CLANNAD - visual novel ... problem |
Wersja do druku |
mak
syntetyczny depresant
|
Wysłany: 09-09-2008, 08:37 CLANNAD - visual novel ... problem
|
|
|
Witam
Zainstalowałem ostatnio grę (visual novel) CLANNAD . Problem w tym ,że zawiesza sie po kliknieciu w menu .
-Najpierw myslałem ze to wina directx'a (gra dosc stara)- zainstalowałem wiec starszy 8.1 - bez rezultatów
-Potem myślałem ze jest to wina języka (wszystko sprawdziłem wschodnioazjatyckie znaki są [wsztystko z płyty win xp sp2], klawiatura JP , ime też jest ,odchaczone zazwolenie na korzystanie z ime dla innych programów/próbowałem też wyłączyć ) -zero efektu
-Wrzuciłem "zangielszczenie" plik (SEEN.TXT) ,dalej to samo .
-Zgodnosci z win 2000/98 i inne takie ... (to chyba mozna miedzy bajki włorzyć)
Macie jakieś pomysły ,moze grał ktoś kiedys w CLANNAD 'a / inne VN ?
P.S.
dodam jeszcze ,że podczas instalacji zamiast japońskich znaków widziałem jedynie różne nieartykułowane "/;'_-=-$%^" (wiecie o co chodzi) ,pomimo ze JP ime z windowsa niby jest . |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 09-09-2008, 08:48
|
|
|
Ściągnij Applocale Microsoftu, wybierz ostatni język (日本語) i odpal przez to .exe, a nuż pomoże. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
mak
syntetyczny depresant
|
Wysłany: 09-09-2008, 14:07
|
|
|
Niestety Applocale nie pomogło :/ |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 09-09-2008, 14:50
|
|
|
U mnie po zainstalowaniu działało bez problemów. A IME to tylko metoda wprowadzania znaków, nie ma nic wspólnego z takimi problemami. Już prędzej pzrestawienie wszystkiego w zakładce ustawień regionalnych na japoński może pomóc. Polecam odinstalować, zmienić i zainstalować ponownie. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
mak
syntetyczny depresant
|
Wysłany: 09-09-2008, 20:07
|
|
|
Usiadłem jeszcze raz na spokojnie do opcji językowych, pozaznaczałem japoński wszedzie gdzie sie dało ,zajżałem w kazdą szczelinę ,zakładke itp ... i ku mojej niezmierzonej radości
wreszcie odopaliłem clannada ;)
Przezyłem po tym kolejną chwilę grozy, bo pomimo zmiany na pasku jezyka z powrotem na PL nie wyskakiwały mi polskie znaki ,ale na szczęście po kilku próbach udało się wszystko ze sobą pogodzić .
Dzięki za wszystkie wskazówki . |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 10-09-2008, 17:54
|
|
|
Nie trzeba zmieniać wszędzie gdzie się da - wystarczy japońskie unicode. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
kurremkarmerruk
|
Wysłany: 22-11-2008, 13:35
|
|
|
mam problem poniewaz w opcjach dodawania jezyka nie mm japonskiego :/ dodalem obsluge jezykow wschodnioazjatyckich i nic. Moge dodac Jap klawiature ale nie moge jezyka. Tak jakbym ime nie mial -.- |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 22-11-2008, 14:42
|
|
|
Użytkownika kurremkarmerruk uprzejmie proszę o stosowanie w postach poprawnej polszczyzny, w szczególności wielkich liter i znaków polskich. Kolejne posty pisane stylem takim jak wyżej, będą usuwane jako spam. |
|
|
|
|
|
kic
Nieporozumienie.
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 22-11-2008, 16:28
|
|
|
Teukros napisał/a: | posty pisane stylem takim jak wyżej, będą usuwane jako spam. |
Czyli:
pwn.pl napisał/a: | spam «niepożądana informacja wysyłana za pośrednictwem poczty elektronicznej» |
Jakby na to nie patrzeć spamem taka wypowiedź nie będzie. Więc trzeba wymyśleć inne wyłumaczenie usunięcia takiego wpisu.
mak napisał/a: | Niestety Applocale nie pomogło :/ |
Applocale nie pomógł, a zmiana opcji na jpn tak? Coś mi tu śmierdzi...
Sam korzystam z tego programu i bez problemu radzi sobie ze wszystkimi grami. |
_________________ "Zaczynałem jako zwykły zegarmistrz, ale zawsze pragnąłem osiągnąć coś więcej." - Lin Thorvald
Melior Absque Chrisma
Pierwszy Epizod MACu |
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 22-11-2008, 18:32
|
|
|
kic napisał/a: | pwn.pl napisał/a: | spam «niepożądana informacja wysyłana za pośrednictwem poczty elektronicznej» |
Jakby na to nie patrzeć spamem taka wypowiedź nie będzie. Więc trzeba wymyśleć inne wyłumaczenie usunięcia takiego wpisu. | Czepiasz się, a niepotrzebnie. I tak wszyscy wiedzą, o co chodzi.
"...jako niemożliwe do odczytania i zrozumienia przez pozostałych użytkowników, przez co wykluczające jakąkolwiek możliwość odpowiedzi na pytanie" bardziej ci pasuje? |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 22-11-2008, 18:48
|
|
|
Moderacja uprzejmie prosi o trzymanie się tematu "Clannad - visual novel".
I ma nadzieję, że sformułowanie "Uprasza się o stosowanie się do zasad interpunkcji i ortografii języka polskiego na podstawie punktu 4. Konstytucji Forum" bardziej trafia do przekonania co poniektórym osobom.
Na podstawie punktu 15. Konstytucji Forum Tanuki.pl proszę o nie kontynuowanie tematu.
IKa
Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
Czarny Ogon
Gość
|
Wysłany: 10-01-2009, 15:11
|
|
|
A czy wie ktoś skąd można ściągnąć grę Clannad? |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 10-01-2009, 15:18
|
|
|
Ja może przypomnę regulamin:
2. Linki do stron oferujących ściąganie lub odtwarzanie pirackich plików (muzycznych, filmowych lub graficznych), gier i programów, a także linki do stron z crackami i pirackich serwerów będą kasowane. Pytania o takie strony będą kasowane lub ignorowane. |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 10-01-2009, 16:02
|
|
|
Nie słyszałem żeby gra była dystrybuowana przez Internet. Obecnie można ją nabyć tylko na DVD (wersja full voice), np. w Amazonie albo HimeyaShop. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
|