety wiem ;<
Zetsubou Billy - 14-05-2007, 14:40
Temat postu:
Nie tylko wy D:
Neji - 14-05-2007, 14:57
Temat postu:
dobra gra, jednakże na Kdrze za trudno o Mink cloak [1] xD
Lila - 14-05-2007, 15:16
Temat postu:
Neji napisał/a:

a co mam powiedziec, po graniu pol roku ponad na DKDR, wszystko sama zdobylam i przedwczoraj skasowali mi ponad 70% itemow, zmiejszyli ratio a ja mam ich jeszcze po rekach calowac... Jak mnie to wkurza. Zrobili by Wipe i by bylo dobrze, a tak to zal miec 99 postacie i bez eq biegam, bo wszysko co mialam bylo dobre i skasowali :/
Shiori - 14-05-2007, 15:30
Temat postu:
Lila napisał/a:
Neji napisał/a:

a co mam powiedziec, po graniu pol roku ponad na DKDR, wszystko sama zdobylam i przedwczoraj skasowali mi ponad 70% itemow, zmiejszyli ratio a ja mam ich jeszcze po rekach calowac... Jak mnie to wkurza. Zrobili by Wipe i by bylo dobrze, a tak to zal miec 99 postacie i bez eq biegam, bo wszysko co mialam bylo dobre i skasowali :/

ja mogę ci poradzić tylko jedno - zmień serwer.
KDR to jest najlepszy polski serwer, nie zaprzeczam, ale odkąd Tokyo nie ma na KDR, jest to serwer moim zdaniem (i nie tylko moim) koszmarny. Tokyo to najlepszy polski skrypter.
Pixa - 14-05-2007, 18:37
Temat postu:
Shiori napisał/a:
Lila napisał/a:
Neji napisał/a:

ja mogę ci poradzić tylko jedno - zmień serwer.
KDR to jest najlepszy polski serwer, nie zaprzeczam, ale odkądnie ma na KDR, jest to serwer moim zdaniem (i nie tylko moim) koszmarny. Tokyo to najlep Tokyo szy polski skrypter.

najgorsze jest to ze komorka zostawil kdr na pastwe kai i jej khemkhem współpracowników _^_ .. ten wipe byl koszmarny :( pozniej 80% graczy nie wrocilo na kdr a atmosfera jakos sie zjechala

Marudźcie sobie, na zdrowie, ale uważajcie na słownictwo. Mai
Keii - 14-05-2007, 18:49
Temat postu:
Dlatego właśnie wyznaję zasadę, że nie ma sensu psuć sobie nerwów graniem na prywatnych serwerach, gdzie właściwie wszystko zależy od widzimisię adminów...
Neji - 15-05-2007, 16:35
Temat postu:
ja tam nie narzekam na prywatne servery, dajmy na przykład W0W (splashgame.org) grałem i przetrwałem 2 wipe i teraz mam gma 3 lvla xD

wipe na Ro? co to za problem obrobic kase Whitesmithem? xp
Pixa - 15-05-2007, 17:15
Temat postu:
nie wspominajac juz o wymianie vodka <--> itemy na zlotach kdr ; pp
Lila - 17-05-2007, 18:00
Temat postu:
Szukam nowego Servera ? jest jakis godzien uwagi ?? Poleczcie jakis mi :(
Pixa - 17-05-2007, 18:30
Temat postu:
kiedys poza kdr rocity byl w miare fajny niewiem jak jest teraz bo nie gram juz od roku ;]
Keii - 17-05-2007, 19:24
Temat postu:
euRO jest niezłe, ale płatne ;>
Aczkolwiek, jeśli chodzi o poziom update'ów, to jest już równo z iRO chyba.
Większość graczy mówi po niemiecku niestety, ale przynajmniej godziny WoE są normalne dla Europejczyków.
Lila - 18-05-2007, 13:12
Temat postu:
Keii napisał/a:
Większość graczy mówi po niemiecku niestety

Dla ciebie niestety, dla mnie Bajka ;d A po jakiemu niby ja mowie? :*
Shiori - 18-05-2007, 14:57
Temat postu:
Lila napisał/a:
Dla ciebie niestety, dla mnie Bajka ;d A po jakiemu niby ja mowie? :*

po polsku xd

Pograj sobie na FaithRO :3
Pixa - 18-05-2007, 15:59
Temat postu:
poczekaj na ro2 ;p
Keii - 18-05-2007, 17:33
Temat postu:
Po angielsku?
Może źle pamiętałem. Jeśli jednak mówisz po niemiecku, to euRO to miejsce dla Ciebie.
@Shiori - prywatne serwery nie umywają się do oficjalnych.
@Pixa - zupełnie inna gra...
Pixa - 18-05-2007, 21:42
Temat postu:
Keii napisał/a:
@Pixa - zupełnie inna gra...

pytanie tylko czy gorsza ^^.. widzialem trailera w koreanskiej eTv i przypominal troche polaczenie mangi, lineage 2 i czegos jeszcze.. pytanie tylko czy jest lepszy od pierwszej czesci
Keii - 18-05-2007, 21:46
Temat postu:
Widziałem screeny, filmiki, opis mniej więcej czego się spodziewać i relacje beta testerów.
Szczerze mówiąc, przestałem na RO2 czekać...
Neji - 19-05-2007, 10:07
Temat postu:
Ro2 ? beznajdziejna próba dodania silnika graficznego Blizzarda do i tak już pięknej gry, razem ? jak chcecie pograc w coś z ładną grafiką to pograjcie w Wow'a czy LineageII ale od Ro mozecie już zacząc uciekac =.=
Keii - 19-05-2007, 12:14
Temat postu:
Silnik Blizzarda? Od kiedy to Blizzard ma prawa do Unreal Engine?
Neji - 19-05-2007, 14:35
Temat postu:
teraz to już każda gra zaporzycza silnik Blizza ...
Keii - 19-05-2007, 14:41
Temat postu:
O czym Ty gadasz? R2 korzysta z silnika Unreala (bodaj 2.x). Nikt nie "zapożycza silnika Blizza" bo to jest nielegalne. Zresztą, WoW ma zupełnie inny typ grafiki niż R2.
Neji - 19-05-2007, 15:26
Temat postu:
to wszystko nie zmienia faktu iż Ro2 traci cały Ragnarokowy klimat =='
Arikarus - 29-05-2007, 12:54
Temat postu: Zapraszam na Quality Ragnarok Online (ro)
Zapraszam was do świata gry Ragnaroka

Na zachęte pokaże wam pare Screenshotów z ro

Miasto Morroc
http://images21.fotosik.pl/345/3642abfd02bccd79med.jpg

Walka z Bosem MVP (Amon Ra)
http://images21.fotosik.pl/345/472f7d7fd0713866med.jpg

A tak wygląda Amon ra
http://images22.fotosik.pl/113/1a658175bdcb0df4med.jpg

Tu jest pokazane jakie są statusy,skile,Eqipment (EQ),itemy. A screen był robiony w mieście Prontera
http://images21.fotosik.pl/345/d4bb3dd579758795med.jpg

Walka z Dragonami
http://images20.fotosik.pl/401/ea236131e2dd4b9cmed.jpg

Tak wyglądają Dragony A inaczej w ro się nazywają (Acidus)
http://images22.fotosik.pl/113/904b90cccff6bd67med.jpg

Mam nadzieję że spodobały wam się Screeny i zaczniecie grać w Ragnaroka.

Życzę miłego Grania :)

Zapraszam do pisania róznych postów na temat Ragnaroka.

Chętnie popisze z wami.

Jak narazie gram na servie Frostro na którym jest Max Level 5000
Rates 150,000/150,000/50%

Ten serv niedawno co powstał, ale dobrze gra się na tym servie,gram z kumplami i jak narazie nam sie nie nudzi serv jest poprostu The Best :)

Niestety niemoge wam podać linka do tego serva bo Regulamin mi nie zezwala jesli chcecie linka to pisać na mojego gadulca 4217945
Keii - 29-05-2007, 12:59
Temat postu:
Temat o Ragnaroku
Linka do qRO nie radzę wklejać, bo jest to sprzeczne z drugim punktem regulaminu.
IKa - 29-05-2007, 13:20
Temat postu:
Moderacja ostrzega:

1) Proszę się zapoznać z punktem drugim regulaminu Formum Tanuki.pl

2) Forum to NIE JEST Imageshack albo Photobucket, ani galeria screnów z gry. Proszę w trybie natychmiastowym zamienić screenshoty na linki do odpowiednich plików. W przeciwnym razie post zostanie usunięty.

Tematy scalono.

Miłego dnia
IKa

Arikarus - 29-05-2007, 13:25
Temat postu:
Przepraszam za Screeny już zamieniłem je na linki jeszcze raz Przepraszam
Alvano - 29-05-2007, 14:16
Temat postu:
Ten to jak zwykle przybity
Wracam do tematu ogólnie ragnarok jest świetną grą polecam ją wszystkim których znam.Osobiście miałem lv 83 na serwie QRO i grało mi się świetnie ale niechciał mi sie nabijać lv:D
Mai_chan - 29-05-2007, 17:13
Temat postu:
Ja chyba czegoś nie rozumiem...

Rate 150000 a tobie się nie chce "nabijać leveli"? Toż to na takim KDRze nawet byś do second classa nie doszedł, bo przecież exp leci "tylko" po 3 procent za moba... (spotkałam się z gościem, który marudził, że geographery dają mu "tylko 30%"...)
eAthena - 31-05-2007, 10:23
Temat postu:
Cytat:
(spotkałam się z gościem, który marudził, że geographery dają mu "tylko 30%"...)

heh, zabawne. Ja spotkałam się z gościem, który stwierdził, że jak zabije jedną fokę to dostaje tylko 3 lv.

RO to fajna gra, nie zaprzeczam (zresztą, to od niej wziął się mój nick), ale strasznie uzależnia. Ja już w nią nie gram, bo zaniedbałam przez to wiele innych spraw, a miedzy innymi szkołę...
Może zagram kiedyś jeszcze, narazie po prostu nie mam czasu.

Arikarus - 02-06-2007, 20:27
Temat postu:
heheh ja na zwykłym serwerze Qro grałem najczęściej High Priestem i udało mi się nabić 90 lv prawie 91 pomagał mi w tym kumpel bo sam bym niedał rady wyexpić Hait Priesta
Lila - 02-06-2007, 23:11
Temat postu:
hait, to mi ty tu nie pisz... prosze nie obrazac Niemieckiego...

high! nie hait!

PS: Nawet jesli chodzilo o celowe zamienienie slow, nie podobalo mi sie po prostu.
Pablock - 13-09-2007, 20:41
Temat postu:
Na kdr foczki na 98 lvlu daja 0.00% jak expimy w party... Szkoda ze nie mam mozliwosci grac na iRo ;]
Anonymous - 19-09-2007, 18:26
Temat postu:
hehe ja max do 70 lvla nabilem i to Star Gladiatorem jeszcze xD potem mi sie nudzilo bo ta gra na wyzszych levlach robie sie strasznie monotonna ;/ zobacze Ro 2. moze i byc calkiem inna niz pierwsza czesc (w koncu wprowadzenie grafiki 3D robi roznice ) ale to nie oznacza ze musi byc gorsze. pamietajcie rowniez ze to sa dopiero poczatki. moze rozwinie sie to na baardzo ciekawa gre ^^
Iluga - 14-01-2008, 20:19
Temat postu:
Ja tam lubie swojego Sn na darku 99/99 :P
Anonymous - 01-05-2008, 15:25
Temat postu:
Grisznak, grasz teraz na nowym animaro AnthemRo jeżeli tak to napisz na 9582971
Anonymous - 06-10-2008, 03:14
Temat postu:
A wiecie... że można już legalnie? >D
Keii - 06-10-2008, 08:48
Temat postu:
Ożbyto... Nie myślałem, że doczekam tej chwili, chociaż grać nie zamierzam. Ale z drugiej strony - pft, iRO, komu się będzie chciało siedzieć w środku nocy na WoE. Gdyby na euRO coś takiego zrobili, to byłaby zupełnie inna bajka ;)

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group