Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Dlaczego postacie w anime wyglądają tak, jak wyglądają? |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 07-09-2010, 16:33 Dlaczego postacie w anime wyglądają tak, jak wyglądają?
|
|
|
Dość ciekawy filmik, w którym Japończyk tłumaczy, dlaczego postacie z Anime wyglądają jak biali:
http://www.youtube.com/watch?v=6FsaReX4ej0
Zasadniczo link bardzo pasuje do ciekawostek, jednak celem zachowania czytelności i zapewnienia sobie szerszej widowni wrzucam tu. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 07-09-2010, 16:49
|
|
|
Nie wiem, czy to pasuje tutaj oraz nie wiem czy ktoś gdzieś to już pisał:
Ewolucjawyglądu postaci w Anime i Mandze przez ostatnie 30 lat.
PS:
Ktoś zwrócił mi uwagę o nagości w tym obrazku, nie wiem czy może to sobie tu wisieć, jeśli moderacja uzna za stosowne, proszę o usunięcie. |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 08-09-2010, 22:32
|
|
|
Nie wiem czy to jest dobry przykład ewolucji kreski. Wydaje mi się, że przedstawia to raczej najważniejsze lub wyróżniające się postaci z danego roku.
Myślę też , że prawdziwa ewolucja wyróżniła by najpopularniejsze cechy, bez pokazywania konkretnych przykładów postaci.
Swoją drogą, w filmie bardzo fajnie pokazali przyczynę kolorowych fryzur :p Ja oglądając Trinity Blood nie rozpoznawałem nawet czy to jest chłop czy baba :P Ale tam twarze są już ekstremalnie podobne (o ile dobrze pamiętam/wydaje mi się). |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Pan Cirno
>szklanka
|
Wysłany: 09-09-2010, 13:51
|
|
|
Sądziłem że postacie w anime są białe bo papier w mangach które zostały "zekranizowane" jest biały. Ten film naprawdę otworzył mi oczy. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|