Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Śnieg |
Do którego tematu zwykłeś się wpisywać po tym, jak spadnie śnieg? |
Do "Zupy" |
|
24% |
[ 12 ] |
Do "Życia" |
|
75% |
[ 37 ] |
|
Głosowań: 49 |
Wszystkich Głosów: 49 |
|
|
|
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 23-11-2008, 19:42
|
|
|
akurat wiele substancji organicznej rozkłada się podczas zimy. Bez śniegowej otoczki niektóre nasiona na wiosnę nie wykiełkują, innym jest do tego potrzebny mróz. Śnieg to zbawienie. I ładnie wygląda.
Poza tym, Wy jutro nie idziecie do lasu na praktyki, a ja tak. +2 dla śniegu. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Yumiko
Child Prey
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 23-11-2008, 20:47
|
|
|
Śnieg ślicznie wygląda, "chrupie" i "skrzypi" i nie mogę przestać gapić się przez okno od wczoraj...
Z drugiej strony jest zimno, przykleja się do butów (przez co nie są już czarne), autobusy do szkoły i ze szkoły się spóźniają.
Jednak te śliczne płatki śniegu spadające z nieba mają w sobie to "coś" ^^'.
Długo się zastanawiałam przed zaznaczeniem mojej odpowiedzi... Mimo wszystko wydaje mi się że jednak jestem za śniegiem. ^^
W końcu zawsze mogło go nie być ;3 |
_________________ "Zniszczenie,
Słodki nektar zakazanego przez Boga grzechu pierworodnego,
Otwarte przez szalony sabat drzwi ku wiecznej rozkoszy(...)" |
|
|
|
|
Sola
ryba
|
Wysłany: 23-11-2008, 20:56
|
|
|
Do "Zupy". Nie ma nic gorszego od wstawania wcześniej, żeby odśnieżyć i obdrapać autko. Do tego śnieg jest złośliwy. Tak, pada w nocy, rano karze się odśnieżać, a popołudniu robi psikusa i sam topnieje zamieniając się w breję, którą każdy zna. Do tego pojawia się problem z "drapaczką" do samochodu, bo łamie się zawsze w najmniej właściwym momencie.
Śnieg jest akceptowalny tylko od 24 do 26 grudnia. Ani jeden dzień dłużej. No i może jak na deskę w górę jadę to wtedy może i jest przydatny.
Poza tym zawsze mam problem z butami. Jakoś nie mogę sobie odpowiednich znalezć (dlaczego większość ładnych kozaków jest na obcasie?) dlatego z reguły całą zimę biegam w jesiennych butach. Jak ktoś mnie nauczy chodzić na obcasach po zalodzonym chodniku to dam nobla. |
|
|
|
|
|
kic
Nieporozumienie.
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 23-11-2008, 21:12
|
|
|
Yumiko napisał/a: | Śnieg ślicznie wygląda, "chrupie" i "skrzypi" |
To tak jak łamane kości, czy przenikliwy pisk przejeżdżających paznokci po tablicy. ;)
Slova, no i 120% że buty będziesz miał mokre do suchej nitki. A później czeka tylko przeziębienie, choroba, szpital i śmierć. :P
Sola, jedyna realistka na tym "pięknym" świecie... Słyszałem, że dobrymi skrobaczkami są karty kredytowe. Polecam! ;)
Serika napisał/a: | A poza tym - do wszystkiego tak serio podchodzisz? X_x |
A zdziwiłabyś się... no cóż taki już mój urok. Czy aż tak Ci to przeszkadza? |
_________________ "Zaczynałem jako zwykły zegarmistrz, ale zawsze pragnąłem osiągnąć coś więcej." - Lin Thorvald
Melior Absque Chrisma
Pierwszy Epizod MACu |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 03-12-2008, 03:48
|
|
|
Pewnie, że do 'życia'! i właśnie jestem w drodze, spodziewałem się tutaj co najwyżej -1 z jakimś śniegodeszczem, a tu proszę, wieczorem takie śliczne płatki białego puchu *__* wracając do siebie wyglądałem jak bałwanek i wcale mi to nie przeszkadzało :) . A któryś z sąsiadów otworzył okna na oścież i włączył White Christmas... Bardziej nierzeczywistego i uroczego powrotu do domu jeszcze tu nie miałem ^^ |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Noire
Pomniejszy Inżynier
|
Wysłany: 14-12-2008, 10:40
|
|
|
Zdecydowanie jestem pro-śnieg. Urodziłam się w zimie i kocham biały puch. Zima jest o wiele bardziej urokliwa kiedy świat pokryty jest biela. Nie to co teraz...jest zimno i widac cały ten syf. Jak juz jest zimno to niech i chociaz bedzie miło dla oka. Lubie jeszcze snieg z "ogrodnczego" punktu widzenia - bo jak taki puch przykryje roslinki w zimie to tworzy warstwe izolacyjną i przymrozki nie są az tak dotkliwe. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|