Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Pomysł na gre fabularną Pandora hearts |
Wersja do druku |
Małgorzata
|
Wysłany: 22-02-2011, 12:03 Pomysł na gre fabularną Pandora hearts
|
|
|
Chciałabym zorganizować coś w rodzaju gry wyobraźni. Możnaby ujawnić ją na jakimś publicczmy forum bądź poprzez Email. Wybrałam temtykę anime Pandory Herts, ponieważ to jedno z czterach anime, które wogóle obejrzałam. Zachwyciło mnie głównie fabułą i wielowątkowością i nie chodzimi tu tylko o samą bajkę, ale również o mangę. W angielskiej werji jest już numer 58, z moją słabą znajomością owego języka( głównie z filmó), tłumacz jest niezwykle pożyteczny. Różwnież zachwyciły mnie postacie, przedstawione w tej opowieść. Są poprostu tak niesomowicie popadające w skrajności, ze aż chciałoby się je mieć za autorytet. Nie zapominajmy o bardzo ważnej zasadzie przy ocenie filmu lub czego kolwiek innego, widzimy sytuacje z obu stron medali, to ważny element przy tak zawiłej( prawie mało zrozumiałej) fabule.
Wracająć jednak do samej inicjatywy, chodziłoby o wybranie sobie postaci spośród znanych nam z anime bądź mangi albo wymyślić włąsną i dopasowanie im wybranego przez siebie charakteru. Tak wprowadzilibyśmy zupełnie nowe wątki fabularne i własne pomysły w tą opowieść. Byłaby to historia, która zwyczajnie ciągnęłaby się można powiedzieć: bezkońca. Takie pisanie dla przyjemności, ponieważ jakoś mi tego brakuje. Jakby kogoś to zainteresowało to proszę napisać na Email( jestem gorącą fanką starszych wersji Star Wars i gry ord Republick) lub odpowiedzieć na forum |
_________________ Fortuna |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-02-2011, 12:22
|
|
|
Tu masz cały dział poświęcony tego typu zabawom. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Fortuna
Gość
|
Wysłany: 22-02-2011, 13:03
|
|
|
W tym zły sensie. Przeprasz, ale nie rozumiem. Dlaczego ta uwaga? |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 22-02-2011, 13:11
|
|
|
Kali krowa. Kupić. Mordunku, ratują, gwałcą!
.
.
.
To bot, czy żywy kawałek człowieka?
(Zlituje się ktoś i przeniesie temat...) |
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 22-02-2011, 13:14
|
|
|
Przeniesiono do właściwego działu. I na bogów, ludzie, piszcie po polsku...
Edit: Poleciał post nie związany z tematem i skrajnie niezrozumiały.
Edit 2: Ja może spróbuję wyjaśnić, chociaż biorąc pod uwagę, że niewiele rozumiem, może być to trudne. Temat został przeniesiony do właściwego działu, który służy do tego typu zabaw. Tyle, nikt nie ma nic przeciwko, pomysł jak każdy inny, po prostu założony nie w tym miejscu w którym powinien. Zamiast obrażać użytkowników, na dodatek gwałcąc język polski, proponuję spokojnie poczekać czy może znajdzie się ktoś chętny do zabawy... |
Ostatnio zmieniony przez moshi_moshi dnia 22-02-2011, 13:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 22-02-2011, 13:29
|
|
|
Ludzie po prostu nie rozumieją o co Ci chodzi. Jeśli Twoje posty byłyby nieco staranniejsze i bardziej zrozumiałe, to nie byłoby problemu. Spróbuj zanim wyślesz posta, przeczytać go dwa razy i przepuścić przez Worda - mówię to bez cienia złośliwości.
Obrażanie ludzi (vide: sugerowanie, że inni są za mało inteligentni) też ma szansę wywrzeć nienajlepszy efekt - raczej po prostu ściągnie moderację, bo na tym forum takie odzywki tolerowane nie są. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Foruna
Gość
|
Wysłany: 22-02-2011, 13:43
|
|
|
Przepraszam, ale komputer, który obecnie używam ma angielskie przeglądarki błedy, które wyświetlają się na monitorze są poprawiane wedłóg tego języka. Z niechlujstwa trochę mi się nie chciało kopiować tego na Worda. Myślę, że nerwów do Internetu i publicznej opini to ja nie mam. To był trochę głupi pomysł, chociaż grajać tak ze znajomymi moża mieć ciekawą zabawę. |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 22-02-2011, 13:48
|
|
|
Z wordem warto się zaprzyjaźnić, zwłaszcza gdybyś naprawdę chciała pisać takie zbiorowe opowiadanie - dłuższe posty z błędami po prostu źle się czyta.
To nie jest głupi pomysł, jak widać na forum mamy cały dział na takie eksperymenty :) Po prostu poczekaj, może ktoś się zgłosi - a przede wszystkim przestań się denerwować, bo po pierwsze nie warto, po drugie to tylko zniechęci potencjalnych chętnych.
Za jakiś czas przeczyszczę tę dyskusję, bo wygląda paskudnie *zdziela GoNika patelnią* |
|
|
Foruna
Gość
|
Wysłany: 22-02-2011, 13:59
|
|
|
"Za jakiś czas przeczyszczę tę dyskusję, bo wygląda paskudnie *zdziela GoNika patelnią*"
Byłabym bardzo wdzięczna... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|