Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo nie pasowało ani do Życia, ani do Zupy |
Wersja do druku |
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 16-11-2009, 19:41
|
|
|
Ja się już Księżyca... nie mogę doczekać :D Planuję obejrzeć z siostrą i wybuchać śmiechem przy każdej dhamatycznej scenie. Dla mnie to będzie komedia roku^^
A jak słyszę "Edward" to moje pierwsze skojarzenie to FMA, dopiero gdy ktoś doda "Zmierzch" odruchowo przewracam oczami i kręcę głową z politowaniem.
A tak w ogóle to dzień mam nijaki, niby zły ale mogę sobie odpocząć przy Kimi ni Todoke... |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
|
Wysłany: 19-11-2009, 23:12
|
|
|
Bo nauczyłam się dziś czegoś nowego. Wiem już po co są kółka naukowe. Otóż, koleżanka uświadomiła mi że nie chodzi się tam dla ciekawych dyskusji. Nie, tam się chodzi oglądać Daniela z piątego roku. |
Płomiennooki Dżabbersmok
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 22-11-2009, 23:04
|
|
|
Bo weekend było ogólnie bardzo udany, ale wróciłam i czuję się jak skóra z diabła zdjęta... |
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 23-11-2009, 17:22
|
|
|
Bo oglądam filmiki z czwartkowego koncertu Placebo i mi mrucznie i ciepło na sercu, a jednocześnie tak smutno i tęskno ;__; |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-11-2009, 18:32
|
|
|
Dyniotto z ryżem (nie, nie pomyliłem tematów):
Składniki:
- pół kilo dyni
- woreczek ryżu
- szklanka rosołu z kuraka
- 150 gram kuraka
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 mały ząbek czosnku
- 1 mała cebulka
- garść startego sera żółtego
- 50 gramów sera pleśniowego z niebieską pleśnią
- sól, pieprz, olej lub oliwa
1) Nastawiamy wodę.
2) Bierzemy dyniaka, wybieramy z niego gluty, zostawiamy tylko twarde. Twarde tniemy w centymetrową kostkę.
3) Kiedy woda zmieni się we wrzątek wkładamy do niej ryż. Gotujemy 10 minut na półtwardo.
4) Polewamy patelnie oliwą. Wrzucamy na nią cebulkę, czosnek i dynie. Smażymy na małym ogniu.
5) Kiedy dynia zrobi się miękka dodajemy do tego ryż i kurczaka. Smażymy mieszając, aż ryż pokryje się cały dynią i oliwą, a kurczak będzie biały.
6) Zalewamy rosołem. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy soku z cytryny, pieprzu i soli do smaku. Gotujemy około 20 minut, od czasu do czasu uzupełniając płyn.
7) Dodajemy sery i czekamy chwile, aż zmienią się w gluty. Podajemy do stołu.
To jest pyszne! Tego jest dużo! Mimo to są granice ilości tego, ile można tego wtrynić. Nie mam w sobie już miejsca, a nadal zostało mi pół garnka. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-11-2009, 21:47
|
|
|
Bo nie ma to jak ulubiona woda kolońska po goleniu ;-) |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 23-11-2009, 22:55
|
|
|
Bo szanowna dyrektorka załatwiła mi indywidualne lekcje w szkole. Nie muszę chodzić, ani znosić mojej klasy. Szkoda tylko, że pięć godzin nauki dziennie - bez żadnej przerwy muszę dodać - nie zachwyca mnie tak jak pięć godzin nic-nie-robienia. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 24-11-2009, 00:50
|
|
|
Ja piernicze... Mój news o mnie jest na stronie głównej Poltera. Ja umarłem... Nie ma mnie! Nigdy mnie nie było! |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 24-11-2009, 15:18
|
|
|
Kupiłam 4 żarówki, żeby mnie lepiej oświecało z góry.
Mam kilkanaście cm wzrostu za mało i nie mam drabiny. Nie mam również pojęcia, JAK udało mi się je wkręcić poprzednio.
Damn. Frustracja. |
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-11-2009, 15:25
|
|
|
GoNik, może poszukasz jakiegoś życzliwego co ci je wkręci? |
|
|
|
|
|
Serik
Gość
|
Wysłany: 24-11-2009, 15:27
|
|
|
Jak krzesło jest za niskie, przesuńcie tam jakiś stół (albo biurko. Albo to cudowne, pancerne biurko Irin). Ze stołu powinno się spokojnie dać :P |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 24-11-2009, 15:30
|
|
|
Pancernego biurka Irin nie należy próbować wynosić z pokoju, bo utknie na korytarzu i taki będzie finał :D Największy problem polega na tym, że pod żyrandolem jest końcówka łóżka i nawet nie ma jak stołu podstawić nie przesuwając przy tym wszystkiego. (Tak, mierzi mnie na samą myśl o tym, żeby dla paru żarówek robić przemeblowanie. Choć pewnie i tak ostatecznie to zrobię.) |
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
|
Wysłany: 24-11-2009, 20:19
|
|
|
Bo... E-error... czytam sobie "Ucztę" Platona i czytam, i dochodzę do wniosku:
JASNY GWINT! YAOI!!!
O_______o I to takie że głowa mała. Do fanek takiego typu rzeczy się nie zaliczam, ale fakt faktem czytało się szybciej. Część w, której Sokrates dochodzi do głosu zostawiłam sobie na później... |
Płomiennooki Dżabbersmok
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 24-11-2009, 22:14
|
|
|
Fakt, na historii w szkole nie uczą, że w antycznej Grecji pedofilia była popularna i całkowicie aprobowana, a Platon był... Cóż, typowym przedstawicielem swojej epoki pod tym względem.
Tak to już jest - facetom najpierw marzy się patriarchat i zaganiają kobiety do garów i szydełkowania, potem uznają je za ciemne i nudne, po czym zabierają się za pięknych młodych chłopców. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 24-11-2009, 22:19
|
|
|
Bo czuję się jak Sen przed rozmową ze Śmiercią :D |
_________________ ...
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|