FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  IRC (qchat mibbit)  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
  Odlotowe Agentki
Wersja do druku
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 29-01-2007, 15:36   

Leżąc w łóżku i dogorywając trafiłem na trzy odcinki Odlotowych Agentek. A co tam, pomyślałem, jestem w takim stanie, że i tak niczego ambitniejszego nie skumam.
Co ciekawe - serią tą robili chyba amerykanie bądź europejczycy, wzorując się na anime. Tym, co przejęli od dżapańców jest bez wątpienia fetyszyzowanie - podczas tych trzech odcinków główne bohaterki były chyba z sześć razy wiązane, nierzadko na dość wymyślne sposoby. Dodać trzeba jeszcze fanserwis yuri - dwukrotnie aby gdzieś się dostać jedna przebierała się za chłopa i razem z drugą udawały parę. Gdyby to jeszcze całościowo było lepsze...
Przejdź na dół
Momoko Płeć:Kobieta
wiosna jest miau

Status: offline

Grupy:
House of Joy
Lisia Federacja
WIP
PostWysłany: 29-01-2007, 16:42   

Odlotowe Agentki... kiedyś obejrzałam kilka odcinków, bo ktoś nabijał się ze mnie, że to oglądam (sądząc, że to anime), a ja nie wiedziałam o co chodzi.

Grisznak napisał/a:
Tym, co przejęli od dżapańców jest bez wątpienia fetyszyzowanie

Hm, być może. Ale mnie najbardziej zaintrygowały portrety psychologiczne bohaterek (tak się składa, że licealistek, tak jak ja), gdzie panny myślały wyłącznie o ciuchach i facetach. Do tego "genialne pomysły" jakie się pojawiały sugerowały, że najmądrzejsza z nich ma ujemne IQ.
Do dziś budzę się z krzykiem...

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Vodh Płeć:Mężczyzna
Relaxed Serpent.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 29-01-2007, 18:35   

Też widziałem chyba ze 2 odcinki, komentarz Momoko jest tu zupełnie wystarczający :D
Od siebie jeszcze dodam, że usypia całkiem fajnie (byłem wtedy chory i pstrykałem po kanałach, a Agentki uratowały mnie przed czymś jeszcze gorszym działając jak kołysanka ^^)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
byczusia Płeć:Kobieta

PostWysłany: 26-10-2011, 21:02   

Kiedyś jak byłam w podstawówce je uwielbiałam, teraz bym ich nie obejrzała, nawet gdyby mnie torturowano i grożono mi śmiercią. Większość odcinków ma ten sam schemat: coś się niedobrego dzieje, dzień w szkole agentek, Jerry je wciąga, opowiada o misji i daje im gadżety, wyruszają na misję, wróg ma przewagę i agentki załatwiają wroga. Poza tym Sam,Clover i Alex zachowują się na poziomie 5 latek.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
23622260
anulka406 Płeć:Kobieta
Unfabulos :)

PostWysłany: 26-10-2011, 22:52   

Oglądałam to jak byłam mała i całkiem mi się wówczas podobało. Nie zwracałam uwagi na oczywiste absurdalności. Teraz lubię czasem popatrzeć z sentymentu. Może dla nas ta kreskówka jest nie najwyższych lotów, ale co w tym dziwnego - to tylko bajka dla dzieci... Dzieciom się podoba.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
10892933
Odpowiedz do tematu