FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  IRC (qchat mibbit)  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
  Avalon
Wersja do druku
gadrael Płeć:Mężczyzna
Ukryty we mgle

Status: offline
PostWysłany: 30-08-2006, 10:53   Avalon

Tak z ciekawości, oglądaliście może film pod tytułem Avalon nakręcony kilka lat temu w Polsce przez Mamoru Oshi ? Jeżeli tak to jakie macie wrażenia ? bo oceny są skrajnie rozbieżne na temat tego filmu... Mnie film się nawet spodobał, a najbardziej muzyka w wykonaniu orkiestry symfonicznej :)

Numer Gadu-Gadu
7162418
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 30-08-2006, 11:20   

Nie przetrwałem do końca, przeraźliwie nudny. Po paru minutach wyłączyłem i nawet mi w wypożyczalni wymienili na inny (odniesiony po mniej niż półgodzinie xD)

Numer Gadu-Gadu
3869750
Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 30-08-2006, 11:22   

Również miałem mieszane uczucia. Z jednej strony, naprawdę dobrze zagrali aktorzy, z drugiej - fabuła nieco wydumana... Wydaje się, że Avalon lepiej prezentowałbv się jako film animowany.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 30-08-2006, 13:12   

Niezłe. Miło się oglądało film, było nie było, japoński w znajomych plenerach (wrocław, huh). Plusem jest też nieco zapomniana anegdota jak to piraci ostrzegali, iż mają Ava jedynie w wersji oryginalnej, a to film japoński, ble ble ble.

Fabuła? To co zwykle u Oshiego, podane w nieco innej formie. Oglądałem raczej dla efektów specjalnych i muzyki niż fabuły.

Największy minus? Brak mecha. Bo cytadela, która ostatecznie pojawiła się w filmie, nie zaspokoiła mojego głodu >P
Powrót do góry
Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 31-08-2006, 13:40   

Cytat:
Brak mecha.

Mecha podobno miały być, ale okazało się że miejscowe jednostki wojskowe nie mogą udostępnić Oshiemu czołgów. Dostał za to działa przeciwlotnicze, chociaż nie pamiętam czy zostały w końcu pokazane w filmie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
ARmy Płeć:Mężczyzna
Szukący dziewoji :)

PostWysłany: 01-09-2007, 03:08   

Film niezły, klimatyczny, gdyby wyciąć z niego słabiutką grę aktorów i obrzydliwą scenę, w której Borys Szyc wcina jajecznicę :P. Bliźniaczo podobna scena jest w Death Proof, kiedy to Stuntmen Mike wcina CośTam ;D, ale to właśnie, o dziwo, dało sie przeżyć :D. Avalon ogólnie pokochałem za cudowny soundtrack.

"Nie goń mnie dalej" ?
<odmóżdżenie>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
8896720
Azag Płeć:Mężczyzna
Shade Reaver

PostWysłany: 19-09-2008, 04:10   

Wlasnie obejrzalem.

Czyz to nie dziwne, ze autora tego filmu rozpoznalem bezblednie po psie, ktory sie w nim pojawil?? :)

Film raczej przecietny, jak to bywa z wieloma pozycjami zmarnowany potencjal... choc warto bylo zobaczyc
Soundtrack za to jak najbardziej - slucham go juz od dobrych kilku lat co jakis czas i glownie dlatego wreszcie sie zdecydowalem obejrzec

Czy Avalon mozna uznac za anime Live-Action ?? :)

Numer Gadu-Gadu
6320346
Gustavus Płeć:Mężczyzna
mechalistkoholik

PostWysłany: 19-09-2008, 12:05   

Film jest dobry i nie psuje go nawet gra aktorów.
Fakt że jest robiony raczej na klimat i inaczej odbiera go widz z japonii a inaczej z Wrocławia czy Warszawy.
Mi się podobał mimo oczywistych braków ale ja nie żądam perfekcji, ja żądam dążenia do perfekcji i uczuć podobnych do odczuwanych przezemnie wcześniej...
Film raczej dla
gracza rpg niż dla fana anime ale...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
6540254
fm Płeć:Mężczyzna
Okularnik

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 19-09-2008, 13:10   

No tak, widz z Zachodu albo Japonii mógł podziwiać w filmie zdegenerowany świat przyszłości, natomiast dla Polaków to była szara codzienność i zwykłe ulice Wrocławia (czy gdzie tam kręcono film).

Gustavus Płeć:Mężczyzna
mechalistkoholik

PostWysłany: 19-09-2008, 17:47   

we Wrocławiu i Warszawie a nie gdzie ;) ale owszem inny jest odbiór filmu kręconego w znanych rejonach.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
6540254
de99ial Płeć:Mężczyzna
Big Bad Wolf

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 20-09-2008, 23:38   

Hmm... Dla mnie to po prostu fabularne anime. Nawet secy wykorzystywane sa podobnie. A sama historia? Mi sie podoba. I film - nawet pomimo pewnych potknięć - bardzo mi sie podoba.

http://www.rebel.pl/x.php/193/Rebel-Times.html
http://de99ial.polter.pl/,blog.html?8301 - co myślę o DRMach
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Gosc
Gość
PostWysłany: 11-12-2008, 15:07   

Jestem jedynym wśród moich znajomych któremu się Avalon podobał wszyscy twierdzili że to nudny chłam. Mnie ten film zachwycił bo przedstawiał uzależnienie od gry to zderzenie gdzie w grze dzielna wojowniczka skacze strzela walczy a świat rzeczywisty gdzie mieszka w obskurnej norze jeździ rozklekotanym tramwajem i wcina jakieś paskudztwa a potem zakończenie w którym nie wiadomo już co było realne :)
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu