The Witcher |
Wersja do druku |
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 02-09-2007, 17:16 The Witcher
|
|
|
Z wielka nie cierpliwością czekam na tę grę, więc pozwoliłem sobie stworzyć odzielny temat.
Oto mały przedsmak w formie Trailera.
http://www.youtube.com/watch?v=9n9WlY3FOOU |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Góral
Firefly/Serenity fanatic
|
Wysłany: 02-09-2007, 19:05
|
|
|
Trailer niewiele mówi. Obadajcie lepiej filmik z gameplaya który niedawno wyszedł, do obejrzenia tutaj.
Polecam też wywiad z twórcami gry Michałem Madejem i Arturem Granszyńcem (przepraszam jeśli źle odmieniłem nazwisko) do obejrzenia na stronie GameHot.pl
część pierwsza
część druga |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 03-09-2007, 00:04
|
|
|
Gra zapowiada sie naprawdę bardzo dobrze. Lekko przypomina mi z wyglądu starą grę pod tytułem "Rune" gdzie grało się młodym Wojakiem który stracił rodzinę i mścił się na siłach ciemności. Gra byłą bardzo dobrze zrobiona jak na swoje czasy:
http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=gra,25,741,368
Dla zainteresowanych Link.
Mam nadzieje, ze ten tytuł również będzie tak bliski Ideału w tej dziedzinie gier, jak Rune na swoje lata rozkwitu. |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 22-09-2007, 15:35
|
|
|
nowy filmik |
Even for a little while
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 22-09-2007, 18:10
|
|
|
Mi osobiście gra bardzo przypomina ulepszoną wersję Gotica... z czego bardzo się cieszę, bo serię Gotic bez wahania wpisuje na listę ulubionych gier (poza III częścią... ja chcę lepszy sprzęt XD) |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-09-2007, 18:13
|
|
|
A tutaj preview. Szczerze? Newsów w stylu "dziś kolejna 1/2 screena z Wiedźmina i dwie sekundy utworu z gry" na gram.pl mam już dość. Niech się toto wreszcie ukaże i będzie warte całego tego szumu marketingowego. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 22-09-2007, 18:35
|
|
|
Głupie pytanie czy te wymagania są minimalne?. Inaczej bedzie bolało po kieszeniach. |
Even for a little while
|
|
|
|
radgers
Merill J. Fernando
|
Wysłany: 22-09-2007, 19:14
|
|
|
Mnie to na moim aktualnym kompie za Chiny nie ruszy. No, ale od czego ma się różnego rodzaju kolegów itp:P Za totutaj opening z podkładem muzycznym w wykonaniu Vadera^^ Jedynym minusem gry będzie brak towarzyszy Geralta z Sagi o Wiedźminie(zwłaszcza Regisa) no, ale nie ma się co dziwić biorąc pod uwagę zakończenie rzeczonego pięcioksięgu... |
_________________ Duk said (czy coś takiego) - spróbuj i Ty xD |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 31-10-2007, 17:04
|
|
|
Widział to już ktoś? Czy było warte tego szumu? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 31-10-2007, 21:35
|
|
|
Z tego co czytam na forach, to ludziom bardzo się podoba. Eurogamer dał 7/10, ale odbiór na świecie jest ponoć bardzo dobry. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 31-10-2007, 22:49
|
|
|
IGN dał 8.5/10, ale obniżył ocenę tylko ze względu na bugi, długi czas wczytywania save-ów (co pewnie można wyeliminować patchem) i trochę niewygodny inwentarz. Czekam jak Wiedźmina oceni Gamespot, bo to dla mnie w miarę wiarygodne źródło.
A tak na żywca, to widziałem dziś jak ktoś grał na kompie w hipermarkecie. Grafika może mnie nie powaliła, ale się dość ładnie prezentuje. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 01-11-2007, 02:42
|
|
|
Rav sobie kupił z tydzień temu i od tego czasu sobie wzajemnie wyrywamy - niestety, chodzi tylko z płytą w napędzie, co mnie strasznie drażni. Gra moim zdaniem bardzo dobra. Jestem dopiero w drugim akcie, ale fabuła przyzwoita, oddaje dobrze ducha książek - jeśli się chce, bo można też zrobić z Geralta dobrego i prawego obrońcę wdów i sierot. No, może przesadzam, ale prawie. ;> Questy poboczne też niezłe. Utrzymali humor, może być co prawda niezrozumiały dla zachodniego odbiorcy (prawie robi ogromną różnicę, bo to zła kobieta była, złoto dla zuchwałych itp - ciekawe, jak to przetłumaczyli?). NPCe zachowują charaktery z książek. Gra się bardzo dobrze, rozwiązywanie zagadek wymaga inteligencji, dużej interakcji z otoczeniem (należy zwracać uwagę na to, co mówią NPCe i zwykle opłaca się stosować do rad), a walki nie są zbyt proste - gram na normalnym poziomie trudności i bez eliksirów nie dałabym rady. Podoba mi się też uaktywnienie szarego tłumu - zwykli NPCe, tacy, z którymi się nie da pogadać, komentują na głos wygląd Geralta, kiedy się przechodzi; kiedy pada, narzekają i chowają się przed deszczem pod daszkami; a w mieście zawsze znajdzie się ciekawski dzieciak, który będzie za tobą biegał. :)
Z minusów - inwentarz nie jest 'trochę niewygodny'. Jest paskudny! Miejsce kończy się bardzo szybko, a większość rzeczy jest potrzebna na eliksiry/usprawnienia broni/prezenty i łapówki, więc nie można ich ot tak wywalić. Poza tym natychmist robi się w nim bajzel, ikonki są malutkie i ciężko rozróżnić różne przedmioty, sortowania brak, wyszukiwania brak. Wrrr.
Grafika... Mam mieszane uczucia. Tła są super, dopracowane, otoczenie naprawdę mi się podoba. A postacie są zwyczajnie brzydkie. Rozumiem, że engine jest stary, ale modele chyba sami projektowali? Niedopracowane. Zwłaszcza krasnoludy, wszystkie mają wytrzeszcz i wyglądają, jakby je kto wypchał. Brrr. Poza tym, gra ma zadziwiająco duże wymagania graficzne. Naprawdę nie mam pojęcia, dlaczego na nowym laptopie musiałam prawie wszystko poustawiać na minimum, żeby filmiki (na enginie gry, btw) przestały skakać.
Ogólnie - polecam. Jeśli masz dobry sprzęt i sto złotych na zbyciu, a zastanawiasz się, w co pograć, to Wiedźmin jest dobrym nabytkiem. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Yuby
Kotosmok
|
Wysłany: 01-11-2007, 20:35
|
|
|
Cóż, modele postaci w grac cRPG są chyba dość często najsłabszym punktem grafiki. A wiedźminowskie wyglądają, moim zdaniem, i tak lepiej, niż te, które zastosowano w NWN 2
(opierającym się, bądź co bądź, na dużo nowszym silniku graficznym).
Natomiast jest jedna rzecz, którą Wiedźmin mnie urzekł - walka. Nigdy jeszcze nie widziałem pośród tego gatunku gier pojedynków tak widowiskowych. Może to tylko moja skrzywiona psychika, ale patrzenie na zróżnicowane sposoby dobijania przeciwników, jakimi posługuje się Geralt (w tym, nareszcie, dekapitację), sprawia mi po prostu przyjemność. |
_________________ From the brightest start
Comes the blackest hole
You had so much to offer
Why did you offer your soul?
Ostatnio zmieniony przez Yuby dnia 02-11-2007, 14:47, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 02-11-2007, 13:26
|
|
|
Czy ktoś grał Witchera, nie mając wystarczającej ilości ramów i o jeden poziom gorszą kartę graficzną? |
Even for a little while
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 13-11-2007, 17:44
|
|
|
Jeśli twój komp nie spełni wymagań minimalnych, to po instalacji po odpaleniu gry pojawi sie piękne okienko z komunikatem, ze gra nie spełnia wymagan minimalnych i nawet nie ruszy. Wiem z autopcji, a szkoda, bo z checia bym sobie zagrała. |
|
|
|