Arcanum Przypowiesc o Maszynach i Magii |
Wersja do druku |
raflik
Fenomen na jedną noc
Dołączył: 14 Lip 2002 Skąd: Z nicości swego akademickiego pokoju Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-11-2003, 19:52 Arcanum Przypowiesc o Maszynach i Magii
|
|
|
Heh... dostalem od kupla ta giere i se w nia ciupie..... fajna jest...
graliscie w nia kiedys.... jakie sa wasze odczucia do tej gry??? |
_________________ Hollogram Summer - The Night of Wallachia
Fenomen na jedną noc |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 01-11-2003, 21:53
|
|
|
Boska. Jednym słowem. Kapitalna konwencja, fabuła zakręcona jak świński ogon i kapitalne rozwijanie postaci. Jedna z moich ulubionych gierek. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
raflik
Fenomen na jedną noc
Dołączył: 14 Lip 2002 Skąd: Z nicości swego akademickiego pokoju Status: offline
|
Wysłany: 01-11-2003, 21:56
|
|
|
heh.. widac nie jestem Sam :>...
<Iran ty to przeszlas???... ja narazie proboje sie przedrzec przez Hordy monstrow w kopalni... przechodze to jusz z chyba 4 raz...> |
_________________ Hollogram Summer - The Night of Wallachia
Fenomen na jedną noc |
|
|
|
|
Yuby
Kotosmok
|
Wysłany: 01-11-2003, 21:59
|
|
|
Ja tam ostatnio w NWN pocinam... |
_________________ From the brightest start
Comes the blackest hole
You had so much to offer
Why did you offer your soul? |
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 02-11-2003, 07:20
|
|
|
Świat i system jest świetny. Muzyka... po kilku dniach męczy.
Jedyne co mi się nie podoba to fabuła.. jest przecież fatalna... mój bohater nie miał żadnej motywacji żeby iść głównym wątkiem |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Boski Miszcz
Dołączył: 21 Lut 2003 Skąd: Tam, gdzie Mazoku mówi dobranoc Status: offline
|
Wysłany: 02-11-2003, 16:32
|
|
|
A ja doszedłem do połowy gry krasnoludem mechanikem i skończyłem grać, bo nabiłem max. level^^
Ale gra jest spox. |
_________________ Ku chwale LON!
A la la la la LON, a la la la la LON LON li LON LON LON LOL, oo! |
|
|
|
|
Bleu_dreamer
Dołączyła: 23 Paź 2003 Skąd: nikt mnie nigdzie nie chce ^^ Status: offline
|
Wysłany: 03-11-2003, 20:39
|
|
|
Fajna nawet...Już nie gram, bo jak miałam awansować na 70 poz. to mi się zawiesiło, i tak za każdym razem. Czytałam gdzieś, że to ma być Fallout w świecie fantasy...buhahahahahahahahahahahahahahaaaaaaa! |
_________________ Buhahahahahahahahahaaaaaaa!!!&
btw. kochajmy herbatkę! ^^&
btw.2 i Xellosa też! & |
|
|
|
|
Galadlin
|
Wysłany: 14-01-2004, 16:52
|
|
|
70 poziom? tam chyba mozna bylo tylko do 50... ale moze juz zapomnialem - w kazdym badz razie przeszedlem i stwierdzal ze jedyny jej plus to fabula :( muzyka juz szybko staje sie strasznie meczaca, walki sa nudne (zwlaszcza z tym big bossem chyba z 15 minut nawalania...), postac szybko jest zbyt przepakowana, grafika nieciekawa... ogolnie 6,5/10 |
_________________ Irian mnie zmusiła... w końcu sie zarejestrowałem... |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-02-2004, 13:17
|
|
|
Moim zdaniem Arcanum to najlepszy komputerowy erpeg zaraz po Fallautach. Zarówno rozwój postaci, jak i fabuła są bardzo ciekawe, tak samo pomysł na drogę magii i techniki. Osobiście Arcanum przeszedłem krasnoludem-technikiem, elfem-magiem i półorkiem (wojownik/mag) z historią ,,Born under ugly sign" (ta postać była zdecydowanie najciekawsza, byłem co prawda nie do zatrzymania w walce - siła 20, 20 dex + Tempus Fugit i Haste, ale byłem brzydki i mało charyzmatyczny [co nie znaczy głupi - 12 int i 20 will power], przez co musiałem zawsze przełamywać uprzedzenia, udowadniać swą wartość, zwłaszcza że była to dobra postać - chociaż później i nim było latwo się dogadać - po rzuceniu na siebie trzech Purity of Water).
Co do uwag na forum - jak to główna postać nie ma motywacji? O mało nie giniesz w katastrofie, potem polują na ciebie potężni zabójcy z pradawnego stowarzyszenia, a ty mówisz o braku motywacji?
Co do muzyki... to zależy od upodobań, ja osobiście lubię muzykę klasyczną i ta z Arcanum mi się podoba, a przy okazji świetnie oddaje nastrój gry.
No i reakcje ludzi zależne od twoich predyspozycji i opinii, a także dopracowanie świata... Ogólnie moim zdaniem to genialna gra.
PS: Maksymalny poziom to faktycznie 50, ale istnieją cracki usuwające to maksimum (ja nie używalem). |
|
|
|
|
|
Doreen
Little Lotte
|
Wysłany: 04-05-2005, 10:03
|
|
|
Do Arcanum mam sentyment wielki, bo maczali w nim palce ludzie od Fallouta. I wyszło im coś, co garfiką nie zachwyca, ale fabułę ma wciągającą. Przeszłam kilka razy, zazwyczaj półelfem lub półorkiem, zawsze magiem, chociaż rozwój zdolności magicznych zostawiałam sobie zawsze na koniec, a pakowałam w charyzmę i inteligencję. Jako że walki rzeczywiście są nudnawe najlepiej jest Arcanum przechodzić właśnie dyplomatą. Jak ja lubię, gdy z opresji można wyjść dzięki manipulacji, a nie machaniu siekierą... ^_^
A jak zobaczyłam nawiązanie do Fallouta, to mało z krzesła nie spadłam. Pamiętacie takie muzeum osobliwości w Tarancie? Jednym z eksponatów była dwugłowa krowa :) |
_________________ "The tiny spark you give,
Also set my heart aflame...
That all the songs you hear me sing,
Are echoes of your name."
Ikonka stąd
|
|
|
|
|
|