| Jak znalazłem/am Forum? |
| Jak trafiłam(em) na Forum Tanuki (dawniej WB)? (ankieta dotyczy zarejestrowanych po 01.01.2005) |
| Przez Tanuki (dawniej Wszechbiblie Anime) |
|
31% |
[ 41 ] |
| Przez Oekaki |
|
0% |
[ 1 ] |
| Przez inną stronę internetową |
|
12% |
[ 16 ] |
| Wygooglałam(em) w poszukiwaniu stron / forów o Slayers |
|
15% |
[ 20 ] |
| Polecił mi ją przyjaciel |
|
12% |
[ 16 ] |
| Inne (jakie inne?) |
|
27% |
[ 35 ] |
|
| Głosowań: 129 |
| Wszystkich Głosów: 129 |
|
|
|
| Wersja do druku |
Shizuku 
Trochę poza sobą

Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 26-05-2008, 21:22
|
|
|
| Nie, nawet nie kojarze, że kiedykolwiek byliście. Mam 17 lat, na forum jestem może od 2 lat? Coś koło tego. Na wszechbibli znalazłam link na tanuka. A może nie? Wiesz w sumie nie pamiętam, ale zdawało mi się, że właśnie tam. Raczej na pewno, weszłam na Tanuka przez linka na jakieś stronie. Ale czy to była wszechbiblia? Nie wiem już sama. |
|
 |
Irin 
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 26-05-2008, 21:41
|
|
|
Nie, to raczej niemożliwe. Tanuk jest Tanukiem od 1 czerwca 2005 (umownie), ty zarejestrowałaś się 15 listopada 2006. Natomiast w tej chwili istnieje jeszcze jedna Wszechbiblia.
Ja natomiast wlazłam od tyłu i od kuchni, po blogach :D. Później trochę potrollowałam, popasożytowałam... I zostałam, mając zamiar pasożytować jeszcze dłuuuugo. |
|
|
|
|
 |
Ferret 
Kawaii desu~

|
Wysłany: 27-05-2008, 00:03
|
|
|
Ano istnieje, zresztą... z tego co mi się wydaje, to jest jedna i ta sama Wszechbiblia... tylko tam jakieś rozłamy były i takie tam (można dostać kręćka od tego xD).
Ja tu trafiłem... cóż... zupełnie przypadkiem tak naprawdę, znaczy na stronce już wcześniej bywałem, ale dopiero teraz się zarejestrowałem. |
|
|
|
|
 |
Mortimern 
widzisz emo to zabij

|
Wysłany: 23-06-2008, 16:40
|
|
|
Bo to typowe w forach mangowych.
a) obrażanie sie zwłaszcza pomiedzy dziewczynami
b) poczucie wyzszoasci własnych mchocznych zainterosowań nad czudzymi infantylnymi mchocznymi zainteresowaniami
c) perypetie miłosne zwłaszcza podczas zlotów i konwentów
b) wtracanie sie cudz zycie osobiste
d) inne podejscie do życia typu nie bedziesz wchodził z brudnymi butami bezpośrednich wylgaryzmów z moj zawoalowany efemistycznie czysty litercko świat
e) najważniejsze chyba kłutnie o postacie i ich traktowanie w pseudoERPGOWYCH sesjach forumowych bez żadnych zasad wynikłe z tego ze prowadzacy bax mody jednych lubią mniej a innych bardziej
f) rożnica w wieku
G) różnica w stopniu alienacji społecznyj czyli tak zwany współczynnik nolaifu
A co do mnie tak sobie szukam forum mangowego gdzie podstawowym userem nie jest mchocna u gothycka chaos kinder emo głupio bunto dziewczynka , gdzie moderacja nie pochodzi z wywżej wymienionej grupy , oraz gdzie można powiedzieć "Cut sraka" lub inne bardziej dosdne przecinki z krasnoludzkiego słownika bez wzbuzania wszem i wobec wielkiego obużenia
Zmoderowano
IKa |
|
|
|
|
 |
Tikula Amarie 
Żona swoich mężów

|
Wysłany: 01-07-2008, 16:30
|
|
|
| Ja zwyczajnie szukałam jakichś informacji o anime - o ile się nie mylę, było to Loveless, chciałam wiedzieć, czy warto obejrzeć. I wyświetliła mi się recenzja na Tanuki. I od tamtej pory prawie każde anime sprawdzałam właśnie na tej stronce. Potem okazało się, że znam jedną z Moderatorek, tylko pod innym nickiem XD I tak jakoś kroczek po kroczku, do zarejestrowania się :) |
_________________ Pyaar dosti he - love is friendship. |
|
|
|
 |
Overture 
The luck of the draw

|
Wysłany: 09-10-2008, 12:41
|
|
|
Chciałbym przywitać wszystkich na wstępie :)
Jak to się stało, że znalazłem Tanuki? Zaczęło się od tego, że kumpel zaraził mnie Anime i Mangą (podrzucał mi tytuły, wysyłał odnośniki do mang). Zaczęło się niewinnie, od paru tytułów, a skończyło się na nałogowym oglądaniu wszystkiego, co ma choć trochę wspólnego z Anime. No więc miło się oglądało, jednak w pewnym momencie zabrakło mi pozycji ze stałego źródła (kumpla ; p ), więc zacząłem szukać na własną rękę. Google -> Type: Recenzje Anime, i 1szą pozycją jaką wyskoczyła była właśnie strona anime.tanuki.pl
Było to ok 2 lata temu, od tamtej pory ze stroną/forum się nie rozstaje (chociaż trochę mi czasu zajęła rejestracja). W tym samym miejscu chciałbym skierować słowa uznania do administracji/redakcji - ten serwis to kawał dobrej roboty (rewelacyjny design, przejrzystość, wszystko ładnie poukładane w całość w taki sposób, że nie da się pogubić przy przeglądaniu strony). |
|
|
|
|
 |
Zel93 
InuYasha fan ;D
Dołączył: 12 Paź 2008 Skąd: Nowa Ruda Słupiec Status: offline
|
Wysłany: 12-10-2008, 21:21
|
|
|
| Ja odnalazłem tą stronę poprzez moich braci Tilka i Bambosha ;). I jestem z tego powodu bardzooo zadowolony ;D. |
|
|
|
|
 |
tilk 

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 13-10-2008, 13:30
|
|
|
| O, hej młodszy :D |
|
|
|
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-10-2008, 13:45
|
|
|
| oh no they're multiplyin' ! |
|
|
|
|
 |
Zel93 
InuYasha fan ;D
Dołączył: 12 Paź 2008 Skąd: Nowa Ruda Słupiec Status: offline
|
Wysłany: 14-10-2008, 09:54
|
|
|
| Hej starszy, dlaczego nie ma cie na ircu ? ;P. Pewnie duzo nauki, co ? |
|
|
|
|
 |
Bezimienny 
Najmniejszy pomiot chaosu

Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Gdzieś pomiędzy dniem wczorajszym i jutrzejszym Status: offline
|
Wysłany: 14-10-2008, 14:43
|
|
|
| Grisznak napisał/a: | | oh no they're multiplyin' ! | We're doomed. Świat tego nie przeżyje. |
_________________ Nie straszne nam lata płynące,
Nie groźne nam mowy wylewne,
Nie skuszą nas prawdy mylące,
Nasze peleryny są pewne.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
 |
Shadow Dancer 

Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 27-01-2009, 00:00
|
|
|
| Przez Tanuki Anime oczywiście, bo tam zawsze sprawdzam każde anime, to się też i tu zajrzało ;) |
|
 |
KuniOl 

|
Wysłany: 27-01-2009, 08:58
|
|
|
| Zaczęło się od tego, że sprawdzałem na Tanuki Anime recenzje jednego animowca i przez przypadek "click" na zakładke forum i akurat spodobało mi się forum jak i jego userzy no i zostałem. |
_________________ x: Bóg nas zbawi,
x: tak pisze w Biblii.
y: Windows się nie wiesza,
y: tak pisze na stronie Microsoftu...
http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/KuniOl.jpg |
|
|
|
 |
Chatoyant 
mal

|
Wysłany: 22-03-2009, 09:34
|
|
|
| Costly mnie tutaj zwabił w pełni nieświadomie ;p Przejrzałam tematy - głównie Jego posty - potem wszelakie możliwe recenzje na stronie o anime i "jakoś mnie wzięło" - na codzienne seanse... |
_________________ Mamy tyle żywotów, ile kłamstw i wyuczonych fragmentów rozszczepionych osobowości. |
|
|
|
 |
Sasayaki 
Dżabber-szota-smok

Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 30-05-2009, 13:03
|
|
|