Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Alteil |
Wersja do druku |
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 19-10-2011, 13:39 Alteil
|
|
|
Alteil to najpopularniejsza w Japonii, ale dostępna także po angielsku, dzięki Gamespotowi, darmowa karcianka komputerowa. Przyczyny popularności można upatrywać w fakcie, że karty projektowała cała masa znanych rysowników. Ostatnio o grze zrobiło się głośno, dzięki pojawieniu się na kartach Hatsune Miku (a gdzie jej jeszcze nie było?).
Postanowiłem sam sprawdzić, z czym to się je. Zasady są proste (rzekłbym banalne, gdyby jest zestawić z paroma innymi karciankami, z jakimi miałem do czynienia), a zaletą niewątpliwie jest ograniczenie do minimum kwestii losowości - gracz od samego początku ma wgląd we własną talię i decyduje, jakie karty wystawia. Plusem jest też to, że komputer oblicza wszystkie rzeczy, ustala działanie zasad specjalnych itd.
Gra jest prosta... ale po trzech partyjkach treningowych (nie licząc tutoriala) zbieram jak do tej pory baty, co jednak może wynikać z faktu, że matematyk zawsze był ze mnie... przeciętny (mówiąc oględnie), a jednak bez zdolności liczenia, w karciankach nie ma czego szukać. Ale pogram jeszcze, bo te przegrane drażnią moje ego.
Zainteresowanych odsyłam na oficjalną stronę angielskiej edycji. Karty z Miku można obejrzeć tutaj. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|