Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Konto bankowe: |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-06-2009, 17:48 Konto bankowe:
|
|
|
Mam konto studenckie. Niestety dziś zadzwonił do mnie bank i oznajmił, że z okazji urodzin mi je skasuje. Pojawiła się więc pilna potrzeba założenia nowego. Pytanie brzmi więc: co polecacie (najlepiej przy okazji od razu takiego, co pozwalałoby mi bezproblemowo kupować na Amazonie). |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 25-06-2009, 18:03
|
|
|
Ja jak zwykle polecam Inteligo. Mam takie od sześciu lat i nigdy nie miałem z nim problemów. Odnośnie zakupów w Internecie - z Inteligo otrzymuje się specjalną kartę Visa Electron z kodem autoryzacyjnym, dzięki czemu można bez problemu płacić za granicę. Sprawdzone, działa. (Dla bezpieczeństwa zdrapuję ten kod z karty - ryzyko, że ktoś go podejrzy, jest zbyt duże.)
Edit: odnośnie kosztów, 1 zł miesięcznie + 1,59 zł raz na dwa lata. Przelew do PKO darmowy, do innych polskich banków 1 zł. Wypłata gotówki bez prowizji w bankomatach PKO. |
Ostatnio zmieniony przez tilk dnia 25-06-2009, 18:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 25-06-2009, 18:13
|
|
|
Na co ja z kolei polecę mBank, konto za darmo + powyższa karta chyba za dychę na początku (chociaż nie wiem jak jest z zakupami po necie, ostatnia próba dwa lata temu dała mi konto na moneybookers). |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 26-06-2009, 18:52
|
|
|
Jak korzystam z ING/Banku Śląskiego.
Konto Direct jest bardzo wygodne. 3/4 rzeczy załatwia się przez internet, a pieniążki można wpłacać we wpłatomatach bez kolejek do kasy (i prowizji). Nie wiem jak się sytuacja ma z kartami, ale do płatności w internecie używam dodatkowej karty kredytowej. Korzystam na tyle często, że nie płacę za nią ani grosza. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Krwawisz
Blood & Belief...
|
Wysłany: 08-07-2009, 06:30
|
|
|
A ja korzystam z BZ WBK >30
Bardzo fajne konto - 5 przelewow do dowolnego banku w internecie za darmo, kazdy kolejny 50gr, konto darmowe, karta darmowa (jesli przez trzy miesiace usyzkamy obrot na koncie powyzej 300zl z tego co pamietam). Z platnosciami przez internet zero problemow. Do konta dodawana jest karta Visa Electron albo Maestro. |
_________________ Our fortress is burning
Charred birds escape from the ruins and return as cascading blood
Dying bloodbirds pooling, feeding the flood
The god of man is a failure
And all of our shadows are ashes against the grain
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|