Zarejestrujmy się razem~! |
Wersja do druku |
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 17-05-2010, 16:55 Zarejestrujmy się razem~!
|
|
|
W pierwszym poście chciała bym zamieścić Tutorial jak zarejestrować się na Japońskojęzyczne forum graficzne - Pixiv.
Adres strony: http://www.pixiv.net
Wiem, że rejestracja nie jest zbyt ciężka, ale z drugiej strony wiem również, że wiele osob nie korzysta z tej wspaniałej strony ze względu właśnie na tylko Japońskojęzyczną rejestracje. Co prawda, regulamin jest po Angielsku, ale wierze w to, że mało kto go czyta i tak, więc nie ma on tu większego znaczenia. Postaram się jak najlepiej opisać i pomoc wam w rejestracji na stronie.
Krok 1:
Na stronie głównej (http://www.pivix.net) kliknij w przycisk zaznaczony na czerwono na screenie by rozpocząć rejestracje.
Krok 2:
Wpisz swój adres e-mail w okienku, będzie ci potrzebny do potwierdzenia maila. Następnie wciśnij przycisk by przejść dalej.
Krok 3:
W tej części strona upewnia się, że wpisałeś/łaś prawidłowy adres. lewy przycisk pozwala na cofnięcie się do wpisywania adresu (Krok 2) jeśli popełniłeś/łaś błąd wpisując maila. Prawy przycisk pozwala ci przejść dalej w procesie rejestracji.
Krok 4:
Strona informuje się, że e-mail z potwierdzeniem został wysłany na wyżej podany adres maila. Możesz wyłączyć na razie Pixiv i udać się na swoją pocztę poczekać na maila. Czasem pojawienie się takiego zajmuje nawet kilka godzin, bądźcie cierpliwi. Pamiętajcie sprawdzić folder ze spamem, czasem tam ląduje.
Krok 5:
E-mail z potwierdzeniem powinien wyglądać około tak.
Krok 6:
Kliknij na link, by potwierdzić swój adres mail oraz ponownie przejść na stronę Pixiv by dokonać rejestracji.
Krok 7:
Pola oznaczone czerwoną gwiazdka są polami obowiązkowymi, trzeba je wypełnić.
* Oczywiście na dole powinno być "pojęcia" bez " i ".
Krok 8:
Po zakończeniu wpisywania wszystkiego wciśnij przycisk na dole ekranu, by zakończyć rejestracje na stronie.
* W adresie, ostatnia opcja to z zagranicy oraz przy dolnych opcjach, po prawej stronie pierwsza opcja to pokazywanie dan publicznie, druga tylko dla znajomych a trzecia ukrywa nasze dane.
Krok 9:
Jeśli wszystko poszło dobrze, na stronie głównej wpisać swoje dane: Pierwszy nick, który podałeś/łaś przy rejestracji (Pixiv ID) oraz swoje hasło by zalogować się na forum.
Mam nadzieje, że nie ma błędów ani nie zaśmiecam forum a komuś się przyda.
PS:
Nie znam Japońskiego. |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
Ostatnio zmieniony przez Lila dnia 17-05-2010, 18:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 17-05-2010, 17:11
|
|
|
W sumie dobry pomysł na temat, wprawdzie tutorial rejestracji można bez problemu wygooglać, ale to jednak wymaga jakiejś inicjatywy, a tu mamy wszystko na tacy ^^ Wprawdzie sam założyłem dzisiaj wcześniej konto, ale komuś się na pewno przyda. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Satoshi
Yaoi Fanboy :3
|
Wysłany: 17-05-2010, 17:35
|
|
|
Waaa! Super pomysł! Dzisiaj się zarejestruje ^^ Dziekuje Lila! :) |
Ostatnio zmieniony przez Satoshi dnia 17-05-2010, 18:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 17-05-2010, 17:53
|
|
|
Jako iż temat słuszny i bardzo pomocny, przyklejam. :) |
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 17-05-2010, 18:00 Re: Zarejestrujmy się razem~!
|
|
|
Lila napisał/a: | Krok 8:
Po zakończeniu wpisywania wszystkiego wciśnij przycisk na dole ekranu, by zakończyć rejestracje na stronie. | Odnośnie tego punktu jedna uwaga.
Tam, gdzie należy wpisać adres - nie wiem, co za problem zaznaczyć opcję na samiuuutkim dole, która oznacza "overseas". Tak samo w tych opcjach po prawej - wybranie pozycji na samym dole pozwala na ukrycie danych po lewej informacji o nas (o ile się nie mylę). |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood.
Ostatnio zmieniony przez Easnadh dnia 17-05-2010, 18:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
|
Wysłany: 17-05-2010, 18:05
|
|
|
Easnadh napisał/a: | Tam, gdzie należy wpisać adres - nie wiem, co za problem zaznaczyć opcję na samiuuutkim dole, która oznacza "overseas". Tak samo w tych opcjach po prawej - wybranie pozycji na samym dole pozwala na ukrycie danych po prawej informacji o nas (o ile się nie mylę). |
Widzisz, nie wiedziałam nawet o tym, zaraz dopiszę. Niestety nie znam Japońskiego, a na pewno nie na tyle ^^" |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 17-05-2010, 18:19
|
|
|
Lila napisał/a: | Niestety nie znam Japońskiego, a na pewno nie na tyle ^^" | Ja też nie xD Parę dni temu sama mordowałam się z pixivem i translatorem Googla. |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
|
Wysłany: 17-05-2010, 18:38
|
|
|
A to akurat Google nie jest najlepszym rozwiązaniem - polecam Babel Fisha. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 17-05-2010, 18:42
|
|
|
Tranlator google ma chyba lepszy (bo nowszy) skrypt tłumaczący. Jeśli chodzi o tamten "bad translator", który wklejałem gdzieś indziej, to problem leży w przekładzie przekładu przekładu i każdy maszynowy tłumacz się na tym wyłoży. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 17-05-2010, 19:06
|
|
|
Eaś is right.
http://translate.google.pl/#
Wrzucić stronę z danymi (krok 7) i ustawić "japoński -> angielski". Tłumaczy całość idealnie. I znacznie ułatwia połapanie się w rubryczkach.
*wraca do rejestrowanie*
EDIT. Yatta! |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-05-2010, 08:22
|
|
|
Tren napisał/a: | Tłumaczy całość idealnie. |
Na polski zaś prawie idealnie - bo podział ludzkości na kobiety i ludzi wydaje się być interesujący ;p
A poza tym, też yatta - rejestracja ukończona. |
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 18-05-2010, 12:15
|
|
|
Lila, tam gdzie nie masz pojęcia, chodzi o adres Twojej strony. |
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 18-05-2010, 14:21
|
|
|
Ja osobiście z rejestracją nie miałam problemu, gorzej z logowaniem. Zanim mi się uda muszę wpisać z 20 nick'ów, a później nie pamiętam który był właściwy xD |
|
|
Lila
BAKA Ranger
|
Wysłany: 18-05-2010, 15:05
|
|
|
Do logowania używa się pierwszego Nicku (ID), tym drugim podpisuje się na stronie i pod twoimi artami. To chyba ze względów bezpieczeństwa nazwa konta jest inna niż użytkownika. |
|
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 18-05-2010, 18:18
|