Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Japonia z satelity |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 09-11-2009, 20:49 Japonia z satelity
|
|
|
Witam szanowne towarzystwo. Przyszedł na mnie czas aby postawić przy domu talerz i zacząć widzieć tę "telewizję" a nie tylko "śnieg" i szumy morza.
Przeglądając jednak listę kanałów niekodowanych dostępnych z satelit używanych przez polskie platformy (astra, hotbird) znalazłem bardzo ciekawie nazywający się kanał.
Nazwa jego NHK World i tak NHK jest tu jako żart. Z opisu kanału wynika że jest on anglojęzycznym kanałem informacyjnym o Japonii . Zawiera programy turystyczne, informacyjne , kulinarne i nawet językowe.
Podaje namiary
homepage
http://www.nhk.or.jp/nhkworld/
Parametry satelitów
Astra 1M (Ku Band)
Frequency 11509MHz V
Hotbird-6 (Ku Band)
Frequency 11137.41MHz H
Jestem ciekawy waszych opinii o tym kanale. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 09-11-2009, 21:38
|
|
|
Wow, jest na HB? Nie wiedziałem! Jakieś dwa lata temu znaleźć go można było tylko na Astrze. Raz, czy dwa oglądałem go na kompie (tuner DVB). W sumie, podobny tematycznie do anglojęzycznej wersji CCTV, bądź Arirang.
Co do tego pierwszego, polecić mogę tamtejsze dokumentalne filmy o historii Chin (starożytność, średniowiecze). Na prawdę, ciekawe i zawierające wiele faktów, o których rzadko kiedy się wspomina w filmach robionych przezDiscovery, czy NGC. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 11-11-2009, 11:02
|
|
|
Program (lub może wybrane pozycje) można również odbierać online np programem vlc.
strumień
http://www.nhk.or.jp/nhkworld/r0/high.asx (256kbps)
edit
Z moich wykopalisk wynika że większość programu jest dostępna online jednak kilka programów jest podpisane "tv only".
Programy takie jak:
Tell us about your life
Today's close-up
I pewnie jeszcze kilka innych jest dostępne tylko z satelity, reszta online jest :].
Program można też odpierać w wyższej rozdzielczości (512kbps lub 1024kbps) poprzez wtyczkę Silverlight microsoftu ze strony http://jibtv.com. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|