Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Interesujące lokacje w anime |
Wersja do druku |
Laurent
Secret Character
|
Wysłany: 28-10-2011, 09:17 Interesujące lokacje w anime
|
|
|
Tła są jedną z fundamentalnych części anime, toteż ciekawe ile z prezentowanych przez nie lokacji zapadło wam w pamięć/uznaliście za wartych odnotowania. Na dobry początek zapodaję kilka od siebie.
Sala wykładowa, School days. Istnieje dużo serii o uczniach szkoły średniej. Ze świecą jednak szukać seriii w której uczą się oni w sali wykładowej a nie w zwykłej klasie.
Rzeka, Hack//Sign. Miejsce w którym rozmowy z różnymi postaciami prowadziła na łódce Subaru. Towarzyszył im klimat budowany przez doskonałą muzykę.
Szkoła, Onegai teacher. Wyróżniała się niespotykanym nigdzie indziej designem oraz tym, że została namalowana na podstawie istniejącego w prawdziwym świecie odpowiednika.
Ring, Dragon ball. Każdy turniej był inny, jednak to co nigdy się nie zmieniało to towarzyszące emocje i charakterystyczny, pokryty płytami blat. |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 28-10-2011, 10:48
|
|
|
Soul Society, Bleach - Każdy kto obejrzał pierwsze 60 epizodów, zgodzi się że ta miejscówka była idealnie stworzona na potrzeby fabuły.
Eureka Seven, Gekko-go - Nie wiem czy można statek nazwać lokacją, ale jeśli tak to jest to ładnie zrobiona lokacja z sensem i pomysłem. |
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 28-10-2011, 19:10
|
|
|
Lux/Texhnolyze. Nie chce spoilerować, ale jedno z najbardziej depresyjnych miejsc w anime. |
|
|
Laurent
Secret Character
|
Wysłany: 29-10-2011, 09:48
|
|
|
Hinamizawa, Higurashi no naku koro ni. Ta oparta na tradycyjnej zabytkowej wiosce Shirakawie miejscówka stanowiła oryginalną dla serii o nastolatkach scenografię.
świątynia Oyashiro-samy, Higurashi no naku koro ni. Z początku miejsce dość intrygujące, zastrzeżone jedynie dla kapłana. Wejście nieupoważnionych osób wedle przesądu miało skutkować konsekwencjami. Jego wnętrze wypełnione było brutalnymi narzędziami.
Szkoła, Higurashi no naku koro ni. Wyróżniała się swoim minimalnym rozmiarem. Miejsce wspólnych zabaw Keiichiego i spółki.
Samochód Oishiego, Higurashi no naku koro ni. W nim przeprowadzał przesłuchania paląc papierosa jednego za drugim.
Pensjonat, Love hina. Utrzymana w tradycyjnym stylu lokacja wypełniona haremem dziewcząt. Obiekt marzeń niejednego japońskiego studenta. Przywodzi na myśl podobną budowlę z Elfen lied, oraz w mniejszym stopniu świątynię z Oh my goddess!
Studio, Bakuman. Niespotykany w innych seriach azyl prawdziwego mangaki oraz potężna kolekcja tomów mangi.
Pokój lain, Serial experiments lain. Z postępem fabuły zamieniał się w wypełnione maszynerią centrum dowodzenia.
Park, Welcome to the NHK. Miejsce nocnych spotkań Misaki i Sato. |
|
|
|
|
|
Luik
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 29-10-2011, 22:04
|
|
|
unlimited blade works z Fate/stay night - niesamowicie to wygląda. Świetny pomysł. Czerwone niebo i miecze po horyzont. Bardzo epickie moim zdaniem.
Świat Johna Doe z Yumekui Merry - groteskowy, absurdalny i naprawdę pomysłowy. Bardzo ciekawie to wygląda.
Świat Threepiece Engi z Yumekui Merry - Ten z kolei bardzo statyczny. Robi niezwykłe wrażenie spokoju, pustki. Dla mnie wręcz zmaterializowana samotność i bezruch.
Jakoś nie mogę sobie przypomnieć teraz innych ciekawych miejsc. Choć na pewno ich kilka było jeszcze. |
|
|
|
|
|
Kurt
|
Wysłany: 02-11-2011, 16:17
|
|
|
Issina napisał/a: | Lux/Texhnolyze. Nie chce spoilerować, ale jedno z najbardziej depresyjnych miejsc w anime. |
Też bardzo przypadło mi do gustu. Jeśli idzie o pomysł to klasa sama w sobie.
Mahou Shoujo Madoka Magica - praktycznie wszystko. Miasto, postmodernistyczne otoczenie, pojedyncze budynki, wszelkie zakamarki, park, pomieszczenia i cała reszta. Pomysł i wykonanie - moim zdaniem mistrzostwo .Wszystko genialnie wpisuje się w klimat serii. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-11-2011, 16:37
|
|
|
Wywaliłem literówkę z tytułu tematu. Mam nadzieję, że nie była celowa. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|