FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
  Utopia, anarchia, demokracja - dyskusja o ustrojach
Wersja do druku
achiever
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 27-04-2008, 09:37   

Ysen:

Cytat:
Ależ masz pełne prawo formować nowe społeczności o charakterze multikulturowym - byle nie tu, gdzie 99,9% społeczeństwa ma się dobrze ze swymi sztucznymi tworami.

Libertarianie chcieli stworzyć własne państewko na sztucznej wyspie, niestety zabrakło im funduszy. Możesz dołączyć do ich wysiłków, dzielić się dochodami i pracować na jego powstanie. Wtedy zobaczysz, że zabawa nie jest taka zajedwabista jak brzmi.

Co do sztucznych tworów:

musisz mieć dużą wiedzę, że wiesz, że taki procent ma się dobrze. Od siebie dodam, że Twoje dobre samopoczucie z tymi tworami również minie, jednak oczywiście możesz się ze mną nie zgadzać, a nawet być na mnie zły.

Co do drugiego akapitu to dziękuję za pozwolenie.

wa-totem:

Cytat:

Ta... to oczywista bzdura.

Ok. To fajnie. Wierzę w inne oczywistości.
Przejdź na dół
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 27-04-2008, 15:17   

Nie jestem na Ciebie zły. Byłbym zły gdybyś wprowadzał te wizje w życie po mojej stronie granicy państwowej.
Cytat:
To ciekawe, że owi anarchiści marzą o niej mieszkając sobie w wygodnych akademikach z darmową siecią, studiując lukratywne kierunki typu prawo, socjologia, filozofia, zaś w okolicach, w których owa anarchia często panuje (vide najgorsze dzielnice miast) raczej nie przebywają.

Zdefiniuj pojęcie "lukratywny kierunek" bo podstawową cechą filozofii i socjologii jest to, że nie ma po nich pracy.

A tak poza tym to już ja Ci mogę powiedzieć, że trafiłeś kulą w płot, bo Udai nie raz pisał w jakich dzielnicach mieszkał - wypadałoby czasem wiedzieć co się pisze i do kogo się pisze.

wa totem napisał/a:
Jak się przekonaliśmy, ten pomysł wprowadzony w życie doprowadza państwo i naród do totalnego załamania gospodarczego w jakieś 70 lat.

AFAIR to do totalnego załamania doszło zaraz po rewolucji. Lenin musiał przyznać wyższość kapitalizmu i wprowadzić NEP (Nowa Polityka Ekonomiczna).

achiever
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 27-04-2008, 18:36   

Ysen:

Cytat:

Nie jestem na Ciebie zły. Byłbym zły gdybyś wprowadzał te wizje w życie po mojej stronie granicy państwowej.

Na pewno szanuję Twoją stronę granicy państwowej, a więc Ciebie, więc możesz spać spokojnie. Natomiast wizje nim się obudzą niech śpią.
Powrót do góry
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 27-04-2008, 18:55   

Cytat:
Zdefiniuj pojęcie "lukratywny kierunek" bo podstawową cechą filozofii i socjologii jest to, że nie ma po nich pracy.

Ergo - ktoś ma kasę i nie wie co robić, idzie na takie kierunki.
Cytat:
A tak poza tym to już ja Ci mogę powiedzieć, że trafiłeś kulą w płot, bo Udai nie raz pisał w jakich dzielnicach mieszkał - wypadałoby czasem wiedzieć co się pisze i do kogo się pisze.

Znałem w Toruniu cała zgraję punko - anarchistów. Co do jednego spełniali powyższy opis.
Powrót do góry
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu