Cytaty z anime |
Wersja do druku |
llooll
|
Wysłany: 25-07-2010, 16:20 Cytaty z anime
|
|
|
Witam!
Szukam jakichś cytatów z anime.
Mam zamiar kupić nieśmiertelniki więc proszę bez jakichś głupot, ale jako wielki fan anime chciałbym mieć jakiś cytat na jednej z blaszek.
Interesują mnie cytaty o tematyce:
Przyjaźń ( że jest najważniejsza, że bez przyjaciół bylibyśmy nikim, ze dla przyjaciół zrobimy wszytko, coś w ten deseń)
Rodzina ( coś o rodzinie, że są ważni, że jesteśmy wdzięczni za wychowanie ogółem takie jakby poważne i pozytywne o rodzinie)
Marzenia (że każdy ma jakieś marzenie i powinniśmy nie ustanie do niego dążyć)
mnie ciężko jakiś konkretny sobie przypomnieć ale wiem że w FMA i FMA:B, Naruto, One Piece było sporo fajnych tekstów...
Jeśli możecie podawajcie cytaty w języku polskim jak i japońskim oraz tytuł anime z którego to jest.
Z góry dzięki za pomoc! |
Ostatnio zmieniony przez llooll dnia 25-07-2010, 16:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 25-07-2010, 16:24
|
|
|
... Przecież na nieśmiertelnikach nie pisze się cytatów. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 25-07-2010, 17:02
|
|
|
llooll napisał/a: |
Przyjaźń ( że jest najważniejsza, że bez przyjaciół bylibyśmy nikim, ze dla przyjaciół zrobimy wszytko, coś w ten deseń) |
"Przyjaźń jest najważniejsza. Bez was byłbym nikim, zrobię wszystko by was chronić!" - Bleach, ep 87.
llooll napisał/a: | Rodzina ( coś o rodzinie, że są ważni, że jesteśmy wdzięczni za wychowanie ogółem takie jakby poważne i pozytywne o rodzinie) |
"Gdyby nie rodzina, bylibyśmy zupełnie innymi ludźmi. Łączy nas z nimi nierozerwalna nić przeznaczenia, to jedni z najważniejszych dla nas ludzi na świecie i nie powinniśmy o nich nigdy zapominać." - Naruto, ep 51.
Cytat: | Marzenia (że każdy ma jakieś marzenie i powinniśmy nie ustanie do niego dążyć) |
"Jesteśmy tym, czym są nasze marzenia. Bez nich, jesteśmy niczym, dlatego trzeba nieustannie do nich dążyć, aby się spełniły a wraz z nimi stajemy się silniejsi!" - Bleach, ep 153.
Mam nadzieję, że pomogłem ~.^
PS - na Twoim miejscu załatwiłbym sobie nieśmiertelniki takie z trzema blaszkami i na każdej dał jeden z tych cytatów. W mojej opinii to jedne z najpiękniejszych cytatów w Anime, a może i w ogóle. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 25-07-2010, 17:12
|
|
|
Vodh napisał/a: | W mojej opinii to jedne z najpiękniejszych cytatów w Anime, a może i w ogóle |
Żaden twój cytat nie wytrzymuje konkurencji z cycatem:
Cytat: | Przyjaźń jest całym mym życiem - i dlatego broniąc jej, bronię siebie. Nic innego się nie liczy. |
z 35 epizodu Pokemonów. Świetnie definiuje rolę przyjaźni w życiu każdego porządnego człowieka - w przeciwieństwie do Twoich cytatów.
PS. I też mam nadzieję, że pomogłem ^^ |
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
|
Wysłany: 25-07-2010, 17:15
|
|
|
No fakt, ten cytat który podałeś faktycznie lepiej oddaje rolę przyjaźni. Kurcze, szkoda że takie nieśmiertelniki z więcej niż trzema blaszkami z cytatami z anime to już by mogło być trochę dużo, bo mimo wszystko ten który mnie się najbardziej kojarzył z przyjaźnią dalej uważam za piękny i chyba chciałbym go mieć na nieśmiertelniku, ale musząc wybrać chyba faktycznie zdecydowałbym się na ten który Ty podałeś.
llooll, jak już zrobisz nieśmiertelniki to koniecznie się podziel z nami, co na nich umieścisz ^^ |
_________________ ...
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
|
Wysłany: 25-07-2010, 20:35
|
|
|
Skoro nieśmiertelniki, to może z legendarny tekst z pewnych subów do Fate/Stay Night?
Emiya Shirou napisał/a: | People die if they are killed! |
|
|
|
llooll
|
Wysłany: 25-07-2010, 21:20
|
|
|
Vodh tekst o rodzinie świetny... chciałem sprawdzić kto dokładnie walnął taki tekst... ale w 51 epku Naruto nie ma nic takiego... mógłbys to dla mnie sprawdzić?
Bo chciałem zrobić coś takiego:
"cytat" - Naruto Uzumaki |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
|
Wysłany: 25-07-2010, 22:11
|
|
|
Naruto w życiu nie widziałem, a w Bleachu dużo dziwnych rzeczy gadali, ale jestem na 90% pewien że nie akurat w takim kształcie i na 99%, że w innych odcinkach (ale jakby co to pewnie wszystko Ichigo, to w jego stylu). Cytaty są autorstwa mojej skromnej osoby - jeżeli zamiast postaci z anime wystarczyłaby Ci na nieśmiertelniku "szycha" (??) "fandomu" (??? :D) to możesz ewentualnie dać ten cytat jako mój, szczerze mówiąc myślę, że { "..." - Vodh } będzie wyglądało czadowo :D
(c), (r), Moshi-entertainment. Goran no suponsaa no teikyou de okurishimasu ;) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-07-2010, 02:07
|
|
|
A ja nie widziałem Pokemonów, a cytat wymyśliłem... Jako ten troll rzeczny na górze. ;)
Ale dam szczerą radę - zajrzyj do tego tematu, który zdublowałeś (i z którym winno się scalić ten temat). Z dużym prawdopodobieństwem coś tam znajdziesz. |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 26-07-2010, 13:13
|
|
|
Ja tylko chciałbym zauważyć, że nieśmiertelniki mają służyć do identyfikacji osoby - nie zawierają więc cytatów i złotych myśli, a dane osobowe/numer identyfikacyjny. Po takim jaki ty proponujesz jedyną możliwą identyfikacją byłoby: "to fan Naruto był". Dodatkowo blacha na której zmieściłaby się dłuższa sentencja musiałaby być albo bardzo duża, albo napis musiałby być tak mały, że aż nieczytelny. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
llooll
|
Wysłany: 26-07-2010, 18:22
|
|
|
są 2 nieśmiertelniki grawer możliwy z obu stron...
1 poświęcam właśnie na to czym kiedyś były nieśmiertelniki... czyli moje dane osobowe.
2 mam mieć taki sam? bez sensu dla mnie, przecież nie jadę do Wietnamu na wojnę.
I fakt, możliwy obszar do zabazgrania na jednej stronie blaszki to 2x3 cm, a to mało na takie długie cytaty. Ale mogę je ukrócić tak zęby zachowały sens.
Czekam na kolejne cytaty, w temacie z ulubionymi cytatami większość jest śmieszna głypia albo coś i wgle nie na temat jaki ja szukam. |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 26-07-2010, 19:27
|
|
|
Proszę, wikicytaty:
Naruto
Bleach
Nie podejmę się przeczytania wszystkich, w wybranie właściwego musisz pobawić się sam. |
|
|
|