FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  IRC (qchat mibbit)  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
  Grandia
Wersja do druku
Bleu_dreamer Płeć:Kobieta


Dołączyła: 23 Paź 2003
Skąd: nikt mnie nigdzie nie chce ^^
Status: offline
PostWysłany: 11-11-2003, 18:14   

Yuby: B_L_E_U nie B_L_U_E

Co do ataków to się nigdy nie zastanawiałam...stawiam efektywność nad efektowność.

_________________
Buhahahahahahahahahaaaaaaa!!!&
btw. kochajmy herbatkę! ^^&
btw.2 i Xellosa też! &
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Yuby Płeć:Mężczyzna
Kotosmok


Dołączył: 16 Cze 2003
Skąd: Wrocław
Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 11-11-2003, 19:32   

Wybacz.. Pomyłka...^^
A co do ataków, to zazwyczaj jedno idzie w parze z drugim.

_________________
From the brightest start
Comes the blackest hole
You had so much to offer
Why did you offer your soul?
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
3010805
Pico Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 17 Lut 2003
Skąd: Urzędów
Status: offline
PostWysłany: 13-11-2003, 08:10   

Mam npytanie o której wersji mówicie Grandia (PSX) Grandia II (PSX) Grandia II (PC)???

_________________
Wiele osób myśli że jestem dziwny... mają racje...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
 
Numer Gadu-Gadu
4126141
Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 13-11-2003, 19:41   

Chyba raczej G2. A wersje na rozne platforme chyba niczym sie nie roznia..
Powrót do góry
Pico Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 17 Lut 2003
Skąd: Urzędów
Status: offline
PostWysłany: 16-11-2003, 09:42   

Różnią się, wersja G2 na PSX jest lepsza, przynajmniej takie jest moje zdanie, na pleju łatwiej ci kontrolować, no choć na PC poprawili trochę grafikę, szkoda tylko że ja mówiłem o Grandii nie Grandii 2 -_-"

_________________
Wiele osób myśli że jestem dziwny... mają racje...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
 
Numer Gadu-Gadu
4126141
Vel Płeć:Mężczyzna
Deskorolkarz


Dołączył: 08 Lip 2003
Skąd: POLSKAAAAAAAaaa
Status: offline
PostWysłany: 16-11-2003, 14:43   

Pico- przecież nie ma się co dziwić, emulacje są zawsze słabiutkie... Sterowanie często kwiczy, grafika jest rozmazana/skacząca/słabiutka, a to dlatego, że ekran kompjutra, to nie TV... Do tego nieraz emulacje sie sypią. Tak to już jest... Trzeba konsolki w domu trzymać. ^^

_________________
Ej cze
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 16-11-2003, 15:10   

G2 na piecyk jest absolutnie poprawna. zadnych wybrykow grafiki, zadnych powieszen ( oprocz jednego, co jestem w stanie wybaczyc). Jedynie jakos filmow pozostawiala sporo do zyczenia. Ja rozumiem, konwersja, ale juz starozyna niemalze edycja FF VII PC miala filmy na naprawde wysokim poziomie.

Co do TV, trzy miec karte graficzna z odpowiednim wyjsciem >)
Powrót do góry
Vel Płeć:Mężczyzna
Deskorolkarz


Dołączył: 08 Lip 2003
Skąd: POLSKAAAAAAAaaa
Status: offline
PostWysłany: 16-11-2003, 15:14   

W G2 na PC szwankują animacje i czasem, kiedy w lokacji jest dużo obiektów, postaci etc. haczy...

A z FF7 na PC były niezłe przygody... wywalanie podczas filmów, podczas wchodzenia na Woldmap, grach sytuacyjnych i w wielu innych przypadkach... Tam, oprócz genialnego klimatu i fabuły, dochodził jeszcze klimat grozy... że zaraz nam się wywali, zwłaszcza kilka metrów przed Save-pointem :P (własne doświadczenia... ==')

_________________
Ej cze
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 16-11-2003, 15:24   

O tak, FF 7 to byla istna loteria: dojde do save, czy nie dojde >)
Sam zniechecilem sie do gry, kiedy na samiutkim poczatku wywalila sie trzy razy pod rzad. I to zanim wysadzilem reaktor w powietrze.

A Grandia (2) nie wykazywala u mnie zadnych ww bledow. Moze to wina konfiguracji sprzetu, Vel?
Z ciekawszych bledow, to tylko na Radeonie mialem ciekawy efekt zanikania tekstur na postaciach. Ale zmiana karty wykonczyla wszylkie bledy.
Powrót do góry
Vel Płeć:Mężczyzna
Deskorolkarz


Dołączył: 08 Lip 2003
Skąd: POLSKAAAAAAAaaa
Status: offline
PostWysłany: 16-11-2003, 15:59   

Problem właśnie w tym, że z tym emulatorem Grandii 2 to było różnie- u mnie, na dość dobrym (na taką grę: GF4 MX, 256 MB RAM, Celeron z 1 Gh) haczyła w dużych lokacjach ostro... a nie powinna.

Zaś u kumpla, który ma 64 MB i starą RIVĘ śmigało nieźle ^^' (ale słyszałem od kogoś, że właśnie na Ge-Force'ach się sypie... choć to tylko plotki).
Ale to musi zależeć od wszelakich błędów, poza tym- wbrew pozorom nie pokonałem Datrha Schmelca jeszcze do końca, ale już wkrótce nadchodzi Wielki Fromat... i wtedy wszystko powinno być dobrze.

Sm00k- żałuj, że zniechęciłeś się do FF7, mam jednak nadzieję, że zagrasz (już grałeś?) kiedyś na Playu, tam problemów nie ma.

_________________
Ej cze
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 16-11-2003, 17:29   

Vel, ja siodemke 17 razy przeszedlem >)
Powrót do góry
Bleu_dreamer Płeć:Kobieta


Dołączyła: 23 Paź 2003
Skąd: nikt mnie nigdzie nie chce ^^
Status: offline
PostWysłany: 21-11-2003, 17:57   

O_O chciało ci się?
Mój rekord to czternaście razy FF6 i dziesięć CT ^^

_________________
Buhahahahahahahahahaaaaaaa!!!&
btw. kochajmy herbatkę! ^^&
btw.2 i Xellosa też! &
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Yuby Płeć:Mężczyzna
Kotosmok


Dołączył: 16 Cze 2003
Skąd: Wrocław
Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 21-11-2003, 18:04   

I tak mnie nie przebijecie... Nie grałem w żadną z tych gier... :P

_________________
From the brightest start
Comes the blackest hole
You had so much to offer
Why did you offer your soul?
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
3010805
Pico Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 17 Lut 2003
Skąd: Urzędów
Status: offline
PostWysłany: 25-11-2003, 14:47   

Ja też ^^" oprucz w grandię, a z FF to zetknołem się z FF4 (właśnie gram w wersji na Snintendo), FF8 demo (==) a teraz oczekuję na FF 7,8,9,10,11

Które z tych części (oprucz 7 i 8) są na PC a które na PSX??

_________________
Wiele osób myśli że jestem dziwny... mają racje...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
 
Numer Gadu-Gadu
4126141
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 10-04-2005, 19:25   Grandia

Kilka dni temu ukazały się pierwsze rzeczowe informacje na temat Grandii III, jednak gra ta ukaże się dopiero w wakacje. Chciałbym tu jednak wspomnieć o drugiej części cyklu, którą uważam za jedną z lepszych gier jRPG, choćby z racji niesamowitej muzyki.
Co ciekawe, gra ta wyszła oficjalnie w Polsce na PC w śmiesznej cenie 39 zł.
Wracając zaś do trójki, spodziewam się, że okazę się jedną z najlepszych gier tego roku, nie wiem, czy przebije FF XII ( raczej wątpię )....Niemniej oczekuję jej bardziej niż np FF VII: Dirge of Cerberus.
Uprzedzając ewentualne pytania na temat Grandii III...oficjalna, japońskojęzyczna strona to: http://www.square-enix.co.jp/grandia3/
Zaś informacje po polsku znajdziecie tu:
http://www.site.inner-world.com/index.php?dzial=631
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików
Możesz ściągać załączniki
Dodaj temat do Ulubionych


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group