Żeński szowinizm |
Wersja do druku |
Riktiktik
Dobry spaczeń tak tak
|
Wysłany: 29-01-2012, 19:29 Żeński szowinizm
|
|
|
Salva napisał/a: | Płeć męska powinna sobie uprzejmie wyginąć. |
Pytanie morlane dlaczego to powyżej jest fajne smieszne. Bo przeciez facetowi można życzyć śmierci ? Jak ja powiem " Księzniczki powinny stać przy garach " jest szowinizmem który jest pietnowany, banowany, wyśmiewany, w niektórych krajach o pochrzanionym sądownictwie kończy się wyrokami o odszkodowanie. A tekst z samej góry już nie ??
W brew pozorom ten temat nie ma na celu trolowania.
Jak dyskutujecie tu na tematy polityczne możecie i na społeczne chyba ?? |
Ostatnio zmieniony przez Riktiktik dnia 29-01-2012, 19:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Tyczek
♩♪♫♬
|
Wysłany: 29-01-2012, 19:35
|
|
|
Musisz zmienić temat na "koci szowinizm", bo z tego co wnioskuje po sygnaturze, to właśnie kot(albo kotka) wypowiada to zdanie. Niestety nie wiem czy w innych krajach dostaniesz odszkodowanie, gdy posądzisz kota. No chyba, że to kot - milioner/milionerka. |
|
|
Riktiktik
Dobry spaczeń tak tak
|
Wysłany: 29-01-2012, 19:36
|
|
|
ja raczej pisałem o hipokryzji feminizmu ze w innych krajach ona dostał by odszkodowanie za mój tekst a mi za jej raczej watpliwe by przysługiwał to jest duża hipokryzja. To tak samo jak z kolorem skóry. Czarnoskóry nie przyjety do pracy idzie skarzyć firme że nie przyjeli go do pracy biały już tak nie morze, jeśli czarny go nie przyjmie i powie "spadaj białasie".
W USA jest taki żart. "Kryzys jest, trzeba byc przygotowanym na masowe zwolnienia, no chyba ze jesteś Kobieta murzynem lub gejem" |
Ostatnio zmieniony przez Riktiktik dnia 29-01-2012, 19:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 29-01-2012, 19:37
|
|
|
Ha ha.
Dobre xD |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 29-01-2012, 19:39
|
|
|
Kocham dowcipy o kobietach i ich miejscu w społeczeństwie.
Poważnie. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 29-01-2012, 19:41
|
|
|
Niedługo stuknie Ci setka, a nadal mało wiesz o życiu. Nie wiem, jakim cudem udało Ci się przetrwać światowe konflikty, ale w takim razie... POTROLLUJMY! >D |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 29-01-2012, 19:45
|
|
|
Cytat: | Musisz zmienić temat na "koci szowinizm", bo z tego co wnioskuje po sygnaturze, to właśnie kot(albo kotka) wypowiada to zdanie. |
Tym bardziej, że sam Riktiktik, sądząc po awku, jest szczurem. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 29-01-2012, 19:48
|
|
|
... czy ten temat służy czemukolwiek poza trollowaniem?
Nie, nie oczekuję odpowiedzi... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 29-01-2012, 19:51
|
|
|
Nie wydaje mi się.
Nieobchodzimnieto. :D |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
|
|
|
|
|
Riktiktik
Dobry spaczeń tak tak
|
Wysłany: 29-01-2012, 19:51
|
|
|
siedziałem w piwnicy
Ale w brew pozorom to powazny problem społeczny.
Powiem tak jestem m in przedstawicielem związków na jedna duża placówkę pewnej dużej firmy placówka zatrudnia w tym miejscu około 1200 pracowników. Były Grupowe zwolnienia itp szykuja sie kolejne. I naprawdę problem z kobietami jest taki:
że mam skargi od nich np od pani A
Pan X na starcie dostal 2200 brutto ja na starcie dostałam 1600 ( niewazne że teraz zarabia 4000 i zaden facet w jej dziale tyle nie zarabia bo wyszła za jednego z tak zwanych "Kontrolerów Biznesowych" ele pomińmy to) jest odpowiedź ze pan X jest zatrudniony po studiach i ma już 4 lata stazu pracy a ona został zatrudniona jeszcze z wykształceniem srednim 6 lat temu? Na co jest skarga do centrali o szowinizm i brak równouprawnienia.
Nastepnego dnia jest skarga od pani Z co siedzi w pokoju z pania A że pan Y nie mówi jej dzień dobry w windzie pierwszy. Ale najlepsze są skargi pań jedna na druga le to już nie jest w gestii tego tematu.
Mnie ciekawi jedno dlaczego walka o równouprawnienie przekształciła się w walke o podniesienie swojej pozycji ponad zamiast o wyrównanie ? |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 29-01-2012, 19:55
|
|
|
Cytat: | Mnie ciekawi jedno dlaczego walka o równouprawnienie przekształciła się w walke o podniesienie swojej pozycji ponad zamiast o wyrównanie ? |
Przekształciła? Nigdy nie była walką o wyrównanie i nic w tym dziwnego.
Welcome to the jungle, we got fun'n'games ~ |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 29-01-2012, 19:56
|
|
|
Rik ómrzyj! I nie pozostawiaj po sobie dzieci, tylko o to jedno Cię proszę <me wypowiada słowa ostatnim tchem i mdleje ze stresu i zmęczenia jak na prawdziwą księżniczkę przystało> |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 29-01-2012, 19:57
|
|
|
Riktiktik napisał/a: | że pan Y nie mówi jej dzień dobry |
To nie ma nic do równouprawnienia. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Riktiktik
Dobry spaczeń tak tak
|
Wysłany: 29-01-2012, 20:02
|
|
|
BOReK napisał/a: | Cytat: | Mnie ciekawi jedno dlaczego walka o równouprawnienie przekształciła się w walke o podniesienie swojej pozycji ponad zamiast o wyrównanie ? |
Przekształciła? Nigdy nie była walką o wyrównanie i nic w tym dziwnego.
Welcome to the jungle, we got fun'n'games ~ |
No właśnie teraz pytanie jakich środków można użyć żeby się bronić ??
Bo na razie widzę że prawie żadnych.
Może to fakt gorycz że pracuję w jakims korporacie durnym. Ale to wiedzę wszedzie czy nawet tutaj.
A najlepsze jest to że babki mogą się nawzajem nienawidzić ale jeśli obie wnerwi jeden facet to bedą najlepszymi psiapsiółkami.
Choć według mnie najgorsze jest to co własnie w corpach jest nagminne wykorzystywanie ciała do awansów. O dziwo to nie zadni dyrektorzy zapraszają do pokoi laski one same juz sie do nich kleją od 1 min wyjazdu integracyjnego w autobusie. Ostatnio mieliśmy taka durna komedie na ten temat : P |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 29-01-2012, 20:04
|
|
|
Salva napisał/a: | I nie pozostawiaj po sobie dzieci |
Spokojnie, nie tknie czegoś tak plugawego jak kobieta, a sam ze sobą na szczęście nie może. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
|