Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wieści z kraju i ze świata |
Wersja do druku |
vries
|
Wysłany: 23-02-2017, 10:22
|
|
|
Rzecz, która nikogo nie interesuje, ale i tak zamieszczam. Nominacje do nowej nagrody Tezuki:
Kujira no Kora wa Sajō ni Utau - Abi Umeda - nie znam.
Golden Kamuy - Satoru Noda - baaardzo uznana w Japonii manga i bardzo dobry materiał dla osób z porypaństwem umysłowym i miłośników Ainów. Mamy też trochę gotowania porypanych Ainowych potraw. Zasadniczo pure fun. A, fabuła jest o ściganiu przestępców, którzy na swoich skórach mają wytatuowaną mapę do skarbu. Konkuruje ze sobą totalna banda psycholi. Ciekawe, czy będzie anime? Druga nominacja pod rząd, ale i tak manga jest zbyt porypana na tą nagrodę.
SAD GiRL - Kan Takahama - nie znam
Shōwa Genroku Rakugo Shinjū - Haruko Kumota - nie opisuję, anime jest w emisji. I z tego co widziałem, a widziałem parę stron, to Deen odwaliło arcydzieło na podstawie średniaka. Może to trochę nieuczciwa ocena (jak już wspomniałem po paru stronach trudno oceniać), ale cóż... Manga jest szpetna, jak spora część produkcji dla pań. Tematyka fajna i fabularnie też jest dobrze. W każdym razie jest to dzieło skończone. Nie jest to mój faworyt. No ale to druga nominacja, więc nigdy nie wiadomo.
Tokusatsu Gagaga - Niwa Tanba - czytałem może dwa rozdziały, a może jeden. Całkiem niezła komedia o fance Sentai (Power Ranersowatych produkcji), która próbuje ukryć swoje faństwo, by nie wyjść na idiotkę. Wychodzi jej tak sobie. HA! Tematyka fajna? Fajna.
Dokonjō Gaeru no Musume - Yūko Ōtsuki - nie znam.
Hana ni Somu - Fusako Kuramochi - nie znam.
Lepsze opisy w linku. I znowu nie znam większości nominowanych...
http://www.animenewsnetwork.com/news/2017-02-23/21st-tezuka-osamu-cultural-prize-nominees-announced/.112584 |
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 27-03-2017, 09:37
|
|
|
FATE/Apocrypha
Czyli nowy*, lepszy Fate.
Nad nowością można dyskutować, natomiast lepszością - zdecydowanie tak.
Mamy Transylwanię, mamy sensowniejsze drużyny, mamy fanserwis panderujący do szerszej grupy odbiorców, Atanyantę, wujka Vlada <tego od nabijania, ho>, syna Artorii<girl>... I zero Shirou**. Seria oadzona jest w alternatywnym świecie gdzie po trzeciej wojnie o Grall impreza została zawieszona. Póki antagonista nie buchnął Gralla z fuyuki i nie rozpisał własnej w Europie. Dalej wydarzenia toczą się w znany sposób, ino par mistrz i summowany servat jest czternaście <plus Joanna D'Arc>, nikt nie bawi się w umoralniające przemowy a ludzie umierają gdy ich zabić.
*względnie
**Emiyi znaczy. Kotomine Shirou natomiast.. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 13-06-2017, 21:22
|
|
|
Pluto dostanie anime. 3 sezony, 39 epków. Nieźle. |
|
|
|
|
|
vries
|
|
|
|
|
Gośc
Gość
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 08-07-2017, 09:06
|
|
|
O nie, to Kotaku.
O nie, to Polygon Pictures.
Wszystko źle, tak źle... |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 22-01-2018, 12:42
|
|
|
Managa Taisho - nominacje:
Eiga Daisuki Pompo-san (Pompo: The Cinéphile) Shogo Sugitani - coś o filmach. Nie czytałem.
Eizōken ni wa Te o Dasu na! Sumito Ōwara - ???
Golden Gold Seita Horio - nope, też nie.
Delicious in Dungeon (Dungeon Meshi) Ryōko Kui - 11/10, bazyliszek nie był nigdy tak smaczny.
Tongari Bōshi no Atelier (Atelier of Witch Hat) Kamome SHIRAHAMA - bardzo ładnie narysowane (taka troszkę europejska kreska), ale cuchnie tanim shoujo.
Nagi no Oitoma (Nagi's Long Vacation) Misato Konari - ???
BEASTARS Paru Itagaki - obyczajówka dla fanów furry. Bardzo fajna rzecz, fajnie rysowana.
To Your Eternity (Fumetsu no Anata e) Yoshitoki Ōima - czyli fantasy od twórczyni Koe no katachi. Nawet nawet.
Made in Abyss Akihito Tsukushi - mieliśmy anime. Jak dla mnie powyżej średniej jeśli chodzi o fabułę, ale tylko tak sobie, jeśli chodzi o kreskę (Nie należy mylić tu mangi z anime).
The Promised Neverland (Yakusoku no Neverland) Kaiu Shirai, Posuka Demizu - nie czytam.
Runway de Waratte (Smile at the Runway)Kotoba Inoya -nope.
Warera Contactee Rui Morita - i znów nie znam.
5/12 - nie najgorzej. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 05-02-2018, 14:37
|
|
|
Hoh.
Ile to już lat?
Wygląda, że fani się doczekali... w kwietniu na antenie nowa porcja Fullmetal Panic.
Szkoda, że większość fanów zdążyła zapomnieć...
https://www.youtube.com/watch?v=IoY2RXjESV0 |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 08-02-2018, 17:30
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Hoh.
Ile to już lat?
Wygląda, że fani się doczekali... w kwietniu na antenie nowa porcja Fullmetal Panic.
Szkoda, że większość fanów zdążyła zapomnieć...
https://www.youtube.com/watch?v=IoY2RXjESV0 |
ARX-8? |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 15-03-2018, 23:27
|
|
|
Będzie nowe anime Ace Attorney
http://forums.court-records.net/viewtopic.php?f=31&t=32827
Cóż, to jak czekanie no Godota. Jeżeli jedynie adaptują trzecią grę, to może być lepiej, bo nie będzie tak pośpiesznie.
O ile tylko cofną lobotomię Phoenixa i przywrócą jego oryginalną osobowość. No, ale przynajmniej będzie Maya. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
młoda
Gość
|
|
|
|
|
młoda
Gość
|
|
|
|
|
młoda
Gość
|
|
|
|
|
kero
Fanka
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|