Sylwester 2013 |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 04-12-2013, 10:14
|
|
|
Korekta - zjazd bedzie 28.12-01.01 |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 04-12-2013, 21:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 04-12-2013, 17:43
|
|
|
Goddamit! |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 15-12-2013, 20:02
|
|
|
Mam ważny komunikat i chcę mieć absolutną pewność że każdy zainteresowany zjazdem będzie dobrze poinformowany. I tak, to tylko i wyłącznie moja wina, że zrobiło się zamieszanie i niejasności, dlatego chcę to czym prędzej wyjaśnić, najlepiej każdemu z osobna. Termin zjazdu sylwestrowego jest zaklepany w ośrodku na od 28 grudnia 2013 do 1 stycznia 2014 . 4 noce, od soboty do środy. Jednocześnie przepraszam za burdel organizacyjny i posypuję głowę popiołem |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 24-12-2013, 15:52
|
|
|
Bliźniaczki meldują, że w Warszawie będą około 13-14stej, także gdyby jakiś fellow jenot był wtedy na centralnym to byłoby bardzo miło. Zwłaszcza jakby był zorientowany w kwestii dostania się na miejsce.
Ale również, ponieważ pierwszego znaleźć transport powrotny jest naprawdę ciężko, melduję, że w Nowy Rok musimy o 12.00 być na przystanku Metro Willanowska. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 24-12-2013, 23:11
|
|
|
Zorientowaniem w kwestii dojazdu nie mogę się szczycić, ale myślę że też mi się powinno udać na 13-14 dotrzeć na Centralny. Przynajmniej będzie jakieś towarzystwo w niedoli, może ktoś poinformowany nas zgarnie :) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
|
Wysłany: 26-12-2013, 16:54
|
|
|
Ja w Wawie mogę być już koło 11, stamtąd pociągiem o 12 i w Nowym Dworze Mazowieckim byłbym koło pierwszej. Ktoś już będzie na miejscu? |
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
|
Wysłany: 26-12-2013, 19:30
|
|
|
Mały update, będę w wawie w okolicach centralnego mniej więcej o 10, więc jak kto będzie jechał wtedy to się podłączę - ewentualnie JJ, Ty o tej 11 to na centralnym będziesz? Można się gdzieś spiknąć właśnie wtedy. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
|
Wysłany: 26-12-2013, 19:53
|
|
|
Yup, na centralnym. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 26-12-2013, 22:58
|
|
|
Pomoc dojazdowa - trzeba brać pod uwagę, że rozkłady miały się prawo przez 6 lat zdeaktualizować, ale geografia miast raczej zmianie nie uległa. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-12-2013, 22:59
|
|
|
Wstępnie planowany jest odjazd o 14.20 z Dworca Centralnego Polonusem.
Skład grupy:
Daerian
Tren
Punyan
Sasayaki
Ić
Jutro się upewnię czy to na pewno zadziała... |
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-12-2013, 23:13
|
|
|
Polonus jedzie z Centralnej godzinę i trzynaście minut. Koleje Mazowieckie jadą ze Wschodniej pół godziny. W Kolejach Mazowieckich ważne są bilety ZTM. Dojazd z Centralnej na Wschodnią to osiem minut.
Jaki jest sens jechać Polonusem? |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 26-12-2013, 23:21
|
|
|
Morg napisał/a: | W Kolejach Mazowieckich obowiązują bilety ZTM. |
W pociągach KM obowiązują DŁUGOOKRESOWE, już skasowane bilety ZTM, więc dla osób spoza Warszawy i tak oznacza to kupienie biletu od początku trasy.
Do stacji Warszawa Choszczówka jest strefa 1 ZTM, do stacji Legionowo strefa 2 ZTM, potem trzeba mieć bilet KM. NDM jest 3 przystankiem za strefą biletową ZTM.
Poza tym dla kupujących bilet KM na Wschodnim podpowiem, żeby szli w stronę dworca podmiejskiego, który znajduje się na końcu tunelu za peronem 7, bo pociągi podmiejskie kursują z peronów o wyższych numerach i nie ma sensu pchać się przez całą długość tunelu do głównego dworca. Chyba, że ktoś chce obejrzeć sobie ładną, ale pustą halę :P |
Ostatnio zmieniony przez GoNik dnia 26-12-2013, 23:37, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-12-2013, 23:33
|
|
|
Morg napisał/a: | Jaki jest sens jechać Polonusem? |
Nie znalazło Kolei Mazowieckich wyszukiwarką połączeń ;-) Dzięki za informację. Z drugiej strony, od stacji kolejowej na oko jest ładny kawał do ośrodka, w przeciwieństwie do autobusu, który podjeżdża tuż pod niego w zasadzie.
Skład grupy:
Daerian
Tren
Punyan
Sasayaki
Ić
Proponowany środek transportu:
- Koleje Mazowieckie z Dworca Centralnego (odjeżdżają z niego, nie trzeba jechać na Wschodnią) o 14.15 ;-)
Zalety: krótsza jazda (30 minut)
Wady: ładny kawałek na piechotę do ośrodka
- Polonus z Dworca Centralnego o 14.20 (jutro upewnię się czy będzie na pewno jechał)
Zalety: dojeżdża blisko ośrodka
Wady: długa jazda jazda (1h 15 minut)
Zostawiam do rozważenia. |
|
|
Morg
|
Wysłany: 26-12-2013, 23:48
|
|
|
Ja w zeszłym roku jechałem koleją. Faktycznie bilet ZTM tylko do Choszczówki (choć w sumie zawsze coś). Do ośrodka na piechotę szło się jakieś 10 minut - to jest tylko kilometr drogi.
GoNik - ok, racja, w takim razie dodatkowo bilet KM (od Centralnego, bez żadnych ulg – tego Centralnego nie zauważyłem, bo sprawdzałem Śródziemie, a sam wsiadam na Płudach) jest ok. 2 zł droższy od Polonusa. :D |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 27-12-2013, 00:14
|
|
|
Potwierdzam, ze stacji PKP do domu jest nastominutowy, przyjemny spacer i sklepy po drodze. Byle kółka w walizce nie odpadły. >D |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
|