| (Nie)Tajne Akta Syndykatu |
| Wersja do druku |
Karel 
Latveria Ruler

Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 18-12-2011, 23:49
|
|
|
| Cytat: | A co do LoN... chcesz powiedzieć, że ją zabiłeś? (bo z jej opisu wynika, że całkowite zabsorbowanie jej mocy równa się de facto jej śmierci)
|
Nie. Nastąpiło coś w rodzaju fuzji niczym w stopie metalu. Umysł LoN wciąż tam jest ale może zrobić ditto by się uwolnić tak samo jak umysł Karela. Mogła się na krótko porozumieć z Kitkarą ze względu na związek krwi. Sam hiregon i jego umysł to nowy wytwór ale baznowany na Karelu (stąd "ulgowe" traktowanie wobec Kit) i LoN (wiedział mniej więcej kim jesteś i jak ciebie znaleźć ale część banowana na Karelu zidentyfikowała cię jako wroga/konkurenta o terytorium). Gdy hiregon przestanie istnieć LoN wróci do poprzedniej postaci a twoja ręka (nibymacka?) do ciebie.
| Cytat: | | Karel, nie wydaje Ci się, że trochę jednak przesadzasz z poziomem mocy? CZYM musiałbyś być, żeby wchłonąć LON? Bo na pewno nie tym zmartwychwstałym bogiem, którym byłeś... >_> |
Nie wchłonąłem jej. Pamiętaj ze LoN siedziała już w moim umyśle a sama transformacja to niepomyślny zbieg okoliczności na skutek Aury Murphego Punyana. Zazwyczaj przy tworzeniu hiregona używane były dużo słabsze byty chaotyczne. Ale znowu Aura Murphego sprawiła ze nieprawdopodobne się wydarzyło. |
_________________ "So come forth, Avenger. It is time to put our lingering dispute... to an end!"
 |
|
|
|
 |
Serika 

Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 19-12-2011, 00:04
|
|
|
Nadal nie wiem, jakim CUDEM ona nad tym nie panuje, ale mniejsza.
W tej chwili przede wszystkich chciałabym ustalić coś konstruktywnego - tzn "co robimy, żeby to jakoś logicznie zakończyć"?
Jedyne, co mi teraz przychodzi do głowy, to próba rozdzielenia towarzystwa taka, że to ładowe coś, czym strzelasz, przypadkiem trafi w nas wszystkich... Any other ideas? |
|
|
|
|
 |
Caladan 
Chaos is Behind you

Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 19-12-2011, 07:38
|
|
|
| Od samego początku chce coś stworzyć z tamtego czegoś( black of sun z monolitami tańcującego po układzie słonecznym) nieudane dewolucyjne cosik. Przyznam się, że sam pogubiłem w swoim celu i słabo mi idzie bycie uberem;). |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
 |
Tabris 
Niedzielny Tancerz

|
Wysłany: 05-01-2012, 21:55
|
|
|
| A ten ślub to w ogóle ma się odbyć? Bo ma wrażenie, że ta uroczystość coś za bardzo umyka. |
|
 |
Smk 
(⌐■_■)

Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 05-01-2012, 22:14
|
|
|
| Serika napisał/a: |
W tej chwili przede wszystkich chciałabym ustalić coś konstruktywnego - tzn "co robimy, żeby to jakoś logicznie zakończyć"?
|
| Tabris napisał/a: | | A ten ślub to w ogóle ma się odbyć? Bo ma wrażenie, że ta uroczystość coś za bardzo umyka. |
Working at it ^^
Edit: and done. Sugeruję sprawdzenie umowy z ubezpieczycielem nieruchomości.
|
_________________ -You're out of your mind!
-Gloriously so. Isn't it wonderful?
 |
|
|
|
 |
Bezimienny 
Najmniejszy pomiot chaosu

Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Gdzieś pomiędzy dniem wczorajszym i jutrzejszym Status: offline
|
Wysłany: 10-01-2012, 10:31
|
|
|
Choć rozwalenie wszystkiego jednym kopnięciem byłoby bardzo in character w obecnej sytuacji, stwierdziłem, że niesportowe byłoby niedanie innym możliwości reakcji.
Kula chaosu będzie się powiększać aż rozpuści całą planetę - potem weźmie się za kolejne planety w systemie i ostatecznie słońce. Na więcej oryginalnego impetu raczej nie starczy.
Planeta powinna zająć nie więcej niż kwadrans, a cały układ godzinę-dwie, więc sugeruję się spieszyć.
PS: jakby co, wińcie Sm00ka, nie mnie ;P
PS2: Poring pewnie byłby w stanie to zatrzymać (bo dojdzie do siebie sporo zanim planeta zostanie pożarta), ale nigdy nie był dobry w rozpamiętywaniu swoich działań czy cofaniu raz rozpoczeych akcji - to nie bardzo w jego stylu. |
_________________ Nie straszne nam lata płynące,
Nie groźne nam mowy wylewne,
Nie skuszą nas prawdy mylące,
Nasze peleryny są pewne.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
 |
Caladan 
Chaos is Behind you

Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 10-01-2012, 16:45
|
|
|
| Weekend napiszę posta, który skończy wyścig zbrojeń w sposób permanentnie. Nie chciałem tego zrobić, ale będę zmuszony akurat tak, a nie inaczej. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
 |
Smk 
(⌐■_■)

|
Wysłany: 10-01-2012, 20:40
|
|
|
| Caladan napisał/a: | | Weekend napiszę posta, który skończy wyścig zbrojeń w sposób permanentnie. Nie chciałem tego zrobić, ale będę zmuszony akurat tak, a nie inaczej. |
Wybacz czystą złośliwość, ale.... kto Tobie rączki rozbuja? >D
ps sigh... project orion mode.
pps wszelkie manifestacje mają charakter fizyczny. Wypraszam sobie magię. Tudzież duchowość. |
 |
|
|
|
 |
Bezimienny 

Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Gdzieś pomiędzy dniem wczorajszym i jutrzejszym Status: offline
|
Wysłany: 11-01-2012, 00:05
|
|
|
| Kula chaosu w momencie zatrzymania sięgała brzegu - linia brzegowa (i linia dna) zostały mniej-więcej odtworzone, ale jak widać z opisu wszystko jest inne. Btw, żółta lemoniada która zastąpiła wodę morską jest silnie halucynogenna (i nie rozmyje się tak łatwo w oceanie - efekt jest stały, czyli woda która pozostanie dłużej w tym rejonie ulegnie przemianie). |
Nasze peleryny są pewne.
|
|
|
 |
Karel 
Latveria Ruler

|
Wysłany: 29-01-2012, 17:54
|
|
|
Oftopowo. Spory edit mojego Potretu. Spora rozbudowa działu Charakter, Przebudowa działu Wygląd, nowy dział Przyjaciele a oraz edit i dodanie (Za darmo!) do działu Wrogowie Ysena
(Dlaczego? Bo tak! Ysen nie lubię cię :D).
Post powinien być errr niedługo! Jeśli to możliwe proszę o usunięcie tego Rudego Wrednego (i obecnie Wkurzonego) Sierściucha bo errr....psuje mi koncepcję artystyczną! O!
I tak, nie wiem dlaczego ale mam fazę. Przeczytałam cały temat o Gundamie 00 i zaraziłem się od was wredoty!
Kira!Kira! A Trailblazer był do bani. Przez was już nie mogę obejrzeć normalnie tej serii! . |
_________________ "So come forth, Avenger. It is time to put our lingering dispute... to an end!"
 |
|
|
|
 |
Smk 
(⌐■_■)

|
Wysłany: 29-01-2012, 18:05
|
|
|
| ....Zafunduję Tobie vogońską poezję..... |
 |
|
|
|
 |
Karel 
Latveria Ruler

|
Wysłany: 29-01-2012, 18:11
|
|
|
| Cytat: | ....Zafunduję Tobie vogońską poezję.....
|
Nie ma takiej potrzeby, freszki Kochanowskiego i trochę irlandzkie stepowania wystarczy (dodatkowe punkty jeśli przy stepowaniu zagrasz na Didgeridoo).
I pamiętaj! Zawsze mogę na cię nasłać siepaczy z BHP! Moc mandatów silna w nich jest! |
 |
|
|
|
 |
Karel 
Latveria Ruler

|
Wysłany: 25-02-2012, 15:52
|
|
|
Czekam na odpowiedź.
Z innej beczki. Cal co z questem w uniwersum M&M? Odbędzie się czy nie (i czy ktokolwiek prócz mnie pamięta ustalenia?!).
Also kompletnie nowy quest zaczynający się na...tego nie powiem ale niech niektóre grupy czują się ostrzeżone ^^
Dlaczego? Bo pranie się jest fajne! I tak jestem bardzo znudzony. |
 |
|
|
|
 |
Costly 
Maleficus Maximus

Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 26-02-2012, 19:52
|
|
|
| Karel napisał/a: | | Also kompletnie nowy quest zaczynający się na...tego nie powiem ale niech niektóre grupy czują się ostrzeżone ^^ |
Czuję się ostrzeżony :] |
_________________ Lepiej nic nie mówić, niż głupio milczeć. |
|
|
|
 |
Bezimienny 

|
Wysłany: 02-03-2012, 14:41
|
|
|
Dla mojego zdrowia psychicznego uznałem, że astral poleciał tylko lokalnie.
PS: Inne konsekwencje odcięcia świata od wymiarów duchowych pozostawiam do waszej wyobraźni. |
Nasze peleryny są pewne.
|
|
|
 |
|
|