FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  IRC (qchat mibbit)  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
  Która seria TV Slayers wam sie najbardziej podobała ?

Jaka Seria SLayers wam sie najbardziej podobałą ?
1) SLayers TV
14%
 14%  [ 10 ]
2) SLayers Next
48%
 48%  [ 33 ]
3) SLayers Try
32%
 32%  [ 22 ]
4) Żadna Seria Mi Się niepodobała
4%
 4%  [ 3 ]
Głosowań: 37
Wszystkich Głosów: 68

Wersja do druku
Teukros Płeć:Mężczyzna

Status: offline
PostWysłany: 27-07-2009, 10:42   

Ciekawe, jak upływ czasu zmienia spojrzenie na Slayersów. Oczywiście, nadal uważam, że Slayers NEXT była najlepszą serią w cyklu. Akurat nie ze względu na elementy komediowe (aczkolwiek nic im do zarzucenia nie mam - prezentowały bardzo dobry poziom), ale z uwagi na dobre wyważenie pomiędzy komedią a dramatem. Wydaje się też, że NEXT jest serią, w której postacie wydawały się najbardziej inteligentne; później to już był zjazd w dół, aż do dzisiejszego poziomu.

Natomiast przyznaję, że zmieniłem zdanie na temat serii TRY. Pamiętam, gdy to oglądałem dawno temu, nie zwróciłem uwagi na świat, zrobiony - jak teraz to widzę - z rozmachem, a jednocześnie szczegółowo i wiarygodnie. Porównując ze współczesnymi seriami (Evolution itp.) widać, że obecnie świat pokazany jest bardzo "epizodycznie". Ot, przygotowywana jest scena pod konkretne zdarzenie, niczym dekoracje w teatrze, a gdzie to jest, jak postacie się tam dostały, nie ma już większego znaczenia.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
N!xau Płeć:Mężczyzna
wieczny wędrowiec

PostWysłany: 28-07-2009, 13:34   

Upływ czasu trochę zmienił moje spojrzenie na Slayersów, szczególnie na 3 pierwsze serie. Jeszcze bardziej mi się spodobały. Ostanie dwie, czyli Revolution i R-Evolution to jakaś pomyłka. Twórcy zamiast przyłożyć się do pracy to wykonali wszystko na opak. W latach '90 autorzy więcej pracy wkładali w produkcję anime, a współczesne produkcje są wykonywane jak najmniejszym kosztem(chodzi mi o Slayers).
Ja zagłosowałem na serię TV bo nie wiem czemu, najbardziej utkwiła mi w pamięci. Wszystko było takie świeże, oryginalne.

Altruista
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 08-08-2009, 10:48   

Ja nie potrafię wskazać mojej ulubionej serii, a najnowszej przyznam, że jeszcze w ogóle nie widziałem.
Każda z trzech wymienionych w ankiecie serii miała coś w sobie i naprawdę ciężko mi którąś wyróżnić. W pierwszej serii poznawałem głównych bohaterów. Poznawałem ich historie, słabsze czy lepsze strony. W drugiej serii za to poznawałem ich od innej strony. Obserwowałem zmiany jakie w nich zachodzą. Bohaterzy w moim odczuciu stawali się mądrzejsi i coraz bardziej między nimi zacieśniała się więż przyjaźni. Trzecia seria była dla mnie piękną przygodą.

Wszystkie trzy serie bardzo miło wspominam . Zastanawiam się czy w najnowszej serii będę umiał wskazać jakieś jej dobre momenty? Może takie, że oni znowu wędrują razem i mają się dobrze?
Powrót do góry
iedliqasiek Płeć:Kobieta

PostWysłany: 20-11-2010, 17:22   

Stawiam na serię Next, ponieważ, chyba jako jedna z nielicznych fanów Slayers lubię paring L/G (teraz sobie wyobraźcie moją reakcję, gdy wątek miłosny między nimi został zakończony w taki sposób -.-).
Poza tym w tej serii jak dla mnie jest najlepsza kreska i dużo śmiesznych scen :]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora
Strona 4 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Odpowiedz do tematu