Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tatuaże powiązane z Anime |
Wersja do druku |
andateika
Ouji
|
Wysłany: 02-02-2013, 21:29 Tatuaże powiązane z Anime
|
|
|
Witam wszystkich,
Założyłem ten temat w nadziei, że pomożecie mi z pewnym pomysłem, którym jest 7 tatuaży powiązanych z siedmioma grzechami głównymi (według kościoła katolickiego), które będą przedstawione jako symbole (preferowane) kojarzone z jakimś konkretnym anime.
W chwili obecnej posiadam tatuaż z Uroborosem. Dokładnie takim samym jaki jest w Full Metal Alchemist i dokładnie w tym samym miejscu gdzie miała go Lust, więc zaliczam go jako "Nieczystość".
Proszę was o sugestie co do pozostałych sześciu grzechów: Pycha, Chciwość, Zazdrość, Nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu, Gniew, Lenistwo.
Mam już pewne typy ale chciałbym zobaczyć na co wy wpadniecie. |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 02-02-2013, 23:44
|
|
|
A tak właściwie to w jaki klimat masz zamiar celować? Taki raczej poważny, czy śmieszny? Zwłaszcza przy "Nieumiarkowaniu w jedzeniu i piciu"?
Z pomysłów mogę Ci podrzucić... hmm, motylki Tykiego Mikka z D.Gray-mana. Na wspomniany powyżej grzech. Albo Monkey D. Luffiego z połciem mięsa. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
andateika
Ouji
|
Wysłany: 03-02-2013, 09:44
|
|
|
Dziękuje za propozycje :D Poważnie zastanowię się nad Luffy'm.
Klimat nie ma znaczenia. Pomysły mogą być śmieszne, poważne, obraźliwe itd.
Mam nadzieje, że nie byłaś jedyna na tyle miła aby coś podrzucić. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|