Jaki SERIAL dla dzieciaka? |
Wersja do druku |
Galnospoke
|
Wysłany: 23-09-2012, 18:39 Jaki SERIAL dla dzieciaka?
|
|
|
Chodzi mi o serial, nie film - filmy mam w 100% opanowane, seriali nie znam zupelnie. Chlopak ma lat 8, czyli odpada fanserwis, krew, przemoc i ogolna poruta na ekranie |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 23-09-2012, 18:49
|
|
|
Gdyby to była dziewuszka to wybór był by ogromniasty. Akazukin Chacha, Bincou-tan, jakieś DoReMi albo inne Shugo Chary. Dla chłopaka bardziej by pasowało jednak coś z rywalizacją jak Pokemony, Digimony, Beyblade, Bakugany itp czyli takie lajtowe shouneny. Ewentualnie bardziej bajkowo coś dla obojga płci Mahoujin Guru Guru. Co by gnoja zainteresować a nie znudzić, chociaż to też niebezpieczne :P (maksymalny rozmiar pokebola to piłeczka pingpongowa - mniejsze szkody w otoczeniu i łatwo się malują) |
|
|
|
|
|
gość
Gość
|
Wysłany: 23-09-2012, 20:32
|
|
|
Może one piece? |
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 23-09-2012, 20:34
|
|
|
Chi's Sweet Home? |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 23-09-2012, 21:22
|
|
|
Galnospoke napisał/a: | Chlopak ma lat 8, czyli odpada fanserwis, krew, przemoc i ogolna poruta na ekranie |
Pfff... ja w tym wieku oglądałem Wrath of Ninja, a tam ucinali głowy... Ale patrząc na to, co ze mnie wyrosło, może nie jest to najlepszy pomysł...
Yawara! - nie wiem, czy skończyli to tłumaczyć, ale seria ma ponad 100 odcinków i byli już przy końcu. Seria sportowo-romansowa typu shounen. Tematyka judo.
Ogólnie powinny być ok: Tsubasa, prince of Tennis (aczkolwiek tego nie widziałem, więc nie gwarantuję), Giant Killing.
Tsuritama wydaje się być bezpieczna.
Teraz w tv leci Gon - o wrednym małym dinozaurze wkurzającym inne zwierzaki.
Z obecnie emitowanych fajne jest też Polar Bear Caffe.
Fireball - anime od Disneya w CG.
Time Bokan - klasyka- czyli wszystkie Yattamany, Yattadetamany itp. Jest tam trochę przemocy i trochę fanserwisu, ale w każdej serii kodomo jest trochę. Tak to działa w Japonii.
GaoGaiGar - czyli mecha z gatunku superrobots. jak dla mnie się nadaje.
PS. Na jakiej zasadzie masz zamiar puszczać anime 8-latkowi? Wyrabia z czytaniem napisów po polsku? A może po angielsku? Czy gapi się w ekran niczego nie rozumiejąc? (ja tak robiłem z bajkami po niemiecku). |
|
|
|
|
|
Galnospoke
|
Wysłany: 24-09-2012, 12:29
|
|
|
OK, dziekuje za typy. Dodatkowo spytam konkretnie o Erementar Gerad.
BTW: moj syn to nie "gnoj" ale przypuszczam (i sadze!), ze mialo to byc "pieszczotliwie". |
|
|
|
|
|
Góral
Firefly/Serenity fanatic
|
Wysłany: 26-09-2012, 11:30
|
|
|
Dla dzieci polecałbym raczej kreskówki europejskie lub amerykańskie (głównie te od Disneya), ale jeśli miałoby to być koniecznie anime to chociażby Pani Łyżeczka + niemal wszystko spod znaku World Masterpiece Theater + Tajemnicze Złote Miasta + Grimm's Fairy Tale Classics i większość anime jakie leciały w polskiej telewizji + filmy studia Ghibli + Kemono no Souja Erin (chociaż ten ostatni tytuł może zbyt brutalny jest).
http://anime.info.pl/lista.php
W razie czego służę "innymi" linkami. |
_________________ 9 na 10 otaku zaleca oglądanie Kemono no Souja Erin |
|
|
|
|
☂ ☂ ☂
|
Wysłany: 27-12-2012, 18:45
|
|
|
Szczerze polecam Oruchuban Ebichu...
Anime utrzymane w pastelowych kolorach, opowiadające o losach miłego, pomocnego chomiczka zajmującego się domem. Być może zainspiruje to Twoją pociechę do pielęgnowania i utrzymywania porządku, jeśli teraz ma z tym jakikolwiek problem... :)
Zmieniono obrazek na link. Przypominam, że wstawianie ruchomych obrazków na forum jest zabronione. Tren
To nie jest śmieszne. Moderacja prosi o niewprowadzanie użytkowników w błąd i niepodsuwanie treści nieodpowiednich dla dzieci.
Ebichu bardzo zdecydowanie nie nadaje się dla dzieci - Ysen
|
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 29-12-2012, 00:18
|
|
|
A może nasz polski, cenzurowany Dragon Ball? Dużo z niego wycieli tak mi się wydaje ... A i młodziak zacznie od klasyki shonenów.
Ewentualnie jak ktoś pisał pierwsze pokemony. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 29-12-2012, 00:47
|
|
|
Cytat: | A może nasz polski, cenzurowany Dragon Ball? Dużo z niego wycieli tak mi się wydaje ... |
Nie aż tak dużo, żeby nadawał się dla 8-latka. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 29-12-2012, 13:33
|
|
|
☂ ☂ ☂ napisał/a: | Anime utrzymane w pastelowych kolorach, opowiadające o losach miłego, pomocnego chomiczka zajmującego się domem. |
Ten słaby troll jest tak słaby, że aż mi się spodobał i daję +10.
Aczkolwiek to już było chamskie : E |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 30-12-2012, 17:57
|
|
|
RepliForce napisał/a: | A może nasz polski, cenzurowany Dragon Ball? Dużo z niego wycieli tak mi się wydaje ... A i młodziak zacznie od klasyki shonenów.
Ewentualnie jak ktoś pisał pierwsze pokemony. |
Dobrze napisałeś- WYDAJE ci się.
3 minuty z zegarkiem w ręku. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 30-12-2012, 19:32
|
|
|
Ja tam w tym wieku czytałem namiętnie Pana Samochodzika i jestem absolutnie przekonany, że to dużo zdrowsze od puszczania animców.
Ale polecić coś, mimo wszystko, mogę. Co prawda nie wiem, czy to przejdzie przy osobniku płci męskiej, ale spróbował bym z Kemono no Souja Erin. Treść jest bezpieczna, a dla dziecka w tym wieku będzie zrozumiała. No i jest tam, zwłaszcza w początkowych częściach, sporo fajnych, edukacyjnych wątków. Pytanie tylko, czy nie zleje mówiąc, że "to dla bab". |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 30-12-2012, 20:16
|
|
|
No ale jak już chomiki padły, to Hamtaro jest przyzwoity dla młodszych. |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 30-12-2012, 22:38
|
|
|
Mnie tylko interesuje dlaczego za takim trollem klepiemy temat możliwe, że już porzucony przez autora jakiś czas temu.
Z panem samochodzikiem to bym nie startował :P nie ma takiego anime. Ja jako dziwny facet zawsze lubiłem Muminki. Co prawda książka skandynawska, tylko animacja japońska. Na anime to nie wygląda ale jakościowo kreskówki przegania. I jest porządnie zdubowane na polski w czasach kiedy się robiło dobre tłumaczenia kreskówek a nie disnejowsko cartónowski bełkot na 3 glosy. Erin jest fajne ale przegadane, bez jakiegoś lektora na wprowadzeniach odcinków dużo czasu się straci. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
|