Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Najdłuższe serie i to jak je oglądać |
Wersja do druku |
ZUBEK
Niestety, to ja ...
|
Wysłany: 29-12-2009, 11:39
|
|
|
Ja teraz chciałem się zapytać czy Macross Frontier można oglądać bez poprzednich Macross'ów, a jeśli nie, to czy trzeba oglądać wszystkie. |
_________________ Lubię dobre Anime |
|
|
|
|
Verina
|
Wysłany: 29-12-2009, 11:45
|
|
|
A ja mam pytanie co do bleacha. Zaczynając od początku omijałam fillery i mniej więcej orientowałam się gdzie się kończyły i zaczynały.
Kiedy ostatnie fillery się zaczęły nie miałam ochoty ich oglądać. I teraz pytanie.
Wie ktoś czy fillery się tam już skończyły czy dalej są? Jeżeli już się skończyły to na jakim odcinku? |
|
|
|
|
|
s3shir0
Dobrze wychowany
|
Wysłany: 29-12-2009, 12:15
|
|
|
Jeżeli masz ta myśli te najnowsze o zanpakutou to trwają dalej z ostatniego odcinka można wywnioskować, że powoli się kończą. |
_________________ Kłamstwo bywa wszak marzeniem złapanym na gorącym uczynku. |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 29-12-2009, 13:32
|
|
|
ZUBEK napisał/a: | Ja teraz chciałem się zapytać czy Macross Frontier można oglądać bez poprzednich Macross'ów, a jeśli nie, to czy trzeba oglądać wszystkie. | Pytanie to chyba już kiedyś padało w temacie pytaniowym - tak, można oglądać te serię "od zera". Są w niej obecne odwołania do serii poprzednich, ale nie są one istotne do zrozumienia fabuły - to raczej taki ukłon do fanów serii. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 29-12-2009, 14:17
|
|
|
Verina, filery w Bleachu trwają nadal choć po ostatnich wydarzeniach można podejrzewać, że będzie sobie walka, padnie postać zrobiona na potrzeby filerów i znów wrócą do walki Ichi vs. Ulquś. |
|
|
Critz
Hetman Armii Ciemności
|
Wysłany: 30-12-2009, 14:15
|
|
|
W Bleachu osobiście fillery z serii Bounto sobie odpuściłem, choć niedawno obejrzałem po łebkach, gdyż była premiera na Hyperze. Natomiast film 1 (który też wyemitowali bezpośrednio po serii Bounto) zdecydowanie wart obejrzenia, choćby ze względu na postać Senny. Jedyne co w tym układzie pokazali za wcześnie to Sode no Shirayuki Rukii, ale to nic wielkiego.
Natomiast chciałbym w końcu zabrać się za kultowe Melancholy of Haruhi Suzumiya, a słyszałem, iż tam chronologia jest odrobine poprzestawiana. Byłbym wdzięczny gdyby mógłby ktoś sprecyzować, w jakiej kolejności to się najlepiej ogląda. |
|
|
|
|
|
Waaagh!
Bo to zła kobieta była
|
Wysłany: 30-12-2009, 14:31
|
|
|
Cytat: | Natomiast chciałbym w końcu zabrać się za kultowe Melancholy of Haruhi Suzumiya, a słyszałem, iż tam chronologia jest odrobine poprzestawiana. Byłbym wdzięczny gdyby mógłby ktoś sprecyzować, w jakiej kolejności to się najlepiej ogląda. |
Prawde mówiąc - jak wolisz. Ja oglądałem za pierwszym razem w kolejności emisji, potem w kolejności chronologicznej. Niespecjalnie zmienia to odbiór całości. Ja osobiście polecam kolejność emisji, ciekawiej się oglądało. |
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 30-12-2009, 15:11
|
|
|
Chyba tak:
Cytat: | 1,2,4,9,12,13,3,6,5,7,14,11,10,8 |
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 30-12-2009, 18:22
|
|
|
Critz napisał/a: | Jedyne co w tym układzie pokazali za wcześnie to Sode no Shirayuki Rukii |
Chwila... Bounto kończą się zaraz przed wkroczeniem Ulqusia i Yammy'ego, tak? A Sode no Shirayuki pokazują podczas walki Rukii z tym Arrancarem który przyszedł z Grimmusiem, zabić Ichi'ego, co było jakieś dwa odcinki po wkroczeniu Ulqu...
Więc jest to mały odstęp i nie ma co się nad tym rozwodzić.
Równie dobrze możecie narzekać, że podczas Bounto w którymś openingu pokazali Grimmusia. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|