Beelzebub |
Wersja do druku |
Osaka
Amaterasu
|
Wysłany: 11-05-2011, 16:36 Beelzebub
|
|
|
Oglądaliście Beelzebub' a?! Moja ocena to 7.5/10.0 (w otaku była 6.0), a wasza? Mi na przykład się podoba, ponieważ uwielbiam tego małego Beelzebuba i główną postać oprócz niego... wiadomo o kogo chodzi ;P Dałbym wyższą ocenę gdyby, jak było w recenzjii w Otaku, wszystkie żarty były na poziomie ;P... ale niestety tak nie jest ;(
Według mnie najfajniejszy jest początek, rozpoczynający całą serię i dzięki temu dowiedziałem się jaką główny bohater ma siłę i charakter ;) |
_________________ Osaka
Ostatnio zmieniony przez Osaka dnia 11-05-2011, 17:21, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Osaka
Amaterasu
|
Wysłany: 11-05-2011, 16:38
|
|
|
mi akurat bardzo |
_________________ Osaka |
|
|
|
|
ewag777
=^=
|
Wysłany: 11-05-2011, 16:41
|
|
|
Mi też. Nie, ale nie powiem, bo w Otaku zrobili błąd w recenzji. Napisali złą liczbę odcinków. Aczkolwiek po za tym zupełnie się zgadzam. |
|
|
|
|
|
Osaka
Amaterasu
|
Wysłany: 11-05-2011, 16:44
|
|
|
ja także, bo było 15, a nie 12 ;) Ale taki mały błędzik ^^ |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 11-05-2011, 16:53
|
|
|
1.
Multiposting.
2. Od tego typu tematów jest dział Alfabet. Nigdy nie sądziłem, że to napiszę, ale polecam regulamin. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Osaka
Amaterasu
|
Wysłany: 11-05-2011, 16:55
|
|
|
no chyba wiem, ale nikomu to nie przeszkadza, nie? No chyba, żę cię czymś uraziłem to sorry ;( |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 11-05-2011, 17:03
|
|
|
Bogowie, co za chaos...
1. Forum to nie imageboard, dajemy linki do obrazków.
2. Jakość postów nie mierzy się ich liczbą, ale zawartością. Jednolinijkowce nie są mile widziane.
3. Temat został przeniesiony do właściwego działu, ale:
- proszę zedytować pierwszego posta i napisać coś więcej o serii
- swoją opinię wypada uzasadnić
- każdy kolejny post, nie wnoszący nic do tematu, a będący jednolinijkowcem, poleci
Jeżeli powyższe warunki nie zostaną spełnione, temat zamknę
4. Zdania zaczyna się od dużej litery.
5. Istnieje opcja edytuj - jeżeli chcesz coś dopisać do swojej wypowiedzi, użyj jej, a nie wstawiaj kolejnego pod spodem. |
|
|
wukuwu
|
Wysłany: 20-05-2011, 17:53
|
|
|
Powiało chłodem i to akurat tam gdzie mógłbym wrzucić swoje trzy grosze.
Do dzieła! Seria z Belusiem bardzo mnie urzekła, gdyż
- po pierwszym epie już wiedziałem, to będzie coś gdzie po obejrzeniu odcinka będę wyczekiwać następnych,
- kreska przyjemna,
- pomysł na fabułę genialny. Mimo iż gdzieś to bylo kid + bad ass,
- nastolatkowie wyglądają tak jak powinni. Mam na myśli animce w których nastolatkowie wyglądają jak dzieci,
- muzyka nie drażniąca ucha.
Tyle jeśli o pochwały, miłe i przyjemne do obejrzenia.
7/10 |
|
|
|
|
|
anulka406
Unfabulos :)
|
Wysłany: 20-05-2011, 18:23
|
|
|
Szczerze mówiąc ja uwielbiam to anime. Beelzebub jest po prostu zabawną komedią :) Wydarzenia tam przedstawione są bardzo nierealne, ale śmieszne i o to chodzi. Co tu dużo mówić, dobrze się przy tym anime bawię i zawsze z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek. |
|
|
|
|
|
kuro_neko
|
Wysłany: 12-12-2011, 00:07
|
|
|
Obejrzałam 3 odcinki. Pomysł bardzo ciekawy, ale niestety humor bardzo powtarzalny. Pod względem graficznym nic powalającego, ale wypadło przyzwoicie. Muzycznie jak najbardziej w porządku. Zapowiada się na to, że do końca serii wykorzystywany będzie jeden motyw jako źródło zabawnych sytuacji. Niestety na dłuższą metę jest to nudne, przynajmniej w moim odczuciu. Gdyby serię skrócić, lub dodać inne ciekawe wątki (które zaserwowałyby przyzwoitą dawkę humoru) powstałoby coś ciekawego. Seria jak dla mnie jest zmarnowanym pomysłem twórców.
5/10 - na podstawie 3 pierwszych odcinków. |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 12-12-2011, 22:18
|
|
|
Seria jest specyficzna i nie każdy ją polubi. Nie mniej humor w niej jest na dobrym poziomie, no i jest jeszcze Aoi Kunieda ! Najseksowniejsza bohaterka anime wszech czasów ! (nie licząc kallen z cg i kilku innych, o których nie pamiętam !)
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Chociaż wolałem, jak ta cała akcja odgrywała się w szkole pomiędzy gangami, niż teraz jakieś walki demonów. Od tego jest bleach ;p
. |
|
|
Naja
wÓadca lodówek
|
Wysłany: 29-01-2012, 20:53
|
|
|
A mi się nie za bardzo podobała seria. Nie oglądałam całej, bo wolę najpierw obejrzeć lepsze anime, a jak już mi braknie tytułów (w co wątpię) skończę Beelzebuba. Na razie szkoda mi czasu na anime, którego i tak nie lubię. |
_________________ I'm not crazy. My reality is just diffrent than yours. |
|
|
|
|
Uriel
Gość
|
Wysłany: 26-12-2012, 22:53
|
|
|