Ten kto faktycznie chociaż trochę kojarzy japoński wie, że woda to "mizu". Mizuki to dereń.
Aoi Mizuki - 17-10-2009, 07:42
Temat postu:
O ja, faktycznie ( teraz mogę się czego przyczepić do mojego słowniczka kieszonkowego z japońca) Dzięki Keii że mnie uświadomiłaś, a niech będzie niebieski dereń ^^ w sumie to bardzo ładne kwiatki :)
hermes - 19-10-2009, 08:41
Temat postu:
hmmmm ja kiedyś oglądałem film
i tam byl motyw z Hermesem poslancem
od bogow i tak jakos sie przyjelo
(od tamtego czasu wszędzie mam za nick Hermes)
Salva - 19-10-2009, 09:05
Temat postu:
"Jestem Hermes posłaniec bogów, adieu..."
Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać. Co to za film był?
BOReK - 19-10-2009, 09:45
Temat postu:
Jakoś tak pierwsze do głowy przychodza "Gwiezdne Jaja" właśnie... >]
hermes - 19-10-2009, 13:10
Temat postu:
chyba wiesz bo właśnie zacytowałeś Usunięto.
Proszę się hamować ze słownictwem. IKa - Zua Biurokratka
Edward - 19-10-2009, 13:37
Temat postu:
Nie trudno zgadnąć , nick od imienia jednej z mojej ulubionych postaci :)
Edward Erlic , FMA :) Nie wiem dlaczego , ale ten typ od razu przypadł mi do gustu , może dlatego , że mamy podobne charaktery :D
Teukros - 19-10-2009, 18:40
Temat postu:
Temat dotyczy pochodzenia pseudonimów użytkowników, i bardzo proszę, aby się go trzymać. Uwagi dotyczące działania moderacji proszę zgłaszać w przewidzianym regulaminem trybie.
Miju-chan - 22-10-2009, 22:51
Temat postu:
Eh.. mój nick wywodzi się od tego że jak pisałam kiedyś szybko swoje imię to każdy czytał je jako Miju....a moje prawdziwe imię to Maja >.< (nie przepadam za nim...)
Sasayaki - 22-10-2009, 22:59
Temat postu:
Miju, Miju... hm, brzmi milutko... ale przyznam że zanim to przeczytałam, nie byłam pewna czy właściwą formą czytania jest "miju" czy "midżu". Teraz kiedy znam etymologię wnioskuję że właściwa jest wersja pierwsza.
Swoją drogą Maja to śliczne imię :3
Miju-chan - 22-10-2009, 23:03
Temat postu:
O dzięki :D Ale i tak za nim nie przepadam xD
Ale za to podoba mi się twój nick choć ja bym go skróciła do Sasay xD
KaYumi - 11-11-2009, 00:15
Temat postu:
zgadzam się Maja to ładne imię:)
mój nick to takie małe połączenie Ka-od Kandy (z tego względu że przez długie czarne włosy tak mnie nazwali no i uwielbiam tę postać z d gray mana)i Yumi takie japońskie damskie imię które bardzo mi się podoba, i kojarzy mi się ze słowem yume, czyli marzeniem...eh jedna literka a odmienne znaczenia, chociaż ponoć Yumi oznacza kobietę piękną (do której ja się nie zaliczam) a marzenie pięknie może być:)
0rdi - 11-11-2009, 11:08
Temat postu:
0rdi, hm... Pełna nazwa brzmi 0rdinarum po edycji słowa ordinarium- klik!.
Skrót jest łatwiejszy do wymówienia : >
Poza tym wiele ludzi sądzi iż nick wywodzi się prędzej od ordynarnego niż 'stałego'.
PS: Przyłączę się do fanklubu Sasayaki, i KaYumi- mnie również podoba się imię Maja : )
Miju-chan - 17-11-2009, 19:11
Temat postu:
Oj No przestańcie.. jeszcze się zaczerwienię ;D
Um KaYumi jako dziewczyna powinnaś więcej się cenić.. każda z dziewczyn ma w sobie to coś a mając nicka z takimi znaczeniami ^^ masz głębokie wnętrze .. Ale nie wiedziałam że yume to marzenie thx ^^
Mayissa - 17-11-2009, 20:16
Temat postu:
Mój nick zrodził się w Grecji podczas przerwy obiadowej :) jest to uproszczony zapis greckich liter gdzie Y to gamma. Czyli powinno czytać się Magissa, ale większość mówi do mnie May. A z czym kojarzy się magisa? Pewnie większości z magią lub z przyprawą magi :) Magissa po grecku to czarownica... i pasuję jak ulał. Przed ślubem kobieta jest czarodziejką, po ślubie - czarownicą :)
A i dla mnie Maja to ładne imię.. podobno wzięło się od Marii.( ja też swojego nienawidziłam, takie twarde, warczące.. wszystko się zmienia gdy wypowie je właściwa osoba :)
KaYumi - 21-11-2009, 23:06
Temat postu:
Wypowiedź pasuje do avatara.
wukuwu - 20-05-2011, 08:22
Temat postu:
moje nicki zawsze byly dlugie i skomplikowane dlugo dlugo nad tym siedzialem zanim wpadlem na cos co nie bedzie bardzo kulo mojego oka
wkoncu po wielu za i przeciw zdecydowalem sie na wukuwu
oznacza on w zasadzie niewiele
stworzony z wyjscia ewakuacyjnego o godzinie 4 nad ranem w pracy ^^
nie pytajcie jak na to wpadlem bo sam nie wiem
moshi_moshi - 20-05-2011, 12:28
Temat postu:
wukuwu, ładnie proszę o duże litery, przecinki, kropki i znaki polskie... Nie chciałabym kasować twoich postów.
wukuwu - 20-05-2011, 12:34
Temat postu:
hai hai. Od teraz będę się starać z całych sił jednak !
Szczerze przyznam lepiej idzie mi pisanie w języku angielskim niż polskim.
Tren - 20-05-2011, 15:38
Temat postu: