Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ulubione reklamyXD |
Wersja do druku |
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 21-09-2006, 16:17 Ulubione reklamyXD
|
|
|
wiadomo, reklamy są zwykłymi zapychaczami - oglądacie bodajże jakiś dobry film, a tu nagle pyk, wskakuje reklama. (tak jest na Polsacie i na TVN)
Ale być może są reklamy, które darzycie sympatią(a są tu tacy?XD). Ale nie tylko, możecie opisać reklamy, których nienawidzicie:)
mnie genaralnie przypadły do gustu z dwie reklamy:
=> jedna z nich reklamuje telewizory. Reklama przedstawia milion kolorowych kuleczek pędzących przez puste miasto... strasznie lubię tę reklamę...
=> reklama szamponu przeciw łupiezowe Head Sholders(kurde, tak się to pisze?XD) - nie polubiłam bym jej, gdyby nie... manga! Dobrze czytacie, na kilka sekund pojawia się dziewczyna z duzymi oczami- co pachnie na kilometr mangą:)
ale generalnie to tylko te reklamy, reszta to jakieś zupki czy gazetyXDD
Nie lubię natomiast:
reklam politycznych, z jakimiś seksualnymi aluzjami;
generalnie na reklamach można iść do kibelkaXDD
(ja chyba jestem jakimś odmieńcemXDDD) |
_________________ be a fan...
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 21-09-2006, 16:43
|
|
|
Jeśli mam coś do obejrzenia, nagrywam na video, a reklamy przewijam. W przypadku reklam w trakcie wiadomości (tvn24), wyłączam im głos.
Notabene na to ostatnie zwrócili już uwagę - wysterowanie dźwięku na wszystkich stacjach jest podbite o parę decybeli na pasmo reklamowe, co daje efekt taki jakby się każdorazowo pogłośniało TV na reklamy... a hAmerykanie z RIAA chcą by w nowych telewizorach, tych z zarządzaniem prawami autorskimi, klawisz wyciszenia był dostępny tylko wtedy, kiedy stacja nadająca sygnał (dysponent praw) na to się "zgadza".
Po nieprzewijalnych w stacjonarnym odtwarzaczu logach, pogróżkach i reklamach, teraz to.
Kompletnie im odbiło...
Inna rzecz, że od 2 lat nie oglądałem w telewizji niczego poza CNN i BBC World... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-09-2006, 17:12
|
|
|
To samo co Thotem Srogi. Tylko że ja się ograniczam do tego, co z sieci pociągnąć można. A reklamy po prostu wyłączam.
Ich durnota naszym wybrańcom nie dorasta do pięt, ale jeszcze trochę.. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 21-09-2006, 17:34
|
|
|
No, jeszcze trochę i świat będzie wyglądał jak w Człowieku Demolce - w radiu będą leciały melodyjki ze starych reklam, a ludzie jeszcze będą to nucili. Dżisas... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 21-09-2006, 18:11
|
|
|
Fajne są reklamy "żubra". Naśladują film przyrodniczy (co samo przez się oznacza, że są spokojne) i robią to nieźle, a przy okazji zabawnie. No i jedyne, czego się z nich można dowiedzieć o samym piwie, to to, że powstaje z jęczmienia;).
Trzeba też oddać honory Najpotężniejszej Polskiej Reklamie w Dziejach, czyli tej z sakramentalnym:
- Ociec? Prać?
- Prać. Ale tylko w "Pollenie 2000"!
Sprzedaż wzrosła podobno o 300% i moim zdaniem zasłużyli:P.
O 99% pozostałych reklam mam takie samo zdanie jak powyżsi.
Cytat: | a hAmerykanie z RIAA chcą by w nowych telewizorach, tych z zarządzaniem prawami autorskimi, klawisz wyciszenia był dostępny tylko wtedy, kiedy stacja nadająca sygnał (dysponent praw) na to się "zgadza".
|
A na zdrowie. Ja nie oglądam, a większości narodu i tak powiewa, co się wydziera z ekranu, byle nie było ciszy. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 21-09-2006, 19:04
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Po nieprzewijalnych w stacjonarnym odtwarzaczu logach, pogróżkach i reklamach, teraz to.
Kompletnie im odbiło... |
Czym ty się martwisz, totem? Sieci P2P będą miały używanie :)
A co do reklam na DVD to jest na to rada. Nazywa się AnyDVD. :P |
"The X-Files", #4 "Squeeze" |
Autor posta: rip LunarBird CLH
|
|
|
|
|
LookOUT
The Hitgirl
|
Wysłany: 23-09-2006, 12:07
|
|
|
A rek;lamy Plusa z Mumio i tak the best ;)) |
_________________ Choice for you, is the view to a kill ,
Between the shades, assination standing still...
-Hey, ARE YOU TALKING TO ME?! |
|
|
|
|
Udai
[N]atural [B]orn [E]goist
|
Wysłany: 24-09-2006, 18:19
|
|
|
Większość reklam jest okropna i co więcej nic przez nie da się obejrzeć skutecznie w
Tv - dzięki czemu niczego w niej za często nie oglądam o filmach nawet nie wspominając bo przerywanie mimi np. Ojca Chrzestnego albo Podziemnego Kręgu to zbrodnia. Oczywiście trafiają się wyjątki np. Reklama "płytka wyobraźnia to kalectwo" z manekinem łamiacym sobie kręgosłóp o dno basenu albo ta którą widziałem ostatnio "zwolnij bo nawet nie zuważysz kiedy umrzesz" też jest mocna - takie reklamy cieszą bo można powiedzieć ze sa zaangażowane społecznie. Oczywiście bez liku jest reklamówek które są efektowne i cieszą oko np. te od Sony, Playstation, Adidasa i Nike.
Muszę się pochwalić byłem kiedy na nocy reklmorzerców czysty schiz do 4 godzinach myślałem ze zejdę ale było nawet ciekawie. |
_________________ "It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this." |
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 04-10-2006, 11:49
|
|
|
Reklamy plusa...
i Wszystkie "Snikersa" - I jedziesz dalej !! |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-10-2006, 13:37
|
|
|
O, przypomniałem sobie.
Seria reklam Forda Ka. Niegrzecznego Forda Ka. Nielubiącego kotów Forda Ka >]
Wspomniana reklama.. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 04-10-2006, 13:51
|
|
|
Z gołębiem lepsza, bardziej gwałtowna XD. Ale ta też jest zacna, nie powiem. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 04-10-2006, 14:13
|
|
|
O matko... StraszneXD. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 04-10-2006, 15:51
|
|
|
Ciekawe co na to stado forumowych kociarzy...
Moje ulubione? Z pewnością genialne reklamy Plusa z kabaretem Mumio i wspomniana wyżej nadzwyczaj sympatyczna reklama telewizorów z mnóstwem kolorowych kuleczek pędzących przez puste miasto. I, oczywiście, jedna z nielicznych reklam, które wywołały u mnie kwik radosny aż do zapowietrzenia się - "dlaczego te kury zachowują się dziwnie? Bo są popieprzone. Czarnym pieprzem" - czyli reklama bodajże Laysów - marki nie jestem już pewna, ale reklamę będę pamiętać na wiek wieków XD Podobnie zresztą jak tą, której hasłem przewodnim było "Bo każdy człowiek ma dwa oblicza" (też chyba Laysy) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-10-2006, 20:07
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | Ciekawe co na to stado forumowych kociarzy... |
Jako pierwszy sekretarz AntyWiPu nakazuje, by wszyscy członkowie organizacji pobrali ze zbrojowni zakopanej na grządce ogórków broń przeciwpancerną i udali się na miasto wymierzyć sprawiedliwość tym zbrodniczym maszyną!
Za grzechy przeszłe, teraźniejsze i przyszłe! Faktyczne, wyimaginowane i pozostające w domyśle! |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-10-2006, 20:22
|
|
|
<zasłania wredny kompakt własną piersią> Ciekawość zabiła kota! Ciekawość! |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|