Skojarzenia z nickami |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 08-06-2004, 12:56
|
|
|
Pierwowzór był wilkiem. Może dlatego kojarzy się z Fenrisem;P. Poza tym Smook ja mówię tylko i wyłącznie, jak to brzmi z angielskim akcentem. Sam spróbuj to wymówić tak jak oni czytają litery to zobaczysz, że mam rację. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 08-06-2004, 16:20
|
|
|
Mój się kojarzy jakże oryginalnie, z wanilią... :P |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 08-06-2004, 16:23
|
|
|
Mój mi się ostatnio z Pszczółką Mają skojarzył ^^. Nic dziwnego, skoro moja RPG-owa bohaterka ma tak na imię. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 08-06-2004, 16:27
|
|
|
Jeszcze z samym majem się kojarzy.:) Chyba coś wspominałaś, że nick ma związek z miesiącem kiedy obchodzisz jakieś święto, tak? (Urodziny albo imieniny - nie pamiętam.^.^) |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 08-06-2004, 16:30
|
|
|
13 maja 1988 roku (w piątek) urodziła się pewna mała istotka. I to byłam ja. A poród odbierał Bardzo Przystojny Arab. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 08-06-2004, 16:53
|
|
|
Jaka dobra pamięć;P. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 08-06-2004, 16:57
|
|
|
Mama mi to ZAWSZE powtarza, kiedy mówi o moich narodzinach ^^. A na dodatek, były jakieś problemy i to był ostatni otwarty szpital w Łodzi ^^. A wracając do tematu... To Ysengreen mi się kojarzy z zielonym Jasiem XD |
O męcę twórczej:
|
|
|
|
|
Saluchna
evil baka heavy metal fan
|
Wysłany: 08-06-2004, 18:33
|
|
|
Mi z Isengardem XD |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 08-06-2004, 19:42
|
|
|
Co wy z tym Jasiem;P? Już się drugiej osobie kojarzy. I Ysengrinn nie Ysengreen;p. |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 08-06-2004, 19:52
|
|
|
a mnie się kojarzy z krasnoludkiem^^
nie wiem czemu ale jak czytam całe imie to mi się ze skrzatami kojarzyXDDD |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 08-06-2004, 20:22
|
|
|
-_-'. No comment. I czemu nagle wszyscy się zajęli moim pseudo, no:>? |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 08-06-2004, 20:30
|
|
|
Bo z naszymi już nic się nie da wymyślić ^^. Chimeria to chimera, Xellas to Xell/Zellas, a ja to Maja/Pszczółka Maja/ urodzona w maju. Możemy się jeszcze nad Saluchną poznęcać, ale nic mi do głowy nie przychodzi. Za to właśnie mi wpadło do głowy, że skoro Anglicy wypowiedzieli by twoją kswywkę wise'n'green, to skojarzyło mi się Mądry I Zielony XD |
O męcę twórczej:
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 08-06-2004, 20:33
|
|
|
Ysen, możesz się pocieszyć, że mnie się twój nick tylko z mitologią skandynawską skojarzył. Zresztą ja w ogóle mam raczej uprzejme skojarzenia, taka Serika od początku kojarzyła mi się z czereśniami - bo francuskie cerise to czereśnia, a wymawia się podobnie...
Natomiast mój nick kojarzy mi się tylko tak, jak powinien - z leszczyną. No, poza tym, że musiałam się przyzwyczaić, że "Ave" to nie tylko wyrafinowana forma powitania, ale też skrót, jakim się do mnie wiele osób zaczęło zwracać. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 08-06-2004, 20:39
|
|
|
Xellas- krasnoludki jak najbardziej :>
Ale ostatnio gdzieś czytałam wzmiankę o takich dwóch panach i mi się Ysen skojarzył ponieważ imiona tychże bohaterów zaczynały się na "Y".
Yvain (tytułowy bohater powieści "Rycerz ze Lwem"- niestety nie czytałam, ale podobno szlachetna postać^^Jeszcze sprawdzę^.^) oraz Yvetot(król; człowiek o wielkich pretensjach, a o małych zasługach) :) Jeśli chodzi o samo imię to więcej podobieństw nie ma. ;) Zobaczymy jeszcze czy z charakterkiem ;P |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 08-06-2004, 20:51
|
|
|
Avellana bo to tak ostro brzmi^^'
jak Ave to tak łagodniej^^ chociaż i tak wzbudza strach tfu...respekt |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
|