FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
  Śnieg

Do którego tematu zwykłeś się wpisywać po tym, jak spadnie śnieg?
Do "Zupy"
24%
 24%  [ 12 ]
Do "Życia"
75%
 75%  [ 37 ]
Głosowań: 49
Wszystkich Głosów: 49

Wersja do druku
Slova Płeć:Mężczyzna
Panzer Panzer~

Status: offline

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 23-11-2008, 19:42   

akurat wiele substancji organicznej rozkłada się podczas zimy. Bez śniegowej otoczki niektóre nasiona na wiosnę nie wykiełkują, innym jest do tego potrzebny mróz. Śnieg to zbawienie. I ładnie wygląda.

Poza tym, Wy jutro nie idziecie do lasu na praktyki, a ja tak. +2 dla śniegu.

Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Yumiko Płeć:Kobieta
Child Prey

Grupy:
AntyWiP
Lisia Federacja
PostWysłany: 23-11-2008, 20:47   

Śnieg ślicznie wygląda, "chrupie" i "skrzypi" i nie mogę przestać gapić się przez okno od wczoraj...
Z drugiej strony jest zimno, przykleja się do butów (przez co nie są już czarne), autobusy do szkoły i ze szkoły się spóźniają.
Jednak te śliczne płatki śniegu spadające z nieba mają w sobie to "coś" ^^'.
Długo się zastanawiałam przed zaznaczeniem mojej odpowiedzi... Mimo wszystko wydaje mi się że jednak jestem za śniegiem. ^^
W końcu zawsze mogło go nie być ;3

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1496242
Sola Płeć:Kobieta
ryba

PostWysłany: 23-11-2008, 20:56   

Do "Zupy". Nie ma nic gorszego od wstawania wcześniej, żeby odśnieżyć i obdrapać autko. Do tego śnieg jest złośliwy. Tak, pada w nocy, rano karze się odśnieżać, a popołudniu robi psikusa i sam topnieje zamieniając się w breję, którą każdy zna. Do tego pojawia się problem z "drapaczką" do samochodu, bo łamie się zawsze w najmniej właściwym momencie.
Śnieg jest akceptowalny tylko od 24 do 26 grudnia. Ani jeden dzień dłużej. No i może jak na deskę w górę jadę to wtedy może i jest przydatny.
Poza tym zawsze mam problem z butami. Jakoś nie mogę sobie odpowiednich znalezć (dlaczego większość ładnych kozaków jest na obcasie?) dlatego z reguły całą zimę biegam w jesiennych butach. Jak ktoś mnie nauczy chodzić na obcasach po zalodzonym chodniku to dam nobla.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
2804327
kic Płeć:Mężczyzna
Nieporozumienie.

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 23-11-2008, 21:12   

Yumiko napisał/a:
Śnieg ślicznie wygląda, "chrupie" i "skrzypi"

To tak jak łamane kości, czy przenikliwy pisk przejeżdżających paznokci po tablicy. ;)

Slova, no i 120% że buty będziesz miał mokre do suchej nitki. A później czeka tylko przeziębienie, choroba, szpital i śmierć. :P

Sola, jedyna realistka na tym "pięknym" świecie... Słyszałem, że dobrymi skrobaczkami są karty kredytowe. Polecam! ;)

Serika napisał/a:
A poza tym - do wszystkiego tak serio podchodzisz? X_x

A zdziwiłabyś się... no cóż taki już mój urok. Czy aż tak Ci to przeszkadza?

Melior Absque Chrisma
Pierwszy Epizod MACu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
Vodh Płeć:Mężczyzna
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 03-12-2008, 03:48   

Pewnie, że do 'życia'! i właśnie jestem w drodze, spodziewałem się tutaj co najwyżej -1 z jakimś śniegodeszczem, a tu proszę, wieczorem takie śliczne płatki białego puchu *__* wracając do siebie wyglądałem jak bałwanek i wcale mi to nie przeszkadzało :) . A któryś z sąsiadów otworzył okna na oścież i włączył White Christmas... Bardziej nierzeczywistego i uroczego powrotu do domu jeszcze tu nie miałem ^^

Noire Płeć:Kobieta
Pomniejszy Inżynier

PostWysłany: 14-12-2008, 10:40   

Zdecydowanie jestem pro-śnieg. Urodziłam się w zimie i kocham biały puch. Zima jest o wiele bardziej urokliwa kiedy świat pokryty jest biela. Nie to co teraz...jest zimno i widac cały ten syf. Jak juz jest zimno to niech i chociaz bedzie miło dla oka. Lubie jeszcze snieg z "ogrodnczego" punktu widzenia - bo jak taki puch przykryje roslinki w zimie to tworzy warstwe izolacyjną i przymrozki nie są az tak dotkliwe.

Numer Gadu-Gadu
2120255
Strona 3 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Odpowiedz do tematu