Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Zmarł Gary Gygax |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 05-03-2008, 12:21 Zmarł Gary Gygax
|
|
|
W sumie wszyscy o tym już prawdopodobnie wiedzą, ale wypada jednak o tym napisać. Wczoraj, na skutek przewlekłej choroby zmarł Gary Gygax. Według miesięcznika FSX jeden z 50 największych pionierów fantastyki, organizator imprezy Gencon 00, obecnie największego konwentu fantastyki na świecie (zaczynała się od 20 osób) i autor Dungeons and Dragons, pierwszej gry RPG, jaka powstała. Bez niego świat elektronicznej rozrywki byłby inny (np. nie byłoby Final Fantasy).
Oto niewielki hołd dla jego osoby:
http://www.giantitp.com/comics/oots0536.html |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Amnezjusz
Pan Patafian
|
Wysłany: 05-03-2008, 13:46
|
|
|
Tak, definitywnie skończyła się pewna era. Kiedy dowiedziałem się o śmierci Gary'ego po prostu mnie zatkało, myślałem że ktoś robi sobie niesmaczny żart. A jednak nie, jeden z twórców Dedeków odszedł. Odszedł, ale pozostawił po sobie więcej niż chyba było jego założeniem. Nie wiem za bardzo co jeszcze napisać... może po prostu: Dzięki Gary za to, że stworzyłeś coś co od wielu lat przynosi mi/nam wiele radości, coś dzięki czemu mogłem się rozwinąć... Dzięki!!
A najnowszy odcinek Order of the Stick jest genialny :) |
_________________ Moim zdaniem... cement jest o wiele... bardziej interesujący... niż to się ludziom wydaje. - RJ Patafian. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|