Fate/PL - temat organizacyjny |
Wersja do druku |
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 26-11-2011, 11:20
|
|
|
Urawa napisał/a: | .. (a ZC prowadziłem najdłużej) |
<dodaje dwa do dwóch> o.....kfik. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 26-11-2011, 11:21
|
|
|
Smk napisał/a: | Urawa napisał/a: | .. (a ZC prowadziłem najdłużej) |
<dodaje dwa do dwóch> o.....kfik. |
???
Wiesz, zajrzyj sobie do opisu potworów w ZC, a zrozumiesz, czemu to się wręcz prosi o prowadzenie bez cyferek. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 26-11-2011, 11:32
|
|
|
Dobra, żeby nie było że wcześniej nie zgłaszałem
Zamawiam Klase Saber, jako Servanta zgłaszam Zawisze Czarnego "Światłego w Mrocznej zbroi" |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-11-2011, 11:46
|
|
|
Repli - okej, ale teraz zdradziłeś się wszystkim co będziesz mieć (a wiedza prawdziwego imienia Servanta to duuuuża przewaga). Powiedz mi, czy na pewno nie chcesz zmienić - jeśli tak, to nową informację ewentualnie na priva.
Caladan - tu nie ma mechaniki. Mechanika Natsuverse i Fate jest zupełnie nie znana, a opis "cyferkowy" służy do tego, że Master dostaje podstawowe informacje o wrogim Servancie (właśnie siła, szybkość itp) po spojrzeniu na niego. Dlatego wypadałoby te 6 literek przydzielić, a jeśli to problem dla Ciebie, to zrobię to sam na bazie opisu postaci.
Nie żeby tak naprawdę miało to duże znaczenie... i tak liczą się przede wszystkim zdolności i Noble Phantasm.
Jeśli na serio tylu osobom to nie odpowiada, możemy z tego zrezygnować, ale wtedy każdy szykujący postać powinien przygotować opisową informację dla innych Masterów, która by podała te same wiadomości co te 6 statystyk. To po prostu krótka, uproszczona wersja służąca do informacji w co tego Pana walnąć - może jest superpakerny, ale ma mało many na swoje zdolności, a może jest na tyle wolny, że można ociekać i strzelać... Nic więcej.
Karel napisał/a: |
Ja chciałem zapytać o True Assasina. Jak wiadomo fabularnie to zawsze jest jeden i ten sam gość. Jak w takich wypadkach mamy to obejść? |
Olać to ;-) Mamy w literaturze i historii całkiem ładną ilość Assasinów ;D |
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 26-11-2011, 12:06
|
|
|
Obecny stan osobowy:
1 Rider (Servant - 100%, Master do opisania ze zgłoszonym pomysłem)
1 Lancer (Servant 90%, Master do opisania)
1 Archer (Servant - 100%, Master 100%)
1 Saber (Servant zarezerwowany, Master do opisania)
2 Saber (Servant zarezerwowany, Master do opisania)
1 Berserker (Servant 100%, Master 100%)
Przypominam, że wstępnie możliwe jest wybranie 2 postaci z każdej klasy. Możliwe, że trzecia 7 pójdzie na NPCów, abyście mieli wrogów do załatwienia w formie rozgrzewki i wykazania swojej epickości (i może jakiegoś OP osobnika do zawierania sojuszy). Jeśli ktoś bardzo będzie chciał, dostanie 3 osobnika tej samej klasy, chodzi mi o uniknięcie sytuacji z 5 Saber i 8 Riderami... |
Ostatnio zmieniony przez Daerian dnia 26-11-2011, 13:19, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 26-11-2011, 12:53
|
|
|
Pytanie może być osoba z zagranicy, która była przez jakiś czas w Polsce. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Luik
|
Wysłany: 26-11-2011, 13:02
|
|
|
Jakby co, wysłałem projekt berserkera. (kto jaką klasę servanta ma to i tak chyba wiadomi, nie?) |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 26-11-2011, 13:03
|
|
|
Caladan napisał/a: | Pytanie może być osoba z zagranicy, która była przez jakiś czas w Polsce. |
Jako servant? Pod warunkiem, że jakoś się w naszych dziejach znacząco zapisała, a nie tylko wpadła i poszła sobie dalej, by odegrać ważniejszą rolę gdzie indziej. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 26-11-2011, 13:04
|
|
|
Caladan napisał/a: | Pytanie może być osoba z zagranicy, która była przez jakiś czas w Polsce. |
Możnaby rozszerzyć założenia do "postaci historycznych" z historii Polski, a nie rodowitych polaków. Jestem za. Entuzjastycznie. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 26-11-2011, 13:12
|
|
|
Luik napisał/a: |
Jakby co, wysłałem projekt berserkera. (kto jaką klasę servanta ma to i tak chyba wiadomi, nie?) |
Wiadomo, i tak wyjdzie po 1 poście ;D
O postaci Caladana - był to krótki epizod raczej, ale szeroko komentowany przez historyków. Spędził kilka lat w Polsce jednak.
Większość życia postać spędziła poza Polską.
Postać gwarantowałaby bycie ciekawym Servantem, to mogę potwierdzić. |
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 26-11-2011, 13:17
|
|
|
Ja to poddaję pod demokratyczne głosowanie. Mam zastrzeżenia (Servant jest średnio polki, bardziej angielski stanowczo), ale pomysł jest ciekawy i miał dość znany epizod w Polsce... |
|
|
Luik
|
Wysłany: 26-11-2011, 13:20
|
|
|
Jeśli większość nie będzie musiała sprawdzać na wiki co to za typ i co ma wspólnego z polską, to myślę, że nie ma powodu, by go blokować. (tyle, że sam musisz teraz ocenić stan ogólnej wiedzy naszej :P ) |
|
|
|
|
|
Karel
Latveria Ruler
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 26-11-2011, 13:24
|
|
|
Ja sam bardziej nż rolą Servanta jestem zainteresowany rolą Mastera.
I chyba domyślam się kogo Cal ma na myśli.
Ja sam w tej chwili mam dostęp tylko do forumowego IRC'a i PW. Wszelkie inne formy komunikacji do poniedziału są dla mnie niedostępne dlatego prosiłbym wziąć to pod uwagę. |
_________________ "So come forth, Avenger. It is time to put our lingering dispute... to an end!"
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 26-11-2011, 13:25
|