Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Pozostałe znaki zodiaku :P |
Wersja do druku |
Noire
Pomniejszy Inżynier
|
Wysłany: 16-11-2003, 22:11
|
|
|
Ruroke,dzie masz Egipski?
Majów Ametys (Xellusiowy kamyk XD)
zobaczmy co sie zgadza..
rozsądne, ambitne - guzik..leń żem jest że cholera bierze,a rozsądek to gatunek wymarły :P
wiedzą czego oczekują od życia, mają jasne i niezmienne poglądy-no tu się zgodzę
Nie poddają się nastrojowi chwili, dokładnie analizują każdą sytuację, tworząc rachunek zysków i strat, a następnie przygotowują precyzyjny plan działania - to zalezy ,to naprawde zalezy od okoliczności w jakich siedze
nie ma miejsca na improwizację -dzie tam,nie zgadza sie
mądrość,- ?
odwaga- O_o ich chyba naprawdę wali O_o...no czasem,ale w bardzo wyjątkowych okolicznościach i kiedy adrenalina uderzy mi do głowy
Chętnie pomagają innym, jednak sami liczą tylko na własne siły, nade wszystko ceniąc sobie niezależność.- nyo,nareszcie cus prawdziwego....tylko z tą pomoca innym jest różnie :P
Wobec innych ludzi są nieufni, podejrzliwi i zwykle zachowują spory dystans w rozmowie.- jeśli dany człowiek mi sie nie spodoba,to żeczywiście tak jest
Jednak nie ma bardziej oddanych przyjaciół niż Ametysty- hmm..
Ametysty bywaj czasami despotyczne i żądne pochwal - ^^ *nod,nod*
Podopieczni tego pięknego kamienia to nieocenieni pracownicy – obowiązkowi, oddani, sumienni, uczciwi i dokładni.
- bwahahah
Przeczytałam ten chińskie horoskop...mimo że wg. tego jestem wężem..to najbardziej pasuje do mnie opis smoka ^^' |
|
|
Hitomisia
Dołączyła: 22 Wrz 2003 Skąd: "Tymczasem przenoś moją duszę utęsknioną, do tych pagórków leśnych, do tych łąk zielonych" Status: offline
|
Wysłany: 17-11-2003, 14:36
|
|
|
a no właśnie tez sie chciałam zapytac o ten egipski^^ |
_________________ "Twe oczy jak piękne świece,
a w sercu źródło promienia.
...więc ja chciałbym Twoje serce ocalić od zapomnienia..." |
|
|
|
|
Gato
Skeletofiliac
|
|
|
|
|
Ryuu_Davis
Dołączyła: 12 Kwi 2003 Skąd: A bo ja tam wiem O.o? Status: offline
|
Wysłany: 17-11-2003, 21:09
|
|
|
Dam sobie rękę uciiąć że nie ma tutaj żadnaj Rybki ;) damn wie, czemu znam tak mało osób spod tego znaku... |
|
|
|
|
|
Rurokesusu
Dołączyła: 27 Kwi 2003 Skąd: Spod spódnicy Chaosu Status: offline
|
Wysłany: 17-11-2003, 21:35
|
|
|
Egipski mam z gazetki,a że mi się spodobało to też wpisałam ^^ |
_________________ Niech Lady of Nightmares błogosławi na zawsze te Forum!
Under the ice you will belive
Under the ice you will be free |
|
|
|
|
Gato
Skeletofiliac
|
|
|
|
|
Inai Nerse
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 18-11-2003, 18:58
|
|
|
ChińskiLubiany - nawet, nawet...
elegancki - eee...
prawdomówny, wzniosły.- ani jedno, ani drugie ^^"
Lubi bogactwa. - hhhhmmmm.... ^^
Towarzyski, rozmowny. - tak...
Z łatwością przystosowuje się do każdej sytuacji. - mówią na mnie "Kameleon" ^^
Kobieta
Towarzyska, lubi podróżować. Posiada dużą intuicję. Nie da się zaskoczyć swoim wrogom. Lubi bogactwo, ale zdobywa je z trudem dzięki wytrwałości i pilności. Człowieka stojącego na drodze do osiągnięcia celu usuwa często z intrygami. Posiada skłonność do wywyższania się. Nie znosi krytyki. W miłości gorąca. Ubiega się o wyższe stanowiska.
raczej się zgadza ^^
Majów:
Akwamaryn
Osoby urodzone pod znakiem Akwamarynu posiadają skomplikowana osobowość, ciężko je jednoznacznie scharakteryzować. Często zaskakują swoim zmiennym usposobieniem i nieprzewidywalnymi reakcjami. Nie mniej to bardzo oddani, wierni i lojalni przyjaciele na dobre i złe chwile. Akwamaryny są ufne i oddane, ale gdy tylko raz się zawiodą zrażają się do osoby, która nadwerężyła ich zaufanie. Są życzliwi dla innych, pomocni, bezinteresownie służą pomocą i rada, nie tolerują cwaniactwa, brutalności i wyrachowania.
Akwamaryny to typowi intelektualiści, ciekawi świata i nowinek technicznych, maja szerokie i oryginalne zainteresowania: od tajników budowy aparatów optycznych po rękodzieło artystyczne w krajach Afryki Wschodniej.
Idealne zawody dla Akwamarynów to zawody w branżach wymagających twórczej inwencji – dziennikarstwo, sztuka, reklama. Systematyczna, żmudna i monotonna praca, szybko je nuży i zniechęca.
Osoby, którym patronuje ten kamień rzadko angażują się w trwałe związki uczuciowe, być może dlatego, że bardzo dużo wymagają od partnera, same zaś są często nadopiekuńcze i bardzo zazdrosne.
zgadza się, oprócz ostatniego akapitu ^^ |
|
|
|
|
|
Rurokesusu
Dołączyła: 27 Kwi 2003 Skąd: Spod spódnicy Chaosu Status: offline
|
Wysłany: 18-11-2003, 21:46
|
|
|
Gato- mam wrażenie, że z tej samej co ty ^^' (Witch?) |
_________________ Niech Lady of Nightmares błogosławi na zawsze te Forum!
Under the ice you will belive
Under the ice you will be free |
|
|
|
|
Gato
Skeletofiliac
|
|
|
|
|
Hitomisia
Dołączyła: 22 Wrz 2003 Skąd: "Tymczasem przenoś moją duszę utęsknioną, do tych pagórków leśnych, do tych łąk zielonych" Status: offline
|
Wysłany: 20-11-2003, 19:13
|
|
|
nio powiedzcie wreszcie |
_________________ "Twe oczy jak piękne świece,
a w sercu źródło promienia.
...więc ja chciałbym Twoje serce ocalić od zapomnienia..." |
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 20-11-2003, 20:47
|
|
|
Mój chiński znak zodiaku to... świnia ;).
Świnia - Ostatni znak zodiaku uważany jest za spadkobiercę swych poprzedników; niesie radość i obfitość, ale też wszelkie klęski jedenastu lat. - Hmmm tu się chyba zgodzę, mam okresy druzgocących klęsk i znakomitych zwycięstw :D.
Świnia jest uczciwa, lojalna, dobra i tolerancyjna, świecie wierzy w jasne strony człowieczeństwa. - W jasne strony to wierzę, ale jestem świadom i ciemnych. Reszta się zgadza z jednym zastrzeżeniem - jeśli ktoś popełnia uczynki sprzeczne z moim kodeksem moralnym, odwracam się od niego, więc nie jest to ślepa lojalność.
Zakłada z góry, że ludzie są prawi i godni szacunku. Pobłażliwie patrzy na drobne odstępstwa od tego świetlanego wizerunku, a gdy spotka się z rażącymi negatywnymi, długo nie wierzy w źle intencje. Wokół Świnki kręcą się kombinatorzy i bezwzględnicy, którzy manipulują nią bez przeszkód. Naiwna świnia zdaje się tego nie dostrzegać i wiele przełknie cierpiąc w milczeniu - mwahahaha, kompletna odwrotność :P.
ale nie daruje, gdy ktoś zakwestionuje jej uczuciowość. Poczucie honoru i zadraśnięta miłość własna sprawiają, że zmienia się w rozwścieczonego dzika. Jest groźnym i bezwzględnym przeciwnikiem, chociaż dopiero wówczas, gdy ktoś po raz dziesiąty nastąpi jej na odcisk. - tu zaś się zgadza, jestem dość cierpliwy, ale jak ktoś bezczelnie depcze mi po odciskach, to nie odpowiadam za siebie ;P.
Przez cale życie broni się przed manipulacjami i wyzyskiem, doznaje wielu rozczarowań, ale z własnej winy. Świnka uczy się na błędach, mimo zawodów daje się nabijać w butelkę kolejny raz. Przed depresja i całkowitym załamaniem ratuje ja wielka siła wewnętrzna i poczucie humoru. Ma szerokie zainteresowania, lubi wernisaże, premiery teatralne i czyta modne książki. Jest dociekliwa i żądna wiedzy, ale dotyczy to tylko tych dziedzin, które ją interesują. Jest również pracowita i skrupulatna, lecz rzadko robi karierę. Większość Świnek przechodzi przez życie nie zauważona; pracują na podrzędnych stanowiskach, obca im jest bowiem autoreklama i przepychanie się łokciami. Znak ten ma szczęście w kwestiach finansowych, nawet przeciętnie zarabiająca Świnia ma zawsze więcej pieniędzy od pobierających te sama pensje kolegów ! Czasem jest przeraźliwym skąpcem, nastawionym wyłącznie na pomnażanie kapitału. To typowy hedonista, pragnie otaczać się luksusem, lubi wykwitnę jedzenie i szlachetne trunki. Często nabiera z wiekiem kształtów rubensowskich, gdyż nie umie odmówić sobie rozkoszy podniebienia. - brak umiejętności przepychania się łokciami i żądza wiedzy w zainteresowaniach sie zgadza. Reszta nie, zwłaszcza z pracowitością ;P. Zdolny leń :P.
Świnka traktuje bardzo poważnie miłość i rodzinę, nie uznaje burzliwych scen i zdrad. Dom musi być oazą harmonii i ciepła. - Czysty ja :D.
Powinna związać się Koniem lub Kozą. - Po moim trupie ;P. Nie będę latał za zabytkami starszymi ode mnie o 3-5 lat. Jestem studentem polonistyki, a nie archeologii ;P.
Hitomisia - z tego co wiem, to rybami są Yuby i tilk. |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-11-2003, 21:22
|
|
|
Pozwole sobie wykorzystac trud Bambosha...w koncu swinia pozostanie swinia >D
Świnia - Ostatni znak zodiaku uważany jest za spadkobiercę swych poprzedników; niesie radość i obfitość, ale też wszelkie klęski jedenastu lat. - Rozmiar klesk jest o wiele wiekszy niz sukcesow
Świnia jest uczciwa, lojalna, dobra i tolerancyjna, świecie wierzy w jasne strony człowieczeństwa. Buhaha, jasne oczywiscie. Przypominam Purity test, 29% >D
Zakłada z góry, że ludzie są prawi i godni szacunku. Pobłażliwie patrzy na drobne odstępstwa od tego świetlanego wizerunku, a gdy spotka się z rażącymi negatywnymi, długo nie wierzy w źle intencje. Wokół Świnki kręcą się kombinatorzy i bezwzględnicy, którzy manipulują nią bez przeszkód. Naiwna świnia zdaje się tego nie dostrzegać i wiele przełknie cierpiąc w milczeniu - Taaa, moja naiwnosc wzgledem ludzi jest przerazajaca. Ale nie cierpie, gdy ktos mna manipuluje. Wbrew mojej woli.
ale nie daruje, gdy ktoś zakwestionuje jej uczuciowość. Poczucie honoru i zadraśnięta miłość własna sprawiają, że zmienia się w rozwścieczonego dzika. Jest groźnym i bezwzględnym przeciwnikiem, chociaż dopiero wówczas, gdy ktoś po raz dziesiąty nastąpi jej na odcisk. -rzeczywiscie, wiele wybaczam. Do czasu.
Przez cale życie broni się przed manipulacjami i wyzyskiem, doznaje wielu rozczarowań, ale z własnej winy. Świnka uczy się na błędach, mimo zawodów daje się nie (?) nabijać w butelkę kolejny raz. Przed depresja i całkowitym załamaniem ratuje ja wielka siła wewnętrzna i poczucie humoru. Ma szerokie zainteresowania, lubi wernisaże, premiery teatralne i czyta modne książki. Jest dociekliwa i żądna wiedzy, ale dotyczy to tylko tych dziedzin, które ją interesują. Jest również pracowita i skrupulatna, lecz rzadko robi karierę. Większość Świnek przechodzi przez życie nie zauważona; pracują na podrzędnych stanowiskach, obca im jest bowiem autoreklama i przepychanie się łokciami. Znak ten ma szczęście w kwestiach finansowych, nawet przeciętnie zarabiająca Świnia ma zawsze więcej pieniędzy od pobierających te sama pensje kolegów ! Czasem jest przeraźliwym skąpcem, nastawionym wyłącznie na pomnażanie kapitału. To typowy hedonista, pragnie otaczać się luksusem, lubi wykwitnę jedzenie i szlachetne trunki. Często nabiera z wiekiem kształtów rubensowskich, gdyż nie umie odmówić sobie rozkoszy podniebienia. - Bambosh, dokladnie >)
Świnka traktuje bardzo poważnie miłość i rodzinę, nie uznaje burzliwych scen i zdrad. Dom musi być oazą harmonii i ciepła. - Taa, mam wieczny quest, " W poszukiwaniu swietego spokoju"
Choc rzeczywiscie, brakuje mi takiego domu.
Powinna związać się Koniem lub Kozą. - @R@! Nie dam sie z nikim zwiazac. Natychmiast odlozyc te liny! |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 05-12-2003, 00:53
|
|
|
Teraz postanowiłem wziąć w obroty horoskop Majów i egipski :P.
Według Majów Szafiry to wybrańcy bogów, wróżono im długie i szczęśliwe życie. - zależy co uważają za długie i szczęśliwe życie :P. Nie licząc paru aspektów mojej egzystencji nie narzekam :P. A przyszłość... niezbadane są wyroki Losu :P.
Ten znak charakteryzuje się wyjątkowym rozsądkiem, ostrożnością i życiową mądrością, a przy tym wyraźnie sprzyja mu szczęście. - ROTFL :P. No, może poza szczęściem, które wyraźnie mi sprzyja :).
Idzie przez życie prostą drogą, nie uznaje krętactw, kłamstewek i wybiegów. - w sumie racja, nie licząc wyłudzania pieniędzy od rodziców i kombinacji na uczelni :P.
Szafir jest niezwykle uczciwy, solidny, pracowity i wytrwały. Gdy podejmuje działanie, rozpatruje wszystkie aspekty wierząc, że "diabeł siedzi w szczegółach". Jest precyzyjny, nigdy nie zapomina o terminach - woli nawet dość długo czekać, niż miałby się spóźnić o minutę. - taki leń jak ja? :P
Ma duże szanse, by zajść w życiu bardzo wysoko, ale nie uznaje wspinaczki po szczeblach kariery kosztem innych. Zawsze liczy się z ludźmi i uważnie obserwuje skutki swoich działań. Szafir potrafi nawet zrezygnować np. z przyjęcia wyższego stanowiska, jeśli czuje, że kogoś skrzywdzi albo że jest to dla tego kogoś ogromna i jedyna szansa. Jest optymistą, wierzy w swoją szczęśliwą gwiazdę, która i tak podsunie mu inną okazję. Możliwość okazania wielkoduszności bardzo poprawia mu samopoczucie. - rzeczywiście nie znoszę robienia kariery "po trupach" i zdarza mi się być wielkodusznym.
Szafir cieszy się dużym uznaniem i szacunkiem otoczenia. Ten prawie świetlany wizerunek mącą nieco dwie cechy: spory egoizm, który jednak nie zagraża otoczeniu, i ogromny krytycyzm. Szafir jest toleranccyjny tylko wobec dalszych znajomych. Od przyjaciół wymaga niezmiernie dużo: nieskazitelnej uczciwości, rzetelności, konsekwencji, prawego postępowania i określonego sposobu bycia. Bardzo trudno się zaprzyjaźnia, ale jeżeli już się do kogoś przekona, jest oddany i wierny. Mimo tego przyjaciele i rodzina czują się na cenzurowanym, muszą stale mieć się na baczności, gdyż zrażony Szafir odchodzi, nie oglądając się za siebie. Podobnie zachowuje się w miłości, dużo wymaga od partnera, musi go szanować, a zraniony nigdy nie wróci. Nie uznaje pustych drklaracji, jeżeli coś obieca to z "pełną świadomością" i konsekwentnie tego dotrzyma. W małżeństwie odpowiedzialny i wierny, poświęca i się dla najbliższych, ale wymaga uznania go za głowę rodziny. - ano racja poza tą głową rodziny :P. Nie nadaję się na władczego tyrana :P. Co do zrażenia i zranienia, to zależy jak głębokie. Ale jak już komuś się uda mnie tak zranić, to mam uraz do końca życia :P. Najbardziej nie lubię, jak ktoś mnie perfidnie okłamuje. I faktycznie ciężko się zaprzyjaźniam, w sumie tylko z równie nienormalnymi jak ja :P. Podobnie w miłości, na normalne patrzę z góry.
Panie Szafiry mają duży talent pedagogiczny, potrafią poradzić sobie nawet z najbardziej niesfornymi pociechami. Szafiry są urodziwe, cieszą się powodzeniem u płci przeciwnej nawet w starszym wieku. Znak ten lubi przyrodę, odpoczynek wśród zieleni i nad wodą, kocha zwierzęta, często z wyboru mieszka na wsi. Niechętnie podróżuje, jest zwolennikiem osiadłego życia i pełnej stabilizacji. To domator, który dąży do wygodnego i luksusowego życia. Szafiry nie są zbyt zdolne i bystre, ale nadrabiają pracowitością; dzięki niej przeważnie osiągają w życiu to, co zaplanowały. - kwestię pań przemilczę :P. Urodziwy to może i jestem, tylko z tym powodzeniem coś nietęgo :P. Przyrodę lubię, zwierzęta też (zwłaszcza koty =^^=), nie licząc komarów, pająków i psów :P. Osiadłość i stabilizacja się zgadza. Za to ostatnie zdanie nijak (jest odwrotnie, lenistwo nadrabiam bystrością :P).
A teraz egipski
Horus
Urodzeni pod opieką Horusa mają wszystkie cechy, które pozwalają im wspiąć się na szczyty. Wyróżniają się erudycją, wrażliwością, wyjątkową zdolnością intuicyjnego rozpoznawania spraw i zjawisk, co sprawia, że pojmują wszystko z łatwością i są wyjątkowo twórczy - No no, to to pozwala wspiąć się na szczyty? Nie wiedziałem :P. Tylko z tym pojmowaniem bywa różnie ;).
Są przy tym niecierpliwi, mają szybki refleks, zdolność do konwersacji i zwykle błyskotliwy dowcip. Aktywna wyobraźnia może pracować ciągle od nowa. Wielu ludzi urodzonych w znaku Horusa zajmuje się pisarstwem, dziennikarstwem, korespondencją. - z tą konwersacją to raczej cienko, dowcip jak mam fazę. Co do ostatniego zdania, to chyba tylko się do tego nadaję :P.
"Dziecko" Horusa jako szef jest omyłką, ma tendencje do zbytniej zmienności i mało realistycznego spojrzenia na sprawy. - fakt, jestem trochę chaotyczny i zawsze uważałem się za kiepskiego dowódcę :P.
Ogólnie mówiąc, jest wspaniałomyślne i wielkoduszne, sympatyczne, wrażliwe, niezwykle aktywne. Jest idealistą. Ciało "dzieci" Horusa odznacza się dużą ruchliwością, a przemiana materii jest bardzo szybka, w związku z tym najbardziej wrażliwym ich punktem staje się klatka piersiowa, oskrzela, płuca i cały układ oddechowy oraz nerwowy - co do słabego punktu to nie wiem, ruchliwość i aktywność na niskim poziomie :P. Reszta się zgadza :).[/b] |
|
|
|
|
|
Yuby
Kotosmok
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 05-12-2003, 10:47
|
|
|
Cytat: |
Dam sobie rękę uciiąć że nie ma tutaj żadnaj Rybki
|
<Bierze topór.>
Dawaj łapę, zaraz utniemy. Ja jestem spod Ryb.^^ |
_________________ From the brightest start
Comes the blackest hole
You had so much to offer
Why did you offer your soul? |
|
|
|
|
Ryuu_Davis
Dołączyła: 12 Kwi 2003 Skąd: A bo ja tam wiem O.o? Status: offline
|
Wysłany: 06-12-2003, 18:26
|
|
|
Yuby... ja ci już powiedziałam na czacie, że utnę ci coś innego... więc mi ręki nie odrzynaj bo pożałujesz do końca życia ;)) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|