Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wycieczka do Japonii 2010 |
Wersja do druku |
oni
|
Wysłany: 28-05-2010, 09:46 Wycieczka do Japonii 2010
|
|
|
Witam serdecznie, nazywam sie Marcin. W te wakacje wybieram sie na miesieczne wakacje do Japonii (wylot z warszawy 16lipca przez moskwe do narity; powrot 15 sierpnia - ta sama trasa)
Poszukuje osoby która również jakims cudem wybiera sie 16ego w taka podroz.
pozdrawiam i prosze o kontakt - jak cos gg 15760194 |
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 28-05-2010, 14:09
|
|
|
Cześć. W podróż się z Tobą nie wybiorę, ale od 10 sierpnia będę na miejscu, więc możemy się wybrać do Mizu shōbai pewnego razu ^^ |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 28-05-2010, 14:20
|
|
|
Nie musisz jechać do Japonii li tylko po takie atrakcje, u nas ci ich nie brak. Łącznie z azjatycką obsługą, jeżeli starannie drogę swą wybierzesz. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-05-2010, 14:26
|
|
|
oni napisał/a: | Witam serdecznie, nazywam sie Marcin. W te wakacje wybieram sie na miesieczne wakacje do Japonii (wylot z warszawy 16lipca przez moskwe do narity; powrot 15 sierpnia - ta sama trasa)
Poszukuje osoby która również jakims cudem wybiera sie 16ego w taka podroz. |
Hmm, Marcin a czy mógłbyś o sobie coś więcej napisać? Bo przyznam, że mnie tym wyjazdem zaciekawiłeś. |
|
|
|
|
|
oni
|
Wysłany: 31-05-2010, 12:03
|
|
|
Mieszkam w Bielsku-Białej; pracuje jako grafik komputerowy a dokładniej DTP; studiuje reklame multimedialna na Bielskiej Wyższej Szkole Biznesu i Informatyki im. J.Tyszkiewicza, a od kolejnego semestru w planach zaczecie nowego kierunku "Realizacja obrazu filmowego" - w Katowicach albo w Łódzi.
Tworze AMVki (OnI88 na amv.com.pl) od niedawna ucze sie historii Japonii. No..., to tyle - nie chce mi sie wiecej pisac :) a i jeszcze... uwielbiam nasmiewac sie z Narutardów ^_^ :)
narazie to tyle :) |
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 31-05-2010, 12:07
|
|
|
oni napisał/a: | uwielbiam nasmiewac sie z Narutardów |
A kto tego nie lubi? ^^
A możesz troszkę opisać samą podróż? Jakie miejsca chcesz zwiedzić, gdzie chcesz spać, co jeść? Masz tam jakiś znajomych? Wycieczka zorganizowana czy na własną rękę? Jakiś maleńki kosztorys?
Pytam z czystej ciekawości, oraz chęci porównania Twoich planów do własnych. |
|
|
oni
|
Wysłany: 07-06-2010, 12:50
|
|
|
Norrc napisał/a: | Jakie miejsca chcesz zwiedzić, gdzie chcesz spać, co jeść? |
Z dokładnym planem zwiedzania rusze miesiac przed wyjazdem. Jak narazie mam niewielkie wypunktowania. jak bede mial przygotowany plan to go zamieszcze - o ile nie zapomne :)
Norrc napisał/a: | Wycieczka zorganizowana czy na własną rękę? |
na własną rękę. Nigdy bym się nie wybrał na wycieczkę zorganizowaną... Ciągłe bieganie... Co 5min gdzie indziej... i jeszcze cena oscylujaca w granicach 15k za okolo dwu tygodniowa wycieczke... wiec podziekuje
Norrc napisał/a: | Masz tam jakiś znajomych? |
Zarowno Polaków jak i Japończyków. Bez znajomości bym sie tam nie cisnął. Przez pierwsze dwa tygodnie bede mieszkal u znajomych Polaków w miejscowosci Chichiby (2h od Tokio, prefektura Saitama). Przez kolejne dwa tygodznie rowniez w tej miejscowosci tylko ze znajomi wybieraja sie w trip po Europie a ja przenosze sie do domku w gorach - taki mały hotelik, urzadzony w tradycyjnych gustach, nalezy on do Japonki którą miałem przyjemność poznac dwa lata temu w Polsce.
W przypadku pierwszych dwoch tygodni nie musze nic placic. co do reszty pobytu... normalnie pobyt w takim hoteliku kosztowałby mnie około 90zł ale w zamian za pomoc przy domu cena spada do ~30zł.
A i na bank odwiedze Hamamatsu - kolejni znajomi
Norrc napisał/a: | Jakiś maleńki kosztorys? |
Bilet kosztował mnie 2890zł. a na pobyt w japonii bede miał od 5000zł do 7000zł kieszonkowego. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|