FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
  jakie mp3?
Wersja do druku
matrioszka Płeć:Kobieta

Status: offline
PostWysłany: 20-02-2009, 09:21   jakie mp3?

Krótko: Dźwięk ma być dobrej jakości, słuchawki porządne, a całe urządzenie malutkie i z duża pamięcią. Ale bez przesady, 32 GB nie jest mi potrzebne :P. Myślałam o Creaive Zen Stone z 4 GB pamięci. Ewentualnie o PENTAGRAM Vanquish R SKIT 8GB. Jakieś sugestie?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Irian Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 20-02-2009, 09:40   

Miałam zena, tylko mniejszego - działał dobrze, aż przestał się włączać.

Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 20-02-2009, 10:00   

iRivery są bardzo dobre, ale niestety dość drogie.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Vodh Płeć:Mężczyzna
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 20-02-2009, 11:11   

iRivery są bardzo dobre, dźwięk jest bardzo dobrej jakości. Miałem T60, potem zmieniłem na e100 i oba modele sobie bardzo chwalę. Jeżeli chodzi o słuchawki, to te dodawane do iRiverów były całkiem porządne jak na słuchawki z odtwarzacza mp3, ale właśnie jak na. Jeżeli chcesz porządne słuchawki, to się zaopatrz w nie osobno. Jeżeli nie zależy Ci na wyświetlaczu (szczerze powiem, że dla mnie to w zasadzie zbędny bajer, mógłbym się bez niego spokojnie obejść, a widzę, że sama podajesz też bez dużych kolorowych wyświetlaczy) to bardzo polecam iRiver t60. Zapłacisz może nieco więcej, niż za wyżej wymienione, ale w zamian dostaniesz produkt dobrej marki, bardzo dobrej jakości.

Tylko uprzedzam, że wypada się zaopatrzyć w baterie do ładowania AAA i łądowarkę - dla mnie to akurat byłą duża zaleta, bo dzięki temu można słuchać dowolnie długo, kiedy masz w kieszeni/plecaku/torebce zapasową bateryjkę, to nie ma niebezpieczeństwa, że w połowie długiej podróży akurat Ci się rozładuje.

Słuchawki - ja bym polecał creative ep-630, są stosunkowo niedrogie i świetnie wytłumiają dźwięki otoczenia, a przy tym mają bardzo ładny dźwięk (choć niektórym dosyć mocno podbite basy mogą się nie spodobać, ale to można sobie spokojnie skorygować equalizerem z odtwarzacza). W tej cenie chyba trudno o jakieś lepsze.

A tak w ogóle to polecam forum mp3store, jeżeli masz ochotę poświęcić parę dni na szperanie i dowiadywanie się od ludzi, którzy siedzą w tym od dawna, intensywnie i są na bieżąco, to chyba nie ma lepszego miejsca. Tematów z prośbami o polecenie odtwarzacza "do jakiejś granicy cenowej" jest tam multum, wystarczy poszukać. Ze słuchawkami tak samo.

Shizuku Płeć:Kobieta
Trochę poza sobą

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 23-02-2009, 17:50   

Niesamowite, dokładnie 3 dni temu kupiłam sobie mp3 Zone Stone Plus. Jak narazie jestem zadowolona, odtwarza mi wszystko, bateria trzyma długo i ma fajny wyświetlacz.

Numer Gadu-Gadu
636349
rik Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 21-04-2009, 09:28   

iRivier jest świetny , jednak jeśli miałbym wybierać między dwoma wskazanimi w pierwszym poście , brałbym Pentagram Vanquish R SKIT 8GB nie dość , że pamięcie ma dwa razy więcej , to Creativy są bardzo wadliwe , miałem mp3 Creativa , przez 4 miesiące , pozniej poprostu przestała działać , oddałem do naprawy gwarancyjnej i .... zwrócili mi pieniądze .Kumpel też miał podobnie .
Powrót do góry
Lila Płeć:Kobieta
BAKA Ranger

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Lisia Federacja
Omertà
PostWysłany: 21-04-2009, 10:11   

Moim zdaniem drozszym lecz ciekawym wydatkiem jest to cacko Sony. Sama taki posiadam i jestem bardzo zadowolona. Bateria dlugo trzyma - posiada az 16 GB ( moj ma 8 - ale kosztowal 20 funtow mniej ), ma wbudowanego bluta, bezprzewodowe sluchawki z ladowarka w zestawie. Mozna polaczyc MP3(4) z telefonem lub GPSem w samochodzie. Jakosc dzwieku jest niesamowita...

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
matrioszka Płeć:Kobieta

PostWysłany: 27-04-2009, 13:44   

Zgadzam się - jeśli chodzi o odtwarzacze mp3 , to raczej nie Creative. Pentagramy są ok. Sony tym bardziej, jeśli idzie o jakość dźwięku. Problem tylko w tym, że w tym wypadku płaci się za markę. Zresztą wszystkie sprzęty Sony tak mają - czy będzie to mp3 czy telewizor ;)
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu