Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Japońskie gry na Europejskim PS3 |
Wersja do druku |
Chudi X
|
Wysłany: 21-06-2011, 23:01 Japońskie gry na Europejskim PS3
|
|
|
Mam pytanie, czy japońskie gry na PS3 odpalą bez żadnych problemów na europejskim PS3? Pytam, ponieważ jest kilka tytułów, które chciałbym mieć w swojej kolekcji, a wyszły tylko w KKW.
Z PS2 nie miałem takiego problemu, choć było europejskie, odpalało gry z USA i Japonii bez żadnego problemu. Przynajmniej u mnie, u kumpla dla odmiany na amerykańskich grach nie było widać części ekranu, ponieważ miał zbyt mały telewizor...
Możliwe, że od czasów wydania PS3 coś się zmieniło, a ponieważ mam je ledwo 2 miesiące wolę się upewnić. |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-06-2011, 00:35
|
|
|
Jedynym co ma na PS3 blokadę regionalną są filmy Blu-Ray. Sam mam kilka gier JP i jedną ASN i wszystko śmiga bez problemu (bez żadnej przeróbki/custom firmware). |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 22-06-2011, 20:55
|
|
|
Blokadę PS3 ma także na oryginalne gry na PS1 z innych regionów, co jest dla mnie dużym WTFem. Tak, PS3 jest kompatybilne wstecz z PSXem, ale nie z PS2. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|