Lincia napisał/a: |
Jak można nienawidzieć jakiegokolwiek zwierzaczka ??? Wszystkie zwierzaczki są śliczne i słodkie , nawet najbardziej zapchlone kundle ^^ |
jadz_i_ka napisał/a: |
tak to casami jest... kot wskoczył pod ciężarówkę. zwykle odskakiwał w ostatnim momencie, ale teraz... |
Bambosh_Rider napisał/a: |
I to z tych małych, nachalnych, podobnych do kojotów (co do tego ostatniego to moje osobiste odczucie ;P). |
Bambosh_Rider napisał/a: |
psa zaczepno-obronnego :P |
xellas napisał/a: |
Ja kocham persy^^ i syjamy*-* |
Beryl napisał/a: |
A ja w domu mam królika. |
Cytat: |
Urocze są, przypominają mi się dobre czasy, kiedy Tamcia była taką kluseczką... |
berneńskimi psami pasterskimi...
|
Ysengrinn napisał/a: | ||
Ja to chciałem mieć! Mama jednak wolała chow chowa i w sumie nie żałuję:P. I owszem, rasowość wyłazi mu bokiem - ciagle ma biedak coś ze skórą:(. |
A tylko w klatce trzymać to żal... |
IT. napisał/a: |
Uroki życia w bezpośrednim sąsiedztwie płodnej suki... |
IT. napisał/a: |
I wiecie jak mi to spotkaie poprawiło nastruj?! Aż dziwne! |
o nie zmienia faktu, że zapewne gdyby się chciało ze mną bawić to oddaliłabym się z lękiem w oczach) |
Martita napisał/a: |
niech zgadnę... InuYasha? ;)
a może miał mieć na imię Seshomaru:D? |
Serika napisał/a: |
Też macie problem... Przecież Seshoumaru wymawia się Puszek :P |
Irian Baratai napisał/a: |
Chcemy w przyszłym tygodniu wziąć drugiego kota, żeby się ten mały tajfun na nim wyżywał... |
Avellana napisał/a: |
ma umaszczenie jak lody malaga :) |
Chcemy w przyszłym tygodniu wziąć drugiego kota, żeby się ten mały tajfun na nim wyżywał... |
Kocinka w efekcie nazywa się Malaga i ma w sobie więcej energii niż baterie Duracell X___x Uwielbia polować na moje nogi, a ostatnio odkryła, że wskakiwanie na gazetę, którą właśnie czytam to świetna zabawa. Chcemy w przyszłym tygodniu wziąć drugiego kota, żeby się ten mały tajfun na nim wyżywał... |
Zegarmistrz napisał/a: |
Niektóre - zwłaszcza, jeżeli żyją na niedużych, zamkniętych przestrzeniach - robią się nadaktywne. Inne przeciwnie, spędzają większość czasu śpiąc. |
Irian Baratai napisał/a: |
Co do dorosłych osobników nie bawiących się z innymi - chyba byś się zdziwił. Kuzynka ma dwa kocurki i żadna wojna nie wchodzi w rachubę (doktor tez nie, oba wykastrowane :D), ganiają się po domu, wylizują wzajemnie, śpią razem zwinięte... Ot, kocia socjalizacja. |
..::Lila::.. napisał/a: |
A to moj :) -
http://img512.imageshack.us/img512/9263/1000032cv0.jpg |
TomoNo1 napisał/a: |
Hehe, fajne psiaki :)
Wilku na ławce ^^ no tego jeszcze nie widziałem :) No i tylko kota jeszcze barkuje żeby je trochę rozruszał. |
magu napisał/a: |
a oto mój sheepdog ;] Oskar.... prawda że bestia? :P |
VampirLord napisał/a: |
Oto moje pociechy czysz nie slodkie :D |
momoko napisał/a: |
Ładne, prawda?
|
Keii napisał/a: |
Pewnie chodzi o pieniądze ;) |
Zgadza sie ^^ |
Dino napisał/a: |
zgadzam sie z przedmówczynią |
B-Real napisał/a: |
a dobermana juz nie musze miec to tylko takie male marzenie ;P |
B-Real napisał/a: |
u mnie hajs sie reki nie trzyma. ;P |
Midori napisał/a: |
niestety nie mam już ani jednego przez cos co zwie sie alergia :( |
Mao napisał/a: |
Shiori, dzięki ^^ A to małe na zdjęciu to świnka morska czy chomik ? Mnie to jakoś nigdy nie ciągnęło do takich zwierzątek, ale milusie są ^^
|
eAthena napisał/a: |
Btw. w przyszłości planuję kupić sobie psa (teraz nie mogę, bo moje małe mieszkanie byłoby jedynie dla niego więzieniem :L) i mam zamiar nazwać go jeszcze lepiej! - mentos. |
I co z tego?;D |
Asthariel napisał/a: |
Mam mała koteczkę... Która zabija króliki na polach. Cóż, każdy ma wady. |
chciałam razem z Yumiko nazwać go Walter Sullivan |
Chyba będę musiała zrobić mu głodówkę, bo ostatnio tak się grubaśny zrobił że nie wiem czy zmieści się w kadrze ^^'' |
Yumiko napisał/a: |
stara się uzbierać fundusze na kupno ptasznika. |
Wydaje mi się że zapomniałam wspomnieć o moim prezencie urodzinowym, a mianowicie kolejnym chomiczku dżungarskim |
Yumiko napisał/a: |
Nie wspomnę już o moim bracie, który wiedząc że cierpię na "arachnofobię", stara się uzbierać fundusze na kupno ptasznika... |
Grethort napisał/a: |
Czy Max nie jest ciut ... ekhem... za gruby? Pytam, bo z tego co wiem to ta rasa ma skłonności do tycia... moja ciotka także ma jamnika który bardziej wygląda jak baleron niż jamnik :/ |
korsarz napisał/a: |
Tylko uważaj przy wypuszczaniu z klatki, bo zasuwa jak z mysz z turbodopalaczem... ;] |
I będzie specjalnie dla niego żaby wrzucał, by miał co jeść? Nie wspominając o tym, że ptasznik potrafi solidnie dziabnąć... |
Pies z najwiekszym ogrodem swiata nie bedzie tak szczesliwy, jak pies mieszkający w mieszkaniu i majacy zapewniony ruch, zabawę i kontakt z włascicielem. |
Nanami napisał/a: |
Jak już pisałam, mój pies potrzebuje w mieszkaniu tylko tyle miejsca, by sie tam glębnąć[...] |
najczesciej w przejsciach miedzy pokojami XD |
Ferret napisał/a: |
moja siostra miała kiedyś 2 żółwie... zazwyczaj siedziały - jeden na drugim ^^". |
z jaką szybkością taki żółw się porusza xD? |
Mao napisał/a: |
mam 3 psy, które delikatnie mówiąc, nie przepadają za kotami ^^" |
boskie kociaczki... tylko osobiście to jednak nawet gdyby nie posiadały instynktu łowcy, to bym się tych ich "pazurków" troszku obawiał |
Urufu napisał/a: |
Co do instynktu łowcy, to ja mam prawdziwego myśliwego w domu XD |
Urufu napisał/a: |
wpatruje się w nie jak zahipnotyzowany i pociesznie merda tym swoim ogonkiem |
Łohoho... normalnie urodzony morderca xD. |
Shizuku napisał/a: |
Chyba nie muszę wspominać, że pierwszy kot, nie jest zadowolony z konkurencji? W związku z tym co chwila się leją. |
Easnadh napisał/a: |
Mamy jeszcze w domu dwie zeberki, ale ich nie lubię, więc nie pokażę, bo nie ma po co ^^' |
Lubiłam je, chociaż teraz uważam, że ptaki to nudne zwierzątka - nic, tylko w klatce to siedzi, ani przytulić, pogłaskać. |
najwyraźniej trzeba dać im szansę na coś więcej niż oglądanie świata przez kraty. |
Dotyczy to również gryzoni - dobrze jest od czasu do czasu pozwolić takiemu chomikowi, czy szczurkowi na pozwiedzanie otoczenia |
Lena100 napisał/a: |
I nie weź tu takigo chudego, brzydkiego kocura. |
Lena100 napisał/a: |
Królik mnie kąsał po kostkach, aż do krwi |
Amarth napisał/a: |
Moja kicia strasznie wygląda zaraz po przebudzeniu... |
ka_tka napisał/a: |
Na zdjęciu z Kusym, który (podobnie jak Łapek, acz na większą skalę) zastępuje im mamę pod względem miziania językiem po karku i udostępniania bruszka, na którym można znaleźć cyca. Tak, Kusy to facet, mnie też ta sytuacja dziwi i rozśmiesza :P |
Asthariel napisał/a: |
Przez mój dom przewinęło się już z 10 kotów, i niestety żaden nie przeżył dłużej niż 4 lata |
ile futra można wytrymować z owczarka. |
Pozuje moja 7 letnia sucz. |
Sm00k napisał/a: |
A dostarczają koty do domu? Odczuwam potrzebę drugiego futrzaka, moja kupa kłaków jest nadaktywna gdy jest sama i wiele roślin poświęciło swój żywot by w domu panował względny spokój. |
dwa koty = kłopoty do kwadratu |
Nanami napisał/a: | ||
Dwa koty (czy inne zwierzątka) nie zajmą się zabawą ze sobą na dłuższą metę. Będą razem rozwalać Ci dom. Czyli dwa koty = kłopoty do kwadratu (nie razy dwa). |
W czym się takie coś trzyma i czym karmi? |
Mononoke napisał/a: |
Ojej... robal O.o |
Sasayaki napisał/a: |
A to to takie można kupić w zwykłym zoologicznym, czy trzeba się udać do specjalnego hodowcy, tudzież szamana? |
Salva napisał/a: |
Ale śliczność, jest przeuroczy :D |
Mono, jaki robal, robale to nicienie i tasiemce, pani doktor XD Stawonóg. Wij. Parecznik. |
Ja jednak wolę swoją perukę. |
GoNik napisał/a: |
/łypie na nazwę tematu |
najlepiej go zgnieść, zabić i spuścić w kiblu (choć ja za bardzo boję się dotknąć). Oczywiście pomijając pupila Loko ^^; |
Loko napisał/a: |
A peruka śliczna z główki. Pyszczek już kiedyś widziałem, ale można jeszcze raz? |
Hisayo napisał/a: |
Jak się ładnie błyszczy i te wszystkie zgrabne kończyny, aż chce się pomyziać~ |
Nanami napisał/a: | ||
A prosze bardzo! Pyszczki raz i dwa |
Boszesz Ty mój, wy serio chcielibyście to myziać? ble |
Tirisfal napisał/a: |
Niekoniecznie czworonożny... ale też świetny towarzysz. |
Riktiktik napisał/a: |
Słyszałem że koty do miejsca a nie do ludzi. |
Fajne stadko, dwa bullki, buldożek francuski (albo boston terrier?) i yorczek. I zgadzaja sie bezkrwawo? XD
Moje stadko ostatnio (tymczasowo) powiększyło się o takie coś. |
Smk napisał/a: |
blog jako taki wymaga ciekawego życia, tudzież osoby u steru, a koty w internecie zawsze są towarem deficytowym. Zapraszam więc.
|